Esleriniz ne kadar calisiyor?

Hayır herkea bu şekilde çalışmıyor ve yaşamıyor.Özel sektördeyiz, eşinizin tek başına aldığı maaşı 2 kişi anca kazanıyoruz. Ama her şeyi yapacak vaktimiz var çok şükür. Balık tutmaya gideriz, dağa çıkarız, arkadaşlarla vakit geçiririz, canımız sıkılır hadi bi sahile inelim deriz. Küçük bir yerde yaşıyoruz. Sizin yazdıklarınızı okuyunca halime binlerce kez şükrettim ve yaşadığım yere bir kez daha aşık oldum. Allah kolaylık versin.

İşe benim kafadakiler asla zengin olamaz.
Ama şunu çok merak ediyorum, ben eşimle görüşemiyor olsam, hayat kalitem artmıyorsa yakarım bu dükkanı derim, tek dükkan neyimize yetmiyor falan derim.
Benim bilmediğim şeyler olabilir tabii işin içinde.

Benden esnaf falan asla olmazmış zaten, hadi erken kapatayım der dururdum herhalde.
Para çok önemli ama ailemle vakit geçiremedikten sonra ikinci planda kalıyor.
Eşimin dükkanı varken, evde geçirdiği uyku harici 2 saatti sadece.
Buna dinlenme, yemek, duş, aktivite, alışveriş ne ararsanız dahil.
Çalışmak zor, patron olmak zor, başkasının emrine girmek hepten zor.
Para değerini yitirmiş, yakında nefes bile satacaklar bize o hale geldik.

Eşimin dükkanı varken, evde geçirdiği uyku harici 2 saatti sadece.
Buna dinlenme, yemek, duş, aktivite, alışveriş ne ararsanız dahil.
Çalışmak zor, patron olmak zor, başkasının emrine girmek hepten zor.
Para değerini yitirmiş, yakında nefes bile satacaklar bize o hale geldik.
Tek dükkan mecbur da aileye yetemezken, vakit ayıramazken 2.dükkan veya bambaşka bir işte işi büyütmek bana garip geliyor.
Kariyer yapmak, bir şeye odaklanmak tamam da...
Veya ben çok bıktım eşimin yoğun çalışmasından, bu düşüncelere bile katlanamıyorum.

Anlattiginiz doktor bir aile dostumuzu hatirlatti. Orada da adam var mi yok mu belli degil. Nöbetleri var, okulu var, acil durumu var,danismanlik yaptigi yerler var... misafirlige bile gidemiyor yani. Asla gecesi gündüzü yok.
Kadin (bence) careyi 3 çocuk yapmakta buldu. Kendi kendine coluktu cocuktu geciyor zaman. Arasira birkac haftaligina annesinin şehrine falan gidiyor...bir sure sonra koca varligi yoklugu bir birine donusyor ister istemez.
Is hikayesine gelince bir onceki isimde (ozel bir gune hazirlanan bir isti) tam operasyon haftasinda kimse evine bile gitmezdi. Karavan vardi bahcede. Koca koca adamlar (ki emekci takimi da degil,isin basinda-kaymagini yiyen insanlar) karavanda yatardi. Gozlerinin alti çökmüş halde...birebir yasadigim halde ilginc geliyordu sabah 8 gibi ise baslayip gece 2ye kadar durmaksizin ayakta-operasyonun basinda olup azicik uyuyup tekrar ayni yoğun güne uyanmak.. sık sık da yurtdisina giderlerdi is icin. Oyle eşlerin götürüleceği avrupa tarzi yerlere degil de daha kuzeye- sonu istan'la biten devletlere..
Bu insanların hepsinde evliydi...yani bu hayati yasayan coooook insan var maaleser.
Simdiki isimde de (bir oncekiyle cok alakasiz ofis isi) bazen 12lere kadar iste kaliyorum. Ama neyse ki mesaimi aliyorum.
Yazilimci arkadaslar var şirkette - gecenin üçünde mail atiyorlar mesela isle ilgili. Bir iki kisi de degil. Adamlar hem gunduz çalışıyor hem gece.
Kapitalizmin insani sömürmesi iste boyle birseym...
Allah sabir versin

Kimse yanlis anlamasin bu arada, ama is yogunlugundan sikayet edenlerin cogunun esinin kendj isi olmasindan yakindigi i goruyorum.

