Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ben ne yapmalıyım? yanlış nerede ?. borçlar, işsiz eş, içki, sorunlu sözde aile...
- Konu Sahibi atakaan
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?eşim aradı şimdi. teli borçtan kapalı olduğu için arayamıyorum ben.
bugün işe başlayacaktı haftaya ertelemişler.
şimdi oraya güvenip yeni işte bakmaz kesin.
ya cebimde yol param bile yok belki.
Rabbim isyan etmiyorum ama bu nasıl bir kaderdir ya.
canım Allah yardımcın olsun gerçekten..:26:
ne söylenir ne yapılır bilmiyorum...uzaktan takip ediyorum konunu..
Rabbim bir ferahlık versin inşallah...
Senedi ödeyeceğim kişiyle görüştüm bugün 12 mayısa kadar zaman tanıdı. 12 mayısta bir kısmını kalanını da 1 ay sonra ödeyeceğim diye konuştuk.
2,5'luk altınım var kayınvalidem düğünde takmıştı. annemden onu isteyip bozdurup bu ayı atlatmayı düşünüyorum.
ama anneme ne diyip isteyeceğim altını onu bilmiyorum işte
2,5'luk altınım var kayınvalidem düğünde takmıştı. annemden onu isteyip bozdurup bu ayı atlatmayı düşünüyorum.
ama anneme ne diyip isteyeceğim altını onu bilmiyorum işte
offf ya kabus gibi bir haftasonu geçirdim ve hala düşünceler içindeyim.
annemle cumartesi biraz konuştuk. eşimin 4 aydır maaş alamadığını söyledim.
altın istedim annemden. öncesindeki günde banka evi aramış. annem oradan açtı konuyu zaten.
herşeyi anlatmadım anneme sadece sıkıntılı günler geçirdiğimizz için ihtiyacım var dedim. sordu tabi ne var ne yok diye.
ben de dedim kartım ve kurs bir de mobilyacının az bir parası kaldı.
annem açtı ağzını yumdu gözünü tabi.
omu sana bakacak sen mi ona. herşeyi niye sen üstüne aldın diye gözyaşları içinde söylendi durdu.
geri gel dedi ben seni çile çek diy büyütmedim yapma etme kendine.
yarının yok bu adamla dedi.
o an içim parçalandı resmen. ben herşeyi hep sakladım ailemden.
bu kadardan bile neler söyledi nasıl üzüldü bir de tüm gerçekleri bilse şu an borç batağında olduğumu bilseler düşünemiyorum bile.
annem altınları ben alıyorum gibi para vereyim bari eline geçince ver bana çok düşük altın bozma dedi.
bugün kasadan aldık altınları. 2 tane 2,5luk. 20 çeyreğe denk geliyor.
annem ve babam eşimle konuşmak istiyor. babamla denk gelip konuşamadık. şimdi iş çıkışı gideceğim anneme.
düşünmekten başıma ağrılar girdi.
ailmden saklamakla iyimi yapıyorum.
şimdiye kadar her deidkleri çıktı evliliğimde, gözlemledikleri herşeyi yaşadım.
ya şimdi saklamakla hata diyorsam ya yine onlar haklıysa ya ben gerçekten boşuna uğraşıyorsam.
kafamda hep soru işaretleri dolaşıyor.
eşim bugün işe başladı çok konuşamadık telde. akşam aradım 2 kere açmadı. sonra tekrar aradım gergin gergin işim var dedi kısa sürdü soramadım ilk günün nasıl diye. Allah biliyor ya eline para geçtide içkimi aldı diye düşündüm hemen.
o kadar altın bilezik gitti dünyanın borcu var ama eşimde düzelme olmazsa herşey daha kötü olursa.
çok karışığım ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
annemle cumartesi biraz konuştuk. eşimin 4 aydır maaş alamadığını söyledim.
altın istedim annemden. öncesindeki günde banka evi aramış. annem oradan açtı konuyu zaten.
herşeyi anlatmadım anneme sadece sıkıntılı günler geçirdiğimizz için ihtiyacım var dedim. sordu tabi ne var ne yok diye.
ben de dedim kartım ve kurs bir de mobilyacının az bir parası kaldı.
annem açtı ağzını yumdu gözünü tabi.
omu sana bakacak sen mi ona. herşeyi niye sen üstüne aldın diye gözyaşları içinde söylendi durdu.
geri gel dedi ben seni çile çek diy büyütmedim yapma etme kendine.
yarının yok bu adamla dedi.
o an içim parçalandı resmen. ben herşeyi hep sakladım ailemden.
bu kadardan bile neler söyledi nasıl üzüldü bir de tüm gerçekleri bilse şu an borç batağında olduğumu bilseler düşünemiyorum bile.
annem altınları ben alıyorum gibi para vereyim bari eline geçince ver bana çok düşük altın bozma dedi.
bugün kasadan aldık altınları. 2 tane 2,5luk. 20 çeyreğe denk geliyor.
annem ve babam eşimle konuşmak istiyor. babamla denk gelip konuşamadık. şimdi iş çıkışı gideceğim anneme.
düşünmekten başıma ağrılar girdi.
ailmden saklamakla iyimi yapıyorum.
