yalnız ortada ahlaksızlık olan bir durum yok
oğlu evlenmeyecek ev sahibi kendisi evlenecekmiş, evin sahibi olan zaten bu taze nişanlı erkek kişisi. baştan beri anasıyla danasıyla muhatap olarak tutmuşlar evi, o ayrı.
bu çocuk evi alırken bekarmış, niyeti de 4-5 sene kirada tutmak sonra satmakmış. ama planlar değişmiş nişanlanmış, evlenince de kendi evinde oturmak istiyor
olabilir yani. olamayacak şeyler değil bunlar. illa ahlaksız biçimde -zaten sevgilisi varken- yok yok oturun siz diye kiraya vermiştir diye düşünmek sıkıntılı bence. (olamaz demiyorum öyletse evet, yalan dolan olmuş ama gerçekten de birden evlenmeye kalkmış olabilir)
ben de evi bekar olarak aldım. kiraya verdim 8 senedir kiracı oturuyor. 2. kiracım gireli 1 sene oldu, kendim için oturma planım yoktu, oturma planım yok dedim. ama tabi "asla oturmam" da demedim. oturmadım da. ama belki o şehirde kalmak istesem oturacaktım....
nihayetinde bekar birinin tek evini tutuyorsanız o kişi evlenip o evde oturabilir risktir bu yani...almancıdan ev tutuyorsun çık ben oturcam demez diye, bu sefer de o memlekete kesin dönüş kararı alıyor. oluyor bunlar.
ha ev sahibi tahliye istemiyle dava açsın, yasal süresini beklesin, sonra da kendisi oturmazsa konu sahibi yasal haklarını arasın bunlar hukuki hakları ama kötü şansa ahlaksızlık da demeyin...
bu arada ben de kirada oturuyorum, ve daha yazın ev taşıdım. ev taşımak kolay değil farkındayım. ev sahipleri iyice coştu, biliyorum. ancak önümüze gelene de ahlaksızlık demeyelim yani. çocuk evlenmek istemiyordur, düşünmüyodur, yalnızdır, e aşık olmuştur ya da ailesi evlen baskısı yapmıştır odur budur...ne yapacak yok olmaz kiracım var diye evlenip evinde oturmayacak mı?