- 29 Nisan 2023
- 302
- 89
- 36
-
- Konu Sahibi lalegl8080
Inst var canım iş hesabım...ben tek başıma çalisicam, çırak bulabilirsem o enazindan arkamı toparlar , hani yoğunluk yapamayacağım bu da kazanca yansıyacak elbet ama altından kalkarım diye düşünüyorum insalahGirişim her zaman biraz risklidir ya. İşlek bir yer dediniz ve daha önceki iş tecrübenizden yola çıkarak sevilen biri olduğunuzu da söylüyorsunuz, bence dükkanı kaçırmayın. İşlek yerlerde yer bulmak çok zor. Müşteri çoğaltma konusunda ise sıkı çalışmanız gerekecek; temizlik, tecrübe, güleryüz ve biraz da ağzınızın iyi laf yapması lazım.
Ufak, ücretsiz olanlardan bir web site yapın mesela. Veya IG açın, işinizi tanıtmak amaçlı. Şehirinizle alakalı sayfaları gezinin ve bu sayfalardan takipçi toplayın. Ara sıra indirim günleri belirleyin bir süre, görüp de gelenlerin ayağı alışsın. kfdgkd Böylece insanların yavaş yavaş dikkatini çekebilirsiniz. Memnun kalırlarsa son gelişleri olmayacaktır. Hatta arkadaşlarına öneren falan olur.
17 senedir kuaförüm diyor ama hiç duymadım adını, isim yapamamiş bence benim auramdan anladi profesyonel bir kuafor olduğumu ve aşagilik kompleksine girdi :)E bu klasik yıldırma politikası. Alenen müşteri çalmandan korkmuşlar. İşinde iyi olan bundan korkmaz... Sen sus maharetin konuşsun canım benim. Sosyal medyayı iyi kullan...Hayırlı, bol kazançlar.
Evet cahilligime geldi , öyle sormamaliydim...kaldı ki fikrini sormadığım adam bile bir sürü şey saydi...saol csnim yorumun içinTicaret böyle bir şey değil ama. Ya kendine, yeteneğine, mesleğine güvenirsin ya da yok yapamam der çekilirsin. Niye gidip fikirlerini soruyorsunuz, izin mi istiyorsunuz? Kim aksini söyler, kim gel kardeş bölüşürüz müşteriyi parayı der?
Esnaflık adına selamlaşırsın hayırlı işler der geçersin. Abla ben burada dükkan açacağım senin için sorun olur mu derseniz hayatta kalamazsınız. Kuaför dediğinin kendi müşterileri olur, hep aynı ürün satılan market gibi değil. Elemanlarına bile bir dünya açıklama yapmışsınız.
Rakip mi gördüler diyorsunuz tabi ki rakip görürler. 17 yıllık kuaförmüş, sanki bu yollardan hiç geçmediler. Dükkan sahibi konusunda dikkatli olun hatta kendiniz tek kontrat yapmayın.İşinizi sağlama almak istiyorsanız bir avukata inceletin kontratı.
Son olarak o öyle söyledi bu böyle söylediyi dikkate alıp korkacaksanız hiç ticarete başlamayın. O kuaförle ters olmayın ama yakın da olmayın. Herkesin rızkı kazancı kendine. Dürüst esnaf kendine malına hizmetine güvenir diğerini kötülemez. Yok olmaz açamazsın git buradan deseler vaz mı geçeceksiniz?
