• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi sorunu taşınmaktan bıktım

• Konu Sahibi Konu Sahibi ssusam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yalnız ortada ahlaksızlık olan bir durum yok

oğlu evlenmeyecek ev sahibi kendisi evlenecekmiş, evin sahibi olan zaten bu taze nişanlı erkek kişisi. baştan beri anasıyla danasıyla muhatap olarak tutmuşlar evi, o ayrı.

bu çocuk evi alırken bekarmış, niyeti de 4-5 sene kirada tutmak sonra satmakmış. ama planlar değişmiş nişanlanmış, evlenince de kendi evinde oturmak istiyor

olabilir yani. olamayacak şeyler değil bunlar. illa ahlaksız biçimde -zaten sevgilisi varken- yok yok oturun siz diye kiraya vermiştir diye düşünmek sıkıntılı bence. (olamaz demiyorum öyletse evet, yalan dolan olmuş ama gerçekten de birden evlenmeye kalkmış olabilir)

ben de evi bekar olarak aldım. kiraya verdim 8 senedir kiracı oturuyor. 2. kiracım gireli 1 sene oldu, kendim için oturma planım yoktu, oturma planım yok dedim. ama tabi "asla oturmam" da demedim. oturmadım da. ama belki o şehirde kalmak istesem oturacaktım....

nihayetinde bekar birinin tek evini tutuyorsanız o kişi evlenip o evde oturabilir risktir bu yani...almancıdan ev tutuyorsun çık ben oturcam demez diye, bu sefer de o memlekete kesin dönüş kararı alıyor. oluyor bunlar.

ha ev sahibi tahliye istemiyle dava açsın, yasal süresini beklesin, sonra da kendisi oturmazsa konu sahibi yasal haklarını arasın bunlar hukuki hakları ama kötü şansa ahlaksızlık da demeyin...

bu arada ben de kirada oturuyorum, ve daha yazın ev taşıdım. ev taşımak kolay değil farkındayım. ev sahipleri iyice coştu, biliyorum. ancak önümüze gelene de ahlaksızlık demeyelim yani. çocuk evlenmek istemiyordur, düşünmüyodur, yalnızdır, e aşık olmuştur ya da ailesi evlen baskısı yapmıştır odur budur...ne yapacak yok olmaz kiracım var diye evlenip evinde oturmayacak mı?
Baştan beri anasıyla danasıyla muhatap olarak tutmadık gayet ev sahibinin kendisi ile konuşarak onunla beraber sözleşme yaparak tuttuk. Evlenmeyi düşünmediğini söyledi dediğiniz gibi aşık olmuş vs bir sürü şey olmuş olabilir ama bu bizi de mağdur edebileceği anlamına gelmiyor ki. Biz tutarken yeni evli olduğumuzu hamile olduğumu uzun süre oturmak istediğimizi her şeyi belirttik ve onayladı 6 ay sonra annesinin arayıp bu şekilde söylemesi rahatsız edici. Annesinden önce kendisi de eşimi arayıp nisanlandigini söyledi, muhtemelen kendisi yaptığı ayıbın farkında olduğu için taşının diyemedi. Bu arada kiraların fazla olduğu bir şehirdeyim ev değiştirmek çok çok zor oluyor. Dediğiniz gibi aşık oldu hadi hiçbir şey planladığı gibi olmadı diyelim bu sefer en azından taşınma masraflarını karşılamaları gerekiyor bunu söylediğimde e sözleşmeniz zaten 1 yıllık diyorlar. Bana davranış hiç etik gelmiyor. Birde o zamanlar bebek doğacak ve ücretsiz izinde olacağım neden ben bu sıkıntıyı yaşamak zorunda olayım ki. O zaman onlar 1-2 yıl kirada oturup mağdur etmesin. Bilmiyorum belki fazla kendi açımdan bakıyorum ama her yıl taşınmaktan da sıkıldım ve nasıl oluyorsa her ev sahibimin evden çıkmamızı istemek için mantıklı bir sebebi var 😒 böyle olunca da insan e o zaman hiç kiraya vermeyin diye düşünüyor. Beni 2 kez taşınma masrafına ve taşınma serüvenine sokacaklarina ya dürüst olsunlar evlerini 1 yıllık kiraya verdiklerini söylesinler ya da 1 yıl evlerini boş tutup kendileri otursunlar.

