Ev almak ve aylık 10 bin kredi ödemek&ödeyememek

Öyle birini reddetmiştim ah zalım zaman . Burayı keşfetseydimmm uçuyor olabilirdim, kanatlarım olabilirdi neyse ben şurada göz yaşı tökeyim.
Yaa benim de gecen sene bir özel jet pilotunu red etmişliğim varşu an bir aydınlanma yaşadım diyip ulaşasım geldi adama.

Konu sahibesi ev fiyatları bu ulkede düşmez. Aldığınız an ertesi güne göre kardasınızdir. Para biriktirmeyle falan olmuyor o işler. Borsa, coin falan bilmek gerekir o işler için. Bence 2 yil sonra ortalık daha kaotik olabilir. Ama bana 25 yillik hele de istanbuldan ev fikri mantikli gelmedi. İleride yasamayi planladiginiz baska sehirden alip kiraya verseniz daha iyi degil mi? Madem o semtten tasinmak istemiyorsunuz ve evler ucuk fiyattaysa.

O kadar parayi eski bir eve vermezdjm acikcasj. Nakitiniz varsa baska sekilde degerlendirjn derim. Arsa filan, mustakil ev yapacak kadar. Ileride de ev yaparim. Gerekirse baska bir ilden olsun. Aylik 10 bin cok fazla . Arti ustu barinmak icin verilmez. Faizi de cok olur. Bankalarin isine geliyir zaten.

Yo dostum yo, geçen günkü 10.000 maaş konusuna hak verdim ama bu çok fazla

Nerde o evler izmirin neresindesiniz ? Ben izmire yakın bir sahil kasabasındayım burda bile çook daha pahalı. 850 ye villa demişsiniz bir de sıfır mı ?

Evet hayat çok pahalilasti haklısınız , artık yüksek de olsa tek kişinin maaşı ile ev dönmüyor. Alternatif yöntem sizin de çalışmanız,.çocuğa bakacak birinin olmaması çalışmak için yeterince mazeret degil. Bu 1-2 yıl için geçerli , 1-2 yıl maaşı bakıcıya vereceksiniz, sonra isyerinizde kidemlilestikce maaşınız da artacak zaten , siz ev sahibi olmadan tek maaşla bu olanları yapmadan çocuk sahibi olmayı sectiyseniz ve bu yüzden elim kolum bağlı diyorsanız o zaman ev alamamayi da göze almissinizdir yapacak bişey yok herkes kendi tercihlerinin sonucunu yaşar. Ben çalışıyorum başka bir şehirde çocuklarıma geçici olarak kayinvalidem ve başlarına koyduğum bir bakıcı bakıyor. İşten çıkıp onlarla evde oturabilirim eşimin maaşı ile geçinmeye çalışabilirim. Ama uzun vadede bu çocuklar okula gittiginde eşime güvenmek istemiyorum onlar benim de sorumluluğum , iyi okullara gönderip iyi imkanlar yasatmak istiyorum.

Nerde o evler izmirin neresindesiniz ? Ben izmire yakın bir sahil kasabasındayım burda bile çook daha pahalı. 850 ye villa demişsiniz bir de sıfır mı ?
Sıradan mahalle arası 15 yıllık , karanlık, yüksek giriş 2+1 ler 1 milyon oldu İzmir'de nerde o villa bana da bulun bı tane

Ben de çok şaşırmıştım bu kadar sayfada hiç kimse “niye çalışmıyorsun, koca parası yemeye alışmışsın” mesajı ne zaman gelecek diyordum. Neyse konu kapanmadan geldi, şükür.
Eşim vardiyalı çalışıyor, sabah akşam gece. Cumartesi pazar yok. Hafta içi bazen hafta sonu tatil oluyor. Benim gireceğim iş en en iyi ihtimalle sabah 8 akşam 6 olur, cumartesi yarım gün. İstanbuldaysanız trafiği bilirsiniz. Benim evde olmam akşam 7-8. Ailemiz de yanımızda değil üstelik gurbetteyiz. Haa alacağım ücret asgari ücret demiş miydim. Bu çocuğu kim okuldan alacak, kim verecek. Dersinde kim yardımcı olacak vs vs. Asgari ücretle değer mi tüm bunlara. Haa 10 senelik sigorta geçmişim de var, çalıştım yani bu zamana kadar ama evlilik, çocukla mümkün görünmüyor

20 bin tl geliri olan es varken asgari ucret icin bu hengameye girilmez tabi ki. Cunku esinizi bile goremediginiz gunler olacak. Cok muhtaclik yoksa hic bir aile böyle yasamamali. Yoksa aldigim kreşe gidecek diye dusunmeyin cunku cocuk 3 yasinda gitmese de 4 yasinda mecburen krese gidecek, hadi kresi gectim 5 yasinda anaokuluna gidecek yani bir yerden sonra bebek bakimi boyutunu gecip egitim zorunlulugu olarak bir masraf hayatiniza eklenecek. Ama ben de 3 bin icin muhtaclik halim yokken esimi gormeme pahasina ise girmem. Baska sehre cocuklari babaanneye birakip da calismam da.

Bence siz kalem kalem giderlerinizi yazin bu butcede bir kacak var diye dusunuyorum. Evet her sey pahali ama en asgari duzeylerde yasiyor gibisiniz, bu halde bu para bitmemeli.

Harcadigim para yaklasik sizinki gibi (sizin cift maasi da aylara bölsek nerdeyse tam oluyor)
Sizden cok farkli yasiyorum. Bence bunu çözmek onceliginiz olsun.

Daimi İşçi olarak emekli olsa ne kadar alır ikramiye kgm, tcdd, vs vs kurumlardan

20 bin mi
Bi an çok fakir hissettim ahh canim kendim. 5 bintl ile 2 cocuk okutup ev gecindiriyorum
Neyse konuya dönelim. Cocuk küçükken alin ödersiniz kredi aynı kalıyor ama maaşlar artıyor. Keşke benimde 20 binim olsaydı
Neysem eşiniz ne iş yapıyor özel değilse merak ettimdi

Bence bu gelirle aylik 10 bin ödeme yapılabilir. Belki önceki hayay standartinizi biraz etkiler ama ev olmus olursunuz. Bizim gelir 12bin ben çalışmıyorum 10 binlik kredi bize fazla gelir mesela siz yaparsiniz. Alin bence hayirli olur

Daimi İşçi olarak emekli olsa ne kadar alır ikramiye kgm, tcdd, vs vs kurumlardan
şu anda kamu işçisi, memur olan amirinden daha fazla ikramiye alıyor... ama 20-30 sene sonrası için artık memurlardan kısacak bir şey kalmadığı için ufak ufak kamu işçisinin haklarından kısarlar diye düşünüyorum ben.

İnanın her gün kafayı yiyorum, biz karar veresiye ev fiyatları uçarak devam ediyor. Biz bu maaşla eski bir evi alamıyorsak vay vay vay. Allah size de çok çok versin, bu devirde maaşlar kuş gibi kaldı herkese. Havacılık sektöründe.

Allah herkese çok versin. Herkes rahat yaşasın. Arabayı satarsam nasıl alırım? Çocuğun okul taksidi? Ev kirası düşündürmesin.
Üzülüyorum bu zamanımıza.
Şubatta maaş düzelesiye kadar evler daha da fırlamazsa alacağız inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…