Eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?

Teşekkür ederim cevabınız için sanırım cümlelerimi dikkat etmem gerekiyor buradaki hanımlar konuyu farklı yerlere şekti anlatmak istediğim o değildi.Belki yanlış örnek seçtim şöyle diyim kayınvalidemin evi sobalı aşırı kirli lavaboları afedersiniz sümükten gözükmüyor abdest dahi alamıyorum ve her gittiğim de o buz gibi evde mutfaktan emir vaki cümleleriyle 1 dk oturtmaz işten çıkıp akşam 8 de gittiğim halde .Evime döndüğüm de günlerce grip öksürükle uğraşırım bilir ama umursamaz.Ve bir hafta sonumuz olduğu halde her gün arayıp kalmamızı ister kalmayınca küser.Mesela bir kaldım 2 kaldım baktım yapamıyorum eşimle konuştum yine anlamadı geçti tuvaleti yıkadı ben kullanayım diye bunun gibi vs...Anlatabildim mi?Soğuktan evleri sobalı mutfakta iş yapmaktan hasta oluyorum mesela geliyor herkes oturuken o bulaşıları diziyor bana bunun gibi ona da üzülüyorum

bizi yanlış anlıyorsunuz ama yine de yazacağım
biz, eşinizin ailesi "iyidir" demedik, hiçbirimiz
sadece "eşiniz iyi, hakaretlerinizi haketmiyor" dedik
velhasıl şu verdiğiniz örnekte de bu gayet açık görünüyor
günümüzde kaç erkek eşi girebilsin diye bir tuvaleti temizler?
bunların değerini bilin

kv'nin evinde size emrivaki yapan kim? kv
size yardım eden kim? eşiniz!
ve siz eşinize hakaret ediyorsunuz

eşinize "yapmasın" diyorsunuz ama önce sizin dik durmanız gerekmez mi?
siz, kv'nize tepki vermeyip, eşinize yükleniyorsunuz
kv emrivaki mi yapıyor, yapamayacağım çok yorgunum deyin
bir akşam aç yatmayı göze alın, ben yemek yemeyeceğim deyin, çekilin, hiçbir şeye dokunmayın

eşinizden önce, siz bir tepkinizi koyun ortaya

Eşinizin başka birinin evinde insanlara yardımcı olması neden sizi rahatsız ediyor yani evde size yardım etmeyip sadece orada yapsa anlarım, bana hiç yardım etmiyor orada yapıyor diye ama size de çok yardımcı olan birisiymiş ne kadar güzel bir durum bu aslında. Bence başkalarının düşüncesini kendi mutluluğunuzun önünde tutuyorsunuz. Kvnizin ne dediği nasıl düşündüğü eşinizin nasıl hissettiğinin önüne geçmiş sizin için. Kvniz dalga geçti diye size yardı metmesin diye tembihlemeniz hele.. Ne güzel size ve herkese elinden geldiğince yardım etmeye çalışan bir eşiniz var. Evet sizi anlıyorum haketmediğini düşündüğünüz insanlara yardımcı oluyor belki ama kendinizi yerine koyun, kim olduğunun önemi yok herhangi bir yere misafirliğe gitseniz ve annenize babanıza çayları bitmelerine rağmen cay koyulmasa, kalkıp koymaz mısınız? Şahsen ben koyarım, nitekim de benzer ilişkiler yürüttüğümüz dayımın eşinin evinde de kalkıp ben koyuyorum annemin babamın cayını.. Sonucta onun ailesi ve bunları yapması çok doğal..

Maalesef eşim annesinin eksikliklerini kapatmak için sanırım böyle olmuş aksine çok kirli düşüncesiz bir bayan

3 yıl söz ve nişan evresi , 6 aylık evlilik ve kayınvalideniz için bu denli yakışıksız bir söz. Yetiştirdiği evladını sevdiniz , beğendiniz. O zaman kayınvalidenizin hali tavrı , temizliği sorun değildi , şimdi sorun oldu. Belki kayınvalideniz öncesinde çok titiz bir kadındı ancak sonra yapacak gücü kalmadı.

Eşiniz annesinin eksiklerini kapatmak için değil düzgün yetiştirilmiş bir evlat olduğu için bu şekilde davranıyor.

Misafirlik diye ısrar etseniz de o evde eşiniz kendini misafir olarak hissetmiyor. O ev abisi ve yengesinin evi. 10 yıllık yengesi dolayısıyla artık yengeden ziyade ablası olarak görüyor muhtemelen. Yabancı bir evde eşiniz çok yakın olmadığı insanların mutfağına keyfe keder girmiş gibi davranıyorsunuz.

