Esnaf rekabeti ??? Lutfen fikir verirmisiniz

Bence açmak istiyorsanız açın. Ancak sizinle ugraşırlar gibi. Müşteri tabii gelir neden gelmesin. Ama onlarla da yüzgöz olmayın sakın mesafe koyun.

Rızkı veren Allah elbet de
Fakat aklı da Allah verdi
Kullan diye
Karşıda 17 yıldır kuaför varken gidipde karşı dükkana kuaför açma fikri ile pek kullanmış gözükmüyorsunuz
Oranın daimi müşterisi bellidir, beni çok severler kesin kafası nerden geliyor? Evimin dibinde 3 tane salon açtı peşpeşe, hepsi birbirinden lüks ve iddalı fakat ben 15 senedir alışgın olduğum eski oturduğum semte olan, araba ile 15dk mesafe de olan kuaförüme gidiyorum. Diğerlerinede mesela acil fön çektirceksem yada saçımı ördürmek istersem gidiyorum ayda yılda bir.
Gerçekten iyi iş yapiyor olabilirsiniz ama yenisiniz adınız duyulmamış, gidipde yılların salonun karşısında açmak yerine en azından aynı sokakta kuaför olmayan biryere açın. Onlar beni sever kesin gelirede güvenmeyin. Kimse kimseye 17 sene boyunca memnun olmasa gitmez.

Oncelikle esnaf degilim hicbir kulvarda. Musteri gozuyle konusuyorum, ayni caddede karsilikli, yanyana, iki adim mesafede kuafor, firin gibi dukkanlar varsa, dukkanini sonradan acan kisiye saygi duyamiyorum. Ha eski dukkanida sevmiyorsam direkt baska bolgeye yoneliyorum.

Ahilik geleneklerine de aykiri zaten. Ahilik zamaninda her bolgenin kapasitesi, ihtiyaci belirlenir ona gore acilirmis dukkanlar. Dolayisiyla bu rekabet ortami adaletli yürütülürmüş. Kimse kimseyle rizkini paylaşmak zorunda kalmazmis.

Ay evet ya bazıları çok konuşuyor kısa ve net cevaplar vermek lazım öyle susarlar belki:)
Bir kere fön çektirmeye gitmiştim yakında bir yere bir tane müşterisi öylesine çay içip sohbet etmeye gelmişti bazıları da öyle seviyor.
Saç boyatma muhabbetleri de ayrı bir olay zaten ben pandeminim başında boyatmayı bıraktım kestire kestire de kendi saçıma döndüm tamamen bana da boya olmadı ışıltı yapalım vs diyenler oluyor.
Para kazanırız diye düşünüyorlar doğal saça mı katlanamıyorlar anlamadım:)

Ben de farklı bir açıdan yaklaşıcam, karşı dükkanın 5 personeli var ben tek başıma çalışıcam dediniz. Tek başınıza idare ettiğiniz kuaförde bir boya gelse kaşa gelene kaç zaman kitleyeceksiniz, öyle ağır iş olmaz. İş potansiyelinizi direkt küçük tutuyosunuz. Bir de benim oturduğum yerde de aynı sizin gibi tek başına işleten ablanın dükkanı var (ki dükkan sahibi o ablanın ablası olmasa kapatıp gidermiş öyle diyor) bir de bir salon var. Ben o ablaya gitmiyorum çünkü hem tek başına bekletiyo, hem de eski kaldı yani yeniliklere yetişemiyo tek başına küçük bir işletme olduğundan kaldıramıyo değişimi. Misal köşede g*lden rose makyaj standı var onunla hep aynı makjaya boyuyo gidenleri, ama diğer salon sürekli ürün güncelliyo, daha profesyonel çalışıyo. Yani bi taraf tek başına mahalle ablası, öteki taraf daha profesyonel salon. Sizin kendinizde anlattıklarınız salon açmaya değil birisinin yanında çalışmaya uygun kusura bakmayın, şu yaşadığınız konu bile onu gösteriyor. Burda boşa yaparsın edersin diye gazlamak olmaz, borç parayla batarsanız günahı gazlayanların da boynuna. En az 1.5-2 sene kendinizi kar etmeden çevirecek durumunuz da olması lazım. Siz direkt dükkana dalmak yerine kurulu düzenli salonlarla görüşüp kendinize oda /koltuk kiralamak seçeneklerni de değerlendirin. Yaptığınız işler sosyal medyadan paylaşıp kitle toplayıp oraya çekin. Hem tüm dükkan yüküne girmeyin bu ekonomide