Atladiginiz nokta su, esiniz ne kadar calisirsa o kadar kazaniyor, kazanmak icin cok calismasi gerekior olabilir.

Fakat hic bir eleman hele ki mesai ucreti almiyorsa sizin esiniz gibi grcesi gunduzune katarak calismiyordur yaniliyor muyum?
Evet bir haksızlık var ve anladığım kadarıyla bu sektör her yerde bu şekilde. Bir birikiminiz var mı? Ev alabilecek durumunuz varsa bence meslek değiştirirseniz asgari ücret bile olsa kira ödemezseniz geçinilir. Yine fazla kaliteli zaman geçiremeyebilirsiniz ama bu kadar kötü de olmaz.

Allah yardımcınız olsun. Bi iş teklifini sadece eşimle görüşemeyeceğim için reddettim ama sizin gibi kendi işimiz olsa elimiz mahkum çalışırdık herhalde
Allah razı olsun teşekkür ederim.Evet gerçekten çok zormuş bende evlendikten sonra anladım ama elden bir şey gelmiyor 😔 Aslında mesleğim var,öğretmenim ancak bu memlekette mesleğini icra etmek çok zor..

İşe benim kafadakiler asla zengin olamaz.
Ama şunu çok merak ediyorum, ben eşimle görüşemiyor olsam, hayat kalitem artmıyorsa yakarım bu dükkanı derim, tek dükkan neyimize yetmiyor falan derim.
Benim bilmediğim şeyler olabilir tabii işin içinde.

Benden esnaf falan asla olmazmış zaten, hadi erken kapatayım der dururdum herhalde.
Para çok önemli ama ailemle vakit geçiremedikten sonra ikinci planda kalıyor.
İnan bende senin kafadanım.Ne zorluklar çektim,psikolojim mi bozulmadı,antidepresanlar mı kullanmadım.. Ama eşimin meslegi yok lise mezunu kendisi.Asla hakir görmüyorum ancak bu işi yapmaya mecbur baba mesleği derler ya onunki o hesap.Benim kendi mesleğim var öğretmenim ancak bu memlekette kime ne kadar değer verildiği ortada ne yazık ki.. Bende eşime destek olmak için yanında olmaya çalışıyorum.Birde dükkan tek olunca olmuyor 6 aile ekmek yiyiyor o yüzden.

Anlattiginiz doktor bir aile dostumuzu hatirlatti. Orada da adam var mi yok mu belli degil. Nöbetleri var, okulu var, acil durumu var,danismanlik yaptigi yerler var... misafirlige bile gidemiyor yani. Asla gecesi gündüzü yok.
Kadin (bence) careyi 3 çocuk yapmakta buldu. Kendi kendine coluktu cocuktu geciyor zaman. Arasira birkac haftaligina annesinin şehrine falan gidiyor...bir sure sonra koca varligi yoklugu bir birine donusyor ister istemez.
Is hikayesine gelince bir onceki isimde (ozel bir gune hazirlanan bir isti) tam operasyon haftasinda kimse evine bile gitmezdi. Karavan vardi bahcede. Koca koca adamlar (ki emekci takimi da degil,isin basinda-kaymagini yiyen insanlar) karavanda yatardi. Gozlerinin alti çökmüş halde...birebir yasadigim halde ilginc geliyordu sabah 8 gibi ise baslayip gece 2ye kadar durmaksizin ayakta-operasyonun basinda olup azicik uyuyup tekrar ayni yoğun güne uyanmak.. sık sık da yurtdisina giderlerdi is icin. Oyle eşlerin götürüleceği avrupa tarzi yerlere degil de daha kuzeye- sonu istan'la biten devletlere..
Bu insanların hepsinde evliydi...yani bu hayati yasayan coooook insan var maaleser.
Simdiki isimde de (bir oncekiyle cok alakasiz ofis isi) bazen 12lere kadar iste kaliyorum. Ama neyse ki mesaimi aliyorum.
Yazilimci arkadaslar var şirkette - gecenin üçünde mail atiyorlar mesela isle ilgili. Bir iki kisi de degil. Adamlar hem gunduz çalışıyor hem gece.
Kapitalizmin insani sömürmesi iste boyle birseym...
Allah sabir versin
gercekten cok zor bir hayat insanin yasama enerjisini somuruyor allah zorda olanlarin yuzune gulsun.

