Semt neresiİstanbulda yaşıyorum. Durum bu. Burada 5-6 yıllık evler 2milyondan başlıyor
Dayanamadım artıkİyi de hiç biri yoksa para niye gitsin ayol :))
Faizi katmayın içine. O şekilde bakarsanız 10 sene sonra belki 8milyon olacak evin fiyatı. Ödenen para faizi ve peşinatıyla hiç olacak yani. Yaklaşık 610 bin kredi çekecekler sanırım.850 de değil ki 10 yıl 10 bin 1.200 yapiyor ve 250 de pesinatları varken
ben de şaşırdım bir yerlere mutlaka gidiyordur.Mesela biz de alkol sigara vs masrafı yok ama kıyafete fazla harcarım indirimde bile alsam gibi gibi.İyi de hiç biri yoksa para niye gitsin ayol :))
Ama sonuçta 610 bini 1200 ödeyeceklerFaizi katmayın içine. O şekilde bakarsanız 10 sene sonra belki 8milyon olacak evin fiyatı. Ödenen para faizi ve peşinatıyla hiç olacak yani. Yaklaşık 610 bin kredi çekecekler sanırım.
Üstelik beylikdüzüSemt neresi
Oraları tam bilmiyorum Anadolu yakasındayim benÜstelik beylikdüzü
Evi alın ama kiraya verin siz evinizde kalın . Alacağınız ev 3.5 a gider tahminim . Kiralar yükseldi . Ev bakıyorum bende 4 5 aydır henüz almaya cesaret edemedim ama bu yöntem daha mantıklı .Bugün 2 bin kira ödüyorum çık dese aynı ev bugün 4bin, yarın? Kredi sabit 10binBiz de en kötü 2 sene sıkıntı çekeriz ama sonra düzene gireriz diye düşündük. Ama o 2 sene nasıl geçer?! Hele market fiyatları bugün böyleyken
Yani bende anlamadim ev 850 bin olsa 250 bin pesinat 600 bin kredi cekseler 600 binde faiz ödüyolar ya hesapta yanlislik var yada benim matematiğim yetmiyo850 de değil ki 10 yıl 10 bin 1.200 yapiyor ve 250 de pesinatları varken
ev sıfırsa içini mahvediyor kiracı ama.eskiyse verilebilir mantıklıEvi alın ama kiraya verin siz evinizde kalın . Alacağınız ev 3.5 a gider tahminim . Kiralar yükseldi . Ev bakıyorum bende 4 5 aydır henüz almaya cesaret edemedim ama bu yöntem daha mantıklı .
Yok ben de eşim de öyle kıyafet almayız. Ama sene de 2 kez eşim de ben de yüklü bir kıyafet alışverişi yaparız o da toplam taş çatlasın 4-4 8binolur. O da kabaca iki kişi için, ayda 600 liralık kıyafet demekben de şaşırdım bir yerlere mutlaka gidiyordur.Mesela biz de alkol sigara vs masrafı yok ama kıyafete fazla harcarım indirimde bile alsam gibi gibi.
Valla bizde ev alicaz Allah nasip ederse istanbul haric bütün sehirlerden bakiyorm neredeyse ama bahsettiğiniz rakamlarda cok guzel evler var istanbulda da bulunabilr benceİstanbulda yaşıyorum. Durum bu. Burada 5-6 yıllık evler 2milyondan başlıyor
Ama bizim gibi ülkelerde enflasyon ciddi şekilde arttığı için belki 1 ya da 2 sene sonra evin fiyatı 1200 olur zaten. Her türlü karlı olacaklar.Ama sonuçta 610 bini 1200 ödeyecekler
25 yillikmis yaev sıfırsa içini mahvediyor kiracı ama.eskiyse verilebilir mantıklı