- 26 Şubat 2015
- 1.917
- 4.435
Bu soruya cevap yazmaya Kalksam banlanırımYok yahu ne yemesi ne gezmesi. Düğün borcu ödedik 1 sene. Borç biter bitmez araba aldık. Onun borcu bitti ufak ufak biriktirdik. 6 yıllık evliyim.
Mesele şu, geçen yıl 480bin olan ev nasıl 1 sene sonra 700-750 bin olur
Eskiden benzer düşünürdüm ama zamanla değişti düşüncelerim. Eskiden bende derdim kirasını ödedikten sonra bütün evler benim. Ama öyle değil. Kendi evim demenin huzuru bambaşka.Ben olsam almam.yasam standartiniz da o maasa goredir.eger o maasin her ay gelmesi garanti ise ben ev almazdim.
Turkiyede nedense para alip ev almayana birikim yapmayana bos insan gozuyle bakiliyor alakasi yok.siz zaten o maasi hep alacaksaniz,ve bir yilda 4 bin zam yapiliyorsa kirayi dusunmeyin bence.en guzel yillarini istedigini alarak ulke ulke gezerek gecirmek varken kendini sıkmak niye.emekli olunva emekli ikramiyesiyle alirsiniz bi ev.
Cocuklara miras birakmak icin calisan insanlar.hayatinin 10 senesi ev odemeyle 10 senesi araba odemeyle gecen surekli borc odeyen hayatini yasamadan yaslanan insanlar.bir defa geliyoruz dunyaya calisip.meslek.sahibi olmussunuz simdi gezme vakti
Kaçan balık zengin çıktıÖyle birini reddetmiştimah zalım zaman . Burayı keşfetseydimmm uçuyor olabilirdim, kanatlarım olabilirdi neyse ben şurada göz yaşı tökeyim.
Niye inanmadiniz ki, banka müdürleri 16 17 bin alıyor. Diş hekimleri çok kazaniyor, avukatlar kazanıyor, pilotlar kazaniyor. Yuksek maasli isler var yani.Ben maaşın gerçek olduğuna inanmadım. Linç tayfa olabilirim
Emekli ikramiyesiyle artık değil ev, araba bile alınmıyor. Kuş kadar emekli maaşıyla hem geçinmek hem kira ödemek mümkün değil. İnsanlar o yüzden 3 kuruş biriktirip ev almaya çalışıyor. Bu maaşlar hep 15-20 bin kalmayacak. Emekliliği de düşünmek zorundayız.Ben olsam almam.yasam standartiniz da o maasa goredir.eger o maasin her ay gelmesi garanti ise ben ev almazdim.
Turkiyede nedense para alip ev almayana birikim yapmayana bos insan gozuyle bakiliyor alakasi yok.siz zaten o maasi hep alacaksaniz,ve bir yilda 4 bin zam yapiliyorsa kirayi dusunmeyin bence.en guzel yillarini istedigini alarak ulke ulke gezerek gecirmek varken kendini sıkmak niye.emekli olunva emekli ikramiyesiyle alirsiniz bi ev.
Cocuklara miras birakmak icin calisan insanlar.hayatinin 10 senesi ev odemeyle 10 senesi araba odemeyle gecen surekli borc odeyen hayatini yasamadan yaslanan insanlar.bir defa geliyoruz dunyaya calisip.meslek.sahibi olmussunuz simdi gezme vakti
Maaş artışı olduktan sonra diyeceğim ama kredi bir girdap ve faiz git gide içine çekiyor ev bile almam artık bankaya bulaşmam oyüzden hayırlısı olsun sizin için.-Linç tayfa uzak dursun konudan-
2 senedir ev alma çıkmazındayız. Son zamanlarda ev fiyatları da kiralarda öyle bir arttı ki “nasıl ödeyeceğiz artık alamayız” noktasıydık. Şimdi fiyatlara öyle alıştım ki Artık her ay “niye almadık ki o evi” diye pişman oluyoruz. 3 yaşında bir çocuk var, eve giren tek maaş. Pandemiden dolayı 1 senedir maaşta düşme oldu, ocakta eski düzene girilecekmiş. Şimdi biraz düzelttiler ve maaşlar 16bin oldu. Ocakta 20 bin olacakmışelde 240 bin var peşinat için. Beğenmediğimiz evlerin kredi taksidi 7-8bin. İçimize sinen evin taksidi ise;10 bin. Bugün bu işe girecek olsak 6 bin kalır elimize. Bugün cesaret edemiyorum. Ama yarın 10 bin kalır elimize. Maaş günü hiç sarkmaz. Elimizde 240-250 bin değerinde araç var. Eğer taksitleri öderken kötü bir senaryo olursa(işten çıkarırsa tazminat verirler ya neyse o kötü şey işte o olursa) arabayı satmayı düşünüyorum ve bu beni 20 ay idare eder. 20 aya kadar da çoktan düzene gireriz.
