Evi 110 bine alırsak ki o civarda olucak.Ev kredisinde tüm fiyatı vermiyor ki banka
Bir miktar da sizin para koymanız gerekiyor
Kudra sen biliyorsun bu işi heralde bana yardım etBen 500-600 bin bandında gönlüme göre ev bulamıyorum diyeyim siz hesap edin. Sizinkinden 5 tane alınır
Mortgage kullanacak ihtiyaç değil.
Evin değeri 150 bin olarak belirlense 110 bin rahat alır. Eksperin ne değer biçeceğine bağlı.Ev kredisinde tamamı karşılanmıyor diye biliyorum ama
Saat geç diye mi anlamıyorum acabaEvi 110 bine alırsak ki o civarda olucak.
90 bin kredi alırsam.
Ev sahibi 20 bini Mart'ta almayı kabul eder.gerekirse sözleşme senet yapabiliriz.ev sahibi ile güven problemimiz yok gerçekten çok yardımcı oldu bize.
Mart'ta kredi biter o zamana kadar birikim yapar parasını veririm ev sahibine.
Sonra sadece evin masrafı ve ev kredisi ödenecek.
Ama o arada eşim arabayi satar yada başka bir formül bulursa ev sahibini mağdur etmeden kesin ödemek istiyorum ben.
Tek korkum ev kredisi ve devam eden kredi borcum.
5 bini eşim kendi hesabından rahat ödeyebiliyor.2 yıldır ödüyor çok şükür hiç sorun yaşamadık o yüzden kredi almam cok kolay.Saat geç diye mi anlamıyorum acaba
Marta kadar hem kresi ödeyip hem 20 bin biriktirebiliyorsanız krediyi de ödersiniz sanırım
Mart dediğimiz 8 ay sonrası
Bana riskli geldi ama
Yukarıdaki hesabınız oluyorsa ödersiniz sanırım
İlk başta evin fiyatını bilmediğimiz için ben de öyle düşündüm. 350-400 binler geçti benim aklımdan. Ama 110 bine ev alabiliyorsanız kaçırmayın derim. Şu an içinde oturduğunuza göre çok da kötü bir ev değil.Kudra sen biliyorsun bu işi heralde bana yardım et
Yani ben çok mu mantıksız bir işe girdim.vallahi bazı yorumlardan öyle hissettim kendimi sorguluyorum.
Şuan benim param yok benim borcum var ben fakirim demeye başladım
Boya,tavan alçı ve kombi işi var en acil şuan.boya falan yapmasam kombi alacağım böyle oturuyorum sonuçta bir yıl daha otururum.İlk başta evin fiyatını bilmediğimiz için ben de öyle düşündüm. 350-400 binler geçti benim aklımdan. Ama 110 bine ev alabiliyorsanız kaçırmayın derim. Şu an içinde oturduğunuza göre çok da kötü bir ev değil.
10 yıl vadeli çekerseniz 1800, 5 yıl vadeli çekerseniz 2700 gibi bir rakam ödersiniz aylık. Girilmeyecek iş değil bence.
Banka ve eksper konusunu hiç bilmiyorum.burdaki arkadaşlar biliyorlardı diye düşündüm.Evin fiyatını duyana kadar mantıklı gelmemişti.Fakat ev makul fiyatta . Bankaya ve ekspere durumu anlatırsanız evin yüzde 90nina kadar kredi çıkar . Vadesini de uzatirsiniz kendi krediniz bitince rahatlarsiniz .Yapılandırma ve ara ödemelerle zamanından önce bile biter .
Kolay gelsin şimdiden :) bende bu aralar ev bakıyorum ama burada fiyatlar milyonlarBanka ve eksper konusunu hiç bilmiyorum.burdaki arkadaşlar biliyorlardı diye düşündüm.
Yarın gidip bankayla görüşeyim diyorum.
Acil olmayan tadilatı tamamen öteleyin.Boya,tavan alçı ve kombi işi var en acil şuan.boya falan yapmasam kombi alacağım böyle oturuyorum sonuçta bir yıl daha otururum.
Ev sahibi 130 bin dedi ama kabaca konuştuk bence 110 bine kadar düşecek.masrafi ve kombiyi biliyor yardımcı olur.
1800 bizi şuan zorlamaz.ama 2700 zorlar.
1-2 sene 1.800 ödeyip daha sonra fazla fazla da ödeyebilirim diğer kredi bitecek sonuçta.
Amin inşallah sizinde işiniz rast gelsin.Kolay gelsin şimdiden :) bende bu aralar ev bakıyorum ama burada fiyatlar milyonlargözüm korktu vazgeçtim şimdilik . Sizin işiniz hayırlı olsun
Evet gercekten çok fazla .Oturduğum bölgede güzel bı ev milyonu geçiyor .Daha iyi bir semtte oturmak istesem daha da fazlası . Bugün ev gezdim de oradan biliyorum :)) Temenniniz için çok tşk ediyorum sağolun ama aştı beni bu ev işi ,kapattım . Bu arada evi alır ödersiniz kentsel dönüşüm olunca kar edersiniz belki .Amin inşallah sizinde işiniz rast gelsin.
Burada da fiyatlar çok yüksek ama bizim bloklar eski olduğundan ucuz
Yeni binalar yapılıyor 800 bin falan diyorlar.yazik ya ben böyle asla ev sahibi olamam çok fazla.
Ev sahibi değil alt kattaki diyecektimEv sahibi çok sorunlu onu görmeyeceğim yere taşınmak istiyorumdan konu nasıl evi alsam mı ya geldi. Taşınma amacınızı hatırlayın derim bana pek mantıklı gelmedi ama ev de uygunmuş bilemedim
Çok teşekkür ederim kudra.Acil olmayan tadilatı tamamen öteleyin.
Bi ara mortgage için yapılandırmayı kaldırmışlardı ama şu an durum ne bilmiyorum. Bi bankayla görüşün en doğru bilgiyi ordan alırsınız.
Hatta ben sizin yerinizde olsam tanıdık bankacı da var diyorsunuz evin fiyatını yapabiliyorsam oldukça yüksek gösterim ev+mevcut krediyi kapatacak şekilde bir miktar çeker ödeme planını ona göre ayarlardım.
Evin değeri yüksek çıkarsa yani örneğin;Cok uygun demiş ama evin tam değeri ne kadar sizce belki kredinin hepsi çıkar mı onu merak ettim
biz de küçük bir yerde yaşıyoruz iki sene önce çok uyguna sıfır ev aldık şu an değiştirmeyi düşünüyoruz ama burada bile öyle bir arttı ki 500e sizin gibi gönlümüze göre, değecek bir ev bulamıyoruzBen 500-600 bin bandında gönlüme göre ev bulamıyorum diyeyim siz hesap edin. Sizinkinden 5 tane alınır
Mortgage kullanacak ihtiyaç değil.