Esleriniz ne kadar calisiyor?

Eşim aydınlatma sektöründe toptan ve perakende satış yapan bir firmada muhasebeye. Sabah 8 akşam 7 ctesi yarım gün pazar tatil maaşı 2400 ama değil 6bin 10 bin de verseler anlattığınız düzene asla sabredemem. Lanet gelsin parasına derim. İş Yeri eve yarım saat uzaklıkta geciktiğinde (10-15dk) ararım nerdesin diye hesap sormak değil yanlış anlamayın çocuğum yok yalnızım can Şenliği yani. Zor durumunuz Allah yardımcınız olsun inşallah

benım esımınde uzun vadelı mesela fabrıka kuruluyor tum sıstem sıfırdan esımde guvenlık sıstemı olsun otopark sıstemı olsun alt yapı tum elektronık sıstem herseyı kuran toparlayan esım bır fabrıka sıstemı kurması ona gore yazılım yazması herseyı ayarlayıp tabırı caızse anahtar teslım edıp cıkması 2-3 ay suruyor

hastane cezaevı okul gıbı yerlerınde sıstemlerını kurdu cezaevı 9 ay surmustu mesela evet kazancı ıyı ama adam yok ortada :) bazen okadar yorgun oluyor kı zavallım benımle uyumadan once konusmak ıstıyor yuzumu gorup sohbet etmek ıstıyor o donemlerde konusmaya calısıyor ama uyuyor ve sacma sapan konusuyor farkında degıl :KK70: uyuyorsun zorlama kendını kalk yat hadı dıyorum
ruyasında kac kere konustu ruyada bıle toplantıda
Esiniz ne kazaniyor bilmiyprum ama acikcasi bence bu sekilde calismanin karsiligi 6 bin olmamali...

Esiniz ne kazaniyor bilmiyprum ama acikcasi bence bu sekilde calismanin karsiligi 6 bin olmamali...
kesınlıkle oyle bızde duzenlı aylık yok ıs yaptıkca elıne toplu gecıyor yarısını onden gerı kalanını proje tamamlanınca alıyor ne zaman ıs olursa kazanc ozaman buyuk oynaması lazım cok calısması lazım yoksa gercekten ac kalırız

ılk ısını kurdugu zaman 3 ay ıs baglayamadı 3 ay dusunun hıc gelırı olmadı bazen cok guzel oluyor bazen kıtı kıtına yetıyor

ınsanın emegı maalesef ucuz olmus cok kotu olmus ıs hayatı anadan babadan parası olanlar düdüğü calıyor orta sınıf azınlık ya fakır ya zengın bızde arada surunen basını cıkarıp hayata merhaba demeye calısan tarafız :) ınsallah hersey yoluna gırer sansları yolları acık olsun hep ıyı ınsanlarla karsılassınlar

benım tek endısem esıme 60 yasına geldıgınde aynı tempoda calısamayacaksın ozaman ne olacak dıyorum e senın emeklılık benım emeklılık gecınırız evımızde var nasılsa dıyor ama bence okadar kolay degıl 33 yasındayım 3 bucuk yasında kızım var e bu cocuk okuyacak ıs kuracak evlenecek bız maddı olarak cocugumuza son anımıza kadar anne babalık maddı manevı destek saglamak zorundayız

bır ara cok dusundum dusun dusun strese gırdım artık bende saldım :) amaaan gıttıgı kadar yere gıtsın saglık olsun iş olsunda ınsanlar aylık bın tl ıcın bıle ne kadar yıpranmayı goze alabılıyor o duruma gelmıs ekonomı maalesef

kesınlıkle oyle bızde duzenlı aylık yok ıs yaptıkca elıne toplu gecıyor yarısını onden gerı kalanını proje tamamlanınca alıyor ne zaman ıs olursa kazanc ozaman buyuk oynaması lazım cok calısması lazım yoksa gercekten ac kalırız

ılk ısını kurdugu zaman 3 ay ıs baglayamadı 3 ay dusunun hıc gelırı olmadı bazen cok guzel oluyor bazen kıtı kıtına yetıyor