Yaparsın yaparsın. Bir kez başlayınca, bir de müşteri almaya başlayınca korktuğun gibi olmadığını göreceksin. Şimdiden bol kazançlar, hayırlı olsunInst var canım iş hesabım...ben tek başıma çalisicam, çırak bulabilirsem o enazindan arkamı toparlar , hani yoğunluk yapamayacağım bu da kazanca yansıyacak elbet ama altından kalkarım diye düşünüyorum insalah
Eger acmayi dusunuuorsan bu sekilde utanarak olmaz yuzun yumusak anladigim kadariyla.tutunamassin.sadece burda degil kimsenin olmadigi yerdede yapamassin esnafsan hirsli olman gerek.tabiki onun musterilerini cal haksizlik yap demiyorum.ama ailemde cok kuafor var. Ablamin kuaforu bildigin kurtlar sokaginda.19 tane kuafor var konum dahi atabilirim.ama ablam zamaninda saglam ün duyurmus adamlarla calisti devam etseydi daha iyi yerlere gelirdi ama on be sene oldu dukkan acmayi tercih etti cok sukur arabasi evi yazligini aldi. Hepsi föne burun kiviririken ablam musteri kacirmaz kaşı biyigi dahi en ince ayrintisina kadar onem verir. Herseyden gectim boyasi iyidir .musterilerin cogu gider sever. Aradaki dengeyi koruyor. Basit laçka mahalle kuaforlerinden degil tabiki oylesini bemde hic sevmem. Lutfen sizde aradaki dengeyi koruyun.herseynden once guleryuz eksik olmasin.gelen musteri kacmasin.malzemeleriniz yeni ve temiz olsun.bakildigi zaman disardan yeni temiz elit bir yer oldugu belli olsun.ben ilk ona dikkat ederim ikinciside fon fircalarinda saç varmi diye.sansiniz bahtiniz acik olsun.Daha önce de konu açmıştım kuafor salonu açmaya çabalıyordum..çok şükür akrabamdan borç aldım destek oldu ..şimdi sıra dukkan bulma da ...bugün beğendim bir dükkanı, ama ilk defa böyle biseye kalkisiyorum korkularım var haliyle ..karşı caprazimdada oraya senelerdir yer edinmiş başka bir kuafor var ..ben dükkana bakarken ,elemanı geldi , öyle selamlastik..kuafor mu acacaksiniz dedi evet dedim düşünüyorum burayı...baya Bi olumsuz konuştu bende tabi aptal gibi fikir istedim biraz mevkiyle alakalı falan , bu karşı dükkan daha önce benim tutacağım salondaymis, sahibi apar topar bunları çıkarmış çok hırslilar adama ...neyse elemanı gitti ..5 dk sonra patronu ile dışarı çıkıp beni salonlarına çağırdılar...gittim selamlastik falan , dedim abla ben buraya salon açmayı düşünüyorum senin için sorun olur mu dedim ,nezaket icabı önünden geçmek istedim , fikirlerini merak ettim ...kadin başladı burda tutunamazsin 17 senedir bu semt bana geliyor falan zarar edersin hiç bulaşma dedi o esnada kadinin eşi geldi yanımıza, kadin eşine arkadaş salon açacakmış bizde fikir istiyor deyip içeri gitti .. halbuki ben adama fikrini sormadım...adam birden başladı..eşim sana yumuşak şekilde anlatmıştır ama ben sert konusucam dedi ...benim esim burda kaç senelik kuafor .Sen geldiğin gibi zarar edersin falan filan baya çıkıştı sanki bana o agizla konuştu...Bende dedim rızkı veren Allah onu Allah bilir dedim ...Allah başka kul başka dedi ...ayrıca dükkanın sahibi hiç iyi biri değil dedi çekti gitti ...ne kadin var ne adam ortada ..ben kalakaldim...hemen salonunu kapattı gitti kadin giderken de yolun açık olsun dedi , bende utandirma adına Allah Bol kazanç versin dedim , eşi de hayırlısı olsun kardeş dedi saol abi dedim ...ama ağlayacaktım neredeyse ...ben ne yaşadım yaa ...gercekten zarar mı ederim doğruları mi söylediler yoksa beni rakip mi gördüler hala anlayamadım..ikinci şık daha ağır basıyor...benim ilk salonum olacağı icin çok fazla musterim var diyemem bir kaç kişi var mütlaka bana gelecek olan ama yinede kimseye guvenemem...kızlar lütfen bana fikir verin ...napicam ben şimdi...yapayalnizim birde benimle uğraşırlar mi hiç gücüm yok kimseyle uğraşmaya ne maddi ne manevi ...