şimdiye kadar her deidkleri çıktı evliliğimde, gözlemledikleri herşeyi yaşadım.
ya şimdi saklamakla hata diyorsam ya yine onlar haklıysa ya ben gerçekten boşuna uğraşıyorsam.
kafamda hep soru işaretleri dolaşıyor.
eşim bugün işe başladı çok konuşamadık telde. akşam aradım 2 kere açmadı. sonra tekrar aradım gergin gergin işim var dedi kısa sürdü soramadım ilk günün nasıl diye. Allah biliyor ya eline para geçtide içkimi aldı diye düşündüm hemen.
o kadar altın bilezik gitti dünyanın borcu var ama eşimde düzelme olmazsa herşey daha kötü olursa.
çok karışığım ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
dün akşam çok kötü şeyler oldu.
annemlere gittim, ailem benimle konuştu. niye şimdiye kadar söylemedin sıkıntını falan dediler, mutsuzsan gel biz buradayız sen sahipsiz değilsine kadar geldi konu. sakin sakin konuştuk sonra babam eşimi aradı o da geldi.
konuşma çok gergin başladı.
babam zaten yüksek sesle konuşur. eşime sordu sen ne iş yapıyorsun niye sıkıntıdasında haberim yok. eşim bozuldu niye hesap soruyor gibi soruyorsunuz gidiyorum ben dedi. babam bağırdı otur diye eşim yime gitmek istedi. o sırada annem fenalaştı. 2 kere düştü bayıldı sinir krizleri geçirdi. ben ve erkek kardeşim annemle ilgilenirken babam eşime bir yumruk atmış. ben görmedim nasıl geliştiğini.
sonra eşim kardeşim ben annmle ilgilendik saatlerce.
korku ve kabus dolu saatlerdi. hayatımda hiç bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum.
annem biraz normale dönüp kendine gelince biraz rahatladık hepimiz. elleri kilitlendi kolunu hareket ettiremedi. felç geçiriyor sandım.
eşim masaj falan yaptı. resmen şaka gibi bir akşamdı.
annem kötü olunca hepimiz çok korktuk.
sonra babamla eşim falan konuştular. çay demlendi farklı konulardan sohpet edildi ama eminim hiç kimse o geceyi unutmayacak ve erkek kardeşim beni asla affetmeyecek. evden çıkarken öpmek istedim öpmedi bile.
benim ailem bunları haketmiyor sen ne yapıyorsun böyle dedi.
akşam facede kız kardeşim '' insanoğlu, kendi kaderinin demircisidir'' yazmıştı.
dün geceyi aileme yaşattığım için o kadar çok pişmanımki.
hatta ailemi dinlemeyip evlendiğim için daha da çok pişmanım.
keşke 1 haziran 2010 tarihine geri dönsek ve ilk ailem olmaz dediğinde bu kadar mücadele vermeseydim.
annemlere gittim, ailem benimle konuştu. niye şimdiye kadar söylemedin sıkıntını falan dediler, mutsuzsan gel biz buradayız sen sahipsiz değilsine kadar geldi konu. sakin sakin konuştuk sonra babam eşimi aradı o da geldi.
babam zaten yüksek sesle konuşur. eşime sordu sen ne iş yapıyorsun niye sıkıntıdasında haberim yok. eşim bozuldu niye hesap soruyor gibi soruyorsunuz gidiyorum ben dedi. babam bağırdı otur diye eşim yime gitmek istedi. o sırada annem fenalaştı. 2 kere düştü bayıldı sinir krizleri geçirdi. ben ve erkek kardeşim annemle ilgilenirken babam eşime bir yumruk atmış. ben görmedim nasıl geliştiğini.
korku ve kabus dolu saatlerdi. hayatımda hiç bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum.
annem biraz normale dönüp kendine gelince biraz rahatladık hepimiz. elleri kilitlendi kolunu hareket ettiremedi. felç geçiriyor sandım.
sonra babamla eşim falan konuştular. çay demlendi farklı konulardan sohpet edildi ama eminim hiç kimse o geceyi unutmayacak ve erkek kardeşim beni asla affetmeyecek. evden çıkarken öpmek istedim öpmedi bile.
akşam facede kız kardeşim '' insanoğlu, kendi kaderinin demircisidir'' yazmıştı.
keşke 1 haziran 2010 tarihine geri dönsek ve ilk ailem olmaz dediğinde bu kadar mücadele vermeseydim.
- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.947
- 248
dün akşam çok kötü şeyler oldu.
Pişman olmak için çok geç. Yaşanılanlar cok kötü evet. Annen ve baban mutlaka sizin için çok üzülmüşlerdir ama içinde bulunduğunuz durumu düzeltmek yine sizin elinizde. Birazcık zamana ihtiyacınız var. Eşin işe başladı, istikrarlı devam ederse 6 aya kadar düzlüğe cıkarsınız.