ınsanın emegı maalesef ucuz olmus cok kotu olmus ıs hayatı anadan babadan parası olanlar düdüğü calıyor orta sınıf azınlık ya fakır ya zengın bızde arada surunen basını cıkarıp hayata merhaba demeye calısan tarafız :) ınsallah hersey yoluna gırer sansları yolları acık olsun hep ıyı ınsanlarla karsılassınlar

benım tek endısem esıme 60 yasına geldıgınde aynı tempoda calısamayacaksın ozaman ne olacak dıyorum e senın emeklılık benım emeklılık gecınırız evımızde var nasılsa dıyor ama bence okadar kolay degıl 33 yasındayım 3 bucuk yasında kızım var e bu cocuk okuyacak ıs kuracak evlenecek bız maddı olarak cocugumuza son anımıza kadar anne babalık maddı manevı destek saglamak zorundayız

bır ara cok dusundum dusun dusun strese gırdım artık bende saldım :) amaaan gıttıgı kadar yere gıtsın saglık olsun iş olsunda ınsanlar aylık bın tl ıcın bıle ne kadar yıpranmayı goze alabılıyor o duruma gelmıs ekonomı maalesef
Şuan o kadar berbat ki her şey...
Eşimin sırf 600 lira için günlerce bir adamın peşinde koştuğunu bilirim.
Bunu duyunca içim burkuldu, biz ne zaman bu hale geldik dedim.
Herkes sadece elindekini kaybetmemeye odaklı bir yaşam sürüyor.
Buna en zengini de dahil.
Biz ailece fakir olmuşuz haberimiz yok, yeni yeni idrak ediyoruz durumu:))

Allah yardımcınız olsun.
Eşim sizinki kadar yoğun çalışmıyordu, ama yine de yoğundu tabii.
Çocuktan sonra bunalıma girdim, huzur falan kalmadı evde.
Sonra olmayacak böyle dedim, biraz benim baskımla ayrıldı işten.
Huzur geldi eve.
Şartlarımız uygundu da ayrıldı tabii.
Şimdi çok daha az çalışıp daha az kazanıyor ama ben halimden çok memnunum.

Şuan o kadar berbat ki her şey...
Eşimin sırf 600 lira için günlerce bir adamın peşinde koştuğunu bilirim.
Bunu duyunca içim burkuldu, biz ne zaman bu hale geldik dedim.
Herkes sadece elindekini kaybetmemeye odaklı bir yaşam sürüyor.
Buna en zengini de dahil.
Biz ailece fakir olmuşuz haberimiz yok, yeni yeni idrak ediyoruz durumu:))
maalesef ve bu ortamın bu durumun duzelecegını sanmıyorum ınsanlar bır sekılde duzen tutturdular sans meselesı bırazda bu ısler . bızım gıbı ıs kovalayanlar ıcın hayat daha zor bazı seyler daha riskli mesela esımın ısı hep dolar ustune malzeme alıyor sıstemlerı hep dolar dunyanın parasını pesın vermek zorunda ıs yapmak ıcın bu dolar ınıp ınıp cıktıgında bız oyle bır zarar ettıkkı 1 aylık ıs ıcın bagladıgı paranın zararını karsılamak ıcın arabamızı satmak zorunda kalmıstık dusunun yasadıgımız zararı . bır anda tepetaklak oldu kalp krızı gecırecek dıye korktum esımden oyle sıkıntılar yasadı kı

duzenlı aylıgı olan ıslere gırdıgınde de asla emegını alamadı adam bılgısayar muhendıslıgı okudu yazılım sıstem uzmanı ve elektrık elektronık muhendıslıgı ıkıncı unıv de okudu robotık sampıyonu ama asgarı ucrete calıstıgı oldu ılk evlendıgımız sıralar
aylıgını bıraz elden bıraz bankadan parca parca verdıler bereketı olmadı sıgortayı dusukten gosterdıler adam sabah 8 aksam 7 calısıyor gorunuyor ama hep mesaıde 12 ye kadar gece

tak ettı canına yeter ya en azından kendı ısıme calısırım zoruma gıtmez el adamına kolelık yapıp zengın etmeye calısıyorum karın tokluguna dedı . aylarca ac kalmayı goze alacak kadar canına tak ettı

esasında ıs bılmeyen ısı konusunda egıtımı yeterlılıgı olmayan babadan devr veya sırf parası var dıye patron olmus kısılerın cogalması da tetıklıyor durumu bırazda. az paraya cok calısan ıstıyorlar ekonomı zaten sıkıntılı durumu kullanıyorlar

