Ev alma ve kredi borcu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev sahibi değil alt kattaki diyecektim :olamaz:
Evet alt kattaki çok sorunlu.
Ama eşim senin kendi evin olursa sen o kadından korkma diyor 🤦
Gerçi kadın da kötü falan ama 2 senedir ne konuştuk,ne kavga ettik.hic muhattap değiliz.

Son düzenleme:
Geçtiğimiz sene Haziran ayı sonunda araba aldım ki o ara araba fiyatları çıkmaya başlamıştı elimde birikim vardı fakat istediğim arabaya param yermiyordu kredi çekecektim
Yok işte aman çekme napacaksın faiz ödeyeceksin vs
Fakat ben fırsatı gördüm gittim gözü kararttım üstüne kredi çektim maaşımın yarısı, gittim aldım arabayı
Temmuz sonunda araba 50.000 tl değerlendi
Çektiğim kredinin faizinden fazla para üstelik ben sıfır aldım satarken 2. El satıp karla satabiliyorum ha başka bir fırsat görürsem arabayı bugün satar diğer fırsatı değerlendiririm..
Evde sizin için bir fırsat gibi görünüyor
Kolay değişkenleri kafanıza takmayın.. Komşunuz bugün var belki yarın yok
Çocuğunuz liseye 4 yıl gidecek bir yıl sonra eliniz rahatlayınca servise verirsiniz bugüne kadar tadilatsız oturmuşsunuz bir yıl daha oturtabilirsiniz. Sonrada satıp tadilatı yapılmış başka bir eve krediye girin 😎 Tadilat parasını daha ederli bi ev için kullanın
Çok teşekkür ederim bende sizin gözü karaliginizdan istiyorum 😊
Ben de bu evi fırsat olarak görüyorum fiyatı uygun.ileride evi tadilat yapıp satabilirim.yada ev yıkılır yenilenir değerlenir.rahat oturabilirim.
Biz bu sene de kızımı servise verelim diye düşünüyoruz çünkü servis fiyatı da uygun 200 lira.
Ama kızım arkadaşıyla minibüsle gitmek istiyor gerçi pandemi hala devam ediyor okula gidip gitmeyeceği meçhul.
Komşuyu görmediğim ve sesini duymadığım sürece dusunmuyorum bile sadece husumetli olduğumuz için huzursuz oluyorum,sevmiyorum.yoksa kavgamız oldu bitti görüşmüyoruz.
Evi alırsam kombi dışında tadilat yapmayı düşünmüyorum.
Sizin mantiginizla çok arkadaş fikir verdi.bu bana daha mantıklı geliyor.
Sabah eşimle takrar konuşup bankaya gideceğim.
Yorumunuz için teşekkürler 🙏

Evet şimdi bu evi alsam.10 yıl sonra bu evler yıkılıp yenisi yapılsa en kotu 300 bin olur.etrafimizdaki bütün evler yenilendi ve villa tarzı.yenilemese bile otururum diye düşündüm ama hiç bu kadar borç yapmadım korktum.
110 bine ev ya bedava dan biraz pahalı.
alın bence kaçırmayın

Karsi daireyi 170 e satiyorlar demissiniz. Yani evin ederi oysa tamamina bile kredi almaniz mumkun olabilir. Zaten diger kredinizin bitmesine de 1 yildan az kalmis. Tamamina kredi cikarsa arabayi satmaya hic gerek yok bence.. Diger kredi bitene kadar 6-7 ay sikinti cekersiniz en fazla. E okadar da olsun yani.

Ilk etapta tadilat falan yapmayin. Bakarsiniz toki gelir. Gelmezse de icinin her seyini yenilersiniz zamanla. Nereden bakarsaniz bakin karli gibi gozukuyor. 110 bine ev bu devirde zor.
Komsuyu da sallayin gitsin. Kiraciysa belki tasinip gider bile..
Şimdi fark ettim yorumunuzu.
Karşı daire 150 binden satışa çıktı.2 yıldır boş.suan güncel fiyat 185 bin diye biliyorum emlakçı satıyor.
Bazı daireler gece senelerde 120-130-140 binlere satıldı.benim oturduğum evle aynı evler.neden bilmiyorum ama bu dairelerde fiyatlar çok değişik hepsi aynı ev ama farklı fiyat.
Tamamına kredi çıkmaz diye düşündüm ben ev eski o kadar değmez diye ama bankayla görüşmek lazım.birde tanıdık bankaci arkadaşımız var belki yardımı olabilir.
Tadilatı şuan hiç düşünmüyorum.
Sadece kredi ve ev kredisine odaklandım.