Yogun donem olur onu anlayabilirim ama inanin her gece her gece her geceyi anlayamiyorum.
Evet bir haksızlık var ve anladığım kadarıyla bu sektör her yerde bu şekilde. Bir birikiminiz var mı? Ev alabilecek durumunuz varsa bence meslek değiştirirseniz asgari ücret bile olsa kira ödemezseniz geçinilir. Yine fazla kaliteli zaman geçiremeyebilirsiniz ama bu kadar kötü de olmaz.
Suan oturdugumuz ev kendimizin krdisini oduyoruz.daha 8 yili var. Birikim yok aksine ben osten cikarildim o kadar cok odememiz var ki en az bir kac yil daha mumkun degil kazandiginin altina dusmesi aylik gelirimizden fazla giderimiz var ne yazikki.

gercekten cok zor bir hayat insanin yasama enerjisini somuruyor allah zorda olanlarin yuzune gulsun.

Yogun donem olur onu anlayabilirim ama inanin her gece her gece her geceyi anlayamiyorum.

Suan oturdugumuz ev kendimizin krdisini oduyoruz.daha 8 yili var. Birikim yok aksine ben osten cikarildim o kadar cok odememiz var ki en az bir kac yil daha mumkun degil kazandiginin altina dusmesi aylik gelirimizden fazla giderimiz var ne yazikki.
İşe girerken tam olarak nasıl anlaştı eşiniz? Yani resmiyette belirtilen çalışma saatleri farklıysa bu konuda şikayette bulunun. Ki mesai yapıp karşılığını almıyormuşsunuz bu bile şikayet etmek için bir sebep bence. Sektörü hiç anlamam ama yinede yasal olarak aslında daha farklı işlemesi gerekiyor bence. Dava etseniz?

Farklı sektor aynı detten muzdaribz özel sektörün cilvelerimi desem emek sömürüsumu desem bilemedim 6 da çıkması gereken işten saat 11 de çıkıyor bazı zamanlar ozellekkle bu ara ne fazla mesai ne izin karşılığı var hafta sonları inanın evde ama iki çift laf konuşamıyorum eşimle bilgisayarn başında bazen soru soruyorum cvp alamıyorm yeni bebegimz oldu zaten üstüne bide bu ikimz diye bişey kalmadı diye üzülüyorum çocuğunu görüp sevemiyor o geldiğinde uyumuş oluyor 3 aylık iyice psikolojisi bozuldu adamın nerdeyse oturup ağlayacak yani o derece Allah vicdan merhamet versin işverenlere ne diyelm.

Gercekten cok merak ediyorum genel olarak insanlar nasil yasiyorlar? Bir tek biz miyiz bu hayatin yukunu ceken yoksa herkes mi boyle yasiyor...

Evliligimin 6. Yilindayiz 2 yasinda bir oglum var. Esim medya sektorunde, dizi film reklam vs yapiyor ve calisma saatleri tam bir rezalet.

Ortakoy de calisiyor, evimiz zaten isyerine cok uzak cunku o civardaki evlere paramiz asla yetmiyor. Sabah 10 da isbasi ama gece korunde arayip yarin 9 a yetismesi gereken bir yayin var deyip 6 da cagirdiklari da oluyor.

Aksam 7 de paydos, ama ben esimin 7 de ciktigini nerdeyse hic gormedim. Ciktigi gunlerde de cikabilir miyim diye izin almak zorunda oglen gibi ki is akisi ona gore planlansin. Haftada 6 gun bu sistemde calisiyor sadece pazar gunleri izinli o da acil yayin yoksa...

Fakat nerdeyse her aksam 7 de cikamadigi gibi 10-11 bazen gecr 2-3 hatta bazen ertesi sabah geldigi bir kac saat uyuyup tekrsr gittigi oluyor. Bu fazla mesailerin maddi bir karailigi olmadigi gibi izin karsiligi da yok.

