Ev sifirsa verilmez ama sıfır ev 850 bin değil orada daha pahalı maalesef .ev sıfırsa içini mahvediyor kiracı ama.eskiyse verilebilir mantıklı
Aynen öyle 610bin kredi.Faizi katmayın içine. O şekilde bakarsanız 10 sene sonra belki 8milyon olacak evin fiyatı. Ödenen para faizi ve peşinatıyla hiç olacak yani. Yaklaşık 610 bin kredi çekecekler sanırım.
300 bine beylikdüzünde 1+1 bile yok. Onlar sahte ilan.Sahibindene baktimda 300 bin bandindada evler var milyonlukta
fazla değilmiş normal.o zaman geçinirsiniz tatili deluxe değil daha uygun otellerde yaparsınız çocuk da küçük ve 1 taneyse gayet ödersiniz krediyiYok ben de eşim de öyle kıyafet almayız. Ama sene de 2 kez eşim de ben de yüklü bir kıyafet alışverişi yaparız o da toplam taş çatlasın 4-4 8binolur. O da kabaca iki kişi için, ayda 600 liralık kıyafet demek
Kız ona yok buna yok diyorsun nereye gidiyor bu paraYok ben de eşim de öyle kıyafet almayız. Ama sene de 2 kez eşim de ben de yüklü bir kıyafet alışverişi yaparız o da toplam taş çatlasın 4-4 8binolur. O da kabaca iki kişi için, ayda 600 liralık kıyafet demek
10 sene. 6 bin değil de 10 bin kalacak diyelim.6k ile 1 sene idare edilir de bu iş kaç sene. Ben kendimi sıkamazdım o kadar
Toplam faiziyle mi 1200 diyorsunuz. Ya artık iş öyle bir noktaya geldi ki toplam kaç para olacak kısmına bakmıyorsunAma sonuçta 610 bini 1200 ödeyecekler
Sektoru de şirketi de anladım bu arada :) ben ilerleyen dönemlerde açığı kapatacaklarini düşünüyorum . Çünkü ciddi manada mağdur oldu çalışanlari . Önümüzdeki iki yıl içerisinde eskisi gbi çift maaşa geçeceklerini düşünüyorum. Velhasıl risk alınabilir gbi geldi .10 sene. 6 bin değil de 10 bin kalacak diyelim.
Anladığım kadarıyla siz vasıflı eleman olarak işe giremeyeceksiniz önümüzdeki 10 sene. Eşiniz 10 alacak sadece. Çocuk da var. Ekstra çocuk yapmazsanız geçinilebilir sonuçta çocuğun masrafı da artacak sürekli. Tabi geze toza rahat yaşam olmaz. Sonuçta ev sahibi olmak var tabii10 sene. 6 bin değil de 10 bin kalacak diyelim.
Bunu da hesapladım bana getirisi 10 bin kredi ödemesi değil de 9 bin kredi ödemesi oluyor. Düzensiz öderse bir de çıkartamazsam iyice sarpa sarar işEvi alın ama kiraya verin siz evinizde kalın . Alacağınız ev 3.5 a gider tahminim . Kiralar yükseldi . Ev bakıyorum bende 4 5 aydır henüz almaya cesaret edemedim ama bu yöntem daha mantıklı .
valla bizim eve de ona yakın giriyor geçinemiyoruz .ha geçiniyoruz da hiç bir şey alamıyoruz ev araba vs.anca elimizdekilere sahip çıkıyoruz.görüp görebileceğimiz son şeyler onlar bu gidişle.bu kış zor geçecek zorrrrçok kazanıyorsun diye linçleyen çok
Valla bilemiyorum ben yüzde yüz faiz ödeyemezdim heralde madem 10 bin ödeyenilirsiniz o parayı daha kolay biriktirirsiniz yarı fiyatına düsüyor sonuçtaToplam faiziyle mi 1200 diyorsunuz. Ya artık iş öyle bir noktaya geldi ki toplam kaç para olacak kısmına bakmıyorsunBugün aldın yarın kara geçiyorsun, faizli ya da faizsiz. 2 yıldır ev bakıyorum, uçuyor fiyatlar
Bin lira önemli bence çocuğun giderleri için kullanılabilir fakat kiracı konusunda haklısınız ona garanti veremiyorum .Bunu da hesapladım bana getirisi 10 bin kredi ödemesi değil de 9 bin kredi ödemesi oluyor. Düzensiz öderse bir de çıkartamazsam iyice sarpa sarar iş
Sahinden de ilanlara bakarsanız her gün ev sahiplerinin 50 bin artırdığını görürsünüz. Kredi faizlerinin düşmesini de yaşadım o zaman da ev sahipleri 100 bin birden artırdı. Geçen ay 650 ye koyulan ev bu ay 780bin istiyorYani bende anlamadim ev 850 bin olsa 250 bin pesinat 600 bin kredi cekseler 600 binde faiz ödüyolar ya hesapta yanlislik var yada benim matematiğim yetmiyoama bukadar faiz ödemek bana mantıklı gelmiyor
ekonomi duzelene kadar, bu konuda kaoslu konu görmeyeceğim demek ki.artık asgari ücretle lüks yaşıyorum artıyor bile hatta ev taksidi ödüyorumcular gelmiyor konulara ondann.onlar da anladı ayoll herşeyin çok pahalandığını sonunda
inşaat sektörü olabilir mi?valla çok merak ettimSektoru de şirketi de anladım bu arada :) ben ilerleyen dönemlerde açığı kapatacaklarini düşünüyorum . Çünkü ciddi manada mağdur oldu çalışanlari . Önümüzdeki iki yıl içerisinde eskisi gbi çift maaşa geçeceklerini düşünüyorum. Velhasıl risk alınabilir gbi geldi .
Sen para biriktiricem derken evin fiyatını 90 bin artırıyorlar. Sen daha 1bin lira bile atmamışken. Emlak şu an berbat, yarın daha da berbat olacakValla bilemiyorum ben yüzde yüz faiz ödeyemezdim heralde madem 10 bin ödeyenilirsiniz o parayı daha kolay biriktirirsiniz yarı fiyatına düsüyor sonuçta
Havacılık demiştiinşaat sektörü olabilir mi?valla çok merak ettim
Yok değil havacılık . Zaten konu sahibi söylemişti .inşaat sektörü olabilir mi?valla çok merak ettim