Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ben ne yapmalıyım? yanlış nerede ?. borçlar, işsiz eş, içki, sorunlu sözde aile...
- Konu Sahibi atakaan
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?bana fikir vermenizi rica ediyorum. durum şöyle senetli 1.300 TL bir borcum var.
ödeyecek param her zamanki gibi yok.
aklımda 2 şey var.
setimin gerdanlığı, bilekliği ve söz yüzüklerimiz var.
bunları bozdurup borcumu ödeyebilirim. üstüne kalan parayla da faturaları falan ödeyebilirim.
ya da borçluyu arayıp biraz süre istemek. en azından zaman kazansam başka çözüm yollarımı arasam.
siz ne diyorsunuz. kararsızım
canım baNA KALIRSA ALTINLARI SATMA. zaten para etmez setler. elinde dursunlar en azından bir güvence olur. kaç kredi kartın var bilmiyorum ama. bankalarla bir görüş derim. en çok borsun olduğu banka ile görüç kredi kartlarının hepsinin toplamı ve 1000-2000 de fazladan olmak üzere kredi çek. bankaya krediyi çekerken şu kredi kartına şu kadarını yatırıp kapatacağım diye talimat ver. sonra tüm kartları kapat ve sadece krediyi öde. fazladan aldığın parayı da çok dikkatli şekilde zorunlu ihtiyaç,lara harca. 1-2 ay içinde düzene girer boçlar böylece. kredi kartlarına ödeyeceğin faizden daha azını ödersin hemde krediye. çok borcum var demişsin ama pes etme 5-6 banka ile görüş biri mutlaka kabul eder. senetli borcuda bu şekilde kapatırsın.
altınlar kalsın dediğim gibi. o senin için bir güvence olsun.
- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.947
- 248
blackcat bankalar kredi vermek istemiyor ödemelerim düzensiz olduğu için. dha önce bir sürü banka ile görüştüm bu şekilde
seti satsamda ihtiyacımı karşılamıyor zaten ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
Borçlu olduğun kişiyle konuşsan? Acelesi yoksa eğer biraz erteleseniz. Eşin de işe başlayacak galiba, bir kac ayda ödersiniz, olmaz mı?
borçlu olduğum kişi, belki hatırlarsınız ben mali müşavirlik için kursa gitmiştim orası.
kurs parasının büyük kısmını ailem verdi ama o zaman eşim yine çalışmadığı için faturalar krediler vs para gitti.
kurs biteli 2 ay oldu, bu sürede bir şekilde idare ettiler ama artık daha fazla idare edemeyeceklerini söylüyorlar.
acaba ben akşam gidip konuşsam mı. konuşsam da ne diyeceğim onu da bilmiyorum ki
1.300 peşin fiyatıydı 6 ay oldu kursun başlangıcı ve şimdi arada hiç para ödemedim.
acaba vade farkı teklif edip mümkün olduğunca çok taksitemi böldürsem mi.
öbür taraftan krediler de var. bu hafta. 693 tl
mobilyacı 400 tl borç kaldı 2 aydır kuruş vermedik. onada para vermek gerek.
faturalar 250 tl civarı.
ben bir çıkış yolu bulamıyorum malesef
siz yol gösterin bari.
kurs parasının büyük kısmını ailem verdi ama o zaman eşim yine çalışmadığı için faturalar krediler vs para gitti.
kurs biteli 2 ay oldu, bu sürede bir şekilde idare ettiler ama artık daha fazla idare edemeyeceklerini söylüyorlar.
acaba ben akşam gidip konuşsam mı. konuşsam da ne diyeceğim onu da bilmiyorum ki
1.300 peşin fiyatıydı 6 ay oldu kursun başlangıcı ve şimdi arada hiç para ödemedim.
acaba vade farkı teklif edip mümkün olduğunca çok taksitemi böldürsem mi.
öbür taraftan krediler de var. bu hafta. 693 tl
mobilyacı 400 tl borç kaldı 2 aydır kuruş vermedik. onada para vermek gerek.
faturalar 250 tl civarı.
ben bir çıkış yolu bulamıyorum malesef
siz yol gösterin bari.