Benim eşim 8 de gidiyor evraklara bakıyor 1 de geliyor sonra 4te gidiyor imza atıyor 6 da da eve geliyor. Bende evde çok durmasından şikayetçiyim. Biz kadınların ortası yok.
Yalnız konu sahibinin tek sıkıntısı eşinin evde olmaması değil.
Sektörü bilen ve mesleğine, okuduğuna, emeklerine sürekli küfreden biri olarak söylüyorum ki, medya dünyada 4. güç kabul edilse de en fazla emeği sömürülen sektördür.
İnsanlar yaşayabilmek için çalışır ama bu işin mensupları işi yetiştirebilmek için yaşarlar, buna nefes alırlar.
Yazıl, günahtır bu insanlara.

Sektörü bilen ve mesleğine, okuduğuna, emeklerine sürekli küfreden biri olarak söylüyorum ki, medya dünyada 4. güç kabul edilse de en fazla emeği sömürülen sektördür.
İnsanlar yaşayabilmek için çalışır ama bu işin mensupları işi yetiştirebilmek için yaşarlar, buna nefes alırlar.
Evet kölelik gibi resmen. Allah kolaylık versin.

Ah ahh..
Eşim kendi işini yapıyor 3 mağaza 1 imalathane var.Magazanin birinde sabah 8 akşam 8 c.tesi de dahil ben duruyorum.Bir mağazada yine aynı saatler arasında eşim duruyor.Ayni zamanda iş çıkışlarında müşteri ziyaretlerine gidiyor.Çoğu zaman 10,11 hatta gece 12de geldiği oluyor eve.Ayrıca pazar günleri de sabah 11 12 gibi mağazayı açıp akşam 7de kapatıyor(ben pazar gunleri acmiyorum cunku evimin işlerini yapmak zorundayım) bu devamlı böyle 🤦‍♀️ Hee birde arada (15 günlüğüne,1 haftalığına falan) imalathanede çalışıyor.O dönemlerde hiç görüşemiyoruz çünkü gece 1de 2de geldiği oluyor.Gece geldiğinde ben uyumuş oluyorum,sabahta ben uyanmadan evden çıkıyor çünkü imalathane uzak mesafede.Yani 1 pazar günümüz bile yok..Akşam 7den sonra dışarı çıkabilirsek çıkıyoruz.Ben zaten pazar günlerimi eşim evden çıktıktan sonra akşam o gelene kadar süpürge,toz,çamaşır,ütü,yemek,kişisel bakımım v.s. ile geçiriyorum.Birde ailesine hafta içi geç çıkmamıza rağmen haftada 1 2 bazen 3 gün mutlaka gidiyoruz(benim ailem şehir dışında burada kimsem yok) o da yetmezmiş gibi pazar günleri de mağaza kapandıktan sonra hep birlikte vakit geçirmek istiyorlar 🤨🤨🤨 Dertliyim çoook dertli..

Kesinlikle o haldeyiz.zaten sektorde evli cocugu filan olan sayisi 10 u grcmez. Genelde bekar insanlar calisiyor.

Ve sadece calismak icin yasiyoruz. Ben esim cocugum hayattaki tek amacimiz yayinin yetismesi resmen.

Gercekten cok merak ediyorum genel olarak insanlar nasil yasiyorlar? Bir tek biz miyiz bu hayatin yukunu ceken yoksa herkes mi boyle yasiyor...

Evliligimin 6. Yilindayiz 2 yasinda bir oglum var. Esim medya sektorunde, dizi film reklam vs yapiyor ve calisma saatleri tam bir rezalet.

