Esnaf rekabeti ??? Lutfen fikir verirmisiniz

Inst var canım iş hesabım...ben tek başıma çalisicam, çırak bulabilirsem o enazindan arkamı toparlar , hani yoğunluk yapamayacağım bu da kazanca yansıyacak elbet ama altından kalkarım diye düşünüyorum insalah

Ticaret böyle bir şey değil ama. Ya kendine, yeteneğine, mesleğine güvenirsin ya da yok yapamam der çekilirsin. Niye gidip fikirlerini soruyorsunuz, izin mi istiyorsunuz? Kim aksini söyler, kim gel kardeş bölüşürüz müşteriyi parayı der?
Esnaflık adına selamlaşırsın hayırlı işler der geçersin. Abla ben burada dükkan açacağım senin için sorun olur mu derseniz hayatta kalamazsınız. Kuaför dediğinin kendi müşterileri olur, hep aynı ürün satılan market gibi değil. Elemanlarına bile bir dünya açıklama yapmışsınız.

Rakip mi gördüler diyorsunuz tabi ki rakip görürler. 17 yıllık kuaförmüş, sanki bu yollardan hiç geçmediler. Dükkan sahibi konusunda dikkatli olun hatta kendiniz tek kontrat yapmayın.İşinizi sağlama almak istiyorsanız bir avukata inceletin kontratı.
Son olarak o öyle söyledi bu böyle söylediyi dikkate alıp korkacaksanız hiç ticarete başlamayın. O kuaförle ters olmayın ama yakın da olmayın. Herkesin rızkı kazancı kendine. Dürüst esnaf kendine malına hizmetine güvenir diğerini kötülemez. Yok olmaz açamazsın git buradan deseler vaz mı geçeceksiniz?

E bu klasik yıldırma politikası. Alenen müşteri çalmandan korkmuşlar. İşinde iyi olan bundan korkmaz... Sen sus maharetin konuşsun canım benim. Sosyal medyayı iyi kullan...Hayırlı, bol kazançlar.
17 senedir kuaförüm diyor ama hiç duymadım adını, isim yapamamiş bence benim auramdan anladi profesyonel bir kuafor olduğumu ve aşagilik kompleksine girdi :)

Evet cahilligime geldi , öyle sormamaliydim...kaldı ki fikrini sormadığım adam bile bir sürü şey saydi...saol csnim yorumun için

Yaparsın yaparsın. Bir kez başlayınca, bir de müşteri almaya başlayınca korktuğun gibi olmadığını göreceksin. Şimdiden bol kazançlar, hayırlı olsun

Eger acmayi dusunuuorsan bu sekilde utanarak olmaz yuzun yumusak anladigim kadariyla.tutunamassin.sadece burda degil kimsenin olmadigi yerdede yapamassin esnafsan hirsli olman gerek.tabiki onun musterilerini cal haksizlik yap demiyorum.ama ailemde cok kuafor var. Ablamin kuaforu bildigin kurtlar sokaginda.19 tane kuafor var konum dahi atabilirim.ama ablam zamaninda saglam ün duyurmus adamlarla calisti devam etseydi daha iyi yerlere gelirdi ama on be sene oldu dukkan acmayi tercih etti cok sukur arabasi evi yazligini aldi. Hepsi föne burun kiviririken ablam musteri kacirmaz kaşı biyigi dahi en ince ayrintisina kadar onem verir. Herseyden gectim boyasi iyidir .musterilerin cogu gider sever. Aradaki dengeyi koruyor. Basit laçka mahalle kuaforlerinden degil tabiki oylesini bemde hic sevmem. Lutfen sizde aradaki dengeyi koruyun.herseynden once guleryuz eksik olmasin.gelen musteri kacmasin.malzemeleriniz yeni ve temiz olsun.bakildigi zaman disardan yeni temiz elit bir yer oldugu belli olsun.ben ilk ona dikkat ederim ikinciside fon fircalarinda saç varmi diye.sansiniz bahtiniz acik olsun.

Anladım canjm teşekkürler..evet yumuşak yuzluyum ama yeri geldiğinde sert olurum

Başka sokakta yok mu dükkan. Açsanız da içiniz orda pek rahat etmeyecek

Kendi salonu olduğu için tabiki aynı yerde bi tanede açılsın istemez gözünü korkutmuşlar işte sen takma dediğin gibi rızkı veren Allah

Günaydın.

Bizim de burada kaç tane kuaför var,hepsi de birbirine çok yakın mesafede. Karşılıklı olanlar var,çarpraz olanlar var.

Maşallah hepsi de tıklım tıklım dolu.

Allahım herkese bol kazançlar versin inşallah arkadaşım.

