Ev almak ve aylık 10 bin kredi ödemek&ödeyememek

Evet hayat çok pahalilasti haklısınız , artık yüksek de olsa tek kişinin maaşı ile ev dönmüyor. Alternatif yöntem sizin de çalışmanız,.çocuğa bakacak birinin olmaması çalışmak için yeterince mazeret degil. Bu 1-2 yıl için geçerli , 1-2 yıl maaşı bakıcıya vereceksiniz, sonra isyerinizde kidemlilestikce maaşınız da artacak zaten , siz ev sahibi olmadan tek maaşla bu olanları yapmadan çocuk sahibi olmayı sectiyseniz ve bu yüzden elim kolum bağlı diyorsanız o zaman ev alamamayi da göze almissinizdir yapacak bişey yok herkes kendi tercihlerinin sonucunu yaşar. Ben çalışıyorum başka bir şehirde çocuklarıma geçici olarak kayinvalidem ve başlarına koyduğum bir bakıcı bakıyor. İşten çıkıp onlarla evde oturabilirim eşimin maaşı ile geçinmeye çalışabilirim. Ama uzun vadede bu çocuklar okula gittiginde eşime güvenmek istemiyorum onlar benim de sorumluluğum , iyi okullara gönderip iyi imkanlar yasatmak istiyorum.
ya kayınvalidemiz hatta çocuğa bir saat bakacak kimsemiz yoksa.devlet okulundan 3.30 da çıkıyor çocuk yaşı henüz 10 oldu.kim eve getirecek kim karnını doyuracak?evde tek başına sadece su alabilen yarı yatalak anneme kim bakacak?bakıcı tutsam sigortası vs çocukla birlikte en az 4500.zaten dışarda işsizlik patlaması varr.işe ara vereli yıllar oldu.işverenler bizleri aaaa kuzularımm siz çalışmak mı istiyorsunuz gelin size 5000 den başlangıç maaşı verelim de demiyor.yanii her insanın koşulları bambaşkaa konu sahibinin de öyle.ayrıca çalışmayan kadınların eleştirilmesindend e bıktım bu sitede.kadının çalışması taraftarıyımm bu arada ama bazen de olmuyor işte.edit:bana 10 bin üstü iş verecek tanıdığı olan varsa hemen haber versin :KK45: :KK53:

Ankara pahalı bir şehirdir.o ucuz ev olan yerler İstanbulun Esenler semti gibi :KK45:
Şimdi esenleri niye kötüledin ki 5.5 sene yaşadım orada :KK70:

Esenler konum olarak çok merkezde aslında ama otogarda inen İstanbul burası demiş yerleşmiş :KK45:

Yıldız teknik kampüsünün dibindeki mahallesi bi de metroya yakın ki ev fiyatları ühüüüüü.

Şimdi esenleri niye kötüledin ki 5.5 sene yaşadım orada :KK70:

Esenler konum olarak çok merkezde aslında ama otogarda inen İstanbul burası demiş yerleşmiş :KK45:

Yıldız teknik kampüsünün dibindeki mahallesi bi de metroya yakın ki ev fiyatları ühüüüüü.
esenyurt yazacaktım yanlış yazmışımm.şu teksas gibi olan yer ayol.hergün tv de orada olaylı bir haber izliyorumm :KK45: ankarada da çinçin semti var.adamın böbreğini çalarlar orda :KK53:

esenyurt yazacaktım yanlış yazmışımm.şu teksas gibi olan yer ayol.hergün tv de orada olaylı bir haber izliyorumm :KK45: ankarada da çinçin semti var.adamın böbreğini çalarlar orda :KK53:

esencılıs orası:KK70:
esenyurtta doğup büyüyen bi arkadaşım öyle diyodu

hee methini duyduk .istanbula gezmeye gelince asla uğramayacağızz :KK53:

beş senedir burdayım kapanan havaalanindan ileriye gecmedim:KK70:

zaten orası artık yabancının Türkten çok olduğu bi yere dönmüş. Çin mahallesi gibi orda da zenci mahalleleri varmış. gitsek yadirgarlar bizi:KK70:

😀 arabanın borcu bitti biz biraz para yedik, yani 1 sene falan sonra para biriktirmeye başladık. Biraz rahat harcama yaptık geçen yıllarda baktık ki para birikiyor hoşumuza gitti daha da dikkat ettik para atmaya🤷‍♀️ aslında çok düzenli para atmadık. Bazen 6 ay hiç atmadık bazen 10 bin birden koyduk. Düzensiz bir para atma hali. İkimizde para hesabı bilmeyiz
Siz mi para hesabi bilmiyosunuz.ayol ne yiyosunuz ne giyiyosunuz ne geziyorsunuz daha napacaksiniz.nefeste parayla degil allahtan.valla kusura bakmayin siz tutumlu degil cimrisiniz.hevesim falan kalmadi demekte bana sacma geliyor giyinmek sadece heves degil ayni zamanda ihtiyac.

