Esnaf rekabeti ??? Lutfen fikir verirmisiniz

Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca dediğiniz gibi rızka kefil Allahtır. Siz kalbinizi karartmayın doğru bildiğiniz yolda ilerleyin. Yolunuz açık, paranız bereketli olsun

Elbette öyle ama ticaretin de türlü türlü yolu var. Mesela ben cafe açacam butik açacam diyenlere bu kadar tozpembe yorum yapmam. Çünkü mal alıp satmak daha zor. Kuaförlük daha emek işi. Bir de güzellik uzmanıymış arkadaş. Normal mahale berberinden çok farklı uygulamalar da sunabilir müşterilerine. Tırnak yapan,saç bakımı yapan,ayak bakımı yapan bir kuafördeniz 17 yıllık mahalle esnafını alt edebilirsiniz anlamında söylemiştim.

Siz de denemeden bilemezdiniz,sonunda batmak da var çıkmak da. Olsun,tecrübe edindiniz ,inşallah bir dahakine başarıya ulaşırsınız

Birde su var bu işte para kazandıran gelin / Nisan cemiyet işidir. Kas ile manikür ile para kazanılır ama 1 kişi kuaför fikri ne kdr uygulanabilir tek başına gelin ekibi almanız imkansız diğer işler ile kredi ödeyip kira ödeyip ne kdr kazanabilirsiniz kaç tane kas / kesim vs almanız gerekiyor hiç hesapladiniz mi?

Ne alakası var çok doğru yazmış. 17 senelik kuaför aynı yerde eşi de esnaf baştan1-0 yenik başlayacak konu sahibi tutunabilmesi zor.
Bi de eşi de aynı yerde esnafsa esnaflar da örgütlenecek kendi içinde, gelen geçen müşteriyle lafını yapıp kötüleyecek olan da çıkar minnoş ponçik bir ortamda yaşamıyoruz

Bayağ korkutmuşsun komşuyu sen takma, kafana yattıysa tut gitsin. İlk başta bir tık ucuza yap, işin de iyiyse illa ki tutunursun.

Ne kadar itici ve terbiyesiz bir kadın.
Rızkı veren Allah neticede
Kim işini güzel yapıyorsa ona gider insanlar
Bu sebze meyve almak değil ki
Ben 17 senedir aynı kuaföre gidiyorum
Oradan taşındım ama 3 vesait bile olsa aynı adama giderim.
Bir de tehdit etmişler utanmazlar.
Kendinize güveniyorsanız açın ama bilemedim yani huzurunuz da bozulabilir yok yere.
Allah bereket versin

Ne iş yapıyorsunuz

Bu kuaför benim eski kuaför olabilir mi acaba
Adam aynen böyle sorular soruyordu
Bin kere dedi yok ışıltı yapalım yok boya atalım diye
O ışıltıda baydı artık belediye dağıtmış gibi herkeste var

Market vb olsa haklısınız derdim
Ama kuaför, terzi vb gibi direk kişiye hizmet veren bir yer için geçerli değil
Tabiki onunda zamanla bir müşteri kitlesi olur, ama 17 yıllık bir işletmeye kafa tutamaz

Ay ne biçim yorum ya bu? Kadın kadına destek olacağıma yoruma bak. Diğer kuaför sen misin yoksa?
bu kadın kadına destek olacak kısmı sade lafla olmuyor biliyorsunuz değilmi?
Kadın aldığı borç parayı yarın öbür gün batırıp burda konu açsa kmseden 1 kuruş çıkmaz üstüne karşında 17 senelik kuaför varken gidipde oraya açmasaydın daha iyi araştırsaydın bile bile lades demişsiniz diye yorumlar gelir

işi bilseniz de esnaflığı bilmiyorsunuz
30 yıldır aynı kuaföre gidiyorum
hatta başka şehirdeysem bekleyip şehre dönünce gidiyorum
farklı olan da vardır ama tanıdıklarım hep böyle
hazır müşteriniz varsa bile orda onlarla sınırlı kalırsınız
ihtiyaç olan bi yere açıp orda ihtiyacı karşılamak daha mantıklı gibi
bi kere oranın müşterisi kadının gözünün önünde çıkıp size gelmez yani

Market vb olsa haklısınız derdim
Ama kuaför, terzi vb gibi direk kişiye hizmet veren bir yer için geçerli değil
Tabiki onunda zamanla bir müşteri kitlesi olur, ama 17 yıllık bir işletmeye kafa tutamaz
Her zaman öyle olmuyor bence,örneğini çok gördüm. Tamamen nasip işi, nasibin varsa kaldırım taşı üzerinde de müşterin oluyor. Market vb işlerde batması daha kolay, sonradan gelenin işi daha az da olabiliyor çünkü satılan şeyler belli. Ama kuaförlükte ekstra eklenebilecek şeyler de çok.

Mesela konuda benim dikkatimi çekti,dükkan sahibinin kocası fıldır fıldır etrafta geziyor. Bunu istemeyen tesettürlü kadın müşteri çoktur. Ben tesettürlü değilim ama kuaförün kocası girsin çıksın içeriye istemem,yanımda otursun istemem ne münasebet? Ben çünkü ağda yaptırıyorum mesela, kolumun altına yağ sürülünce kabinden çıkıp koltukta oturuyorum atletle. İçeri herifin biri dalsın istemem. Buna hassasiyet gösteren işletmeyle çalışırım. Konu sahibi bu tarz şeylere dikkat ederse hedef kitlesi de genişler.

işini iyi yap düzgün yap ucuza yap diyorsunuz da
bunu insanlar gelmeden nasıl bilecek
,önce o kapıdan içeri girmeleri gerekiyor
ee insanın memnun olduğu alıştığı yer varken gider mi şimdi bilmediği yere
o yüzden kendi tanıdıklarıyla başlayabilir ancak
yani ucuzluk da iyi bi şey değil ayrıca herkes 500e yaparken sen 350ye yaparsan ben neden geleyim
bi iş var altında der çekilirim

Hiç kadın kuaföründe içere dalan eşe denk gelmedim
Benim gittiğim kuaförde eşi yada oğlu bazen kapıda otururlar içere dalmazlar
Çokda tesettürlü müşterisi var, camlar içeriyi belli etmiyor, salonu paravan tarzı bişeyle bölmüş zaten tesettürlü müşteriler daha rahat etsin dıye.
Ben iş yapamaz demiyorum
Ama orda yapamaz
Bir sokak ilerde açsa belki alır başını gider ama o sokakta o kuaför varken isterse mac ürünleri kullansın gene iş yapamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…