kızlar birde , ben gerçekten işimde iyiyim çalışan oldugum zamanlarda bile müşteriler beni çok sevip bana geliyorlardi ..bazıları diyor hatta salon aç da seni aramaktan kurtulalim:) ve karşı kuaförün müşterileri bile bana gelir bunu da biliyorum . İşte ozaman bunlar karı koca hasetlenip benimle ugrasirlarmi ki ya bu da var sorun ettiğim..hem kuaförüm hem güzellik Uzmanı aynı zamanda makyöz üm isim de profesyonelim, cidden oranın halkı beni çok sevecek allahin izniyle biliyorum ..ama ya karşı esnaf
Anladım canjm teşekkürler..evet yumuşak yuzluyum ama yeri geldiğinde sert olurumEger acmayi dusunuuorsan bu sekilde utanarak olmaz yuzun yumusak anladigim kadariyla.tutunamassin.sadece burda degil kimsenin olmadigi yerdede yapamassin esnafsan hirsli olman gerek.tabiki onun musterilerini cal haksizlik yap demiyorum.ama ailemde cok kuafor var. Ablamin kuaforu bildigin kurtlar sokaginda.19 tane kuafor var konum dahi atabilirim.ama ablam zamaninda saglam ün duyurmus adamlarla calisti devam etseydi daha iyi yerlere gelirdi ama on be sene oldu dukkan acmayi tercih etti cok sukur arabasi evi yazligini aldi. Hepsi föne burun kiviririken ablam musteri kacirmaz kaşı biyigi dahi en ince ayrintisina kadar onem verir. Herseyden gectim boyasi iyidir .musterilerin cogu gider sever. Aradaki dengeyi koruyor. Basit laçka mahalle kuaforlerinden degil tabiki oylesini bemde hic sevmem. Lutfen sizde aradaki dengeyi koruyun.herseynden once guleryuz eksik olmasin.gelen musteri kacmasin.malzemeleriniz yeni ve temiz olsun.bakildigi zaman disardan yeni temiz elit bir yer oldugu belli olsun.ben ilk ona dikkat ederim ikinciside fon fircalarinda saç varmi diye.sansiniz bahtiniz acik olsun.
Kendi salonu olduğu için tabiki aynı yerde bi tanede açılsın istemez gözünü korkutmuşlar işte sen takma dediğin gibi rızkı veren AllahDaha önce de konu açmıştım kuafor salonu açmaya çabalıyordum..çok şükür akrabamdan borç aldım destek oldu ..şimdi sıra dukkan bulma da ...bugün beğendim bir dükkanı, ama ilk defa böyle biseye kalkisiyorum korkularım var haliyle ..karşı caprazimdada oraya senelerdir yer edinmiş başka bir kuafor var ..ben dükkana bakarken ,elemanı geldi , öyle selamlastik..kuafor mu acacaksiniz dedi evet dedim düşünüyorum burayı...baya Bi olumsuz konuştu bende tabi aptal gibi fikir istedim biraz mevkiyle alakalı falan , bu karşı dükkan daha önce benim tutacağım salondaymis, sahibi apar topar bunları çıkarmış çok hırslilar adama ...neyse elemanı gitti ..5 dk sonra patronu ile dışarı çıkıp beni salonlarına çağırdılar...gittim selamlastik falan , dedim abla ben buraya salon açmayı düşünüyorum senin için sorun olur mu dedim ,nezaket icabı önünden geçmek istedim , fikirlerini merak ettim ...kadin başladı burda tutunamazsin 17 senedir bu semt bana geliyor falan zarar edersin hiç bulaşma dedi o esnada kadinin eşi geldi yanımıza, kadin eşine arkadaş salon açacakmış bizde fikir istiyor deyip içeri gitti .. halbuki ben adama fikrini sormadım...adam birden başladı..eşim sana yumuşak şekilde anlatmıştır ama ben sert konusucam dedi ...benim esim burda kaç senelik kuafor .Sen geldiğin gibi zarar edersin falan filan baya çıkıştı sanki bana o agizla konuştu...Bende dedim rızkı veren Allah onu Allah bilir dedim ...Allah başka kul başka dedi ...ayrıca dükkanın sahibi hiç iyi biri değil dedi çekti gitti ...ne kadin var ne adam ortada ..ben kalakaldim...hemen salonunu kapattı gitti kadin giderken de yolun açık olsun dedi , bende utandirma adına Allah Bol kazanç versin dedim , eşi de hayırlısı olsun kardeş dedi saol abi dedim ...ama ağlayacaktım neredeyse ...ben ne yaşadım yaa ...gercekten zarar mı ederim doğruları mi söylediler yoksa beni rakip mi gördüler hala anlayamadım..ikinci şık daha ağır basıyor...benim ilk salonum olacağı icin çok fazla musterim var diyemem bir kaç kişi var mütlaka bana gelecek olan ama yinede kimseye guvenemem...kızlar lütfen bana fikir verin ...napicam ben şimdi...yapayalnizim birde benimle uğraşırlar mi hiç gücüm yok kimseyle uğraşmaya ne maddi ne manevi ...