Arkadaşım sen altın fiyatlarını düşüneceğine eşimi nasıl amateme yatırırım onu düşün bence. Bu borçlar bitince yeni borçlar çıkabilir eşinin alkolizmi yüzünden yine işsiz kalabilir o zaman neyle ödiyceksin borçları? Eşini terketmekle tehdit etmezsen ve hatta terketmezsen zor kabul eder tedavi görmeyi. Annen de sevinir o adamdan ayrıldın diye üzülmek yerine bence.
Son düzenleme:
- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
ara ara okudum az buçuk konuya vakıf oldum ve çok üzüldüm.. Allah yardımcınız olsun.. ne kadar zor bir durum.. biz babama hep annemin senelerce biriktirdiği paraları dolandırıcıya şuna buna kaptrmasına kızmışızdır iyi niyetinden dolayı.. evet dünya malı ama mal da canın yongası..
ama bir yerden başlayın.. bence eşiniz önce bir güzel tövbe etsin ve içkiyi bıraksın.. diğeri fazile olan şeylere bulaşmayın.. haram paradan hayır gelmediği gibi insanı felakete de sürüklüyor.. bizim 3500 civarı aylık gelirimiz var. ilk evlendiğimiz yıl çok borcumuz olmamasına rağmen ay sonunu zor getiriyorduk.. oysa ki çok masrfa yaptığımız bişey yoktu.. ama dışarda çok yiyorduk..ve tabi bir de kredi kartı kullanıyorduk. önemli olan israf yapmamak önüne geleni kredi kartı var diye almamak. sanırım siz bu süreci çoktan geçmişsiniz artık tam bi çıkmazdasınız. şu durumda bütün ihtiyaçlarınızı asgariye indirmek ilk hedefiniz olsun. tabiri caizse kuru ekmek yiycekiniz belki ama o kredi kartını kullanmıycaksınnız değilse bu kısır döngü devam eder gider..
ama bir yerden başlayın.. bence eşiniz önce bir güzel tövbe etsin ve içkiyi bıraksın.. diğeri fazile olan şeylere bulaşmayın.. haram paradan hayır gelmediği gibi insanı felakete de sürüklüyor.. bizim 3500 civarı aylık gelirimiz var. ilk evlendiğimiz yıl çok borcumuz olmamasına rağmen ay sonunu zor getiriyorduk.. oysa ki çok masrfa yaptığımız bişey yoktu.. ama dışarda çok yiyorduk..ve tabi bir de kredi kartı kullanıyorduk. önemli olan israf yapmamak önüne geleni kredi kartı var diye almamak. sanırım siz bu süreci çoktan geçmişsiniz artık tam bi çıkmazdasınız. şu durumda bütün ihtiyaçlarınızı asgariye indirmek ilk hedefiniz olsun. tabiri caizse kuru ekmek yiycekiniz belki ama o kredi kartını kullanmıycaksınnız değilse bu kısır döngü devam eder gider..
yorum yapan herkese teşekkür ederim ama lütfen beni anlayarak bana yardımcı olacak şekilde yaklaşın konuya.
ben sizlerden başka kimseyle konuşamıyorum bu durumumu sizlerde ters şeyler yazınca gerçekten üzülüyorum.
konumu okuyan yorum yazan herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
seloş eşim amatem konusunda ikna olmuyor. olmuyor malesef ikna edemiyorum. 10 gün falan olacak söz verdi içmiyor hiç.
walla şu konuda haklısın eşim intihar ediyor, ama benim onu terkedince gidecek yerim yok. ailemin yanına dönemem. eşimin de burada kimsesi yok. ya daha kötü olursa ben terkedince. şimdilik içki yönünde düzelme var gibi görünüyor. son yaptığım konuşma işe yaradı gibi ama tabiki tam emin olmak için erken.
benim şu an amacım borçlardan kurtulmak.ödemem gereken acil borçlar var onun için herşeyin hesabını yapıyorum. alyansımı bile satmayı göze aldım. altının fiyatına bakmayıp ne yapayım ki. o kadar düşüncelerim karışık ki.
