- 29 Mayıs 2021
- 13.391
- 86.790
- 36
16 bin birkaç aydır alinan maaşmış sanırım, öncesinde daha düşükmüş, pandemiden etkilenmiş eşi de. Araba borcu da yeni bitmiş. Kira , araba kredisi derken kenarda olan 240 bin civarı birikim iyi geldi bana.Tatlım yanlış anlama ama anlattıklarından yola çıkarak sizin hesapta bı tuhaflık var sahiden. Ben sana inanıyorum,ancak senin harcamalarınla daha fazla Birikim yapmış olmanız gerekirdi. Senin haberin olmayan bir gider kalemi var gibi. Eşinle acilen bir harcama tablosu yapıp en azından birkaç ay kalem kalem hesaplamanizi öneririm. Ben de aynı şeyi yaşadım o yüzden söylüyorum
herkesi haklı buluyorum bu konuda nedense.vallahi sen de haklısınnn16 bin birkaç aydır alinan maaşmı sanırım, öncesinde daha düşükmüş, pandemiden etkilenmiş eşi de. Araba borcu da yeni bitmiş. Kira , araba kredisi derken kenarda olan 240 bin civarı birikim normal geldi bana.
Düğünümüzü kendimiz yaptık(mobilya,düğün her şey), borcunu ödedik. Altınlarla üstüne kredi çekip sıfır araba aldık, borç bitti 3-4 senedir 240 bin biriktirdik16 bin birkaç aydır alinan maaşmış sanırım, öncesinde daha düşükmüş, pandemiden etkilenmiş eşi de. Araba borcu da yeni bitmiş. Kira , araba kredisi derken kenarda olan 240 bin civarı birikim iyi geldi bana.
Hesapta bir yanlışlık yok o yüzden bu kadarı ancak olur. Gezip, tozmaya, kıyafete düşkün olsaydınız bu kadarı da olmazdı muhtemelen.Düğünümüzü kendimiz yaptık(mobilya,düğün her şey), borcunu ödedik. Altınlarla üstüne kredi çekip sıfır araba aldık, borç bitti 3-4 senedir 240 bin biriktirdikEvet covid çıktığından beri düşük maaş. Malum uçaklar uçmadı. Şimdi düzelttiler biraz.
valla ben thy deyince ordaki maaşları değil hissesi bu hafta çıkar mı onu düşünüyorum sadeceDüğünümüzü kendimiz yaptık(mobilya,düğün her şey), borcunu ödedik. Altınlarla üstüne kredi çekip sıfır araba aldık, borç bitti 3-4 senedir 240 bin biriktirdikEvet covid çıktığından beri düşük maaş. Malum uçaklar uçmadı. Şimdi düzelttiler biraz.
Bizde esimle iki ogretmeniz eve 14 bin maas giriyor. Evlenir evlenmez hemen ev aldik bir bucuk yil oluyor iyi ki almisiz diyorum ayda 5 bin kredi oduyoruz ve gayet rahat geciniyoruz arabamizida yenilemeyi dusunuyoruz belki cocugumuz olmadigi icindir bilemiyorumHavacılık sektöründe çalışıyor
Bizim arabamız yoktu o yüzden ilk onu aldık. Sonra ev işi bekledikçe bekledi, hata ettik. Çocuk okula başlayınca etkileyecek asıl, şimdi bizi de pek etkilemiyor. İstanbul bizi baya sarsıyor, evlerin fiyatları falan işte yoksa anadoluda çok iyi evleri çoktan almıştıkBizde esimle iki ogretmeniz eve 14 bin maas giriyor. Evlenir evlenmez hemen ev aldik bir bucuk yil oluyor iyi ki almisiz diyorum ayda 5 bin kredi oduyoruz ve gayet rahat geciniyoruz arabamizida yenilemeyi dusunuyoruz belki cocugumuz olmadigi icindir bilemiyorum
ÖdeyemeceğiMiZ değil de sıkışsak ailemizden 1-2 bin lira isteyemeyiz
Çünkü onlarda hiç para yok, emeklilerxNeden isteyemiyorsunuz ?
Şuan kiradaysanız kira ne kadar ?
Biz 7 yıl önce aldık evimizi. Gelirimizin tam olarak yarısı krediye gidiyordu. Ama zorlanmadık. Şimdiki pahalılık yoktu. Gelir gider belliydi. Şimdi öyle değil. Herşeyin fiyatı sürekli artıyor. Şu şartlarda hiçbir borca krediye falan girmeyi düşünmüyorum.Hayır kardeşim benim konum düpe düz türkiyedeki dar boğazı gösteriyor. Biz bile bu maaşla “ev alamayacaz demekki, demekki aylık 30-35 bin alanlar ev alıyor” diyip kendimizi avutmayacağız. Düpe düz bozuk bir düzen var. Ev fiyatları şişirilmiş, denetleyen yok. Herkes kafasına göre fiyat biçiyor. Afganı, suriyelisi, arabı doldurulmuş vs. Ev kalmamış. Daha bir sürü bozuk düzen. İşte ben bu düzenden dolayı bu maaşla ev alamıyorum!