Evet hatalı ve haksızsınız anlattıklarınıza göre.

Klasik bir cümle sende kayınvalide olacaksın siz nasıl bir ailede olduğumu bilmiyorsunuz.Konu nerelere geldi ben sadece kendimi ifade etme yollarını sordum sanki bütün erkekler geçip kenarda oturmalı iş yapmamalı bacak bacak üstüne atmalı gibi bir izlenim yaratıldı.Başkası o ailenin yüzüne bakmazdı aileleri bu kadar dışlamayın diyorsunuz tuhafsınız

" siz nasıl bir ailede olduğumu bilmiyorsunuz." "Başkası o ailenin yüzüne bakmazdı"

Muyat , sözlerinizi özenle seçmezseniz ilerleyen zamanlarda çok daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Eşinizi sevdiniz , beğendiniz ve evlendiniz. 3 yıl söz , nişan evrelerinde madem ki ailesi yüzüne bakılmayacak insanlardı neden vazgeçmediniz ?

Eşiniz sizin olmadığınız bir ortamda , sizin aileniz için bu sözleri söylese tepkiniz ne olurdu ?

ezilmemeyle ilgili ön yargı olunca başta, iletişim problemleri çok oluyor. ezilmeyeceğim ezdirmeyeceğim deyip, çatışma yaşıyorsunuz. başta öle oluyoruz aslında..

ailesini eşine karşı doldurmamalısın.
biraz daha üslubuna dikkat etmelisin.
o onun ailesi istediği gibi davranmakta özgür. "kadın kalk çay koy" demiyor kalkıp kendisi koyabiliyor. hem alıştırma ileride yardım edecek adam bulamazsın...
eşine haksızlık etme ailesinin pis olması onun suçu değil, senin için lavaboyu wcyi temizleyebilecek kadar çok seviyor seni...

onlara gitmek istememeni anlarım bahane bul, yatıya kalma.... eşine de başka yönden tatlı dille yaklaş. empati yapmayı unutma...

" siz nasıl bir ailede olduğumu bilmiyorsunuz." "Başkası o ailenin yüzüne bakmazdı"

Muyat , sözlerinizi özenle seçmezseniz ilerleyen zamanlarda çok daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Eşinizi sevdiniz , beğendiniz ve evlendiniz. 3 yıl söz , nişan evrelerinde madem ki ailesi yüzüne bakılmayacak insanlardı neden vazgeçmediniz ?

Eşiniz sizin olmadığınız bir ortamda , sizin aileniz için bu sözleri söylese tepkiniz ne olurdu ?
Biliyordum gördüm ve sadece eşim için kabul ettim kendisi de biliyor en başından.Eşim benim ailem için söylemesine gerek yok evlere şenlik bir kız kardeşim var yanında o söylemeden ki yapı gereği söyleyecek biri değil ben söylüyorum zaten

ezilmemeyle ilgili ön yargı olunca başta, iletişim problemleri çok oluyor. ezilmeyeceğim ezdirmeyeceğim deyip, çatışma yaşıyorsunuz. başta öle oluyoruz aslında..

ailesini eşine karşı doldurmamalısın.
biraz daha üslubuna dikkat etmelisin.
o onun ailesi istediği gibi davranmakta özgür. "kadın kalk çay koy" demiyor kalkıp kendisi koyabiliyor. hem alıştırma ileride yardım edecek adam bulamazsın...
eşine haksızlık etme ailesinin pis olması onun suçu değil, senin için lavaboyu wcyi temizleyebilecek kadar çok seviyor seni...

onlara gitmek istememeni anlarım bahane bul, yatıya kalma.... eşine de başka yönden tatlı dille yaklaş. empati yapmayı unutma...
Teşekkürler hele şükür biri saldırmadan fikir vermeyi denemiş sormak istediğim bende tatlı dil yok anlatamayınca sivrileşiyorum bahane bul demişsin mesela bulamıyorum o ev çok pis diyorum benim burada öğrenmek istediklerim buydu ama bir çok hanım farklı anladı sanırım

Aile ilişkilerini bilmiyorum
onlara karşı çok rahat demek ki gerçekten kendi evi gibi görüyor
evliliğiniz çok yeni
eğer eşiniz ana kuzusu bir tip değilse
zamanla (siz eğer gerçekten haklıysanız) sizin yanınızda olacaktır
iletişim için eşinizi eleştirmeden
onu sinirlendirecek 'amele' gibi kelimeler kullanmayın
sen değil ben üzerinden konuşma yapın

sorun eşinizde değilki ailem dediği insanlarda.
yapıyorsa yapsın ne güzel deyip takdir edeceklerine dalga geçiyorlar.

