Ev almak ve aylık 10 bin kredi ödemek&ödeyememek

şuan 350 400 bin alan var diye duydum ama ne kadar doğru bilemedim.
senin bilgin vardır belki tcdd, kgm işçi maaşaları ne kadar ortalama eşime ehliyet alıp başvursak mı diye düşüyoruz ilan açılınca
KGM TCDD gibi kurumların kendisine işçi olarak girerse tabii ki maaşı yüksek olur şoförleri bile 8 bin liradan az almıyor. ama şu anda aldıkları işçi genelde taşeron işçi, kuruma alım yapıyorlarsa da onların yeri bellidir diye düşünüyorum. şunu tekrar söyleyeyim: ben yeni alımla girmiş kimseyi bilmiyorum. benim tanıdıklarım hep emekli oldu, kalan 1-2 istisna vardır hala çalışan, çünkü benim kendi kuşağım değil tanıdığım kişiler, babamın arkadaşları.

ikramiyede ise kamu işçisi memurdan fazla alıyor çünkü 8 net maaşın en kötü 12 bin brütü olur 12 bin X 30 yıl da 360 bin lira ikramiye yapar, aşağı yukarı bir hesapla... o ikramiyeleri alıyorlar yani eskiden girmiş işçiler.

dediğim gibi ben şu anda alıyorlar dedim zaten sadece gelecekte ne olur ondan o kadar emin olmayın. kimse emeklisine güvenmesin.

Kadınların kıdemleri artık durmuyor fiilen. Bunu düzeltmek istedim. Kendim bizzat izindeydim ve kıdem/derecem ilerledi. Onu düzenlediler yeni kanunla.
ücretsiz izin alınca o süreyi kıdem hesabına saymıyorlar özel sektörde.

Ben 10 yildir calisiyorum ve emekli ikramiyesi icin 25 yil daha calismam gerek. Yas bekleme hakkim yok. Devlet memuruyum. Emekli maasim asgari ucret bile olmayacak. Olurda 25 yil daha calisirsam 3 haneli bir tazminat almam imkansiz.
O yuzden ay ev alayim emeklilikte rahat ederim diye dusunmek yerine ayni parayi isletmeyi ogrenmeye calisiyorum. Heleki burdaki gibi 25 yillik - kredi bitiminde 35 olacak bir bina icin 12 milyon yerine bambaska adimlar atilabilir.

Evet çalışanlar eski çoğunlukla ve artık işleri firmalar alıyor ihaleyle ve onların işçileri çalışıyor. Öyle 8 bin alacak işçi pek alınmıyor artık

AMANIN. hemen mesaj atıyorsun. Selam cnm rüyamda gördüm seni uçağın havada 3 kez dönüyordu iyi msn merak ettm:) yazıyorsun. Hadi. Koşşşşş
Sonrasinda kk kadinlari bdvdeki "adam çok bilmiş konusuyor, surekli fikir anlasmazligina dusup tartisiyoruz, toksit mi narşik mi bilemedim" konularima dayanabilir mi bilemedim tamamsa hemen atiyom simdi

Sonrasinda kk kadinlari bdvdeki "adam çok bilmiş konusuyor, surekli fikir anlasmazligina dusup tartisiyoruz, toksit mi narşik mi bilemedim" konularima dayanabilir mi bilemedim tamamsa hemen atiyom simdi
Ben dayanırım kız at sen açıköğretim psikoloji 2.sınıf ögrencisiyim (hayat okuLu Xd)

Neden yaş bekleme hakkınız yok ki??

Yanlış biliyorsunuz şaşırdım siz böyle yazınca tekrar baktım. Yaşını doldurup emekli maaşını almaya hak kazandığında ikramiyeni de alıyorsun.
alırsın evet.emekliliği dolup 10 yıl daha çalışanlar bile var.işten ayrıldıklarında hem emekli maaşlarını hem de ikramiyelerini alıyorlar.

Yanlış biliyorsunuz şaşırdım siz böyle yazınca tekrar baktım. Yaşını doldurup emekli maaşını almaya hak kazandığında ikramiyeni de alıyorsun.

Hayir o eski yasa icin
O birimde calisiyorum
Yeni yasaya tabii olanlar ancak yas + emeklilik kadar calsiirsa ikramiye alir
Prim gunum doldu ben ayrilayim gibi bir hakkim yok. Ztn alacagim ikramiyede 3 haneli bile degil

Hayir o eski yasa icin
O birimde calisiyorum
Yeni yasaya tabii olanlar ancak yas + emeklilik kadar calsiirsa ikramiye alir
Prim gunum doldu ben ayrilayim gibi bir hakkim yok. Ztn alacagim ikramiyede 3 haneli bile degil
prim günü dolunca o işten ayrılabiliyorsun ama.sonra yaş dolduğunda da emekliliğe hak kazanıyorsun.buda mı değişti?

prim günü dolunca o işten ayrılabiliyorsun ama.sonra yaş dolduğunda da emekliliğe hak kazanıyorsun.buda mı değişti?

Evet belli oranda. Kendim calisayim dersen sigorta vs yaparsan memur olarak emekli olamazsin.
2008 sonrasi memuriyet ancak anlik gunu kurtarir. Sonra baska bir care bulmaya mecbursun. Ikramiye hayalim yok ztn birak 25 yil daha calismayi prim doldurmayi bile dusunmuyorum. Ortalama 80 bin tazminat icin 35 yil calismak..

biraz sabret değişir bu kanunlarrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…