Siz mi para hesabi bilmiyosunuz.ayol ne yiyosunuz ne giyiyosunuz ne geziyorsunuz daha napacaksiniz.nefeste parayla degil allahtan.valla kusura bakmayin siz tutumlu degil cimrisiniz.hevesim falan kalmadi demekte bana sacma geliyor giyinmek sadece heves degil ayni zamanda ihtiyac.
Hevesim yok, evet baya hevesim yok. Bunun cimrilikle ne ilgisi var. Ben ev hanımıyım küçük çocuğum var ve burada kimsem yok. Değişik değişik kıyafetler alma gereği duymuyorum ki. Öyle bir ortamım da yok. İnsan görmüyorum yani. İhtiyaç da duymuyorum ki. 2 tane botum var 3 sene önce aldım hala yepyeni çünkü bütün kış evdeydim, malum çocuk 🤷‍♀️ Bi kot ne kadar eskiyebilirki?!. Benim ihtiyacım olan bi kot bi tshirt. Bunlardan maximum kaç adet alabilirim ki? Ya da bunların maliyeti nedir? Her şeyi de tek tek anlatamam ki burada.

2 senedir ev alma çıkmazındayız. Son zamanlarda ev fiyatları da kiralarda öyle bir arttı ki “nasıl ödeyeceğiz artık alamayız” noktasıydık. Şimdi fiyatlara öyle alıştım ki Artık her ay “niye almadık ki o evi” diye pişman oluyoruz. 3 yaşında bir çocuk var, eve giren tek maaş. Pandemiden dolayı 1 senedir maaşta düşme oldu, ocakta eski düzene girilecekmiş. Şimdi biraz düzelttiler ve maaşlar 16bin oldu. Ocakta 20 bin olacakmış 🤲 elde 240 bin var peşinat için. Beğenmediğimiz evlerin kredi taksidi 7-8bin. İçimize sinen evin taksidi ise;10 bin. Bugün bu işe girecek olsak 6 bin kalır elimize. Bugün cesaret edemiyorum. Ama yarın 10 bin kalır elimize. Maaş günü hiç sarkmaz. Elimizde 240-250 bin değerinde araç var. Eğer taksitleri öderken kötü bir senaryo olursa(işten çıkarırsa tazminat verirler ya neyse o kötü şey işte o olursa) arabayı satmayı düşünüyorum ve bu beni 20 ay idare eder. 20 aya kadar da çoktan düzene gireriz.
Ele kalan 10 bin ile geçinebilir miyiz?! Büyük mü oynuyoruz. Böyle bir maaşa böyle ödeme çok mu kolay? Lüksümüz yok, gayet asgari harcarız her şeyi. Sigara yok, alkol yok, kıyafet yok… çocuktan sonra gezmemizde bir hayli azaldı.
Siz olsanız bu işe girer misiniz?
Eşim işten çıkarılsa en kötü bu maaşla iş bulur, başka şirketler daha iyi maaş veriyor.
Ben çalışırsam asgari ücretli iş bulabilirim. Çocuğa kreşe versem bütün para kreşe gider, çocuk da perişan olur. Bu yüzden benim çalışmam bize bişey kazandırmaz.
Bizimle aynı maaşı alan arkadaşlar, “şaşırdınız mı?! Ne yiyip içeceksiniz?!” Diyor. Biz de onlara şaşırıyoruz “bunlar ne yiyip içiyor” diye 🤷‍♀️
Edit: ocakta bu fiyatları nile göremeceksiniz dedi emlakçı 🤷‍♀️
Edit:maaşa çok takılan olmuş ama bugün türkiyede insanca yaşamak için iyi ama lüks yaşamak için az bir maaş
Edit:evin yaşına takılan olmuş. İstanbulda yeni evleri artık türkler alamıyor 🔪 bir de evin değerini belirleyen şeylerden biri de konumudur, kadıköyde 40-50 yıllık evlerin fiyatları dudak uçuklatıyor.
Kocanizin ne is yaptigini merak ettim.. cok para kazandigi icin sormuyorum turkiye sartlarinda normal fakat tek kisi icin iyi maas