karanfilce konuyu ara ara okuduğun belli canım. şu an kredi kartından kuruş harcayacak limitim yok zaten. gerekirse kuru ekmek yiyiorum kimseye birşey demiyorum zaten. ama bundan fazlasına ihtiyacım var artık benim.
ben sizlerden başka kimseyle konuşamıyorum bu durumumu sizlerde ters şeyler yazınca gerçekten üzülüyorum.
konumu okuyan yorum yazan herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
seloş eşim amatem konusunda ikna olmuyor. olmuyor malesef ikna edemiyorum. 10 gün falan olacak söz verdi içmiyor hiç.
walla şu konuda haklısın eşim intihar ediyor, ama benim onu terkedince gidecek yerim yok. ailemin yanına dönemem. eşimin de burada kimsesi yok. ya daha kötü olursa ben terkedince. şimdilik içki yönünde düzelme var gibi görünüyor. son yaptığım konuşma işe yaradı gibi ama tabiki tam emin olmak için erken.
benim şu an amacım borçlardan kurtulmak.ödemem gereken acil borçlar var onun için herşeyin hesabını yapıyorum. alyansımı bile satmayı göze aldım. altının fiyatına bakmayıp ne yapayım ki. o kadar düşüncelerim karışık ki.
karanfilce konuyu ara ara okuduğun belli canım. şu an kredi kartından kuruş harcayacak limitim yok zaten. gerekirse kuru ekmek yiyiorum kimseye birşey demiyorum zaten. ama bundan fazlasına ihtiyacım var artık benim.
ewet seloş farkındayım malesef gurur yaptığımın.
ama bilmiyorum ki nasıl davranayım. şimdi annemler de taşınıyorlar oldukça uzak olacağız asıl o zaman ne yapacağım hiç bilmiyorum. şimdi en azından bunaldıkça gidip ailemi görüyorum, yemeğe gidiyorum, vakit geçiriyorum.
acaba ailemle konuşmalımıyım eşimin durumunu ona da karar veremedim
ama bilmiyorum ki nasıl davranayım. şimdi annemler de taşınıyorlar oldukça uzak olacağız asıl o zaman ne yapacağım hiç bilmiyorum. şimdi en azından bunaldıkça gidip ailemi görüyorum, yemeğe gidiyorum, vakit geçiriyorum.
- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.585
- 798
atakann, tekrar tekrar yazıyorum, siz böyle heybeden çözümler bulursanız eşiniz kendini toplarlamak için çabalamayacaktır.
Alyansımı bile satacağım diyorsunuz, buna inanamıyorum.
Tamam borç gırtlaktayken insan ne yapacağını şaşırır ama eşinizin iyileşmesini istiyorsanız onun sorumlulukların almayın elinden.
Zaten işe başlayacak..
Konuşulabilecek tüm yerlerle konuşun ve borcun 2 ay daha ertelenmesini sağlayın.
Borç ertelemek için bazı avukatlarla konuşup fikir alabilirsiniz.
Onlar yolu yordamı daha iyi biliyor.
Lütfen bu altın satma işini eşinizin aklına sokmayın.
Gram altın olsaydı anlardım, ama söz ettikleriniz set ve alyanslar.
....
Alkol konusunda eşiniz zaten sizi dinlemiş görünüyor bir haftadır içmediğine göre.
İnşaallah daim olur, birde evini hatırlayıp ayağa kalkarsa tam düzelir.
Almayın bunu elinden.
Alyansımı bile satacağım diyorsunuz, buna inanamıyorum.
Tamam borç gırtlaktayken insan ne yapacağını şaşırır ama eşinizin iyileşmesini istiyorsanız onun sorumlulukların almayın elinden.
Zaten işe başlayacak..
Konuşulabilecek tüm yerlerle konuşun ve borcun 2 ay daha ertelenmesini sağlayın.
Borç ertelemek için bazı avukatlarla konuşup fikir alabilirsiniz.
Onlar yolu yordamı daha iyi biliyor.
Lütfen bu altın satma işini eşinizin aklına sokmayın.
Gram altın olsaydı anlardım, ama söz ettikleriniz set ve alyanslar.
....