3 ayda bir 32 binden 2/3 bin kenara atabiliyorsanız bence çoook zor sizin 6 binle geçinmeniz. Ama gene de denemekte fayda var, evde gerekli bir ihtiyaç bilemedim3 aya bir çift maaş var sadece o aylarda 2-3 bin kenara atıyoruz. Eskiden yani işler bozulmadığı vakitler. Her ay 1-2bin ikramiyede 3-4bin atıyorduk.
Ankara pahalı bir şehirdir.o ucuz ev olan yerler İstanbulun Esenler semti gibi
Kadınların kıdemleri artık durmuyor fiilen. Bunu düzeltmek istedim. Kendim bizzat izindeydim ve kıdem/derecem ilerledi. Onu düzenlediler yeni kanunla.şu anda 30 yaşında olan insanlardan kaç tanesi emekli olabilecek zannediyorsunuz?
emekli ikramiyesi sadece kamu çalışanının aldığı bir para ki o da kuş kadar.
42 sene kamuda çalışan babam 190 bin lira ikramiye aldı.
bakın "42" sene...özellikle de kadınlar 42 sene nasıl çalışsın? kadının tüm ücretsiz izinlerinde filan kıdemi duruyor. zaten insanlar 25 yaşından önce işe giremiyor neredeyse.
26-27 yaşında anca işe başlasan, 30 sene aktif çalışsan, 2 çocukta 2 sene izin yapsan, 2-3 sefer de iş değiştirsen 1-2 sene de öyle boşluk olsa yaşın 60 oluyor... ama kıdem 30 sene, farkında mısınız bunların?
özelde çalışıp 20 sene üstünde aynı yerde çalışıp ona göre kıdem tazminatı alan kaç kişi var sizce? çünkü ben sadece 2 kişi tanıyorum mesela....
alacağın taş çatlasa, en fazla 200 bin lira kıdem/emeklilik parası, o da taş çatlasa bakın burada zaten kişinin 250 bin liralık bir arabası var, 240 bin lira peşinatı var, hal böyleyken ayda 10 bin lira kredi ödemesi gerekiyor!
gerçekten 30lu 40 lı yyşlardaysanız ve emekliliğe dair böyle pembe hayalleriniz varsa bence yol yakınken gözden geçirin. çünkü şu anda 3 bin lira emekli maşı alan anne-babanız varsa bile siz bugün parasıyla 1500 alacaksınız. biz emekli olabilsek bile alacağımız şu an emekli olanların yarısı kadar maaş olacak.
bilin yani bunları.
AMANIN. hemen mesaj atıyorsun. Selam cnm rüyamda gördüm seni uçağın havada 3 kez dönüyordu iyi msn merak ettm:) yazıyorsun. Hadi. KoşşşşşYaa benim de gecen sene bir özel jet pilotunu red etmişliğim varşu an bir aydınlanma yaşadım diyip ulaşasım geldi adama.
senin bilgin vardır belki tcdd, kgm işçi maaşları ne kadar ortalama eşime ehliyet alıp başvursak mı diye düşüyoruz ilan açılıncasabaha karşı çıkar sonuç.çocuk covid ama salıdan beri
şuan 350 400 bin alan var diye duydum ama ne kadar doğru bilemedim.şu anda kamu işçisi, memur olan amirinden daha fazla ikramiye alıyor... ama 20-30 sene sonrası için artık memurlardan kısacak bir şey kalmadığı için ufak ufak kamu işçisinin haklarından kısarlar diye düşünüyorum ben.
Oralara işe girmek çok zordur maalesef çünkü maaşları yüksektir. İşe başvurarak olmaz yani demek istediğimi siz anladınızsenin bilgin vardır belki tcdd, kgm işçi maaşları ne kadar ortalama eşime ehliyet alıp başvursak mı diye düşüyoruz ilan açılınca
torpil miOralara işe girmek çok zordur maalesef çünkü maaşları yüksektir. İşe başvurarak olmaz yani demek istediğimi siz anladınız
Öyle diyelim evettorpil mi
Kendi aracınız varsa kargo işine başvurun. Burada üyeler yazıyorlar iyi kazancı varmış. Kargo dağıtım işi yaniitorpil mi