Onceki isyerinde 7 yil calisti ve canina tak etti. Suan sektorun istanbuldaki en buyuk ve tek kurumsal firmasina girdi, tabiki buyuk umutlarla en azindan burda kurumsal oldugu icin daha duzenli olur saniyordu ama o da ne? Daha bile rezalet calisma saatleri.

Elimdeki projeyi bitireyim de aksam gecikmeyeyim diye oglen yemegi yemiyorum diyor. Yine de aksam bitirmis dahi olsa yaptigi isi musteriye gonderiyorlar musteri keyfi gelip izliyor varsa revizyon veriyor pnu duzeltiyorlar filan boyle salak bir sistem.

Biz her ne yaptiysak cozum bulamadik. Sadece calismak icin yasiyor. Ne kendine ne bana hayri yok evde oldugu saatlerde. Dusa girmek icin bile alarm kurmak zorunda cunku evde oldugu saatlerin tamamini uyuyarak gecirse bile dinlenmeye yetmiyor.

Belki gelir diye yaptigim ve cope giden yemeklerin haddi hesabi yok. Hadi bu aksam yemek yapmayalim gelirken ekmek al yumurta kiralim dedigimde bile cogu kez gelmedigi icin bazen evde haftalar geciyor yemek yapilmiyor.

Evimiz toplu tasima veya ana caddeye cok uzak ve yokusta. Bir ihtiyacim oldugunda cok basit bir tuhafiye bir kirtasiye vs en az 40 dakika bebek arabasiyla yokus tirmanmazsam asla ulasamam. Tek alternatifim bim. Bimden baska hic bir secenek yok park bahce dahil. Kaldirim bilr yok yurumek icin lanet olasi yerde.

Bir tek pazar gunu evde olunca da, vakit mi gecirelim markete mi gidelim dinlensin mi sosyalleselim mi derken asla ama asla zaman yetmiyor.

Cocugum bazen bir hafta geciyor babasinin yuzunu gormuyor.

Esimin psikolojisi vok bozuldu, bizim ne yatak odamiz kaldi ne sohbetimiz...

Ben sinirli agrasif ofkeli bir insan haline donustum iyice, atismaya bile firsat bulamiyoruz ne yazikki...

Cok uzun oldu, ama gercekten merak ediyorum. Boyle mi sizin eslerinizin de calisma sistemi?

Bu arada aldigi maas 6 bin. Bu adam meslegini kariyerini birakip alelade bir iste (kaldiki pnu bile bulmak mesele suan ) asgari ucretle calisirsa daha mi az calisacak?

Yoksa bizim gibi bu sartlarda calisan baskalari da varmi gercekten hayat evlilik dedigimiz sey boyle bisey mi? Gercekten bilmiyorum benim butun sulalem memur herkesin duzenli bir hayati var ozel sektorde isler boyle mi yuruyor yoksa biz mi talihsiziz...

Eşim iki işte çalışıyor bu kadar evden ayrı kalmıyor.. Allah sabır versin valla

Eşim memur degil ama aksam 5- 5.30 gibi gibi cikar işten. Nadiren kalmasi gerektigi veya evden calismasi gereken durumlar olabiliyor ama bizi engellemiyor. Cumartesi, pazarimiz ve özel gunler tatil oluyor. İzinlerini de kullaniyor.
Maaşi da esinizden biraz daha fazla.

Özel olup olmamasi degil nerede ve ne iş yaptigiyla alakali birsey. Eşimin bir akrabasi da bu tv sektorunde ve onun da gecesi gunduzu yok malesef. Tv sektorunde duzenli vakit beklemeyin derim.
Süpermiş
Mesleği nedir ?

Gercekten cok merak ediyorum genel olarak insanlar nasil yasiyorlar? Bir tek biz miyiz bu hayatin yukunu ceken yoksa herkes mi boyle yasiyor...

Evliligimin 6. Yilindayiz 2 yasinda bir oglum var. Esim medya sektorunde, dizi film reklam vs yapiyor ve calisma saatleri tam bir rezalet.

Ortakoy de calisiyor, evimiz zaten isyerine cok uzak cunku o civardaki evlere paramiz asla yetmiyor. Sabah 10 da isbasi ama gece korunde arayip yarin 9 a yetismesi gereken bir yayin var deyip 6 da cagirdiklari da oluyor.

