Ev almak ve aylık 10 bin kredi ödemek&ödeyememek

Deprem gerçeği diye bişey var tabiki senin kararın ama 850 bini de adam gibi bir eve yatırmayı tercih ederim ben olsam..bankalarda ev satıyorlar onlara bak..25 yıllık ev..valla ben ne evler buldum yeterki paradan haber ver..yani sadece bir eve takılı kalma bunu diyorum..kredi ödüyoruz evimizi satan kişi 350 bin istedi sıkışıktı biz o kadar vermeyiz dedik pazarlık ve koca dubleksi (konumu da çok iyi yerde)270 e aldık..4 sene önce şuanda 600-700 bine rahat satarız..
Siz istanbulda mı oturuyorsunuz?

Malesef insanlar faiz odemeye alismis finansal oku yazarlik dersi olmali bence secmeli universitelerde.faiz odeyecegine faiz yemeyi yapabilseler biraz parasi olan rahat eder
3 bin lira nakit parayla kalın giyinir az yer ama ayda bin lira keyfime harcarım bir finansal okur yazarlık dehası değil ama dediğiniz gibi anlamıyorum ben
Tamamen ondan 😂

Deprem gerçeği diye bişey var tabiki senin kararın ama 850 bini de adam gibi bir eve yatırmayı tercih ederim ben olsam..bankalarda ev satıyorlar onlara bak..25 yıllık ev..valla ben ne evler buldum yeterki paradan haber ver..yani sadece bir eve takılı kalma bunu diyorum..kredi ödüyoruz evimizi satan kişi 350 bin istedi sıkışıktı biz o kadar vermeyiz dedik pazarlık ve koca dubleksi (konumu da çok iyi yerde)270 e aldık..4 sene önce şuanda 600-700 bine rahat satarız..
Çok yere gittim alıştığımdan mı bilmem beylikdüzünde çok rahat ettim, insanı, yaşama alanı, şehir planı, yeşillik alanı, devlet okullarının iyi olması vs burada tutuyor bizi. Deprem evet en büyük korkum ama işte istanbulu öyle berbat hale getirmişler ki…çatalcadan bakıyorum mesela işe yakın diye yeni evler (5-7 yıllık) 750-780 den başlıyor

Aylik 10bin lira vericem 10 sene boyunca. 1.200.000 tl. Ustelik 25 senelik ev.
Bne krediyi bititene kadar tepeme yikilacak. Hadi yikilmadi 35 senelik olacak.
Sizce mantikli mi?
İstanbul da oturan beni anlar, ya da ev, kredi faizlerini bilenler. İstanbul böyle. İstanbulda türke yeni ev yok

Çok yere gittim alıştığımdan mı bilmem beylikdüzünde çok rahat ettim, insanı, yaşama alanı, şehir planı, yeşillik alanı, devlet okullarının iyi olması vs burada tutuyor bizi. Deprem evet en büyük korkum ama işte istanbulu öyle berbat hale getirmişler ki…çatalcadan bakıyorum mesela işe yakın diye yeni evler (5-7 yıllık) 750-780 den başlıyor
Az önce de dediğim gibi takılı kalıyorsun ve o zaman da afedersin ama kazıklanıcaksınız..para kolay kazanılmıyor ve hani gerçekten bir evim olsun ama senti farketmez dersen çok iyi evler bulabilirsin..tabi sana Fatih falan demiyorum ama sıkışkın ve ya başka bir şekilde bulabilirsin ben çok buldum gayette içime sindi içi süper lükstü bulduklarım..semte takılma bunu demek istiyorum sana

3 bin lira nakit parayla kalın giyinir az yer ama ayda bin lira keyfime harcarım bir finansal okur yazarlık dehası değil ama dediğiniz gibi anlamıyorum ben
Tamamen ondan 😂
Paralar artık eskiden bildiğimiz paralar değil, pul pul. Bi tiyatroya baktım memlekette 280 lira bir kişi. ben gitsem yanıma arkadaş bulamam bu parayı rahatça harcıyacak. Yani paranın kıymeti yok

Benim cevremde var boyle insanlar. Mal mülk içinde yasarken para yönetememekten dolayi sıfıra gelmiş. Parayla ilgili islerini cevresine sorarak yaparlar. Ben uyenin esinin mesleğini merak ettim açıkçası, bu kadar konuşunca. 😊
Bende kabiliyet var para yok 😂😂

