Ev almak ve aylık 10 bin kredi ödemek&ödeyememek

Sahinden de ilanlara bakarsanız her gün ev sahiplerinin 50 bin artırdığını görürsünüz. Kredi faizlerinin düşmesini de yaşadım o zaman da ev sahipleri 100 bin birden artırdı. Geçen ay 650 ye koyulan ev bu ay 780bin istiyor 🤷‍♀️ Yani durum bu. Artık toplam kaç para ödeyeceğimi değil de aylık kaç ödeyeceğime bakıyorum.
O konuda haklısın aldın aldın yoksa ev fiyatları katlayarak ilerliyor

Valla bilemiyorum ben yüzde yüz faiz ödeyemezdim heralde madem 10 bin ödeyenilirsiniz o parayı daha kolay biriktirirsiniz yarı fiyatına düsüyor sonuçta
altın borsa dolar a yatırılsa da ev alınabiliyor.o evler ilk başlarda pahalı olsa da zamanla modası geçiyor yapısının çevre düzeninin içinin vs.şişirilmiş fiyatlar var şu an.aynı arabalarda olduğu gibi.ben arabamı 2017 de 40 bine aldım 140 bine yakın veriyorlar.vallahi de etmez billahi de etmez.

valla bizim eve de ona yakın giriyor geçinemiyoruz .ha geçiniyoruz da hiç bir şey alamıyoruz ev araba vs.anca elimizdekilere sahip çıkıyoruz.görüp görebileceğimiz son şeyler onlar bu gidişle.bu kış zor geçecek zorrrr
Kış için öneriniz var mı acaba 😀 gıda stoğu falan mı yapmali herkes aynı şeyi söylüyor çünkü .

Sektoru de şirketi de anladım bu arada :) ben ilerleyen dönemlerde açığı kapatacaklarini düşünüyorum . Çünkü ciddi manada mağdur oldu çalışanlari . Önümüzdeki iki yıl içerisinde eskisi gbi çift maaşa geçeceklerini düşünüyorum. Velhasıl risk alınabilir gbi geldi .
Şirketi anladın, sağlam. İş de sağlam. Başka yerde daha iyi de kazanır. 1 senedir maaş düştü diyorum da bu işin içindeyseniz işin aslı 2 senedir maaşlar düşük, malum kısa çalışma derken 6-7bin le de geçirdik ayları 🤷‍♀️ Bakalım ocakta düzelecekmiş, kara geçmişler 🤲

Kış için öneriniz var mı acaba 😀 gıda stoğu falan mı yapmali herkes aynı şeyi söylüyor çünkü .
ben 2 derin dondurucu artı buzdolabının derin dondurucusu artı kileri doldurdum.ama satın alarak yaptım köyüm falan yok bedava bir şeyler gelecek.zeytinyağı salça stokladım.deterjan şampuan duş jeli kağıt havlu wc kağıdı da.daha stok yapmaya param da kalmadı zatenn.

Sahinden de ilanlara bakarsanız her gün ev sahiplerinin 50 bin artırdığını görürsünüz. Kredi faizlerinin düşmesini de yaşadım o zaman da ev sahipleri 100 bin birden artırdı. Geçen ay 650 ye koyulan ev bu ay 780bin istiyor 🤷‍♀️ Yani durum bu. Artık toplam kaç para ödeyeceğimi değil de aylık kaç ödeyeceğime bakıyorum.
Ben sakarya duzce samsun ve Kocaeli'nden bakiorm favorilerime ekledim butceme uyanlari ve bi tık zorlayacak olanlari benim ilanlarimda genelde satilmadigi icin rakamlarda düşüş var.İstanbulun neresinden alacaginiz da onemli ama bence neresinden olursa olsn 25 yillik binaya o para verilmez 🤷

Çok kişisel bir soru bu ya. Ne demek 10 ile gecinilir mi? Ben gecinemem ama x gecinebilir. Ayrıca elinize para gelmeden varsayım üzerinden yüklü miktarların altına girmek hele ki bu devirde akıl karı degil

ben 2 derin dondurucu artı buzdolabının derin dondurucusu artı kileri doldurdum.ama satın alarak yaptım köyüm falan yok bedava bir şeyler gelecek.zeytinyağı salça stokladım.deterjan şampuan duş jeli kağıt havlu wc kağıdı da.daha stok yapmaya param da kalmadı zatenn.
Bizim köy var ama oradan satın alıyor annemler söyleyeyim de giderseler bana da alsın birşeyler . Zeytinyağı stogum hep vardır neyse ki . Kağıt havlu falan stoklamak lazım evet onlara zam gelicekmis tekrar . Tşkler öneri için . Bizde de tatiller dışında gezme tozma pek yok . Evde ekmeğimi de yaparım ( ekşi mayalı ) Para artirdigimiz da yok . Neyse konudan koptum şu an 🥴

Çok kişisel bir soru bu ya. Ne demek 10 ile gecinilir mi? Ben gecinemem ama x gecinebilir. Ayrıca elinize para gelmeden varsayım üzerinden yüklü miktarların altına girmek hele ki bu devirde akıl karı degil
10 binle geçinirim belki de az sıkışsam ailemden 1-2 bin isteyemem. Ocak ayının planı bu. Yani bu para gelince girilecek borç. Bugün zaten göze alamıyorum 🤷‍♀️

Beylikdüzü için 25 yıllık binaya o fiyat çok değil mi?
Kentsel dönüşüme de girebilir.
Sıkıntı yaşamayın sonra.
Başka semtlere baktınız mı?

Şirketi anladın, sağlam. İş de sağlam. Başka yerde daha iyi de kazanır. 1 senedir maaş düştü diyorum da bu işin içindeyseniz işin aslı 2 senedir maaşlar düşük, malum kısa çalışma derken 6-7bin le de geçirdik ayları 🤷‍♀️ Bakalım ocakta düzelecekmiş, kara geçmişler 🤲
Evet evet anladım 2 senedir o şirketteki arkadaşlarımız çok zorlandı . Yeni yeni toparladilar . Hoş zorlanmayan kimse yok bu süreçte o da ayrı . Bence personele eskisi gbi dönüşler olucak . Hayırlısı olsun . Sadece Başka yerde daha iyi kazanır demissiniz de çoğu şirkette alım yok şu an ve düşük maaş vermek istiyorlar . Bence kıpırdamamakta fayda var nacizane.

Beylikduzu’nde 25 yillik binaya o parayi vermek akil kari degil.

Fakat bir an evvel gayrimenkul yatirimi yapmalisiniz zira luks de yasamiyoruz demenize ragmen yillar icindeki birikiminiz de saglam bir birikim sayilmaz. Eskilerin deyimiyle paranizi bir yere baglayin yoksa elde avucta bir seyiniz kalmayacak. Kucuk cocugunuz da varmis.

Allah gonlunuze gore versin.

Anladım olabilir tâbi ne günlere kaldık vallahi Allah sonumuzu hayrettin🙄
Bu civarda emlakçılar tam bir kara batak ya. Hepsi yalancı, hepsi insan kazıklama derdinde. Denk gelirseniz inanmayın. Ofise çekip tutturabildiklerini kazıklıyorlar, becerebilirlerse bir şeyler imzalatıyorlar. Emlak ilânlarının %90’ı fake. İyice incelerseniz aynı ev fotoları yüzlerce ilanda kullanılıyor.

X