Ev alma ve kredi borcu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok teşekkür ederim bende almak için uğraştım o zaman.2 aydır ev sahibi alın diye ısrar ediyor ben korkudan olmaz diyordum.
Alın gitsin ya boşverin. En kötü ihtimalle satarsınız daha sonra o zamana kadar ev fiyatları artar. Kentsel dönüşüme vs girerse miss gibi 0 daireniz bile olur. 100bin borç birşey değil çok daha büyüklerini ödeyenler var. ☺️

Komsuyla karsilasiyoruz ama selam bile vermiyoruz.esimle konuşuyorlar ben konuşmam.hatta konum vardı komşuyla alakalı.
Lise minibüsle 20 dk uzaklıkta.
Lise yakınından ev bakıyoruz ama orası da site içerisinde bloklar var hiç kiralık bulamadım.hep satılık.biraz uzağında bulduk 2 katı kirası.birde yürümesi çok zor yine minibüse binecek ormanlik alan ne olur olmaz diye.
minübüsle 20dk ise iyi aslında
bir de yukarıda kiranızın iyi olduğunu vs söylediniz alırsınız ilerde satarsınız NilMeSeKer NilMeSeKer in dediği gibi
komşuylada muhattap değilsiniz

Cemoosum kesinlikle kaçırma bacım. Olmadi satarsin birkac yil sonra. Esnafsa aslinda arabayi satardim ben olsam. Belki iş yeri ev ile uzaksa Cemoosum ondan satmak istemiyordur. Belki eli ayagi olarak görüyordur. Yine de kaçırmayın
İş yeri evle acayip uzak canım.
Arabayla yarım saat ara yollardan giderek hızlıca gidiyor ise.otobusle 3 vasıta gidecek 1.5 saat sürer yol.araba işimize yarıyor ama odeyemezsek yada kredi az çıkarsa diye arabayı satmayı teklif ettim.

Eşim de dediki.biz bu evde bir sene daha kirada oturalım.
Seneye kadar kredi de bitecek biraz para biriktirelim.faizler düşünce kredi çeker birikimimizi koyarız alırız.
Ama seneye 110 değilde 150 bin de diyebilir ev sahibi
Zaten kombi masrafı yapmayayım diye satacak.birde biz taşınıyoruz diye verecek belki beklemez.bana eşimin dediği mantıksız geldi neden bir sene bekleyelim.

Evet bütün eksi yönleri bunlar.

Tek bilemedihim ev yenilenir de bakımsız ve yüksekteki evden kurtulabilirim.
O zaman belki bu komşu başka bina da bile olabilir 🙈Umur işte ne bileyim.bu yazdiklariniz ayrı tutup hep düşünüyorum inanın
Ev çok mu eski yenilenme olayı kesin mi peki birde yenilenme olmazsa evet ev ucuz ama sanirim ben almazdim.

Kiraya verip kiraya çıksanız kirası krediyi ve yeni kirayı karsilamayacak galiba.

Eşiniz arabayı iş içinde kullanıyorsa o yüzden satmak istemiyordur.

İş yeri evle acayip uzak canım.
Arabayla yarım saat ara yollardan giderek hızlıca gidiyor ise.otobusle 3 vasıta gidecek 1.5 saat sürer yol.araba işimize yarıyor ama odeyemezsek yada kredi az çıkarsa diye arabayı satmayı teklif ettim.
Tamam o zaman şunu teklif etmeyi dene. Arabayi sattir ve araba kiralat yıllık. Daha uygun daha mantikli. Ben olsam aynen bunu yapardım. Düşünün derim

Ev çok mu eski yenilenme olayı kesin mi peki birde yenilenme olmazsa evet ev ucuz ama sanirim ben almazdim.

Kiraya verip liraya çıksanız kirası krediyi ve yeni kirayı karsilamayacak galiba.

Eşiniz arabayı iş içinde kullanıyorsa o yüzden satmak istemiyordur.
Ev 30 yıllık.
Ben buraya geldiğimden beri 6 yıldır bu evler yenilenecek diyorlar ama alan çok büyük.tek mutahit (Ali Ağaoğlu değilse ) almaz yapmaz gücü yetmez.
Ama 2023 de TOKİ gelecek diyorlar doğruluğunu bilmiyorum.
Kiraya versek 600 lira etraftaki kiralar.krediyi de karşılamaz ben yeni eve çıksam onun kirasını da karşılamaz.
Evet arabayı eşim ise gitmek bazen de mal almak için kullanıyor.satma taraftarı değil

Tamam o zaman şunu teklif etmeyi dene. Arabayi sattir ve araba kiralat yıllık. Daha uygun daha mantikli. Ben olsam aynen bunu yapardım. Düşünün derim
Canım ablasinin arabası da var.garajda kullanılmıyor.ablasi oğlunun okulu için aldı pandemi de üniversite kapanınca araba duruyor.arabayi satsa onu kullanır bir süre.is durumuna göre alır.
Ama benim eşim arabasını asla satmaz.o kadar kıymetli.he araba 80-90 bin evin hepsini karsilasaydi belki satardı.