Ele kalan 10 bin ile geçinebilir miyiz?! Büyük mü oynuyoruz. Böyle bir maaşa böyle ödeme çok mu kolay? Lüksümüz yok, gayet asgari harcarız her şeyi. Sigara yok, alkol yok, kıyafet yok… çocuktan sonra gezmemizde bir hayli azaldı.
Siz olsanız bu işe girer misiniz?
Eşim işten çıkarılsa en kötü bu maaşla iş bulur, başka şirketler daha iyi maaş veriyor.
Ben çalışırsam asgari ücretli iş bulabilirim. Çocuğa kreşe versem bütün para kreşe gider, çocuk da perişan olur. Bu yüzden benim çalışmam bize bişey kazandırmaz.
Bizimle aynı maaşı alan arkadaşlar, “şaşırdınız mı?! Ne yiyip içeceksiniz?!” Diyor. Biz de onlara şaşırıyoruz “bunlar ne yiyip içiyor” diye
Geçmişe dönük olarak baktığınızda hiç ev fiyatlarının tl bazında düştüğünü gördünüz mü? Dolar bazında belki düşer ama o da maalesef bizi bağlamıyor.Burada geçen bir üye yazmıştı. Bir emlak uzmanı "her 5 seneye bir ev fiyatlari bir sişer sonra düser" demis. O dönemdeysek eğer hem pahalıya alacak hem de bir dunya da faiz odeyeceksiniz. Ben sizin yerinizde olsam daha çok para biriktirmeye çalışır, uygun ev bulunca arabayı satıp pesin parayla alırdım. Mesela 700 binlik bir ev icin en az 1 milyon ödeyeceksiniz doğru biliyorsam.
Toplam ne kadar faiz ödeyeceksiniz? merak ettim de25 yıllık ev,ara kat, Mutfağı yapılı, 2 banyo var 155m2
Evet çıplak maaş.ek ders ne kadar oluyor? bu çıplak maaş dimi? düşük çünkü 10 yıl kıdeme göre
Hayat sizin tabi ama, emekli olunca ne yapacaksınız acaba? Üç kuruş parayla ev kiranızı dahi karşılayamayacaksınız. Hele bizim nesil için çok çok daha zor olacak. Evden kıymetli ne var? Kendi evimin verdiği güveni hiçbir şeye değişmem. Ki paramı devamlı gayrımenkule toprağa yatırırım. Daima da kazandırır. Daha dün 80 bine aldığım arsa, şu an 600 bin ediyor.Ben olsam almam.yasam standartiniz da o maasa goredir.eger o maasin her ay gelmesi garanti ise ben ev almazdim.
Tabiki var. O kadar para alıp parayı nasıl yonetecgini bilmeyince öyle bı para olmadığını düşündürüyor ister istemezNiye inanmadiniz ki, banka müdürleri 16 17 bin alıyor. Diş hekimleri çok kazaniyor, avukatlar kazanıyor, pilotlar kazaniyor. Yuksek maasli isler var yani.
Hiç bakmadım desem. Ben aylık ödememe baktım. Şimdi emlakçıdan geliyorum ocakta bu fiyatları bile göremeyeceksiniz dediToplam ne kadar faiz ödeyeceksiniz? merak ettim de
Benim cevremde var boyle insanlar. Mal mülk içinde yasarken para yönetememekten dolayi sıfıra gelmiş. Parayla ilgili islerini cevresine sorarak yaparlar. Ben uyenin esinin mesleğini merak ettim açıkçası, bu kadar konuşunca.Tabiki var. O kadar para alıp parayı nasıl yonetecgini bilmeyince öyle bı para olmadığını düşündürüyor ister istemez