Esnaf rekabeti ??? Lutfen fikir verirmisiniz

Ay ne biçim yorum ya bu? Kadın kadına destek olacağıma yoruma bak. Diğer kuaför sen misin yoksa?
Bence mantıklı demiş semte göre olmuyor ki bu işler.
Nasıl bir yerden bahsettiğini bile bilmiyoruz Büyükşehir mi yoksa ilçe mi?
İlçe ise nüfusu ne kadar?
Asıl destek olacağız derken köstek olmak da var o zaman gidip zararının yüzde yirmisini biz mi ödeyeceğiz kalan yüzde yirmisini de başka destek olan öder artık.
Ticaret yaparsın edersin ile işler mi?
Hele kuaförlükte kullandığın dil ve muhabbetin bile çok önemli iken.
Bunu bile bilmeden kadınsın başarırsın demekle olmuyor ki bir sürü değişeni var sanki kpssye girecek bir kadına çalış sadece senin elinde demek gibi bir şey bu ama öyle değil işte

Bence mantıklı demiş semte göre olmuyor ki bu işler.
Nasıl bir yerden bahsettiğini bile bilmiyoruz Büyükşehir mi yoksa ilçe mi?
İlçe ise nüfusu ne kadar?
Asıl destek olacağız derken köstek olmak da var o zaman gidip zararının yüzde yirmisini biz mi ödeyeceğiz kalan yüzde yirmisini de başka destek olan öder artık.
Ticaret yaparsın edersin ile işler mi?
Hele kuaförlükte kullandığın dil ve muhabbetin bile çok önemli iken.
Bunu bile bilmeden kadınsın başarırsın demekle olmuyor ki bir sürü değişeni var sanki kpssye girecek bir kadına çalış sadece senin elinde demek gibi bir şey bu ama öyle değil işte
Büyük şehir ve dükkan çok işlek bir cadde de ...işime çok güveniyorum ama yinede korkularım var işte

Allah yolunuzu acik etsin ve bol kazanclar versin. Onlar sizi korkutmak amacli konusmuslar belliki kendileri korkmus yeni bir kuaför semte geliceyi icin. Aldirmayin yolunuza bakin. Onlarlada fazla muhattap olmayin belliki sizinle ilerisime gecip haber almak istemisler ilkinde ve sonra cok cirkin konusmuslar. Onlara ikinci bir firsat vermeyin.

Genellikle belli bir kuaförüm yoktur farklı farklı giderim. Gittiğimde her biri bir öncekini bokluyo 🤣🤣
O altın kural zaten 😂 Bunlar bi de gelin kapmaca oynuyor "kınada bazı kuaförlerin makyajını beğenmeyen gelin kızımız düğünde bizi tercih etti" yazıyorlar mesela bakıyorum gelinin kınada gittiği kuaför de iki adım ötedeki🤦

kızlar birde , ben gerçekten işimde iyiyim çalışan oldugum zamanlarda bile müşteriler beni çok sevip bana geliyorlardi ..bazıları diyor hatta salon aç da seni aramaktan kurtulalim:) ve karşı kuaförün müşterileri bile bana gelir bunu da biliyorum . İşte ozaman bunlar karı koca hasetlenip benimle ugrasirlarmi ki ya bu da var sorun ettiğim..hem kuaförüm hem güzellik Uzmanı aynı zamanda makyöz üm isim de profesyonelim, cidden oranın halkı beni çok sevecek allahin izniyle biliyorum ..ama ya karşı esnaf :KK43:

