- Konu Sahibi lalegl8080
Bence açmak istiyorsanız açın. Ancak sizinle ugraşırlar gibi. Müşteri tabii gelir neden gelmesin. Ama onlarla da yüzgöz olmayın sakın mesafe koyun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Rızkı veren Allah elbet deDaha önce de konu açmıştım kuafor salonu açmaya çabalıyordum..çok şükür akrabamdan borç aldım destek oldu ..şimdi sıra dukkan bulma da ...bugün beğendim bir dükkanı, ama ilk defa böyle biseye kalkisiyorum korkularım var haliyle ..karşı caprazimdada oraya senelerdir yer edinmiş başka bir kuafor var ..ben dükkana bakarken ,elemanı geldi , öyle selamlastik..kuafor mu acacaksiniz dedi evet dedim düşünüyorum burayı...baya Bi olumsuz konuştu bende tabi aptal gibi fikir istedim biraz mevkiyle alakalı falan , bu karşı dükkan daha önce benim tutacağım salondaymis, sahibi apar topar bunları çıkarmış çok hırslilar adama ...neyse elemanı gitti ..5 dk sonra patronu ile dışarı çıkıp beni salonlarına çağırdılar...gittim selamlastik falan , dedim abla ben buraya salon açmayı düşünüyorum senin için sorun olur mu dedim ,nezaket icabı önünden geçmek istedim , fikirlerini merak ettim ...kadin başladı burda tutunamazsin 17 senedir bu semt bana geliyor falan zarar edersin hiç bulaşma dedi o esnada kadinin eşi geldi yanımıza, kadin eşine arkadaş salon açacakmış bizde fikir istiyor deyip içeri gitti .. halbuki ben adama fikrini sormadım...adam birden başladı..eşim sana yumuşak şekilde anlatmıştır ama ben sert konusucam dedi ...benim esim burda kaç senelik kuafor .Sen geldiğin gibi zarar edersin falan filan baya çıkıştı sanki bana o agizla konuştu...Bende dedim rızkı veren Allah onu Allah bilir dedim ...Allah başka kul başka dedi ...ayrıca dükkanın sahibi hiç iyi biri değil dedi çekti gitti ...ne kadin var ne adam ortada ..ben kalakaldim...hemen salonunu kapattı gitti kadin giderken de yolun açık olsun dedi , bende utandirma adına Allah Bol kazanç versin dedim , eşi de hayırlısı olsun kardeş dedi saol abi dedim ...ama ağlayacaktım neredeyse ...ben ne yaşadım yaa ...gercekten zarar mı ederim doğruları mi söylediler yoksa beni rakip mi gördüler hala anlayamadım..ikinci şık daha ağır basıyor...benim ilk salonum olacağı icin çok fazla musterim var diyemem bir kaç kişi var mütlaka bana gelecek olan ama yinede kimseye guvenemem...kızlar lütfen bana fikir verin ...napicam ben şimdi...yapayalnizim birde benimle uğraşırlar mi hiç gücüm yok kimseyle uğraşmaya ne maddi ne manevi ...
kızlar birde , ben gerçekten işimde iyiyim çalışan oldugum zamanlarda bile müşteriler beni çok sevip bana geliyorlardi ..bazıları diyor hatta salon aç da seni aramaktan kurtulalim:) ve karşı kuaförün müşterileri bile bana gelir bunu da biliyorum . İşte ozaman bunlar karı koca hasetlenip benimle ugrasirlarmi ki ya bu da var sorun ettiğim..hem kuaförüm hem güzellik Uzmanı aynı zamanda makyöz üm isim de profesyonelim, cidden oranın halkı beni çok sevecek allahin izniyle biliyorum ..ama ya karşı esnaf
Ay evet ya bazıları çok konuşuyor kısa ve net cevaplar vermek lazım öyle susarlar belki:)Evimin dibinde gayet hoş görünen bir kuaför var. Hani iç tasarım, dış tasarım çok özenli temiz de biyer devamli müşterisi olurdum muhtemelen işinden de memnun kalmıştım ama çok konuşuyordu adam.
Nerelisin diye sordu, nerede oturduğumu sordu kendisinin nerede oturdugunu soyledi vs. Daha ilk gidişimde mesela huzursuz etti sorgular gibi nebileyim yani ve devamli saçımı boyamak için ısrar edip durdu ki ben saç boyası kullanmıyorum güzelim rengi niye batırayim boyanla. Yok uçlarına sürecekmiş, ışıltı olsaymış...
Resmen kaçırdı beni, bu kadar çok ve gereksiz konusarak nasil iş yapiyorlar anlamiyorum hiç başkalari da rahatsiz olmuyor mu acaba ve diger yakındaki kuaforleri denemeden biraz uzaktaki kuaföre gittim gerçekten.