Ortakoy de calisiyor, evimiz zaten isyerine cok uzak cunku o civardaki evlere paramiz asla yetmiyor. Sabah 10 da isbasi ama gece korunde arayip yarin 9 a yetismesi gereken bir yayin var deyip 6 da cagirdiklari da oluyor.

Aksam 7 de paydos, ama ben esimin 7 de ciktigini nerdeyse hic gormedim. Ciktigi gunlerde de cikabilir miyim diye izin almak zorunda oglen gibi ki is akisi ona gore planlansin. Haftada 6 gun bu sistemde calisiyor sadece pazar gunleri izinli o da acil yayin yoksa...

Fakat nerdeyse her aksam 7 de cikamadigi gibi 10-11 bazen gecr 2-3 hatta bazen ertesi sabah geldigi bir kac saat uyuyup tekrsr gittigi oluyor. Bu fazla mesailerin maddi bir karailigi olmadigi gibi izin karsiligi da yok.

Onceki isyerinde 7 yil calisti ve canina tak etti. Suan sektorun istanbuldaki en buyuk ve tek kurumsal firmasina girdi, tabiki buyuk umutlarla en azindan burda kurumsal oldugu icin daha duzenli olur saniyordu ama o da ne? Daha bile rezalet calisma saatleri.

Elimdeki projeyi bitireyim de aksam gecikmeyeyim diye oglen yemegi yemiyorum diyor. Yine de aksam bitirmis dahi olsa yaptigi isi musteriye gonderiyorlar musteri keyfi gelip izliyor varsa revizyon veriyor pnu duzeltiyorlar filan boyle salak bir sistem.

Biz her ne yaptiysak cozum bulamadik. Sadece calismak icin yasiyor. Ne kendine ne bana hayri yok evde oldugu saatlerde. Dusa girmek icin bile alarm kurmak zorunda cunku evde oldugu saatlerin tamamini uyuyarak gecirse bile dinlenmeye yetmiyor.

Belki gelir diye yaptigim ve cope giden yemeklerin haddi hesabi yok. Hadi bu aksam yemek yapmayalim gelirken ekmek al yumurta kiralim dedigimde bile cogu kez gelmedigi icin bazen evde haftalar geciyor yemek yapilmiyor.

Evimiz toplu tasima veya ana caddeye cok uzak ve yokusta. Bir ihtiyacim oldugunda cok basit bir tuhafiye bir kirtasiye vs en az 40 dakika bebek arabasiyla yokus tirmanmazsam asla ulasamam. Tek alternatifim bim. Bimden baska hic bir secenek yok park bahce dahil. Kaldirim bilr yok yurumek icin lanet olasi yerde.

Bir tek pazar gunu evde olunca da, vakit mi gecirelim markete mi gidelim dinlensin mi sosyalleselim mi derken asla ama asla zaman yetmiyor.

Cocugum bazen bir hafta geciyor babasinin yuzunu gormuyor.

Esimin psikolojisi vok bozuldu, bizim ne yatak odamiz kaldi ne sohbetimiz...

Ben sinirli agrasif ofkeli bir insan haline donustum iyice, atismaya bile firsat bulamiyoruz ne yazikki...

Cok uzun oldu, ama gercekten merak ediyorum. Boyle mi sizin eslerinizin de calisma sistemi?

Bu arada aldigi maas 6 bin. Bu adam meslegini kariyerini birakip alelade bir iste (kaldiki pnu bile bulmak mesele suan ) asgari ucretle calisirsa daha mi az calisacak?

Yoksa bizim gibi bu sartlarda calisan baskalari da varmi gercekten hayat evlilik dedigimiz sey boyle bisey mi? Gercekten bilmiyorum benim butun sulalem memur herkesin duzenli bir hayati var ozel sektorde isler boyle mi yuruyor yoksa biz mi talihsiziz...

Böyle değil tabi ki gerçekten çok yoğunmuş eşinin saatleri, allah ona güç kuvvet sana da sabır versin. Dediğin gibi iş değiştirsin desen o parayla da zor geçinebilirsiniz hatta belki de imkansız.

