Ev almak ve aylık 10 bin kredi ödemek&ödeyememek

İstanbul gibi biryerde evin değerinin yükselmemesi gibi bir olasılık gerçekten varmı?
Benim evim var istanbulda 10 yil once almistim fiyati geven sene ancak yukseldi biraz.hala satip baska bir ev alinamayacak kadar da dusuk.olabiliyor

Her ay kenara 2 bin tllik altin atsaniz,emekli ikramiyesiyle beraber emekli olunca ev alinir.aulik 10 bim tl odeyip gencliginin en guzel yillarinda kiaitlanmaktan iyidir
şu anda 30 yaşında olan insanlardan kaç tanesi emekli olabilecek zannediyorsunuz?

emekli ikramiyesi sadece kamu çalışanının aldığı bir para ki o da kuş kadar.
42 sene kamuda çalışan babam 190 bin lira ikramiye aldı.
bakın "42" sene...özellikle de kadınlar 42 sene nasıl çalışsın? kadının tüm ücretsiz izinlerinde filan kıdemi duruyor. zaten insanlar 25 yaşından önce işe giremiyor neredeyse.

26-27 yaşında anca işe başlasan, 30 sene aktif çalışsan, 2 çocukta 2 sene izin yapsan, 2-3 sefer de iş değiştirsen 1-2 sene de öyle boşluk olsa yaşın 60 oluyor... ama kıdem 30 sene, farkında mısınız bunların?

özelde çalışıp 20 sene üstünde aynı yerde çalışıp ona göre kıdem tazminatı alan kaç kişi var sizce? çünkü ben sadece 2 kişi tanıyorum mesela....

alacağın taş çatlasa, en fazla 200 bin lira kıdem/emeklilik parası, o da taş çatlasa bakın burada zaten kişinin 250 bin liralık bir arabası var, 240 bin lira peşinatı var, hal böyleyken ayda 10 bin lira kredi ödemesi gerekiyor!

gerçekten 30lu 40 lı yyşlardaysanız ve emekliliğe dair böyle pembe hayalleriniz varsa bence yol yakınken gözden geçirin. çünkü şu anda 3 bin lira emekli maşı alan anne-babanız varsa bile siz bugün parasıyla 1500 alacaksınız. biz emekli olabilsek bile alacağımız şu an emekli olanların yarısı kadar maaş olacak.

bilin yani bunları.

evimiz kendimizin (kredi ile aldık.
arabamız var (kredi ile aldık)
eve 10 bin giriyor, şimdi de 4bin arsa kredisi ödüyoruz.
6binle geçiniyoruz. 6binin içinde yeme - içme - giyme - gezme - faturalar (elektrik - su - telefon ve tv - internet) oluyor. ödemeleri kredi kartı ile yapıp tek yere ödeme yapmış oluyoruz.
elimde para kalırsa birikime atıyorum.

Uygun bir ev alın derim ben olsam.

Benim bireysel emekliligim de var.gerekli yatirimimi yapiyorum siz beni dusunmeyin.ben kisi uzerinden yazdim tekrar ediyorum.190 bin ikramiye, 20 yilda 300 de birikse gerekli yatirimlarla 490 eder o.fiyata da ev olur su an icin konusuyorum.parayla para kazanilir yani.aracini satacak bi daha arac alayim dese nasil sikisacak farkinda misiniz?araca alisan cocukli biri icin cok zor.ayrica cocuguna istedigi gibi harcayamayacak.aylik 10 bin odeme cok fazla.
Zenginin mali zugurdun cenesini yormasin deyip susuyorum.saygi duyarim fikrinize bu benim fikrim
Bir de faiz odeyecegime ben paranin faizini alirim.emekli olurken ev fikrim bakidir

Ben kiraya bile cikmazdim 17 agustosu yasadim o kdr eski binaya asla gelirimin bu kdr yuklu kismini baglayip kredi cekip almam cok param olsada almam ne kiraya veririm ne kendim otururum tamami yenilenmeliydi ama satildigi ucretlere bakin.
Yasadigim sehirde o zmn yikilan binalarin cogu eski depremi atlatip ayakta kalan binalardi yasayip yikilmamasi benim icin kotu bir ozellik.
Birde olasi bir deprem de ztn uygun degil deprem yonetmeligine uymuyor diyip hak kaybina ugramak var

Aynı şeyi tekrar tekrar söylüyorum 25 yıllık bir eve asla ve asla 850 bin vermem..zaten evlerin ömürleri 25 yıl..eski eski..ufalanıcaktır içinde kumlar vs..

Malesef insanlar faiz odemeye alismis finansal oku yazarlik dersi olmali bence secmeli universitelerde.faiz odeyecegine faiz yemeyi yapabilseler biraz parasi olan rahat eder
Tl faiz de bile bir şey kazandırmıyor. Ki faiz yemekten korkarım ama faiz benim cebimden çıkarsa çok dert etmem. Ama faize para yatırmak, ıh ıhh

Aynı şeyi tekrar tekrar söylüyorum 25 yıllık bir eve asla ve asla 850 bin vermem..zaten evlerin ömürleri 25 yıl..eski eski..ufalanıcaktır içinde kumlar vs..
İstanbulda evlerin yaşı bu. Yeni evlere bugün kiracı bile olamazsın. Şu an bu piyasa berbat, iyi olur mu?! Hiç sanmam. Kentsel dönüşüme gitseler türkiye bi istanbulun altından kalkamaz

Eşiniz ne iş yapıyor? Bir de yaşınız 40 falandır umarım 20 yada 30 başlarında olup da 20 bin kim alıyor merak ediyorum

İstanbulda evlerin yaşı bu. Yeni evlere bugün kiracı bile olamazsın. Şu an bu piyasa berbat, iyi olur mu?! Hiç sanmam. Kentsel dönüşüme gitseler türkiye bi istanbulun altından kalkamaz
Deprem gerçeği diye bişey var tabiki senin kararın ama 850 bini de adam gibi bir eve yatırmayı tercih ederim ben olsam..bankalarda ev satıyorlar onlara bak..25 yıllık ev..valla ben ne evler buldum yeterki paradan haber ver..yani sadece bir eve takılı kalma bunu diyorum..kredi ödüyoruz evimizi satan kişi 350 bin istedi sıkışıktı biz o kadar vermeyiz dedik pazarlık ve koca dubleksi (konumu da çok iyi yerde)270 e aldık..4 sene önce şuanda 600-700 bine rahat satarız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…