Aksam 7 de paydos, ama ben esimin 7 de ciktigini nerdeyse hic gormedim. Ciktigi gunlerde de cikabilir miyim diye izin almak zorunda oglen gibi ki is akisi ona gore planlansin. Haftada 6 gun bu sistemde calisiyor sadece pazar gunleri izinli o da acil yayin yoksa...

Fakat nerdeyse her aksam 7 de cikamadigi gibi 10-11 bazen gecr 2-3 hatta bazen ertesi sabah geldigi bir kac saat uyuyup tekrsr gittigi oluyor. Bu fazla mesailerin maddi bir karailigi olmadigi gibi izin karsiligi da yok.

Onceki isyerinde 7 yil calisti ve canina tak etti. Suan sektorun istanbuldaki en buyuk ve tek kurumsal firmasina girdi, tabiki buyuk umutlarla en azindan burda kurumsal oldugu icin daha duzenli olur saniyordu ama o da ne? Daha bile rezalet calisma saatleri.

Elimdeki projeyi bitireyim de aksam gecikmeyeyim diye oglen yemegi yemiyorum diyor. Yine de aksam bitirmis dahi olsa yaptigi isi musteriye gonderiyorlar musteri keyfi gelip izliyor varsa revizyon veriyor pnu duzeltiyorlar filan boyle salak bir sistem.

Biz her ne yaptiysak cozum bulamadik. Sadece calismak icin yasiyor. Ne kendine ne bana hayri yok evde oldugu saatlerde. Dusa girmek icin bile alarm kurmak zorunda cunku evde oldugu saatlerin tamamini uyuyarak gecirse bile dinlenmeye yetmiyor.

Belki gelir diye yaptigim ve cope giden yemeklerin haddi hesabi yok. Hadi bu aksam yemek yapmayalim gelirken ekmek al yumurta kiralim dedigimde bile cogu kez gelmedigi icin bazen evde haftalar geciyor yemek yapilmiyor.

Evimiz toplu tasima veya ana caddeye cok uzak ve yokusta. Bir ihtiyacim oldugunda cok basit bir tuhafiye bir kirtasiye vs en az 40 dakika bebek arabasiyla yokus tirmanmazsam asla ulasamam. Tek alternatifim bim. Bimden baska hic bir secenek yok park bahce dahil. Kaldirim bilr yok yurumek icin lanet olasi yerde.

Bir tek pazar gunu evde olunca da, vakit mi gecirelim markete mi gidelim dinlensin mi sosyalleselim mi derken asla ama asla zaman yetmiyor.

Ben sinirli agrasif ofkeli bir insan haline donustum iyice, atismaya bile firsat bulamiyoruz ne yazikki...

Cok uzun oldu, ama gercekten merak ediyorum. Boyle mi sizin eslerinizin de calisma sistemi?

Bu arada aldigi maas 6 bin. Bu adam meslegini kariyerini birakip alelade bir iste (kaldiki pnu bile bulmak mesele suan ) asgari ucretle calisirsa daha mi az calisacak?

Yoksa bizim gibi bu sartlarda calisan baskalari da varmi gercekten hayat evlilik dedigimiz sey boyle bisey mi? Gercekten bilmiyorum benim butun sulalem memur herkesin duzenli bir hayati var ozel sektorde isler boyle mi yuruyor yoksa biz mi talihsiziz...
Öncelikle Rabbim yardımcınız olsun ben kendime yanardım ama sizinki gerçekten de daha zormuş Rabbim eşinize hayırlı rahat bi iş nasip etsin inşaAllah çok zor milyonlarda alsa yaşayamadıktan sonra bir anlamı olmuyor benim eşimde 6 da gider bazen 5 de çıkış saati belli belirsiz işin durumuna bağlı bazen erken gelir bazen 8 9 da tatilimiz hiç yok kırk yılda bir kere izin alırsa öyle ondada akşama kadar susmaz telefonu iş için arar dururlar bakıyorum kiminin işi çok rahat düzenli bi hayatları var kiminin ki zor nasip işi 🙄 Allah güzellikler nasip etsin