Neden bilmem sanki yakındaki de aynı olacakmış psikolojisi herhalde.
Yorumuma borçla iş kurmanın pek mantıklı olmadığını eklemeyi unutmuşum.İşinizde iyi olmak başka iyi esnaf olmak başka.
Bu farkın üzerinde düşünmenizi tavsiye ederim.
Not: Esnaf değilim müşteriyim.
Yani risk almak bence bu, sonuçta 17 senedir orada olan oturmuş müşterileri olan biri var karşınızda,ayrıca memnunlarsa müşterileri orayı geçip size gelmezler zaten,ben iyi bir kuaför bulsam daha uygun fiyatlı yada yeni açildı diyerek onun göreceği şekilde karşısında yada çaprazındaki kuaföre gitmem ki. Kaybetmek istemem yani kuaförümü.Hadi yaa evet uğraşacak gücüm de yok açıkçası üstelik eşi de oralarda esnaf of off ..bütçeye uygun şirin küçük bir salon buldum dedim olaya bak ya
Esnaflık nasip işidir. Değil 17 isterse 117 yıldır orada olsunlar,sizin yiyecek ekmeğiniz varsa yersiniz. Bu kadar nettir yani. Denemeden bilemezsiniz. Hatanız gidip sormanız olmuş sadece. Ne diyeceklerdi ki size,al kardeş benim müşterilerin yarısı senin olsun mu?
Yani risk almak bence bu, sonuçta 17 senedir orada olan oturmuş müşterileri olan biri var karşınızda,ayrıca memnunlarsa müşterileri orayı geçip size gelmezler zaten,ben iyi bir kuaför bulsam daha uygun fiyatlı yada yeni açildı diyerek onun göreceği şekilde karşısında yada çaprazındaki kuaföre gitmem ki. Kaybetmek istemem yani kuaförümü.
Dolayısıyla siz kendi müşterilerinize guvenerek acın aćıyorsanız dükkanınızı. Onun müşterileri de bana gelecek eminim kafası gerçeklikten epey uzak. Ha ilk kez gitmiş memnun kalmamıştır size gelir sizi dener ama sürekli müşteriyi aynı sokakta çekmeniz zor.
Hakkınızda hayırlısı olsun
Tabi küsecek birde sonra memnun kalmaz geri gidersem,ne oldu bana gelmedin bak yamuk kesmiş sacini ,bak ne biçim boyamış değdimi diyecek. Cekemem kimsenin tribini.Kuafor tribi yemeye cesareti olan varsa buyursun yeni kuafore gitsin. O kuaforun serrinden Allah'a siginirim. Ahshsgsga
Ya benim arkadaşım evlenince ikimizin ortak gittiği kuaföre gelmemeye başladı. Neyse bir gun gittim adam bana diyor ki bak x gelmiyor artık,tabi zengin adamla evlendi bizi beğenmiyor,geçen gördüm saçını da yipratmıs benim gibi boyamamış gittiği kuaför,yakındır bana gelip saclarım mahvoldu demesi ama görür o demişti.Bilemedim, bizim ülkede kuaför/berber konusu biraz değişik. Ben başka bi kuaföre gideceksem hep gittiğim kuaförün önünden geçmemeye çalışırım mesela. Bazı programlarda bunun üstüne skeç bile yazıldı kuaförünü aldatma üzerine, insanlar cidden kuaförlerini aldatıyor gibi hissediyorlar değiştirme durumunda. Siz kendinizi iyi bir kuaför olarak görüyor olabilirsiniz, öylesinizdir de eminim ama siz iyisiniz diye 17 yıllık kuaföre belki 17 yıldır giden insanların çat diye onları bırakıp karşıdaki dükkana gideceğini ben pek düşünemedim üzülerek.
Aynen benim de arkadaşım vardı ortak kuaföre gittiğimiz. Kız başka kuaföre gitmeye başladı. Her gittiğimde adam soruyor x nerelerde falan ben de bahaneler uyduruyorum. Bi gün buluşacağız kuafördeyim kapıya gel dedim de gelmedi kız, kuaförün gözden uzaklaştığı bi yerde buluştukYa benim arkadaşım evlenince ikimizin ortak gittiği kuaföre gelmemeye başladı. Neyse bir gun gittim adam bana diyor ki bak x gelmiyor artık,tabi zengin adamla evlendi bizi beğenmiyor,geçen gördüm saçını da yipratmıs benim gibi boyamamış gittiği kuaför,yakındır bana gelip saclarım mahvoldu demesi ama görür o demişti.
Baya bozuluyorlar cidden.