Bence başka yere bakın.
O kadar da karşılıklı olmamalı diye düşünüyorum.
Karşı tarafın tehditkar tavrı zaten hoş değil ama size o dükkanı kiralayan kişi bile kuaföre vermem demeliydi. Esnaflıkta işler böyle yürür. Ne pazarda, ne dükkanların çok olduğu yerde yanyana aynı mağazalar bulunmaz etik olarak ama artık daha az dikkat ediliyor buna

++++++++++++++++++

Öyle haklı bir yorum ki. Konu sahibi resmen acılara yürüyor korkmuyor.

Müşterilerini çalmanızdan korkuyorlardır. Yakınlarda bir kafe vs. varsa bir kaç defa onlara hiç görünmeden oturup izleyin. Müşteri yetişemeyecekleri kadar çok mu diye. Bu şekilde neden olumsuz konuştukları hakkında fikir edinmiş olursunuz. Dükkan sahibiyle de onların söylediklerini konuşun. Anladığım kadarıyla naif bir insansınız ve onlar da cazgır, sizinle uğraştıklarında moralinizi bozmadan devam edebilecek misiniz? Bunları düşünerek karar verirsiniz. Şimdiden bol kazançlar.

Kucuck bir çarşı var burda. 2 kadin kuaforu var. Bir erkek kuaförü vardı bu küçük çarşıda, çırak gitti bir tane daha açtı

Hem işlek cadde hem uygun bir dükkan buldunuz madem kacirmayin.

Oturduğum mahalle büyük bir mahalle işlek bir yer sırf evimin bulunduğu caddede 10 yakın kadın kuaförü var belkide bir tık fazladir tüm mahallede sayısı daha fazla,evimin bulunduğu caddede olanlar kimisi karşı karşıya kimisi yan yana hepside işliyor bir sürü müşteri var.

Ayrıca iş yeri acacakken kimseye sormayın ve izin almayin yıldırma polis işlemişler.

Son düzenleme:
Neden sordun , neden burada bunu paylasayim
Korkmayın yahu, burada kimse işinize taş koymaz.

Bence buradaki kadınlardan ziyade gerçekten ticaretle uğraşan kişilerden fikir alın. Burada bize bir kadının iş kurma fikri güzel gelir, ancak gaz veririz. Size gerçeklerden ancak işin içinde olanlar bahsedebilir.

Bizim isyerimiz 40 senedir burada. Once babamindi şimdi kardesimle ben devam ediyoruz. Bu kirk senede en son 3 ay once 2 dukkan yanimiza bizim isimizi yapan biri acilmisti. Gecen ay kapandi. Saydik 52 gun dayanmis. Bu arada bu 40 senede acilip kapanan sanirim 7 veya 8. Isyeri bu. Kemiklesmis bir firmanin karsisinda tutunmaniz icin en az 2 sene kar etmeden calismayi goze almaniz lazim. 2 sene sizi idare edecek sermayeniz varsa deneyin. Yoksa baska yer bakin.

..bütçeye uygun şirin küçük bir salon buldum dedim olaya bak ya
ev sahibi onları apar topar daga yüksek fiyata vermek için çıkartmıştır. Şimdi sizin bütçeye uygun bulmanız şaşırttı beni. Ben olsam karşıdaki esnaftan değil dükkan sahibi hakkında söylenenlerden endişe ederim. Geçen kuaföre gittim, eli ayağı titriyor. Dükkan sahibi gelmiş, çık yoksa başka türlü çıkartırım demiş.
Rakip dükkanın öyle konuşmasını çok garipsemedim ben. Sonuçta çok yakına başka dükkan açılımca bazı müşterilerilerini kaybedebilirler o nedenle ters konuşmaları normal.
Bizim eve şu an yürüyüş mesafesinde 6 kuaför var ve ana caddeye yakın bile değiliz. Herkes bir şekilde kazanıyor rızkını. Çok da rekabettem korkmamak lazım.

Evimin dibinde gayet hoş görünen bir kuaför var. Hani iç tasarım, dış tasarım çok özenli temiz de biyer devamli müşterisi olurdum muhtemelen işinden de memnun kalmıştım ama çok konuşuyordu adam.
Nerelisin diye sordu, nerede oturduğumu sordu kendisinin nerede oturdugunu soyledi vs. Daha ilk gidişimde mesela huzursuz etti sorgular gibi nebileyim yani ve devamli saçımı boyamak için ısrar edip durdu ki ben saç boyası kullanmıyorum güzelim rengi niye batırayim boyanla. Yok uçlarına sürecekmiş, ışıltı olsaymış...

Resmen kaçırdı beni, bu kadar çok ve gereksiz konusarak nasil iş yapiyorlar anlamiyorum hiç başkalari da rahatsiz olmuyor mu acaba ve diger yakındaki kuaforleri denemeden biraz uzaktaki kuaföre gittim gerçekten.
Neden bilmem sanki yakındaki de aynı olacakmış psikolojisi herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…