Bu kadar yogun tempoya adamcagizin aldigi maas 6bin. Hem de koskoca İstanbulda. Cok uzuldum. İstanbulda yasayan akrabalarim var,hemen hemen hepsi evet cok calisiyor ama maaslari cok yuksek. Esinizin sektorunde sehir de degistirilmez. Ne desem bilemedim,ama bu sekilde uzun yillar calisamayacagi kesin. İlerisi icin baska bir planiniz var mi? Gozden kacirmis olabilirim sizin mesleginiz nedir? Atiyorum 5 sene sonra daha kucuk bir yere yerlesip siz calissaniz esiniz cocukla ilgilense biraz evde dinlense mesela mumkun mu? Ben olsam oyle yapardim. Arada bir ebeveynin dinlenmesi gerekir,bu da ancak isten cikarsa mumkun

Bizde esim serbest calisiyor. Saat kavrami yok. 5 senedir evliyiz,bazen gunde 20 saat de calistigi oldu. Yapacak bir sey yok,bizde ne kadar calisirsan o kadar para kazaniliyor cunku

Eşim asgari ücretle çalışıyor, sabah 8 aksam 5 şeklinde , ama bize de para yetmiyor, ev kredisi olunca.

Valla konuyu çok okuyamadım benim eşim asker ben hamileyim . sürekli ya şehir dışında ya yurtdışında. Gece geç gelse ona bile razıyım. Hayatımın en zor dönemlerinde hep tek basimaydim. Her seferinde gücüm ne kadarına yetiyo diye sinaniyorum sanki ama şu var ki eşimi seviyorum ve o zaman her şey katlanilabilir oluyo.

6 bin için bu kadar hırpalanmak çok kötü gerçekten.
Parayı küçümsemiyorum elbet, ben o kadar kazanmıyorum zaten ama bu şekilde çalışmak da insanlık dışı. Bu kadar mesaiye en az iki katını alabilmeliydi ki en azından maddi redaha ulaşılsın.
Allah yardımcınız olsun gerçekten üzüldüm durumunuza.

eşimde ben de öğretmeniz. 8 5 mesaimiz var. ben su an doğum izindeyim. eşim 5 de geliyor eve. haftada bir gün belletmenlik için yurda gidiyor ve evde eğitim için de haftada 2 gün 3 saat daha geç geliyor. o zaman bile gıcık oluyorum..
işiniz cidden zor.

acaba tum dunyadamı durum bu yoksa ulkemıze mahsus mu hanı ıstedıgı ıse gırıp o ıste guzel paralar kazanıp tatıl falan yapabılenler var baya eslerıyle aksam yemegıne cıkabılecek kadar vakıtlerı olanlar var bunlar sadece fılmlerde mı :)
cıddı soruyorum lutfen bırı hayır buraya mahsus sorun ıstersenız baska yerlerde rahat yasarsınız falan desın gercekten uzay deseler gıderım

cocugumla esımle bırlıkte vakıt gecırebılmek luks.
lukse bakar mısınız hayalıme bakarmısınız hanı tekne vılla falan degıl hayalım aılemle vakıt gecırebılmek :)

Ben almanyada kücük bir köyde yasiyorum.Yasadigim yere yakin üniversite, siemens bir kac büyük sirket var.Cevredeki tüm köylerde burada calisanlar oturuyorlar.Genellikle aldigi ücretler cok iyi.Güzel ferah evler yaptiriyorlar.Güzel konforlu arabalari var.Yilda bir kac defa tatile gidebiliyorlar.Ama aksam yemeklerine pek cikmazlar:)Her seye para verilir ama yemek cok önemli bulunmaz.Ben mutfak isinde calisip , stresle bogusup aldigim paranin tamamini iyi beslenmek icin organik marketlerden alis veris yaparken onlar en uygun marketlerden alisveris yapiyorlar.

Esiniz kendisi icin serbest calisamaz mi?Bu kosullar cok ama cok kötü.Bir gün yigilip kalirsa cok daha kötü olacak.Cok üzüldüm sizin icin.Madem meslekte aranan birisi kendi calisma kkosullarini belirlayip calismasi mümkün olabilmeli.

X