Daha önce de konu açmıştım kuafor salonu açmaya çabalıyordum..çok şükür akrabamdan borç aldım destek oldu ..şimdi sıra dukkan bulma da ...bugün beğendim bir dükkanı, ama ilk defa böyle biseye kalkisiyorum korkularım var haliyle ..karşı caprazimdada oraya senelerdir yer edinmiş başka bir kuafor var ..ben dükkana bakarken ,elemanı geldi , öyle selamlastik..kuafor mu acacaksiniz dedi evet dedim düşünüyorum burayı...baya Bi olumsuz konuştu bende tabi aptal gibi fikir istedim biraz mevkiyle alakalı falan , bu karşı dükkan daha önce benim tutacağım salondaymis, sahibi apar topar bunları çıkarmış çok hırslilar adama ...neyse elemanı gitti ..5 dk sonra patronu ile dışarı çıkıp beni salonlarına çağırdılar...gittim selamlastik falan , dedim abla ben buraya salon açmayı düşünüyorum senin için sorun olur mu dedim ,nezaket icabı önünden geçmek istedim , fikirlerini merak ettim ...kadin başladı burda tutunamazsin 17 senedir bu semt bana geliyor falan zarar edersin hiç bulaşma dedi o esnada kadinin eşi geldi yanımıza, kadin eşine arkadaş salon açacakmış bizde fikir istiyor deyip içeri gitti .. halbuki ben adama fikrini sormadım...adam birden başladı..eşim sana yumuşak şekilde anlatmıştır ama ben sert konusucam dedi ...benim esim burda kaç senelik kuafor .Sen geldiğin gibi zarar edersin falan filan baya çıkıştı sanki bana o agizla konuştu...Bende dedim rızkı veren Allah onu Allah bilir dedim ...Allah başka kul başka dedi ...ayrıca dükkanın sahibi hiç iyi biri değil dedi çekti gitti ...ne kadin var ne adam ortada ..ben kalakaldim...hemen salonunu kapattı gitti kadin giderken de yolun açık olsun dedi , bende utandirma adına Allah Bol kazanç versin dedim , eşi de hayırlısı olsun kardeş dedi saol abi dedim ...ama ağlayacaktım neredeyse ...ben ne yaşadım yaa ...gercekten zarar mı ederim doğruları mi söylediler yoksa beni rakip mi gördüler hala anlayamadım..ikinci şık daha ağır basıyor...benim ilk salonum olacağı icin çok fazla musterim var diyemem bir kaç kişi var mütlaka bana gelecek olan ama yinede kimseye guvenemem...kızlar lütfen bana fikir verin ...napicam ben şimdi...yapayalnizim birde benimle uğraşırlar mi hiç gücüm yok kimseyle uğraşmaya ne maddi ne manevi ...
Bulunduğum yerde çok eski hatta benimde bir zamanlar kısa sürede olsa çalıştığım kuaför salonu var.Masallah öyle böyle kazanmıyorlar köşeyi döndüler.Ama aynı yerde benimde kuaför salonum var şükür ben de kazanıyorum.Dukkani beğendiysen kendine güveniyorsan hemen pes etmeyeceksen kimseyi dinleme aç.Gidip konuşman hata zaten ben olsam ben de o kadar yakınıma rakip istemezdim 😁

Bulunduğum yerde çok eski hatta benimde bir zamanlar kısa sürede olsa çalıştığım kuaför salonu var.Masallah öyle böyle kazanmıyorlar köşeyi döndüler.Ama aynı yerde benimde kuaför salonum var şükür ben de kazanıyorum.Dukkani beğendiysen kendine güveniyorsan hemen pes etmeyeceksen kimseyi dinleme aç.Gidip konuşman hata zaten ben olsam ben de o kadar yakınıma rakip istemezdim 😁
Seninle özel den konuşalım canim ..

Müşterilerini çalacağınızı düşünerek sizi caydırmaya çalışmışlar. Klasik. Özgüvenli olun. Hayallerinizin peşinden gidin, insanların ne dediğini umursamayın. Tavsiyelere kulak verin elbette ama kötü hissetmenize sebep olan insanları boşverin. Yapamazsanız bile en azından denemiş olursunuz.
İlk tecrübeniz. Hata yapmaktan korkmayın ama her hata yaptığınızda gelişmeyi de elden bırakmayın.

Büyük şehir ve dükkan çok işlek bir cadde de ...işime çok güveniyorum ama yinede korkularım var işte
Bizim semtte Ankara’nın göbeğinde ama küçük bir mahalle baya göbeğinde ama 20yi geçer sanırım kuaför sayısı.
Dükkan sayısı da çok değildir burda eski bir semt giriş kat evlere açmışlar dükkanları genelde ki ben daha çok seviyorum 2+1 izole her işlem birbirinden.
Neyse böyle art arda olan da var bir bina ara ile olan da var.
Kimisi sadece saç için kimisinden hiç saç yok sadece cilt bakımı,tırnak vs için.
Ama geneli iş yapıyor gibi.
Yine de hepsinin devamlı müşterisi var özellikle saç kesimi,saç boyası için.
Bence öne geçiren benim de baktığım kesim ve boya.
Bunlara güveniyorsanız gelen kişilerin memnuyeti ile alır yürürsünüz belki.

Buyuksehir canım ve oldukça işlek bir cadde .mahalle arası değil

Böyle instagram hesabınız var mı, yaptığınız saç modellerini paylaştığınız? İlk günler çekiliş kampanya düzenlersiniz, kendi mahallenizin dışındakilerin de gelmesini sağlarsınız. Tessettür bölümi açarsınız birde. İşler.