Alkol konusunda eşiniz zaten sizi dinlemiş görünüyor bir haftadır içmediğine göre.
İnşaallah daim olur, birde evini hatırlayıp ayağa kalkarsa tam düzelir.
Almayın bunu elinden.
Son düzenleme:
- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.585
- 798
ewet seloş farkındayım malesef gurur yaptığımın.
Belki arkadaşlar kızacaklar bana ama hayır kesinlikle ailenizle konuşmayın.
Bu işi yokuşa sürer.
Ayrılma kararı aldığını gün ailenizle konuşabilirsiniz fakat şu durumda hiç işe yaramaz.
Aksine aileniz fevri davranacaktır ve işler karışacaktır.
Neden eşinizin ailesiyle konuşup istişare yapmıyorsunuz ?
En azından maddi manevi destekleri olur belkide.
birsen sizin düşünceleriniz gerçekten önemli benim için. forumdan takip ettiğim kadarıyla çok mantıklı şeyler söylüyorsunuz hep. teşekkür ederim.
eşim birşeyler yapmadıkça ben sanki yapmak zorundaymışım gibi hissediyorum kendimi.
evin erkeği oldum sanırım. kendimi öyle görüyorum. bir de bütün borçlar benim üstüme ya galiba ondan daha sorumlu hissediyorum kendimi.
evlendiğimizden beri hiç bir işte dikiş tutturamadı ve ben de korkuyorum böyle olunca. sonuçta ev kira, faturalar, krediler, kartlar, mobilyacı, yeme içme derken bir sürü masraf ve eve giren tek maaş.
açık konuşmak gerekirse alkol konusunda da eşime pek güvenmiyorum. belki de para olmadığı için içmiyordur. yine eline artı bir para geçerse içki alacak belki ya da beni ikna için yapıyor bilmiyorum. ama çok uzun süre geçmedikçe de inanmamakta haklıyım gibime geliyor.
dediğiniz doğru. ben de öyle düşündüğüm için aileme şimdiye kadar hiçbirşey yansıtmamaya çalıştım. ailemle konuşursam yarın birgün birşeyle düzelse bile onlar hep kötüyü hatırlayacak ve eşime karşı tavırlı olacaklar. zaten hiç istemediler evlenmemi.
ama konuşursam da annemde birkaç bileziğim var onları isteme durumum olacak.
eşimin sağolsunlar ailesi destek olmak bir yana köstek olurlar sadece.
babasıyla görüşmüyor zaten eşim. annesi şehirdışında, çok varlıklı bir kadın ama çok yoksul yaşıyor. bir kere isteyecek gibi oldu eşim ahh yavrum olsada versemden öteye gitmedi. zaten yıllarca annelik yapmamış eşime. şimdi bizi anlamasını beklemiyorum ben de.
pek sık görüşmüyoruz zaten.
eşimin amcası ve yengesi var. ki ben hep onları bu duruma düşmemizde suçlu buluyorum. Günahlarını alıyorsam Rabbim affetsin ama onlarda para varken varlar yokken yoklar. Şimdi şehirdışında onlarda. yani eşimin kimsesi yok bu hayatta.
bir tek kan kardeşi var. o da sadece eşimle konuşup yardımcı oluyor bize. içmesin diye önerilerde falan bulunuyor.
eşim birşeyler yapmadıkça ben sanki yapmak zorundaymışım gibi hissediyorum kendimi.
evin erkeği oldum sanırım. kendimi öyle görüyorum. bir de bütün borçlar benim üstüme ya galiba ondan daha sorumlu hissediyorum kendimi.
evlendiğimizden beri hiç bir işte dikiş tutturamadı ve ben de korkuyorum böyle olunca. sonuçta ev kira, faturalar, krediler, kartlar, mobilyacı, yeme içme derken bir sürü masraf ve eve giren tek maaş.
açık konuşmak gerekirse alkol konusunda da eşime pek güvenmiyorum. belki de para olmadığı için içmiyordur. yine eline artı bir para geçerse içki alacak belki ya da beni ikna için yapıyor bilmiyorum. ama çok uzun süre geçmedikçe de inanmamakta haklıyım gibime geliyor.
