- 10 Şubat 2017
- 1.393
- 1.160
- 38
Benim evim var istanbulda 10 yil once almistim fiyati geven sene ancak yukseldi biraz.hala satip baska bir ev alinamayacak kadar da dusuk.olabiliyorİstanbul gibi biryerde evin değerinin yükselmemesi gibi bir olasılık gerçekten varmı?
şu anda 30 yaşında olan insanlardan kaç tanesi emekli olabilecek zannediyorsunuz?Her ay kenara 2 bin tllik altin atsaniz,emekli ikramiyesiyle beraber emekli olunca ev alinir.aulik 10 bim tl odeyip gencliginin en guzel yillarinda kiaitlanmaktan iyidir
Anlamadiginiz icin olabilirSiz ve çılgın finansal fikirleriniz beni benden alıyor
Sizin dışınızda pek anlayan da var gibi durmuyor amaAnlamadiginiz icin olabilir
Benimde istanbulda evim var, 8 sene önce aldım. Şuan satsam 3 kat kardayım.Benim evim var istanbulda 10 yil once almistim fiyati geven sene ancak yukseldi biraz.hala satip baska bir ev alinamayacak kadar da dusuk.olabiliyor
evimiz kendimizin (kredi ile aldık.2 senedir ev alma çıkmazındayız. Son zamanlarda ev fiyatları da kiralarda öyle bir arttı ki “nasıl ödeyeceğiz artık alamayız” noktasıydık. Şimdi fiyatlara öyle alıştım ki Artık her ay “niye almadık ki o evi” diye pişman oluyoruz. 3 yaşında bir çocuk var, eve giren tek maaş. Pandemiden dolayı 1 senedir maaşta düşme oldu, ocakta eski düzene girilecekmiş. Şimdi biraz düzelttiler ve maaşlar 16bin oldu. Ocakta 20 bin olacakmışelde 240 bin var peşinat için. Beğenmediğimiz evlerin kredi taksidi 7-8bin. İçimize sinen evin taksidi ise;10 bin. Bugün bu işe girecek olsak 6 bin kalır elimize. Bugün cesaret edemiyorum. Ama yarın 10 bin kalır elimize. Maaş günü hiç sarkmaz. Elimizde 240-250 bin değerinde araç var. Eğer taksitleri öderken kötü bir senaryo olursa(işten çıkarırsa tazminat verirler ya neyse o kötü şey işte o olursa) arabayı satmayı düşünüyorum ve bu beni 20 ay idare eder. 20 aya kadar da çoktan düzene gireriz.
Ele kalan 10 bin ile geçinebilir miyiz?! Büyük mü oynuyoruz. Böyle bir maaşa böyle ödeme çok mu kolay? Lüksümüz yok, gayet asgari harcarız her şeyi. Sigara yok, alkol yok, kıyafet yok… çocuktan sonra gezmemizde bir hayli azaldı.
Siz olsanız bu işe girer misiniz?
Eşim işten çıkarılsa en kötü bu maaşla iş bulur, başka şirketler daha iyi maaş veriyor.
Ben çalışırsam asgari ücretli iş bulabilirim. Çocuğa kreşe versem bütün para kreşe gider, çocuk da perişan olur. Bu yüzden benim çalışmam bize bişey kazandırmaz.
Bizimle aynı maaşı alan arkadaşlar, “şaşırdınız mı?! Ne yiyip içeceksiniz?!” Diyor. Biz de onlara şaşırıyoruz “bunlar ne yiyip içiyor” diye
Edit: ocakta bu fiyatları nile göremeceksiniz dedi emlakçı
Edit:maaşa çok takılan olmuş ama bugün türkiyede insanca yaşamak için iyi ama lüks yaşamak için az bir maaş
Edit:evin yaşına takılan olmuş. İstanbulda yeni evleri artık türkler alamıyorbir de evin değerini belirleyen şeylerden biri de konumudur, kadıköyde 40-50 yıllık evlerin fiyatları dudak uçuklatıyor.
Benim bireysel emekliligim de var.gerekli yatirimimi yapiyorum siz beni dusunmeyin.ben kisi uzerinden yazdim tekrar ediyorum.190 bin ikramiye, 20 yilda 300 de birikse gerekli yatirimlarla 490 eder o.fiyata da ev olur su an icin konusuyorum.parayla para kazanilir yani.aracini satacak bi daha arac alayim dese nasil sikisacak farkinda misiniz?araca alisan cocukli biri icin cok zor.ayrica cocuguna istedigi gibi harcayamayacak.aylik 10 bin odeme cok fazla.şu anda 30 yaşında olan insanlardan kaç tanesi emekli olabilecek zannediyorsunuz?
emekli ikramiyesi sadece kamu çalışanının aldığı bir para ki o da kuş kadar.