İşinizde iyi olmak başka iyi esnaf olmak başka.
Bu farkın üzerinde düşünmenizi tavsiye ederim.
Not: Esnaf değilim müşteriyim.
Yorumuma borçla iş kurmanın pek mantıklı olmadığını eklemeyi unutmuşum.
Hele de bu ekonomik ortamda.

Size daha öncede yapamayacağınızi kurulu duzen ile başlamanız gerektiğini yazmıştım. 17 senelik kuaförün karşısına kuaför açmak cesaret işi ve ciddi kenarda birikim ister
Biz minnoş insanlar değiliz kabul edelim
Ayrıca tutunmuş bir dükkan neden yer değiştirdi dükkan sahibi konusunda iyi düşünmek lazım 6 ayda bir zam diye kapınıza dayanması var.
Ben olumlu yazmayacağım, özellikle bu alanda tecrübemde var en az 3 yıllık birikim olmalı 1 yıl kuruş kazanmayı beklememelisiniz

Hadi yaa evet uğraşacak gücüm de yok açıkçası üstelik eşi de oralarda esnaf of off ..bütçeye uygun şirin küçük bir salon buldum dedim olaya bak ya
Yani risk almak bence bu, sonuçta 17 senedir orada olan oturmuş müşterileri olan biri var karşınızda,ayrıca memnunlarsa müşterileri orayı geçip size gelmezler zaten,ben iyi bir kuaför bulsam daha uygun fiyatlı yada yeni açildı diyerek onun göreceği şekilde karşısında yada çaprazındaki kuaföre gitmem ki. Kaybetmek istemem yani kuaförümü.
Dolayısıyla siz kendi müşterilerinize guvenerek acın aćıyorsanız dükkanınızı. Onun müşterileri de bana gelecek eminim kafası gerçeklikten epey uzak. Ha ilk kez gitmiş memnun kalmamıştır size gelir sizi dener ama sürekli müşteriyi aynı sokakta çekmeniz zor.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Esnaflık nasip işidir. Değil 17 isterse 117 yıldır orada olsunlar,sizin yiyecek ekmeğiniz varsa yersiniz. Bu kadar nettir yani. Denemeden bilemezsiniz. Hatanız gidip sormanız olmuş sadece. Ne diyeceklerdi ki size,al kardeş benim müşterilerin yarısı senin olsun mu?

İşlek bir caddede kuaför arkadaşım var nerden baksan 10 yıllık , ama eski usul gidiyor . Ve çevrede başka yer olmadığı için mecburen kadınlar ona gidiyor .
Yani kadının müşterileri de büyük ihtimalle mecburen gidiyor , ben zarar edeceğinizi düşünmüyorum, lakin uğraşmanız gerekecektir bence ,ilk andan kendilerini belli etmişler zaten. Şahsen ben uğraşmazdım , kafam rahat bir yerde çalışmak isterdim bulaşmamak en iyisi bense.. ama diyorsanız ki ben hakkından gelirim bunların ozaman bol şanslar ..

Haklısın ama konu sahibinin pek de profesyonel olmadığı bu hareketinden belli işte. Bir de borçla girmiş işe eldekinden olmak da var sonunda yazık. Ticaret dinamiklerini iyi bilmek lazım, ben zamanında denedim battım mesela bana da söylemişlerdi ve zoruma gitmişti.

