Ev almak ve aylık 10 bin kredi ödemek&ödeyememek

Yaptığımız sadece ayda 4-5 kez eve yemek söylemek, markette gıda alışverişini rahatça yapabilmek

Maaşı iyi bulan, linçliyor
Eşim işten çıksa yine aynı maaşla başka bir şirkete başlayabilir. Hatta daha iyi maaşla ocak ayını beklerken ev sahipleri 50-70 bin birden koyuyor
Daha az bir maasla ve elde bir birikim yokken aldin aldik şuan son aylarimiz kaldı cok şükür , bir yerden risk alıp almazsanız malesef olmuyor

Oğlum 3 yaşına girmek üzere; 2 yıldır 10 bin ödüyoruz. Elimize kalan 6 bin, Mayıs’ta da borç bitiyor. Uzun vadeli bu kadar yüksek tutara bu maaşla girmek çok mantıklı değil ki biz devlet memuruyuz. Maaşımız garanti. Yaşayan biri olarak önermiyorum.

3 aya bir çift maaş var sadece o aylarda 2-3 bin kenara atıyoruz. Eskiden yani işler bozulmadığı vakitler. Her ay 1-2bin ikramiyede 3-4bin atıyorduk.

3 aya bir çift maaş var sadece o aylarda 2-3 bin kenara atıyoruz. Eskiden yani işler bozulmadığı vakitler. Her ay 1-2bin ikramiyede 3-4bin atıyorduk.
Harcamalarınız çok mu lüks

ayda 10 bine kira masrafı olmazsa geçinilir. Lüks giderlerinizin olmadığını söylüyorsunuz. Çocuğu özel okula vermek gibi bir düşünceniz yoksa gayet rahat geçinirsiniz. Zorda kalırsanız kenarda sizi destekleyecek bir tutar da varmış.
Sürekli erteledikçe alınmıyor ev. İçinize sinen bir evi bu şartlarda alabiliyorsanız bence kaçırmayın.

Asgari yaşıyoruz demissiniz ama 3 ayda bie çift maaş ikramiye 2-3 bin TL atabiliyorduk kenara yazmışsınız.
İyi de bu nasıl asgari yasam ?
Her neyse konuya gelecek olursak ben çoktan almıştım bile evi.
Kendimizi sıkmadan yaşadık. Markette fiyatlara takılmadık. 4 senede 240 bin birikim, ayda 5bin kenara atmışı Bence iyi gittik. Yani eve sıkmadık ama çok da savurmadık

Maaşın yarısını krediye bağlamak bence çok riskli. 3-4 ay olsa idare edersiniz ama 10 yıl zorlayabilir. Tabi bu süreçte maaş artıp kredi sabit kalacak ama ilk seneler epey sıkıntılı olur. Tabiki 10 binle geçinilir ama şu anki standartınızda olmayacaksınız onu demek istedim. Kendi bütçenizi en iyi siz bilirsiniz. 16 bin kazanırken zaten her ay 8-10 bin kenara atıyor olsaydınız o zaman harika olurdu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…