kızlar birde , ben gerçekten işimde iyiyim çalışan oldugum zamanlarda bile müşteriler beni çok sevip bana geliyorlardi ..bazıları diyor hatta salon aç da seni aramaktan kurtulalim:) ve karşı kuaförün müşterileri bile bana gelir bunu da biliyorum . İşte ozaman bunlar karı koca hasetlenip benimle ugrasirlarmi ki ya bu da var sorun ettiğim..hem kuaförüm hem güzellik Uzmanı aynı zamanda makyöz üm isim de profesyonelim, cidden oranın halkı beni çok sevecek allahin izniyle biliyorum ..ama ya karşı esnaf
Sehri alt üst ettim uçuk kiralardan dolayı en iyi orayı bulabildimBaşka sokakta yok mu dükkan. Açsanız da içiniz orda pek rahat etmeyecek
O kadar tecrübesizsiniz ki , sizi bilmediğiniz bi yerde 17 senelik kuaför hem de tam karşınızda çıtır çıtır yer
Kusura bakmayın pat diye soyledim ama bu tecrubesizlille baş edemezsiniz , başka mekan bakin kendinize , daha hakim olduğunuz bir çevre olsun , deneyimli biri olsanız zaten bu konuyu acmazdiniz nelere bakmanız gerektiğini bilirdiniz
Buradaki yorumlarla gaza gelip de paranızı batirmayin
Korkmayın yahu, burada kimse işinize taş koymaz.Neden sordun , neden burada bunu paylasayim
ev sahibi onları apar topar daga yüksek fiyata vermek için çıkartmıştır. Şimdi sizin bütçeye uygun bulmanız şaşırttı beni. Ben olsam karşıdaki esnaftan değil dükkan sahibi hakkında söylenenlerden endişe ederim. Geçen kuaföre gittim, eli ayağı titriyor. Dükkan sahibi gelmiş, çık yoksa başka türlü çıkartırım demiş...bütçeye uygun şirin küçük bir salon buldum dedim olaya bak ya
İki durum da var bence.
Ben mesela tırnak ve epilasyon için bir kadına gidiyordum lazere başlamadan önce şimdi epilasyom harici gidiyorum.
O kuaförlerde oda kiralıyor durum nasıldır bilmiyorum yer değiştiriyor bazen çünkü ben yeni yerine gidiyorum mesela zaten bir km ötesi en fazla semt değiştirmiyor yani.
İnsanlar kolay kolay yer değiştirmiyor ağzı yanıp yer değiştiren de hadi yakındakini deneyim demiyor da uzak da olsa neresi iyidir diye yer bakıyor kendine.
Saç için Kadın tercih etmeyeli çok uzun zaman oldu yorum yapamayacağım.
Direkt eliyorum ben yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var diyerekten:)
Bir de karı koca çalışanlara da kolay kolay gitmem birisi sonradan iki üç kendince eğitim almış eli çok da yatkın olmayan oluyor genelde çünkü ama o konu dışı bilgi olsun dşye yazdım
Başka yerlere de baktınız mı