Canım ablasinin arabası da var.garajda kullanılmıyor.ablasi oğlunun okulu için aldı pandemi de üniversite kapanınca araba duruyor.arabayi satsa onu kullanır bir süre.is durumuna göre alır.
Ama benim eşim arabasını asla satmaz.o kadar kıymetli.he araba 80-90 bin evin hepsini karsilasaydi belki satardı.
Agzindan gir burnundan çık Cemoosum. Arabayi sattir ablasinin arabasini kullanmaya ikna et ve evi al. Inan ki cok uygun fiyati. Bakimi yaptirir iki uc katina satarsiniz.

Ortada hiç para yok
Üstüne kredi borcu var
Bem evi nasıl alacağınızı anlamadım 🙄

Agzindan gir burnundan çık Cemoosum. Arabayi sattir ablasinin arabasini kullanmaya ikna et ve evi al. Inan ki cok uygun fiyati. Bakimi yaptirir iki uc katina satarsiniz.
Satmak için düşünmüyorum canım ama bana cazip geldi bu fiyat bu ev.
Kredi hepsini karsilasa arabasında da değilim.
Komşularım da diyor kaçırma al diye.kiralar aldı başını gitti.ev fiyatları da uçtu.ben bunu da almazsam kirada da zorlanırız diye düşünüyorum.
Çok teşekkürler canım araba için elimden geleni yapicam 😉

Ortada hiç para yok
Üstüne kredi borcu var
Bem evi nasıl alacağınızı anlamadım 🙄
Kredi ile alacağım diye düşünüyorum yine.
Mesela bana 90 bin kredi verilse bile ev sahibi Mart ayına kadar bekler kalan para için.o zaman diğer kredim de bitiyor.bende 6 ayda biriktirip bı şekilde üstünü de ödeyebilirim.

Çok uygun fiyatı. Biraz bankacı hilesiyle alınır. Burda o fiyata kümes bile alamayız sanırım 😂
Eşimin çok samimi arkadaşı bankacı.
Belki yardımcı olabilir.o bankayla çalışmadım hiç ama kredi notum yüksek.
İnan annem bu hafta 2+0 iskansiz evi 260 bine aldı yarın tapuya gidecek.bende bu fiyata ev alamam bir daha.

Kredi ile alacağım diye düşünüyorum yine.
Mesela bana 90 bin kredi verilse bile ev sahibi Mart ayına kadar bekler kalan para için.o zaman diğer kredim de bitiyor.bende 6 ayda biriktirip bı şekilde üstünü de ödeyebilirim.
90 bin ihtiyaç kredisinin faizi benim tüylerimi ürpertti valla
Üstelik 5000 de krediniz zayen varmış
Bama fazla riskli geldi planınız

İhtiyaç kredisi 90 bin çekemem zaten 50 bin veriyorlar diye biliyorum.
90 bin ev kredisi çekebilirim belki daha fazla eksper belirliyor fiyatı.
Aralık'ta kredi borcumuz 3.000 lira olacak Mart ayında tamamen bitecek.
Bana da çok korkunç borç olarak görünüyor.

İhtiyaç kredisi 90 bin çekemem zaten 50 bin veriyorlar diye biliyorum.
90 bin ev kredisi çekebilirim belki daha fazla eksper belirliyor fiyatı.
Aralık'ta kredi borcumuz 3.000 lira olacak Mart ayında tamamen bitecek.
Bana da çok korkunç borç olarak görünüyor.
Ev kredisinde tüm fiyatı vermiyor ki banka
Bir miktar da sizin para koymanız gerekiyor

Eşimin çok samimi arkadaşı bankacı.
Belki yardımcı olabilir.o bankayla çalışmadım hiç ama kredi notum yüksek.
İnan annem bu hafta 2+0 iskansiz evi 260 bine aldı yarın tapuya gidecek.bende bu fiyata ev alamam bir daha.
Ben 500-600 bin bandında gönlüme göre ev bulamıyorum diyeyim siz hesap edin. Sizinkinden 5 tane alınır 😂
Mortgage kullanacak ihtiyaç değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X