Hevesim yok, evet baya hevesim yok. Bunun cimrilikle ne ilgisi var. Ben ev hanımıyım küçük çocuğum var ve burada kimsem yok. Değişik değişik kıyafetler alma gereği duymuyorum ki. Öyle bir ortamım da yok. İnsan görmüyorum yani. İhtiyaç da duymuyorum ki. 2 tane botum var 3 sene önce aldım hala yepyeni çünkü bütün kış evdeydim, malum çocuk 🤷‍♀️ Bi kot ne kadar eskiyebilirki?!. Benim ihtiyacım olan bi kot bi tshirt. Bunlardan maximum kaç adet alabilirim ki? Ya da bunların maliyeti nedir? Her şeyi de tek tek anlatamam ki burada.
Tatlım yanlış anlama ama anlattıklarından yola çıkarak sizin hesapta bı tuhaflık var sahiden. Ben sana inanıyorum,ancak senin harcamalarınla daha fazla Birikim yapmış olmanız gerekirdi. Senin haberin olmayan bir gider kalemi var gibi. Eşinle acilen bir harcama tablosu yapıp en azından birkaç ay kalem kalem hesaplamanizi öneririm. Ben de aynı şeyi yaşadım o yüzden söylüyorum

ya kayınvalidemiz hatta çocuğa bir saat bakacak kimsemiz yoksa.devlet okulundan 3.30 da çıkıyor çocuk yaşı henüz 10 oldu.kim eve getirecek kim karnını doyuracak?evde tek başına sadece su alabilen yarı yatalak anneme kim bakacak?bakıcı tutsam sigortası vs çocukla birlikte en az 4500.zaten dışarda işsizlik patlaması varr.işe ara vereli yıllar oldu.işverenler bizleri aaaa kuzularımm siz çalışmak mı istiyorsunuz gelin size 5000 den başlangıç maaşı verelim de demiyor.yanii her insanın koşulları bambaşkaa konu sahibinin de öyle.ayrıca çalışmayan kadınların eleştirilmesindend e bıktım bu sitede.kadının çalışması taraftarıyımm bu arada ama bazen de olmuyor işte.edit:bana 10 bin üstü iş verecek tanıdığı olan varsa hemen haber versin :KK45: :KK53:
Ben eleştirmedim neden calismiyosun diye de hakir görmedim , sadece bu şartlarda ev alabilmek için çift maaş gerekiyorsa bunların planı çocuktan önce yapılmalı ya da illa ev almak zorunda değil herkes sonsuza kadar kirada da yaşanabilir , tabi son zamlardan sonra o da artık zor ya

Ben eleştirmedim neden calismiyosun diye de hakir görmedim , sadece bu şartlarda ev alabilmek için çift maaş gerekiyorsa bunların planı çocuktan önce yapılmalı ya da illa ev almak zorunda değil herkes sonsuza kadar kirada da yaşanabilir , tabi son zamlardan sonra o da artık zor ya
Eşimin kazancını 2 kişi çalışsa anca kazanıyor, bak geçen bir üye eşim kat be kat iyi ama 9bin alıyor dedi. Yani bizim eve giren para iki kişinin kazancı. Ben çalışsam dediğim gibi asgari ücret alacağım, bunu da yolda harcayıp geleceğim. Kalanını okula vereceğim vs. Aslında bizim konumuz türkiyenin son zamanlardaki dar boğazını gösteriyor. Yani burada bir gariplik var bu maaşla 25 yıllık ev alınamıyor, kredi düşündürüyorsa bu benim çalışmam gerektiği ile ilgili değil. İlgili konu bu maaşla nasıl olur da 25 yıllık ev alınamaz.

kusura bakmayasın arabada yazdım covid testine giderken :KK45: haklısın daha düşük fiyatlı ya da metrekaresi küçük ev de alınabilir.bu kadar ince hesap yapmaya gerek yok.

kusura bakmayasın arabada yazdım covid testine giderken :KK45: haklısın daha düşük fiyatlı ya da metrekaresi küçük ev de alınabilir.bu kadar ince hesap yapmaya gerek yok.
Hayırdır, test sonucu ne ? Gecen arkadaşla bir kaç günlüğüne Türkiye’ye geldik dönüşte test yapalım dedik. Arkadaşın testi pozitif benim negatif çıktı 😵‍💫

Hayır kardeşim benim konum düpe düz türkiyedeki dar boğazı gösteriyor. Biz bile bu maaşla “ev alamayacaz demekki, demekki aylık 30-35 bin alanlar ev alıyor” diyip kendimizi avutmayacağız. Düpe düz bozuk bir düzen var. Ev fiyatları şişirilmiş, denetleyen yok. Herkes kafasına göre fiyat biçiyor. Afganı, suriyelisi, arabı doldurulmuş vs. Ev kalmamış. Daha bir sürü bozuk düzen. İşte ben bu düzenden dolayı bu maaşla ev alamıyorum!

Hayır kardeşim benim konum düpe düz türkiyedeki dar boğazı gösteriyor. Biz bile bu maaşla “ev alamayacaz demekki, demekki aylık 30-35 bin alanlar ev alıyor” diyip kendimizi avutmayacağız. Düpe düz bozuk bir düzen var. Ev fiyatları şişirilmiş, denetleyen yok. Herkes kafasına göre fiyat biçiyor. Afganı, suriyelisi, arabı doldurulmuş vs. Ev kalmamış. Daha bir sürü bozuk düzen. İşte ben bu düzenden dolayı bu maaşla ev alamıyorum!
valla sen de haklısınnn :KK45:

X