Bence eşiniz tam bir melek:)
arada kalmış adamcağız, annesini üzmek istemiyor seni de yıpratmak istemiyor destek olmaya çalışıyor ama arada senden fırça yiyen, annesi tarafından sana çok yardım ettiği için dalga geçilen hep o:)
trip atıp üzmeyin eşinizi. Bu adamdan iyi aile babası süper bir eş olur, e kaynana elti ıvır zıvır biraz gıcık olsa da ee o kadarcık kusur kadı kızında da olur:)

Ne yapması lazımdı mesela eşinin, herkesin içinde kalk çay doldur desen daha mı hoş olurdu? Anne ve babasına çay dolduğun içi amele demek çok mu güzel bir davranış. Neden eşini bir kalıbın içine sokmaya çalışıyorsun?
Kimse bu şekilde yönlendirilmekten hoşlanmaz hele söz konusu ailesi ise. O zaman siz doldurun, ne var ki bunda?
Neden amelelik olsun çay doldurmak? Zaten o amele lafından oldum olası nefret etmişimdir. Annemin arkadaşının tanıştırmak istediği biri sırf evimizi tadilat eden işçilere amele dediği için tanışmaktan vazgeçtim. Eşinize amele diyorsunuz bir de yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur diyorsunuz. Hatalısınız.

Teşekkürler hele şükür biri saldırmadan fikir vermeyi denemiş sormak istediğim bende tatlı dil yok anlatamayınca sivrileşiyorum bahane bul demişsin mesela bulamıyorum o ev çok pis diyorum benim burada öğrenmek istediklerim buydu ama bir çok hanım farklı anladı sanırım

evi çok pis gitmek istemiyorum deme mesela. biraz patavatsızlık oluyor... canının gitmek istemediğini, yorgun olduğunu vs söyle. daha az görüşün... birde kişileri olduğu gibi sevmeye çalış... sen sevdikçe onlarda değişmeye başlayacaklar.

benim k.v evliliğimin başına çok laf sokuyordu, söz söylüyordu vs. haliyle çatışma oluyordu... bende ilk eşime anlatır oldum... baktım bizde geriliyoruz, sevmeye denedim. sevdim de... ben sevdikçe onun tavrı değişmeye başladı... geçmişte ne yaptılarsa bitti gitti.. yoksa mutluluk olmuyor...

sorun eşinizde değilki ailem dediği insanlarda.
yapıyorsa yapsın ne güzel deyip takdir edeceklerine dalga geçiyorlar.
Hemde günlerce insanı bunaltacak şekilde söylüyolar benim oğlum yapar o yapar o yapar Allah bin defa razı olsun 2 oğlu daha var onlar da eşim gibi yaparlar ama benimkine bi tuhaf davranıyor.İlk yemek davetimiz de ertesi sabah aradı ben odayı temizliyorum duyuyorum sesi çok yüksek telefonda net duyuluyor ben babandan bir kez görmedim sen dün akşam oturmadın çok şanslı kar suyu kaçırıyor anlayacağınız çok üzülmüştüm.