Kimse yanlis anlamasin bu arada, ama is yogunlugundan sikayet edenlerin cogunun esinin kendj isi olmasindan yakindigi i goruyorum.

Atladiginiz nokta su, esiniz ne kadar calisirsa o kadar kazaniyor, kazanmak icin cok calismasi gerekior olabilir.

Fakat hic bir eleman hele ki mesai ucreti almiyorsa sizin esiniz gibi grcesi gunduzune katarak calismiyordur yaniliyor muyum?

Ah ahh..
Eşim kendi işini yapıyor 3 mağaza 1 imalathane var.Magazanin birinde sabah 8 akşam 8 c.tesi de dahil ben duruyorum.Bir mağazada yine aynı saatler arasında eşim duruyor.Ayni zamanda iş çıkışlarında müşteri ziyaretlerine gidiyor.Çoğu zaman 10,11 hatta gece 12de geldiği oluyor eve.Ayrıca pazar günleri de sabah 11 12 gibi mağazayı açıp akşam 7de kapatıyor(ben pazar gunleri acmiyorum cunku evimin işlerini yapmak zorundayım) bu devamlı böyle 🤦‍♀️ Hee birde arada (15 günlüğüne,1 haftalığına falan) imalathanede çalışıyor.O dönemlerde hiç görüşemiyoruz çünkü gece 1de 2de geldiği oluyor.Gece geldiğinde ben uyumuş oluyorum,sabahta ben uyanmadan evden çıkıyor çünkü imalathane uzak mesafede.Yani 1 pazar günümüz bile yok..Akşam 7den sonra dışarı çıkabilirsek çıkıyoruz.Ben zaten pazar günlerimi eşim evden çıktıktan sonra akşam o gelene kadar süpürge,toz,çamaşır,ütü,yemek,kişisel bakımım v.s. ile geçiriyorum.Birde ailesine hafta içi geç çıkmamıza rağmen haftada 1 2 bazen 3 gün mutlaka gidiyoruz(benim ailem şehir dışında burada kimsem yok) o da yetmezmiş gibi pazar günleri de mağaza kapandıktan sonra hep birlikte vakit geçirmek istiyorlar 🤨🤨🤨 Dertliyim çoook dertli..

Allah yardımcınız olsun. Bi iş teklifini sadece eşimle görüşemeyeceğim için reddettim ama sizin gibi kendi işimiz olsa elimiz mahkum çalışırdık herhalde

maalesef ve bu ortamın bu durumun duzelecegını sanmıyorum ınsanlar bır sekılde duzen tutturdular sans meselesı bırazda bu ısler . bızım gıbı ıs kovalayanlar ıcın hayat daha zor bazı seyler daha riskli mesela esımın ısı hep dolar ustune malzeme alıyor sıstemlerı hep dolar dunyanın parasını pesın vermek zorunda ıs yapmak ıcın bu dolar ınıp ınıp cıktıgında bız oyle bır zarar ettıkkı 1 aylık ıs ıcın bagladıgı paranın zararını karsılamak ıcın arabamızı satmak zorunda kalmıstık dusunun yasadıgımız zararı . bır anda tepetaklak oldu kalp krızı gecırecek dıye korktum esımden oyle sıkıntılar yasadı kı

duzenlı aylıgı olan ıslere gırdıgınde de asla emegını alamadı adam bılgısayar muhendıslıgı okudu yazılım sıstem uzmanı ve elektrık elektronık muhendıslıgı ıkıncı unıv de okudu robotık sampıyonu ama asgarı ucrete calıstıgı oldu ılk evlendıgımız sıralar
aylıgını bıraz elden bıraz bankadan parca parca verdıler bereketı olmadı sıgortayı dusukten gosterdıler adam sabah 8 aksam 7 calısıyor gorunuyor ama hep mesaıde 12 ye kadar gece

tak ettı canına yeter ya en azından kendı ısıme calısırım zoruma gıtmez el adamına kolelık yapıp zengın etmeye calısıyorum karın tokluguna dedı . aylarca ac kalmayı goze alacak kadar canına tak ettı