dediğiniz doğru. ben de öyle düşündüğüm için aileme şimdiye kadar hiçbirşey yansıtmamaya çalıştım. ailemle konuşursam yarın birgün birşeyle düzelse bile onlar hep kötüyü hatırlayacak ve eşime karşı tavırlı olacaklar. zaten hiç istemediler evlenmemi.
ama konuşursam da annemde birkaç bileziğim var onları isteme durumum olacak.
eşimin sağolsunlar ailesi destek olmak bir yana köstek olurlar sadece.
babasıyla görüşmüyor zaten eşim. annesi şehirdışında, çok varlıklı bir kadın ama çok yoksul yaşıyor. bir kere isteyecek gibi oldu eşim ahh yavrum olsada versemden öteye gitmedi. zaten yıllarca annelik yapmamış eşime. şimdi bizi anlamasını beklemiyorum ben de.
pek sık görüşmüyoruz zaten.
eşimin amcası ve yengesi var. ki ben hep onları bu duruma düşmemizde suçlu buluyorum. Günahlarını alıyorsam Rabbim affetsin ama onlarda para varken varlar yokken yoklar. Şimdi şehirdışında onlarda. yani eşimin kimsesi yok bu hayatta.
bir tek kan kardeşi var. o da sadece eşimle konuşup yardımcı oluyor bize. içmesin diye önerilerde falan bulunuyor.
Canım şu psikiyatrist özkan pektaş falan var istanbulda özel klinikleri var bağımlılık tedavisiyle ilgili balıklı rum hastanesinde sanırım. Onlar birkaç yıl önce bir tv programı yapıyorlardı orada dinlemiştim. Bu alkol bağımlılığı olan hastaların genelde altta yatan bir depresyonları vardır önce bu depresyonun tedavi edilmesi gerekir ki tekrar depresyonun acısını bastırmak için alkole sığınmasınlar gibi birşey söylemişti. Yani öncelikle psikiyatristler tarafından depresyonun tedavi edilmesi lazımmış. Bir de bence amcayla yengeye çok yüklenme yani amca dayı dediğinin sorumluluğu düğünde bilezik takmaktır fazlası değil bence onlara haksızlık yapıyorsunuz gibi geldi. Evet onların yanında kalıp maaşını vermiş ama o zaman vermeseymiş ev tutsaymış kendi geçinseymiş. O zaman da maaşı kiraya doğalgaza falan gidecekmiş.
seni o kadar iyi anlıyorum ki benim eşimin içki olayı yok ama maddi konuda çektiğin sıkıntıları bende aynısını yasıyorum.
4 ay oldu bizde evleneli 4,5 yıl nişanlı bekledim ailemin tüm baskılarına rağmen.eşimin ailesinden hani derler ya bir kırık iğne dahi görmedim
çoğu benim mücadelemle oldu denebilir.
düğün yaptık ve bana emaneten birinden alınan takıları takmışlar geri aldılar.
buda yetmez gibi bizden maddi destek bekliyorlar.
şuan aldığım maasın yarısı krediye yarısıda ev kirasına gidiyor.maasımdan kalan bana sadece 20 tl.
eşimin işlerini iyi gitmiyor taksitler ayrı birikti kartlar ayrı sorun .
ama bu halimede şükrediyorum.
kardeşim sana dicem şu ki Mevla neyler,neylerse güzel eyler.sabret muhakkak ki ödülünü alıcaksın
ben böyle düşünüp buna inanıyorum.
Allah sevdiği kuluna dert verirmiş bunuda unutma bu bizler için bir sınav...
4 ay oldu bizde evleneli 4,5 yıl nişanlı bekledim ailemin tüm baskılarına rağmen.eşimin ailesinden hani derler ya bir kırık iğne dahi görmedim
çoğu benim mücadelemle oldu denebilir.
düğün yaptık ve bana emaneten birinden alınan takıları takmışlar geri aldılar.
buda yetmez gibi bizden maddi destek bekliyorlar.