Merhaba Hanımlar genelde hergün bu siteye girmeye çalışırım.Konu açıp açmamak konusunda kararsızdım ki artık okuduğum kitaplar aldığım kararlar kar etmiyor fikirlerinize ihtiyacım var.Kısaca özet geçecek olursam 3 yıllık söz nişan evresinden sonra 6 ay önce evlendik.Eşim bana göre gerçekten iyi düzgün bir insan.
Düğün nişan dönemlerinde eşimin ailesinin rahat bir yapıya sahip olmasından dolayı onları sevemedim ama oğullarını hayatıma soktuğum için ve ailesi olduğu için saygıda kusur terbiyesizlik etmiyorum (kayınvalidem çok çıldırtmadığı sürece).Gelelim konuma her erkek ailesi eksikse kötüyse aslında görür kimi eşinin yanında olur kimi sessiz kalır kimi ailesinin ağzının payını verir oturtdurur.Benim istediğimse sadece beni yanlış anlamaması...
Konu ailesi olunca eşimle konuşamıyorum.Çok net bir şekilde dakikalarca saatlerce izah ediyorum sonunda gözyaşları döküyorum ve o şekil tamam tamam ben seni anladım diyor.Örnek verecek olursam hafta sonu çok çok komik bir olayı anlatayım eltimlere gittik(büyük eltim).İçlerin de en kibar eğitimli hanım efendi olanı kadın hazırlanmış iş çıkışı eşim ve ben kayınvalidemler diğer eltim geldi.Bu gibi ziyaretlerde ben ve eltim dışında yani kayınvalidem ve diğer eltim sadece insan kullanırlar çalıştığımız halde biz gider biz hazırlarız biz toplarız sofraya kadar.Çaylar bitti eltim de benim gibi zor şartlarda evlenmiş kadının ve eşinin iyi meslekleri olmasına rağmen 10 yıllık evli olmasına rağmen borç batağındalar o aileye değer vermiyor temsilen sırayla arada bir yemeğe davet ediyor diyeyim size.Yani yesin gitsinler hesabı yapıyor konuşmuyor bile onlarla.
Oturuyoruz Her çay bittikçe benim eşim kalkıp dolduruyor neyse orada tepki vermedim.Evimize geldik sessiz bir dille canım ben dün akşam yaptığın şu hareketten rahatsız oldum o evin bir hanımı olduğunu ki çayların bittiği halde bakıp doldurmadığını zaten benim ona yardım ettiğimi senin sürekli neden hizmet ettiğine anlam veremedim dedim.Bana söylediği cevap onlar benim ailem annem babam onlara hizmet etmekten mi gocuncam dedi. bende iyi ruhunda amelelilik varsa problem yok dedim.Ki ben bize geldiklerinde eşim bana çok yardım ediyor diye annesi dalga geçti diye onlar gelince eşimi bile tembihledim onların yanında bana yardım etme diye.Bu çok sıradan bir örnek ama yine beni yanlış anladı yine ailem dedi ben yeri geldiğinde kendimi de ailemi de çok rahat yanlış olan bir durum varsa eleştirebiliyorum.Bu yakın zaman da geçen en komik olaydı çok sinirlendiğim olaylarda oldu sonucunda hep ağlıyorum hep özür diliyor bi kaç gün ben trip atıyorum ve barışıyoruz.Uzun lafın kısası eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?Bizim her konuşmamızda ben yanlış anlaşılıyorum sanırım kendimi ifade edemiyorum beni farklı anlayıncada sinirleniyorum ne yapabilirim?Yani daha çok yeni evliyim bu sorunu çözmem lazım benim ona dilediğim gibi aklımdan geçenleri doğruları yanlışları ifade etmem lazım ama nasıl Hanımlar???

Sizin iletişimde kullandığınız cümleler fazlasıyla yanlış anlamaya müsait hatta direk anlaşıldığı gibi belkide
üslubunuzu değiştirmelisiniz, niyetiniz iyi ise ..

Zaten eşinizle sakin ir şekilde konuşmuşsunuz. Sonuç olarak birşey değişmemiş.Ve Ailesini savunmuş.Yani bagırarak ta sakin de konuşsanız bir şey değişmiyor demek ki. O yüzden bu olayı kafanızda büyütmeyin.Olruna bırakın.Bir şeyde demeyin. Bakalım o zmaan durum da bir şey değişiyor mu. Şimdi devamlı söylerseniz bunları unutmaz hatırlatır size çogu kişi bunu yapar. O yüzden hiç açmayın konuyu en azından yanlışta anlaşılmazsınız. Bir de ben olsam iş yapmayan eltiye şaka yollu laf atarım işin ucundan tutması için.

biz size saldırmış mı olduk şimdi???
anlayışınıza hayran kaldım!
şimdi siz bizi böyle itham edince, acaba diyorum, "emrivaki" ve "laf sokma" diye değerlendirdiğiniz şeyleri de acaba bu şekilde mi değerlendirdiniz!

evi çok pis gitmek istemiyorum deme mesela. biraz patavatsızlık oluyor... canının gitmek istemediğini, yorgun olduğunu vs söyle. daha az görüşün... birde kişileri olduğu gibi sevmeye çalış... sen sevdikçe onlarda değişmeye başlayacaklar.

benim k.v evliliğimin başına çok laf sokuyordu, söz söylüyordu vs. haliyle çatışma oluyordu... bende ilk eşime anlatır oldum... baktım bizde geriliyoruz, sevmeye denedim. sevdim de... ben sevdikçe onun tavrı değişmeye başladı... geçmişte ne yaptılarsa bitti gitti.. yoksa mutluluk olmuyor...
Canım inan hiç çatışmadım sadece çok üzdüğü durumlarda sustum kafamı başka tarafa çevirdim.Saygıda en ufak bir terbiyesizliğim yok hala önünde iki kat dururum her gidişim de ilk gün ki gibi ellerini öperim.Ama tuhaf yani değişcek biri değil değişmesin de .Anladığım kadarıyla eşlerle konuşulmuyor burada da çok örneklerini gördüm benim ak dediğime o net bir şekilde ailesi olunca o kara diyor...

X