esasında ıs bılmeyen ısı konusunda egıtımı yeterlılıgı olmayan babadan devr veya sırf parası var dıye patron olmus kısılerın cogalması da tetıklıyor durumu bırazda. az paraya cok calısan ıstıyorlar ekonomı zaten sıkıntılı durumu kullanıyorlar
Halimizi görünce tek bir söz aklıma geliyor Marx ın ,kaç seneler önce söylemiş ‘tatil çalışmanım uzantısıdır’
Bu çok derin ve kapitalist düzeni en iyi anlatan cümlelerden bence.
Ölmeyecek kadar yaşamak gibi, ağzımıza çalınan 2 parmak balla hayatını idame ettirmeye çalışan bizler.
Öğretilerimiz ve inançlarımız gereğince de şükürcü bir toplum olduğumuzdan sesimiz çıkamıyor hiçbir şeye.

Benim eşim ekonomist, ama mesleğini yapmadı.
Dediğiniz gibi yıllarca asgari ücrete sürüneceğinden, babasının işini devraldı ama ne oldu, 30 küsür senelik dükkan da battı:)
Şuan o beğenmediği işlere kabul bile edilemez alanında tecrübe eksikliğinden.
Bekliyoruz, 1.5 sene oldu piyasalar durulsun da yeni bir iş açmak için ancak bekliyoruz.
Keza ben zaten mesleğimi yapmam, yapamam.
İletişim bilimciyim ve medya sektöründe barınmam söz konusu değil.
Gencecik yaşlarımızda ziya oldu hem uzmanlık alanlarımız hem de emeklerimiz.
Eğer bir restoran falan tutturabilirsek ne ala:))
Varlığa güvenmenin sonunu hazin şekilde yaşıyoruz şuan.

Halimizi görünce tek bir söz aklıma geliyor Marx ın ,kaç seneler önce söylemiş ‘tatil çalışmanım uzantısıdır’
Bu çok derin ve kapitalist düzeni en iyi anlatan cümlelerden bence.
Ölmeyecek kadar yaşamak gibi, ağzımıza çalınan 2 parmak balla hayatını idame ettirmeye çalışan bizler.
Öğretilerimiz ve inançlarımız gereğince de şükürcü bir toplum olduğumuzdan sesimiz çıkamıyor hiçbir şeye.

Benim eşim ekonomist, ama mesleğini yapmadı.
Dediğiniz gibi yıllarca asgari ücrete sürüneceğinden, babasının işini devraldı ama ne oldu, 30 küsür senelik dükkan da battı:)
Şuan o beğenmediği işlere kabul bile edilemez alanında tecrübe eksikliğinden.
Bekliyoruz, 1.5 sene oldu piyasalar durulsun da yeni bir iş açmak için ancak bekliyoruz.
Keza ben zaten mesleğimi yapmam, yapamam.
İletişim bilimciyim ve medya sektöründe barınmam söz konusu değil.
Gencecik yaşlarımızda ziya oldu hem uzmanlık alanlarımız hem de emeklerimiz.
Eğer bir restoran falan tutturabilirsek ne ala:))
Varlığa güvenmenin sonunu hazin şekilde yaşıyoruz şuan.
acaba tum dunyadamı durum bu yoksa ulkemıze mahsus mu hanı ıstedıgı ıse gırıp o ıste guzel paralar kazanıp tatıl falan yapabılenler var baya eslerıyle aksam yemegıne cıkabılecek kadar vakıtlerı olanlar var bunlar sadece fılmlerde mı :)
cıddı soruyorum lutfen bırı hayır buraya mahsus sorun ıstersenız baska yerlerde rahat yasarsınız falan desın gercekten uzay deseler gıderım

cocugumla esımle bırlıkte vakıt gecırebılmek luks.
lukse bakar mısınız hayalıme bakarmısınız hanı tekne vılla falan degıl hayalım aılemle vakıt gecırebılmek :)

Ah ahh..
İşe benim kafadakiler asla zengin olamaz.
Ama şunu çok merak ediyorum, ben eşimle görüşemiyor olsam, hayat kalitem artmıyorsa yakarım bu dükkanı derim, tek dükkan neyimize yetmiyor falan derim.
Benim bilmediğim şeyler olabilir tabii işin içinde.