şuan aldığım maasın yarısı krediye yarısıda ev kirasına gidiyor.maasımdan kalan bana sadece 20 tl.
eşimin işlerini iyi gitmiyor taksitler ayrı birikti kartlar ayrı sorun .
ama bu halimede şükrediyorum.
kardeşim sana dicem şu ki Mevla neyler,neylerse güzel eyler.sabret muhakkak ki ödülünü alıcaksın
ben böyle düşünüp buna inanıyorum.
Allah sevdiği kuluna dert verirmiş bunuda unutma bu bizler için bir sınav...
seloş çok doğru yazmışsın. eşimin alkol sorunu tamamen ruh hali ile ilgili. yıllardır tanıyorum böyle birşey yoktu.
yaşadıkları ağır geldi. düğün zamanı ve ailesi onun tamamen psikolojisini bozdu.
amca ve yengenin sorumluluğu onlarla sınırlı değil. gerçekten söylüyorum eşim elindekini son kuruşuna kadar onlara harcadı hep. amcası kredi çekti araba aldı eşim ödedi, evin kirasını eşim ödedi, üstünü başını eşim aldı. market pazar onları söylemiyorum bile. sözde birikim yaptı onlarda eşim evlenince herşeyi yapacaklardı takı alacaklardı. hiçbir vaatleri yerine gelmedi. amca emekli olunca da bir güzel paraları kendi başına harcadı bir faydası olmadı bize. gbize birşey yapmadığı gibi nişan zamanıda eşimi yüklü borca soktular.
kendi sorumsuzlukları yokken çokmuş gibi yaşamaları hep bize yansıdı bizi mahvetti.
eşim bir süre yalnız yaşadı Allah biliyor maaşının 1/3ü harcıyordu kalanı arttırıyordu. ama amcası hastalandı allem etti kallem etti eşimle birlikte yaşamaya başladılar yine. en büyük hata oydu zaten. çöküşün başlangıcı bana göre.
geçen hafta geldiler eşyalarını alıp köylerine döndüler. yine gide ayarak tel ve internet borçlarını eşime miras bırakmışlar.
Allah biliyor ya onlara o kadar büyük öfke duyuyorum ki ne yaparsam geçmiyor. tek tesellim artık çok uzaklar ve senede bir belki görürüm.
berenay teşekkür ederim. inancımı hiç kaybetmiyorum ama çaresizlikte çok kötü bir durum. insanın ne yapacağını bilememesi içinden çıkamaması gerçekten kötü bir durum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
yaşadıkları ağır geldi. düğün zamanı ve ailesi onun tamamen psikolojisini bozdu.
amca ve yengenin sorumluluğu onlarla sınırlı değil. gerçekten söylüyorum eşim elindekini son kuruşuna kadar onlara harcadı hep. amcası kredi çekti araba aldı eşim ödedi, evin kirasını eşim ödedi, üstünü başını eşim aldı. market pazar onları söylemiyorum bile. sözde birikim yaptı onlarda eşim evlenince herşeyi yapacaklardı takı alacaklardı. hiçbir vaatleri yerine gelmedi. amca emekli olunca da bir güzel paraları kendi başına harcadı bir faydası olmadı bize. gbize birşey yapmadığı gibi nişan zamanıda eşimi yüklü borca soktular.
kendi sorumsuzlukları yokken çokmuş gibi yaşamaları hep bize yansıdı bizi mahvetti.
eşim bir süre yalnız yaşadı Allah biliyor maaşının 1/3ü harcıyordu kalanı arttırıyordu. ama amcası hastalandı allem etti kallem etti eşimle birlikte yaşamaya başladılar yine. en büyük hata oydu zaten. çöküşün başlangıcı bana göre.
geçen hafta geldiler eşyalarını alıp köylerine döndüler. yine gide ayarak tel ve internet borçlarını eşime miras bırakmışlar.
Allah biliyor ya onlara o kadar büyük öfke duyuyorum ki ne yaparsam geçmiyor. tek tesellim artık çok uzaklar ve senede bir belki görürüm.
berenay teşekkür ederim. inancımı hiç kaybetmiyorum ama çaresizlikte çok kötü bir durum. insanın ne yapacağını bilememesi içinden çıkamaması gerçekten kötü bir durum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.