acaba tum dunyadamı durum bu yoksa ulkemıze mahsus mu hanı ıstedıgı ıse gırıp o ıste guzel paralar kazanıp tatıl falan yapabılenler var baya eslerıyle aksam yemegıne cıkabılecek kadar vakıtlerı olanlar var bunlar sadece fılmlerde mı :)
cıddı soruyorum lutfen bırı hayır buraya mahsus sorun ıstersenız baska yerlerde rahat yasarsınız falan desın gercekten uzay deseler gıderım
cocugumla esımle bırlıkte vakıt gecırebılmek luks.
lukse bakar mısınız hayalıme bakarmısınız hanı tekne vılla falan degıl hayalım aılemle vakıt gecırebılmek :)
İnsani yaşam haklarına kavuşmuş, sosyal devlet tarafından yönetilen ülkelerde tabi ki durum böyle değil.
Her ne kadar sinir olsam da avrupa ya da amerika örneklenmesine ama, bizim gibi gelişmekte de değil geri kalmış ülkelerde durum bu.
Asla bir avrupa ülkesinde göremezsiniz mesai bitiminden 1 dk sonra iş yerinde bulunan kişiyi, keza amerikada 3 işte çalışanlar var.
Bu nasıl oluyor, 6 şar saatlik düzenlemelerle.
Elbette nadir de olsa özellikle para piyasaları ve mesleğim olan medya gibi alanlarda ama haricinde, bakkal bile kapatıyor yahu dükkanını.
Emlakçı dediğiniz bizimkiler gibi değil, bir sürü yasal prosedürleri ve izinleri var.
Öyle ha babam sattım aldım, şuraya şunu koydumlardan çok uzak, satışa çıkacağı gündem taban fiyata kadar devlet takip ediyor her şeyi, yasal düzenlemelerle her iş kolunun yetkisi sınırlandırılmış durumda.
Düzen var sistem var, meslek sendikaları ve yönetime yaptırımları hat safhada.
Bizim ülkemizde hala beleş iş gücü zihniyeti bitmedi, çünkü adam mı biter!
Bu kadar işsizlik sayısının kaç ülke nüfusundan bile fazla olduğu yerde, karın tokluğuna çalışmaya razı adam oldukça en asgari seviyede emeğini satmaya ve patron daha doğrusu sektör baronları tarafından sömürülmeye mahkumuz biz.