42 sene kamuda çalışan babam 190 bin lira ikramiye aldı.
bakın "42" sene...özellikle de kadınlar 42 sene nasıl çalışsın? kadının tüm ücretsiz izinlerinde filan kıdemi duruyor. zaten insanlar 25 yaşından önce işe giremiyor neredeyse.
26-27 yaşında anca işe başlasan, 30 sene aktif çalışsan, 2 çocukta 2 sene izin yapsan, 2-3 sefer de iş değiştirsen 1-2 sene de öyle boşluk olsa yaşın 60 oluyor... ama kıdem 30 sene, farkında mısınız bunların?
özelde çalışıp 20 sene üstünde aynı yerde çalışıp ona göre kıdem tazminatı alan kaç kişi var sizce? çünkü ben sadece 2 kişi tanıyorum mesela....
alacağın taş çatlasa, en fazla 200 bin lira kıdem/emeklilik parası, o da taş çatlasa bakın burada zaten kişinin 250 bin liralık bir arabası var, 240 bin lira peşinatı var, hal böyleyken ayda 10 bin lira kredi ödemesi gerekiyor!
gerçekten 30lu 40 lı yyşlardaysanız ve emekliliğe dair böyle pembe hayalleriniz varsa bence yol yakınken gözden geçirin. çünkü şu anda 3 bin lira emekli maşı alan anne-babanız varsa bile siz bugün parasıyla 1500 alacaksınız. biz emekli olabilsek bile alacağımız şu an emekli olanların yarısı kadar maaş olacak.
bilin yani bunları.
İmamoğlunun inşaatı bu ev. Bir de burada zemin kötü olsa da evler baya sağlam. Hemen hemen hepsi perde beton. Proje evi. Hatta devlet eliyle yapılmış bir bölge. Hepsi depremi yaşamış, avcılar yıkılırken buradan 1 tane yıkılan olmamış
Ben9m.ilceden kaynakli olabilir silivrideBenimde istanbulda evim var, 8 sene önce aldım. Şuan satsam 3 kat kardayım.
DoğrudurBen9m.ilceden kaynakli olabilir silivride
Malesef insanlar faiz odemeye alismis finansal oku yazarlik dersi olmali bence secmeli universitelerde.faiz odeyecegine faiz yemeyi yapabilseler biraz parasi olan rahat ederSizin dışınızda pek anlayan da var gibi durmuyor ama
Tl faiz de bile bir şey kazandırmıyor. Ki faiz yemekten korkarım ama faiz benim cebimden çıkarsa çok dert etmem. Ama faize para yatırmak, ıh ıhhMalesef insanlar faiz odemeye alismis finansal oku yazarlik dersi olmali bence secmeli universitelerde.faiz odeyecegine faiz yemeyi yapabilseler biraz parasi olan rahat eder
İstanbulda evlerin yaşı bu. Yeni evlere bugün kiracı bile olamazsın. Şu an bu piyasa berbat, iyi olur mu?! Hiç sanmam. Kentsel dönüşüme gitseler türkiye bi istanbulun altından kalkamazAynı şeyi tekrar tekrar söylüyorum 25 yıllık bir eve asla ve asla 850 bin vermem..zaten evlerin ömürleri 25 yıl..eski eski..ufalanıcaktır içinde kumlar vs..
Bayağı da aşıktı banaKaçan balık zengin çıktı
Havacılık sektörü kazandırıyor. Yaş 35 ikimizin deEşiniz ne iş yapıyor? Bir de yaşınız 40 falandır umarım 20 yada 30 başlarında olup da 20 bin kim alıyor merak ediyorum
Deprem gerçeği diye bişey var tabiki senin kararın ama 850 bini de adam gibi bir eve yatırmayı tercih ederim ben olsam..bankalarda ev satıyorlar onlara bak..25 yıllık ev..valla ben ne evler buldum yeterki paradan haber ver..yani sadece bir eve takılı kalma bunu diyorum..kredi ödüyoruz evimizi satan kişi 350 bin istedi sıkışıktı biz o kadar vermeyiz dedik pazarlık ve koca dubleksi (konumu da çok iyi yerde)270 e aldık..4 sene önce şuanda 600-700 bine rahat satarız..İstanbulda evlerin yaşı bu. Yeni evlere bugün kiracı bile olamazsın. Şu an bu piyasa berbat, iyi olur mu?! Hiç sanmam. Kentsel dönüşüme gitseler türkiye bi istanbulun altından kalkamaz
Belki o da gelecekte zengin olur, umut fakirin ekmeği malum.Bayağı da aşıktı banagidip kocamı aldım ve fakirleştirdim