Ev alsam mı almasam mı

Dünyanın kaç ülkesine gittiniz? Ben olsam kesinlikle ev araba gibi şeyler almazdım. Tüm tatillerde dünyayı gezerdim ki ben öyle yapıyorum. Bir ev daha al bir ev daha al nereye kadar. Ayrıca yatırım yapacaksanız da ev değil tarla ya da arazi alın. Emlak eskisi kadar karlı bir yatırım değil. Bir de bireysel emeklilik yaparsanız geleceğe dair yatırım da yapmış olursunuz.

Katılıyorum. Ayrıca 300 binlik evi 5 yıl borçlanarak alabileceğiniz bir geliriniz varsa çalışmayı da bırakmayın bence. Dünyada gezip görebileceğiniz çok güzel yerler var. Hayatınızın tadını çıkarın bence.

keşke biz sorsaydık sana evinin fiyatını o zaman yanlış anlaşılma olmazdı hani bi insan gelir daha biz sormadan saatinin fiyatını söyler ya görgüsüzlük yapar onun gibi olmuş senin kide ve öyle anlaşılıyor malesef, konuna gelirse 3 4 yıl borç ödemek çok değil insanlar 10 yıl borç ödüyor ben olsam alırdım benimde ailemden kalan evim var ve ayrı ev almayı da düşünürüm ilerde kocamla birlikte şimdi ailem sağolsun bana ev verdiler ben de ilerde çocuklarıma gelecek için yatırım yaparım neden zorluk çeksinler ki.

haklısı
Babanız büro açacaksa bence ev almayın, siz de destek olun birlikte açın büronuzu. Kaç yaşındayız yani artık kendi kendimize yetmeliyiz. Ev alacağınıza bence büro için parayı biriktirin.

Ben sizi görgüsüz olarak da görmedim ayrıca. Sanırım insanlar yaşadıkları yerlerdeki ev fiyatlarıyla kıyaslıyorlar. İstanbul için bu fiyatlar oldukça normal.

26 yaşım. çok üzüldüm gerçekten görgüsüz olarak lanse edildiğim için.. inanılmaz üzüldüm.. böyle bir yorum yapılacağını düşünemedim..

yaptığınızın görgüsüzlük olduğunu düşünmüyorum. çünkü değerlerini yazmasaydın, onunla ilgili sorular gelecekti. siz sormadan söylediniz diye görgüsüzlük gibi oldu. neyse konu bu değil zaten.
Siz yeni alacağınız evi kiraya vereceğinize göre o kendi borcunu öder zaten. taksitlerini ona göre ayarlarsınız. cebinizden ekstra bir para çıkmamış olur.
Eğer bu değerlerde yatırımlarınız varsa , yeyip içmeye, gezmeye de paranız vardır diye düşünüyorum.
bu ev sizin yaşam kalitenizi düşürmeyecekse alın. yatırım her zaman iyidir. belki dua eden olur arkanızdan

neyse arkaaşlar ben çıkıyorum ardımdan yorum yapacaklar bilerek yapılmış birşey değildi. ben sadece değerini sorarlar vs diye düşünmüştüm bu açıdan yazdım.. umarım kişiliğe dem vuran yazıları sabah okumam. .gerçekten kırıldım yani..KONUMUN DA kapatılmasını istiyorum.

Kızlar çok şükür güzel bir evim var şu an ki değeri 350.000 tl civarı.Bu arada evliyim.

fakat ben yatırım amaçlı bir ev almak istiyorum güzel bir ev için de 3-4 yıl borç ödemem gerekecek..

annemler diyor ki gençliğini yaşa borç ödemekle mi geçireceksin en güzel yıllarını diyorlar.Zaten babanda verecek ev diyor. Ayrıca babam dan da yine 400.000 tl ye yakın bir ev kalıcak 2 yıl içinde yapılıyor.

Kararsız kaldım. Borca girsem mi girmesem mi tamam gelecek ev var ama ben o zaman çalışmayı pek düşünmüyorum. 2 yerden kira gelirim olsun istiyorum..(Ablamın abilerimin ekstra evleri var kuzenlerimin vs. )

Sizce borca girmeli miyim yoksa çatır çatır paramı yemeli miyim ..

alacağım ev 5 sene sonra olacak 2 katı...

Bütün ömrümü borç ödeyerek geçirdim, biri bitiyor, biri başlıyor; ha şu da bitsin şöyle yapacağım, bu da bitsin uzuunn bi tatil yapacağım derken, ömrüm bitti, şimdi de gezip tozmaya halim yok. Yeterince variyetiniz var, sıkıntı çekmeye değecek bir şey yok. Mallar bizimle de gelmiyor, üç günlük dünya bunaltmayın kendinizi

İyi kazananlar ölsün mü yani nedir:)
5 sene sonra şu anki ruh yapısında olunmayacağı için ben de harcanması taraftarıyım. Zaten varmış bir ev, bir ev de babadan kalacakmış yeter bence...

Yani buna görgüsüzlük denir mi bilmem ama paramı çatır çatır yiyim mi, her yaz tatile gitmek isterim bu sene Fethiye ' ye gidicem, babamın yazlığı var, babam bana büro açıcak , ablamın kuzenlerin ekstra evleri var tarzı cümleler bana göre pek hoş değil...

Yaşınız gençmiş konu sahibi, gezin bence çocuk düşünceside yokken. Maddi durumunuz bunu yapmaya müsait belliki ve zaten ailedende ev alma durumunuz varmış, şimdilik girmeyin bence borç altına.
Biz dünyayı gezecektik eşimle sadece 5 ülke gezdik ve çocuk sahibi olduk, şimdi onun anlayabileceği ve keyif alabileceği yaşa gelmesini bekliyoruz layıkıyla gezebilmek için.
Bu sebeple en müsait oldugunuz zamanlar bence şu an tadını çıkarın.

Ben olsam ev alırdım yıne canım cunku ev almasan bıle her ay yemek içme gezme tatlı alısverıs derken o parça gidecek madem ellinizden çıkacak yanı barı bır yatırım olsun ev alın...

Ya burada açılan konu bıraz maddiyata yönelikse hemen görgüsüz yaftası yapıstırıyorlar. Ben dün teyzemın annemin parasını harcamasından dert yandım herkes hemen neler neler yazdı. Daha onceden araba kredisi hakkında konu acmıştım yine görgüsüz, şımarık bilmem ne denildi. Herkesin derdi kendine büyük. Allah Allah yaa

Görgüsüzlük değildir bu ama bence bu kadar maddi ayrıntıya gerek yok. 2 evim var yatırım yapmak istiyorum, bir tane daha alayım mı diye sorsaydınız bu kadar üstünüze gelinmezdi.

Burada ne konular okuduk, insanlar özellikle çocuklar açlıktan, soğuktan canlarını, sağlıklarını kaybediyor.
Şu devirde biraz hassas düşünmek ve davranmak gerekiyor.

Sizin yerinizde olsam yatırım yapardım ev alarak..Ev her zaman getirir.

Böyle konulara eşinizle karar vermez misiniz? Ailenizden bahsetmişsiniz peki eşinizin fikri ne?
Ben olsam 2 ev varken ev alıp borca girmezdim.

X