Osmaniye fakiusağinda (üniversite bölgesi) ondan bile ucuz evler var, hatta geçen konustugum emlakçı hem kat mülkiyet tapulu hem kiracılı hem de 70 bin liraya 2+1 -yeni yapilmis ev bulmuştu.
Bende ben ucuza ev buldum diye seviniyorum 🙈

Bende ben ucuza ev buldum diye seviniyorum 🙈
Onlar öğrenci için apart tarzı evler ya. Oturumluk değil yatırımlık, kutu kadarlar : )
Sizin olayda da yani bilemedim, her ay düzenli odedigin 5bin kredi varken kalan paranin neredeyse tamamını ev kredisinr bağlandıktan sonra siz ne yapacaksınız? Hayat standartiniz düştükten, gönlünüzden geçenleri yapamadiktan sonra bu genç yaşta yani evi alıp ne yapacaksınız?
Hem kentsel dönüşüm falan hep rant işi. Mevcut belediye değişirse aninda durduruyorlar. Bizim ev de kentsel dönüşüm bölgesinde,İstanbul'un çok merkezi bir yerinde üstelik,kapı önünden metro geçiyor. Gecen yıllarda bayağı PR çalışması yaptılar, gökdelen vs dikeceklermis.. kaç kez toplantı yapıldı,ikna edilenlerin apartmanı yıkıldı,kira yardimina bağlandı (kira yardimi+yeni gokdelende küçük metrekare bir büro)
Mahallede daha 4-5 ev yıkılmıştı ki belediye seçimleri oldu, dengeler değişti:)
Şimdi esamesi okunmuyor kentsel dönüşümün. O evi yıkılan kişiler de geçen sene basın aciklamasi yapmisti,kira alamıyoruz diye.
Yani bizim ulkemiz malesef böyle bir ülke. İşleri belli kurallar çerçevesinde değil de 'sen benim sırtımı kası/ben senin sırtını karşıyayım' usulü yaptiklari için yarın olası bir değişiklikte kalakalma ihtimalinin de var

Onlar öğrenci için apart tarzı evler ya. Oturumluk değil yatırımlık, kutu kadarlar : )
Sizin olayda da yani bilemedim, her ay düzenli odedigin 5bin kredi varken kalan paranin neredeyse tamamını ev kredisinr bağlandıktan sonra siz ne yapacaksınız? Hayat standartiniz düştükten, gönlünüzden geçenleri yapamadiktan sonra bu genç yaşta yani evi alıp ne yapacaksınız?
Hem kentsel dönüşüm falan hep rant işi. Mevcut belediye değişirse aninda durduruyorlar. Bizim ev de kentsel dönüşüm bölgesinde,İstanbul'un çok merkezi bir yerinde üstelik,kapı önünden metro geçiyor. Gecen yıllarda bayağı PR çalışması yaptılar, gökdelen vs dikeceklermis.. kaç kez toplantı yapıldı,ikna edilenlerin apartmanı yıkıldı,kira yardimina bağlandı (kira yardimi+yeni gokdelende küçük metrekare bir büro)
Mahallede daha 4-5 ev yıkılmıştı ki belediye seçimleri oldu, dengeler değişti:)
Şimdi esamesi okunmuyor kentsel dönüşümün. O evi yıkılan kişiler de geçen sene basın aciklamasi yapmisti,kira alamıyoruz diye.
Yani bizim ulkemiz malesef böyle bir ülke. İşleri belli kurallar çerçevesinde değil de 'sen benim sırtımı kası/ben senin sırtını karşıyayım' usulü yaptiklari için yarın olası bir değişiklikte kalakalma ihtimalinin de var
Yani beni gece gece siyasetten gökdelene,gökdelenden gecekonduya götürdün getirdin 🙈
Ben 30 yıldır bu eskişehir'deyim daha belediyenin değişme durumuna şahit olmadım.
Ama senin dediğin gibi rant meselesi
Tabii bunca yıl sonra da bu belediye başkanı yaşlandı diye başka partiye geçerse şehir bilemicem.
Ben bu kentsel dönüşüm işine bel bağlamiyorum açıkçası.bana taşınmak,eşya almak,ve 2 kat kira ödemek daha zor geliyor.
Eğer halı hazırda kredi ödemem olmasaydı asla düşünmeden alirdim.
Birde çok saol genç demişsin bana ama yolun yarisindan geçtim nedense beni korku aldı 🙈

Bebek falan düşünüyorsanız asansörsüz 5. Kattaki ev kabus🤦‍♀️Alışverişi, bebek arabasını çıkarıp indirmesi, ben 3. Kattayım sırf o nedenle taşınıcam, çok zor oluyor Kentsel dönüşüm vs düşünmeyin, ne olacağı belli değil inşaat sektörü , eşimin annesinin evi için de dediler bekle bekle en son sattılar, kira getirisi de olmuyor, eski ev sürekli masraf. 30 yaşında o durumdaki ev değerlenmez. İlerde satmak isterseniz çok zorlanırsınız, ama evi seviyorum, satmayı düşünmem yıllarca oturmak için alıcam diyorsanız fiyatı iyi, şartları zorlayın