Az önce de dediğim gibi takılı kalıyorsun ve o zaman da afedersin ama kazıklanıcaksınız..para kolay kazanılmıyor ve hani gerçekten bir evim olsun ama senti farketmez dersen çok iyi evler bulabilirsin..tabi sana Fatih falan demiyorum ama sıkışkın ve ya başka bir şekilde bulabilirsin ben çok buldum gayette içime sindi içi süper lükstü bulduklarım..semte takılma bunu demek istiyorum sana
İstanbulda mühim olan semt ama. Esenyurt var karşımda adım atamazsın içeri sıfır binaları alabilirsin ama almak istemezsin. Yakuplu diye bir yer var mesela beylikdüzünde ama mahallenin insanı ne diyeyim kötü işte. İstanbula yatırım yapacaksanız ciddi diyorum dikkat edin, dışarıdan birini çok kötü kandırırlar burada.

Paralar artık eskiden bildiğimiz paralar değil, pul pul. Bi tiyatroya baktım memlekette 280 lira bir kişi. ben gitsem yanıma arkadaş bulamam bu parayı rahatça harcıyacak. Yani paranın kıymeti yok
Katılıyorum
O yüzden ev kredisi işine girerken aynı standartta kalamayacağı fikrini kabul ederek giriyor insan zaten
Bir yerden sonra kredi sabit kalıyor ama maaşlar artıyora ama en azından 🤷‍♀️

İstanbulda mühim olan semt ama. Esenyurt var karşımda adım atamazsın içeri sıfır binaları alabilirsin ama almak istemezsin. Yakuplu diye bir yer var mesela beylikdüzünde ama mahallenin insanı ne diyeyim kötü işte. İstanbula yatırım yapacaksanız ciddi diyorum dikkat edin, dışarıdan birini çok kötü kandırırlar burada.
Benim baktığım semtler caddebostan beşiktaş florya özellikle oyuracaksam beşiktaş isterim hayalim..kuzenim orda oturuyor

Mesela bildiğim kadarıyla nilüfer iyi bir semt, nilüferde 25 yıllık ev ne kadar ediyor? Ve alan var mı? İnegölde arkadaşım yaşadı, kötü bir yer derdi hep evler ucuzmuş ama

İstanbul da oturan beni anlar, ya da ev, kredi faizlerini bilenler. İstanbul böyle. İstanbulda türke yeni ev yok
Istanbul'da oldugunuzu tahmin ettim. Verdiginiz para evet İstanbul icin normal olabilir ama sorun 25 yillik olmasi.
O kadar eski bir daireye nerede olursa olsun o kadar para verilmez. 10 senemi buna baglamazdim sahsen.

Mesela bildiğim kadarıyla nilüfer iyi bir semt, nilüferde 25 yıllık ev ne kadar ediyor? Ve alan var mı? İnegölde arkadaşım yaşadı, kötü bir yer derdi hep evler ucuzmuş ama
Nilüfer’de 14 yıllık daire 3+1 1 ebeveyn banyo 1 normal banyo ve tuvalet ev 500 bin ediyor..evet alan var..25 yıllık ve üstü evler genelde kentsel dönüşüm oluyor..İnegöl’de yaşanmaz ve evet evler daha uygun..

Kusura bakmayın da 850 bine mesela buralardan 2+1 bile bulamazsın. Bu dediğimiz semtlerde zenginler yaşıyor. Üstelik çoğu eski bina. Eski yerleşim yerleri buralar
Buldum ama kredimiz var diye alamadım sıkışkındı satan kişi ..

Aklima geldi.Annem kurtköyde yaşiyo.Gecen hafya üst kat 440 bine satildı.16 17 yıllık kiptas evi 80 metrekare ama şekilli ve guzel bir ev.Eşinizde sabiha gökcene gecer.Tertemiz bir anadolu şehri gibii semt.

25 yillik ev alinmaz hadi aldin bi ev parasi kadar daha faiz odenmez hic bir mantığı yok 600 bin faiz odeyecek kadar zenginmisiniz gercekten bakın 600 binn çöpe gidecek bunun elle tutulur hic bir tarafi yok

Çatalcadan arsa alın madem.
Sonra da müstakil ev yaparsınız.
En büyük hayalim. 😍
Ama farkındaysanız herkes kendi penceresinden ya da hayalinden fikir veriyor.
Bu fikirler sizin yaşam şartlarınıza çok aykırı da olabilir.
Burda herkesin hemfikir olduğu şey 25 yıllık binaya o para verilmez.
Yani etmez değil verilmez.
Çünkü akibeti belli degil.
Yeni projeler var emlak konut ödemeli Bahçeşehir taraflarında.
Oralara baktınız mı?
Bildiğimden değil fikir olsun diye.

X