Benden esnaf falan asla olmazmış zaten, hadi erken kapatayım der dururdum herhalde.
Para çok önemli ama ailemle vakit geçiremedikten sonra ikinci planda kalıyor.

Benim eşim evde çalışıyor patronu abisi 7-24 kendi mesleği bilgisayar başında yazılım kodlama. Ayda 3 bin maaş alıyoruz. Evet istediğimiz zaman yanıbaşımızda ama kafa genellikle işte yani var ama yok gibi eşim. Evimiz küçük bir çalışma odası yapamadık salondaki süslü masam bilgisayar ve kablolarla dolu masa hep dağınık ve bir market ihtiyacında çöpe gitmede bile genelde ben gitmek zorunda kalıyorum ben de bundan şikayetçiydim. Sosyalleşme de sıfır bu arada. Akşam oturup beraber bir film açıp da izlemek bile zor eşim devamlı bilgisayarda kodlamayla uğraşıyor. Ama sizin halinizi görünce hayatıma şükrettim allah yardımcınız olsun çok zor. Bence kiraların makul olduğu bir şehre taşının asgari ücretli bir işe girsin eşiniz. Belki yine kaliteli zaman geçiremezsiniz ama işlek bir bölgede oturursanız en azından kendiniz çocuğunuzla çıkar gezersiniz. Ayrıca eşiniz boş zamanlarında da evden bilgisayarda reklamcılıkla ilgilenebilir ek gelir olur. En kötüsü evinizin konumu bana göre. Nezih parkı marketi yakın olan bir mahalleye taşının böyle hayat geçmez.:KK42:

acaba tum dunyadamı durum bu yoksa ulkemıze mahsus mu hanı ıstedıgı ıse gırıp o ıste guzel paralar kazanıp tatıl falan yapabılenler var baya eslerıyle aksam yemegıne cıkabılecek kadar vakıtlerı olanlar var bunlar sadece fılmlerde mı :)
cıddı soruyorum lutfen bırı hayır buraya mahsus sorun ıstersenız baska yerlerde rahat yasarsınız falan desın gercekten uzay deseler gıderım

cocugumla esımle bırlıkte vakıt gecırebılmek luks.
lukse bakar mısınız hayalıme bakarmısınız hanı tekne vılla falan degıl hayalım aılemle vakıt gecırebılmek :)
İnsani yaşam haklarına kavuşmuş, sosyal devlet tarafından yönetilen ülkelerde tabi ki durum böyle değil.

Her ne kadar sinir olsam da avrupa ya da amerika örneklenmesine ama, bizim gibi gelişmekte de değil geri kalmış ülkelerde durum bu.
Asla bir avrupa ülkesinde göremezsiniz mesai bitiminden 1 dk sonra iş yerinde bulunan kişiyi, keza amerikada 3 işte çalışanlar var.
Bu nasıl oluyor, 6 şar saatlik düzenlemelerle.
Elbette nadir de olsa özellikle para piyasaları ve mesleğim olan medya gibi alanlarda ama haricinde, bakkal bile kapatıyor yahu dükkanını.
Emlakçı dediğiniz bizimkiler gibi değil, bir sürü yasal prosedürleri ve izinleri var.
Öyle ha babam sattım aldım, şuraya şunu koydumlardan çok uzak, satışa çıkacağı gündem taban fiyata kadar devlet takip ediyor her şeyi, yasal düzenlemelerle her iş kolunun yetkisi sınırlandırılmış durumda.

Düzen var sistem var, meslek sendikaları ve yönetime yaptırımları hat safhada.
Bizim ülkemizde hala beleş iş gücü zihniyeti bitmedi, çünkü adam mı biter!
Bu kadar işsizlik sayısının kaç ülke nüfusundan bile fazla olduğu yerde, karın tokluğuna çalışmaya razı adam oldukça en asgari seviyede emeğini satmaya ve patron daha doğrusu sektör baronları tarafından sömürülmeye mahkumuz biz.

X