Baştan beri anasıyla danasıyla muhatap olarak tutmadık gayet ev sahibinin kendisi ile konuşarak onunla beraber sözleşme yaparak tuttuk. Evlenmeyi düşünmediğini söyledi dediğiniz gibi aşık olmuş vs bir sürü şey olmuş olabilir ama bu bizi de mağdur edebileceği anlamına gelmiyor ki. Biz tutarken yeni evli olduğumuzu hamile olduğumu uzun süre oturmak istediğimizi her şeyi belirttik ve onayladı 6 ay sonra annesinin arayıp bu şekilde söylemesi rahatsız edici. Annesinden önce kendisi de eşimi arayıp nisanlandigini söyledi, muhtemelen kendisi yaptığı ayıbın farkında olduğu için taşının diyemedi. Bu arada kiraların fazla olduğu bir şehirdeyim ev değiştirmek çok çok zor oluyor. Dediğiniz gibi aşık oldu hadi hiçbir şey planladığı gibi olmadı diyelim bu sefer en azından taşınma masraflarını karşılamaları gerekiyor bunu söylediğimde e sözleşmeniz zaten 1 yıllık diyorlar. Bana davranış hiç etik gelmiyor. Birde o zamanlar bebek doğacak ve ücretsiz izinde olacağım neden ben bu sıkıntıyı yaşamak zorunda olayım ki. O zaman onlar 1-2 yıl kirada oturup mağdur etmesin. Bilmiyorum belki fazla kendi açımdan bakıyorum ama her yıl taşınmaktan da sıkıldım ve nasıl oluyorsa her ev sahibimin evden çıkmamızı istemek için mantıklı bir sebebi var 😒 böyle olunca da insan e o zaman hiç kiraya vermeyin diye düşünüyor. Beni 2 kez taşınma masrafına ve taşınma serüvenine sokacaklarina ya dürüst olsunlar evlerini 1 yıllık kiraya verdiklerini söylesinler ya da 1 yıl evlerini boş tutup kendileri otursunlar.
mesajınızda " Geçenlerde ev sahibinin annesi aradı evi tutarken o da vardı" yazan sizsiniz.

üst üste taşındığınız için yıpranmışsınız anlıyorum
ama
hamileyim, uzun süre oturmak istiyorum vs vs demenizin sözlü şeylerin yasal olarak hiç bir geçerliliği yok..anca şuradan tutturabilirsiniz belki evli olduğunuz için 2nizin de imzası olması lazım imzaladığınz evrakta.

ben de 1 sene dolup ev sahibi yüzünden evden çıktım, ben de yeni evde en az 4-5 sene oturmak istiyorum bu
ev sahibini hiç görmedim, başka şehirde, emlakçıya sözleşmeye koyamaz mıyın en az 2 sene bari olsun oturacaktır diye dedim, denedim yani ama maalesef olmaz dediler. benim de tahliye taahhütnamem var ve çık derse yasal haklarımı beklerim, açsın davasını ama kazanırsa mecburum yani çıkacam...ki benimki yaşlı bir kadın köyünde oturuyor benden önce de ev kiradaymış, bana da emlakçı "buraya gelip oturmayacaklar köylerinde ekip dikiyorlar" filan dedi ama dünya bu belki kadın hasta olcak gelip hastaneye yakın (dibimizde) diye burada oturcak. hadi buyur buradan yak.

Öylede kim verecek? Belli ki aşağı yukarı olmak istemiyor
e o zaman yeni gelene de 30 binden nasıl verecek, eğer kim verecek diyorsanız?
evin o fiyattan tutulana kadar boş kalması riski var bu sefer de
verilemeyecek tutarlarsa bunlar yeni gelen de veremez ki.