Bebek falan düşünüyorsanız asansörsüz 5. Kattaki ev kabus🤦‍♀️Alışverişi, bebek arabasını çıkarıp indirmesi, ben 3. Kattayım sırf o nedenle taşınıcam, çok zor oluyor Kentsel dönüşüm vs düşünmeyin, ne olacağı belli değil inşaat sektörü , eşimin annesinin evi için de dediler bekle bekle en son sattılar, kira getirisi de olmuyor, eski ev sürekli masraf. 30 yaşında o durumdaki ev değerlenmez. İlerde satmak isterseniz çok zorlanırsınız, ama evi seviyorum, satmayı düşünmem yıllarca oturmak için alıcam diyorsanız fiyatı iyi, şartları zorlayın
Bebek dusunuyoruz ama 6 yıldır olmadı benim de umudum kalmadı açıkçası.bir kızım var eşimin de önceki evliliğinden bir kızı var.tabii olursa nasip çok isterim.
Alışveriş, çöp,eşya taşıma çok zor oluyor ama 6 yıldır baya baya alıştık tabii ileride hastalık olur zorlanırız orasıni bilemicem.
Eğer nasip olur alırsak evi satmayız.ya kiracı yada hep kendimiz dururuz.
Ama degerlenme konusunda haklısınız ben 6 senedir buradayım aşağı yukarı hep bu fiyatta bu evler.cok degerlenmez.
Dönüşüm konusunda kesin bişey yok belki olmaz belki olur ona bel bağlamiyorum.
Yıllarca oturup kredisini ödeyip kendim en son tadilat yaparım diye düşünüyorum.
Şartları zorlanacagim.

Eşinizle maaş toplaminiz ne kadar tapu masrafını da unutmayın onada veriyorsunuz 110 binin 10 yıllık ödemesi ne kadar bakabildiniz mi? Yada 5 senelik ödemesi

Banka bütün evin parasını kredi olarak vermez. Köşenizde 20-25 bn gibi bir para olması lazım ki tapu masrafı hariç. Paramız yok diyorsunuz. Onu nasıl halledeceksiniz?

bina yaşlılığı 40 - 50 yıl diye biliyorum ! 10 - 20 yıl sonra yaşlı bina sorun olur mu acaba ?

Karşı dairem satılık 2 yıldır 170 bin istiyorlar artı emlakçı 15 bin istiyor.
Yani 185-170 bin civarında buradaki evler.ama TOKİ yenilerse etraftaki siteler yenilendi 300 binden başlıyor fiyatları.yeri çok iyi evin.
Yalniz toki gelmesi iyi birsey degil,tahmininzden fazla ödeyeceksiniz cunku toki bedavaya yapmiyor en basitinden izmirdeki depremzedelerin evlerini yapmak icin en az 450 bin tl istenmis haberde duymustum.Artik maliyetler cok artti sahsen kentsel dönusume gidecek bir ev bakmazdim ben olsam

Eşinizle maaş toplaminiz ne kadar tapu masrafını da unutmayın onada veriyorsunuz 110 binin 10 yıllık ödemesi ne kadar bakabildiniz mi? Yada 5 senelik ödemesi
Bankaya daha gitmedim bugün bakıp öğreneceğim hepsini
Eşim esnaf normalde her ay aldığı belirli maaş yok
Aylık en az 10 bin gelirimiz oluyor.

Yalniz toki gelmesi iyi birsey degil,tahmininzden fazla ödeyeceksiniz cunku toki bedavaya yapmiyor en basitinden izmirdeki depremzedelerin evlerini yapmak icin en az 450 bin tl istenmis haberde duymustum.Artik maliyetler cok artti sahsen kentsel dönusume gidecek bir ev bakmazdim ben olsam
Belirli bir metrekareye kadar evin üzerine fark alınmıyor diye biliyorum.
Buranın alına çok fazla.
Yenilenme olursa 100 M2 ye kadar mutahit karsiliyor.ama ev sahibi 150 M2 osterse üzerindeki farkı veriyor diye biliyorum
Bunu kesin böyle diye bilmiyorum ama herkes böyle oluyor dedi araştırmadım.
Evet İzmir de sizin dediğiniz gibi ve hatta şuan yangın bölgesinde yapılacak evler için de böyle denildi duydum.

bina yaşlılığı 40 - 50 yıl diye biliyorum ! 10 - 20 yıl sonra yaşlı bina sorun olur mu acaba ?
10-20 yıl sonra satmak istersek diye sorun olur diye sordunuz.
Bende bilmiyorum ki
Hiç aklımda ev almak,borç yapmak gibi bişey yoktu.
Bende buradan danışıp öğreniyorum herşeyi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X