Kaş, tırnak, manikür işleri de önemli.

Müşterilerini çalacağınızı düşünerek sizi caydırmaya çalışmışlar. Klasik. Özgüvenli olun. Hayallerinizin peşinden gidin, insanların ne dediğini umursamayın. Tavsiyelere kulak verin elbette ama kötü hissetmenize sebep olan insanları boşverin. Yapamazsanız bile en azından denemiş olursunuz.
İlk tecrübeniz. Hata yapmaktan korkmayın ama her hata yaptığınızda gelişmeyi de elden bırakmayın.
Benim tek korkum borçla iş yeri açmak ve böyle birsey olduğunda borcumu odeyememk..

Bizim semtte Ankara’nın göbeğinde ama küçük bir mahalle baya göbeğinde ama 20yi geçer sanırım kuaför sayısı.
Dükkan sayısı da çok değildir burda eski bir semt giriş kat evlere açmışlar dükkanları genelde ki ben daha çok seviyorum 2+1 izole her işlem birbirinden.
Neyse böyle art arda olan da var bir bina ara ile olan da var.
Kimisi sadece saç için kimisinden hiç saç yok sadece cilt bakımı,tırnak vs için.
Ama geneli iş yapıyor gibi.
Yine de hepsinin devamlı müşterisi var özellikle saç kesimi,saç boyası için.
Bence öne geçiren benim de baktığım kesim ve boya.
Bunlara güveniyorsanız gelen kişilerin memnuyeti ile alır yürürsünüz belki.
Canım ben hepsine güveniyorum, sarışın yapmada çok iyiyim mesela :) hele kaş alımı farklı semtten evime gelen musterim bile var :)

kızlar birde , ben gerçekten işimde iyiyim çalışan oldugum zamanlarda bile müşteriler beni çok sevip bana geliyorlardi ..bazıları diyor hatta salon aç da seni aramaktan kurtulalim:) ve karşı kuaförün müşterileri bile bana gelir bunu da biliyorum . İşte ozaman bunlar karı koca hasetlenip benimle ugrasirlarmi ki ya bu da var sorun ettiğim..hem kuaförüm hem güzellik Uzmanı aynı zamanda makyöz üm isim de profesyonelim, cidden oranın halkı beni çok sevecek allahin izniyle biliyorum ..ama ya karşı esnaf :KK43:
O zaman üç düşünmeyin.
Kayınvalidem 14 katlı bir apartmanda oturuyor ve altında sırf üç tane kuaför salonu var 12 senedir.
Biri bir kere el değiştirse de üçü de açık yıllardır.
İçinize sindi ise devam edin biz kdınlar her türlü gidiyoruz kuaföre belki ilk baş az olur müşteriniz ama deneyimle kotarırsınız

Canım ben hepsine güveniyorum, sarışın yapmada çok iyiyim mesela :) hele kaş alımı farklı semtten evime gelen musterim bile var :)
Ee ne güzel güveniyorsanız rakibinizin ne söylediğine takılmayın.
Bu esnaf mesela bakkal olup konuşsa oranın ritmini biliyor herhalde dersiniz ama belli ki başka amaçla konuşuyor kendine güvenip rakip istemiyor belli.
Ama rakip iyidir insan kendini geliştirir rakip olunca.
Gidin açın karşılıklı gelişin bence en iyisi olmak için.
O en iyisi olamayacağını düşünüyorsa kendi bilir:)

Benim tek korkum borçla iş yeri açmak ve böyle birsey olduğunda borcumu odeyememk..
Girişim her zaman biraz risklidir ya. İşlek bir yer dediniz ve daha önceki iş tecrübenizden yola çıkarak sevilen biri olduğunuzu da söylüyorsunuz, bence dükkanı kaçırmayın. İşlek yerlerde yer bulmak çok zor. Müşteri çoğaltma konusunda ise sıkı çalışmanız gerekecek; temizlik, tecrübe, güleryüz ve biraz da ağzınızın iyi laf yapması lazım. :KK45:

Ufak, ücretsiz olanlardan bir web site yapın mesela. Veya IG açın, işinizi tanıtmak amaçlı. Şehirinizle alakalı sayfaları gezinin ve bu sayfalardan takipçi toplayın. Ara sıra indirim günleri belirleyin bir süre, görüp de gelenlerin ayağı alışsın. kfdgkd Böylece insanların yavaş yavaş dikkatini çekebilirsiniz. Memnun kalırlarsa son gelişleri olmayacaktır. Hatta arkadaşlarına öneren falan olur.

X