üstelik içiride oturan taşınmayayım bari masrafım olur diye çıkmamak için vermeyi kabul edebilir.

yani yasal oran %25 iken çıkartcam daha yüksekten vercem diye uğraşmak anlaşılır (iyi olmasa da) bişeydi ve yapan yaptı

ama tekrar TEFE-TÜFEye döndüğünden beri zaten içerde oturan 1 yıllık kiracı için de yapılan zam yeni giren kadar kira vermesine sebep oluyor, bir mantığı kalmadı...

konu sahibi 3 senedir oturuyor olsa eski zamları %25ten yapmış olsa konu başka olurdu

mesajınızda " Geçenlerde ev sahibinin annesi aradı evi tutarken o da vardı" yazan sizsiniz.

üst üste taşındığınız için yıpranmışsınız anlıyorum
ama
hamileyim, uzun süre oturmak istiyorum vs vs demenizin sözlü şeylerin yasal olarak hiç bir geçerliliği yok..anca şuradan tutturabilirsiniz belki evli olduğunuz için 2nizin de imzası olması lazım imzaladığınz evrakta.

ben de 1 sene dolup ev sahibi yüzünden evden çıktım, ben de yeni evde en az 4-5 sene oturmak istiyorum bu
ev sahibini hiç görmedim, başka şehirde, emlakçıya sözleşmeye koyamaz mıyın en az 2 sene bari olsun oturacaktır diye dedim, denedim yani ama maalesef olmaz dediler. benim de tahliye taahhütnamem var ve çık derse yasal haklarımı beklerim, açsın davasını ama kazanırsa mecburum yani çıkacam...ki benimki yaşlı bir kadın köyünde oturuyor benden önce de ev kiradaymış, bana da emlakçı "buraya gelip oturmayacaklar köylerinde ekip dikiyorlar" filan dedi ama dünya bu belki kadın hasta olcak gelip hastaneye yakın (dibimizde) diye burada oturcak. hadi buyur buradan yak.
Evet orda annesi vardı diye belirtme amacım annesinin haberi yoktu ondan mı öyle oldu diye düşünülmesin diyeydi. Malum Türkiye de kendi evi de olsa bireyler aile sözünden pek çıkamıyor.
Neyse zaten artık yapacak bir şey yok açıkçası dava ile uğraşacak o stresi kaldıracak enerji de bulamıyorum kendimi rahat hissedeceğim bir dönemde olmak istiyorum o yüzden çıkın derlerse çıkacağız. Taşınma masrafını talep ederim vermezlerse de bilmiyorum artık. Tek tesellim bu ev gerçekten çok çok küçüktü daha rahat geniş bir ev tutarız diye kendimi motive ediyorum 😅

Evet orda annesi vardı diye belirtme amacım annesinin haberi yoktu ondan mı öyle oldu diye düşünülmesin diyeydi. Malum Türkiye de kendi evi de olsa bireyler aile sözünden pek çıkamıyor.
Neyse zaten artık yapacak bir şey yok açıkçası dava ile uğraşacak o stresi kaldıracak enerji de bulamıyorum kendimi rahat hissedeceğim bir dönemde olmak istiyorum o yüzden çıkın derlerse çıkacağız. Taşınma masrafını talep ederim vermezlerse de bilmiyorum artık. Tek tesellim bu ev gerçekten çok çok küçüktü daha rahat geniş bir ev tutarız diye kendimi motive ediyorum 😅
kendisi de arayıp nişanlandım demiş, bi daha arayıp ev meselesi demeye utandı belki, anası aradı, dediğiniz gibi aileler hep işin içinde bizde.

valla ya bu diyardan gitcen ya bu deveyi gütcen demişler. dava stres de ev bulmak taşınmak değil mi? hepsi stres, ülkede yaşamak başlı başına stres sebebi...

umarım en güzel şekilde çözülür ama size tavsiyem asla düşünmüyorum satmayı, asla kendim oturmayacam filan gibi büyük büyük lafları ciddiye almayın. hep hava civa onlar. bakın ben de gerçekten düşünmüyorum oturmayı evimde, 9. sene oldu oturmadım da, ama hiçbir zaman "asla" demem, dünya hali bu, aslası mı var? bizim insanlarımız bayılıyor böyle büyük büyük konuşmaya....

Back