Kuafor tribi yemeye cesareti olan varsa buyursun yeni kuafore gitsin. O kuaforun serrinden Allah'a siginirim. Ahshsgsga

Bilemedim, bizim ülkede kuaför/berber konusu biraz değişik. Ben başka bi kuaföre gideceksem hep gittiğim kuaförün önünden geçmemeye çalışırım mesela. Bazı programlarda bunun üstüne skeç bile yazıldı kuaförünü aldatma üzerine, insanlar cidden kuaförlerini aldatıyor gibi hissediyorlar değiştirme durumunda. Siz kendinizi iyi bir kuaför olarak görüyor olabilirsiniz, öylesinizdir de eminim ama siz iyisiniz diye 17 yıllık kuaföre belki 17 yıldır giden insanların çat diye onları bırakıp karşıdaki dükkana gideceğini ben pek düşünemedim üzülerek.

Hata sizde hic rakibe gidilip ben buraya dukkan acicam size sorun olur mu denmez .hee birinin ciragisindir adamin karsisina acacaksindir tamam ama sen tanimadigin insanlara gidip akil soruyorsun .rekabet edecegin insanlara akil sorulmaz .kuafor berber tribi diyenlere bakma her seferinde baska kuafore gidiyorum kuafor kim mi bana trip atacak hic biriyle muhattatpligim yok hizmetimi alir cikarim .cok samimi olmam benim gibi bir cok musterin olabilir m

Kuafor tribi yemeye cesareti olan varsa buyursun yeni kuafore gitsin. O kuaforun serrinden Allah'a siginirim. Ahshsgsga
Tabi küsecek birde sonra memnun kalmaz geri gidersem,ne oldu bana gelmedin bak yamuk kesmiş sacini ,bak ne biçim boyamış değdimi diyecek. Cekemem kimsenin tribini.
Normalde bile birbirlerinin işlerini beğenmez sorarlar kim kesti,kim boyadı diye şu durumda ne olur bilemem.

Söyledikleri tamamen boş şeyler değil. onların oturmuş müşterisi var seni tercih edecekler olsa da ordan bi kaybın olacak. Ayrıca mal sahibi gerçekten sorunlu biriyse senin de başını ağrıtabilir. Bana rahatsız olmaları da çok anormal gelmedi sen de işini kurduktan sonra gelip tam karşına dükkan açsalar aynı şekilde rahatsız olursun herkes kendi ekmeğinin peşinde. Ben yerinde olsam biraz daha yer bakardım. En azından çok yakınında kuaför olmamasına dikkat ederdim.

Ya benim arkadaşım evlenince ikimizin ortak gittiği kuaföre gelmemeye başladı. Neyse bir gun gittim adam bana diyor ki bak x gelmiyor artık,tabi zengin adamla evlendi bizi beğenmiyor,geçen gördüm saçını da yipratmıs benim gibi boyamamış gittiği kuaför,yakındır bana gelip saclarım mahvoldu demesi ama görür o demişti.
Baya bozuluyorlar cidden.

Yumuşaksınız baya. Afedersiniz de ezik gibi olmuş biraz, izin alıyorsunuz sanki veya kendinizi iyi gösterme çabasına gerek yok. Cool olun biraz ki gerçekten kendinize güvendiğinizi gösterin. Kadın baya belli etmiş ama herkes rahatsız olabilir bu durumdan. Hep huzursuz olursunuz böyle. Başka yere bakın bence

Aynen benim de arkadaşım vardı ortak kuaföre gittiğimiz. Kız başka kuaföre gitmeye başladı. Her gittiğimde adam soruyor x nerelerde falan ben de bahaneler uyduruyorum. Bi gün buluşacağız kuafördeyim kapıya gel dedim de gelmedi kız, kuaförün gözden uzaklaştığı bi yerde buluştuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…