Şuanda çok yorgunsun, kırgınsın insanlara olan inancını ve güven duygunu yitirdin. Ama biraz sabır.
Babanın eşine yumruk atması falan da cok hoş olmamış Keşke yaşanmasaydı ama yaşandı. Yapacak birşey yok.
Bu arada; sosyal paylaşım sitelerindeki imalı şeyleri üzerine alınma, zaten kırgınsın daha cok kırma kendini. Birşey söylemek isteyen insan ima etmez direk söyler.
keşke dün geçe hiç yaşanmasaydı. Sabaha kadar hiç uyuyamadım.
dün gece anneme bir şey olsaydı ben onun vebalini nasıl öderdim. Benim yüzünden çektikleri sıkıntı üzüntü yeter artık. Şu saatten sonra kan da kussam hiçbirşey anlatmayacağım kimseye.
bu arada eve gelirken apartman kapısının önünde çöp poşeti içinde votka şişesi gördüm. Eşime senmi içtin bunu dedim. Yok artık her gördüğün içki şişesini banamı soracaksın diye geçiştirdi.
ama şu an ona bu konudaki güvenim o kadar kırılmış durumdaki inanmadım. Allah biliyor ya o içkiyi eşimin içtiğine eminim. Çünkü apartmanın tam kapısının önüne o şişeyi atacak başka kim olabilir. Genelde çöpleri karşı kaldırıma atıyor diğer komşular. Eşim ve birinci kat komşumuz sadece kapı girişine bırakıyor. o şüphe hala içimde.
eve gidince de tekrar sordum içmedim dedi ama inanmıyorum. Onca gördüğümden sonra inanamıyorum.
eve dönerken eşime dedimki aklını başına topla yoksa çağlayan adliyesi bir minibüs uzağımızda. Bu lafıma çok içerlemiş.
eve girdikten sonrada epey konuştuk. 7yılı kustum resmen. Ben konuştum o ağladı, ben ağladım o konuştu. Herşey artık farklı olacak ama ailenle ilgili düşüncelerim çok başka ben görüşmek istemiyorum sen git gel kal ama beni zorlama dedi.
ben de dedimki senle vlenirken han hamam mal mülk istemedim sadece huzur ve aileme saygı bekledim senden sen bunu bile yapamayacaksan olmasın dedim.
beni hep ailemi korumakla suçladı.
ben ona dedim altın istemek çözüm değil kendimiz çözelim, aylardır bu evde aç kaldık, sadece salata yiyecek paramız oldu ama kimse ne çektiğimizi bilmedi, senin her isteiğini her ihtiyacını gördüm ben ama sen benim ilk sıkıntımda yanımda olmak yerine çözümü altınını annenden iste demekte buldun. artık adam ol evine yuvana sahip çık dedim.
bir sürü şey konuştuk saatlerce. Ama ailemin mutsuz huzursuz olmayacağını bilsem herşeyin eskisi gibi olacağını bilsem bir an düşünmeden bırakır giderim.
eşimin yıllarca herşeyi oldum hep yanındaydım ama onun evlendiğimizden beri yaptığı yanlışlar beni tüketti artık. Ömrümün kalanını bu şekilde geçirmek istemediğimi söyledim ona.
bu evliliğimiz için son şansımız.
dün gece anneme bir şey olsaydı ben onun vebalini nasıl öderdim. Benim yüzünden çektikleri sıkıntı üzüntü yeter artık. Şu saatten sonra kan da kussam hiçbirşey anlatmayacağım kimseye.
bu arada eve gelirken apartman kapısının önünde çöp poşeti içinde votka şişesi gördüm. Eşime senmi içtin bunu dedim. Yok artık her gördüğün içki şişesini banamı soracaksın diye geçiştirdi.
ama şu an ona bu konudaki güvenim o kadar kırılmış durumdaki inanmadım. Allah biliyor ya o içkiyi eşimin içtiğine eminim. Çünkü apartmanın tam kapısının önüne o şişeyi atacak başka kim olabilir. Genelde çöpleri karşı kaldırıma atıyor diğer komşular. Eşim ve birinci kat komşumuz sadece kapı girişine bırakıyor. o şüphe hala içimde.
eve gidince de tekrar sordum içmedim dedi ama inanmıyorum. Onca gördüğümden sonra inanamıyorum.
eve dönerken eşime dedimki aklını başına topla yoksa çağlayan adliyesi bir minibüs uzağımızda. Bu lafıma çok içerlemiş.
eve girdikten sonrada epey konuştuk. 7yılı kustum resmen. Ben konuştum o ağladı, ben ağladım o konuştu. Herşey artık farklı olacak ama ailenle ilgili düşüncelerim çok başka ben görüşmek istemiyorum sen git gel kal ama beni zorlama dedi.
ben de dedimki senle vlenirken han hamam mal mülk istemedim sadece huzur ve aileme saygı bekledim senden sen bunu bile yapamayacaksan olmasın dedim.
beni hep ailemi korumakla suçladı.
ben ona dedim altın istemek çözüm değil kendimiz çözelim, aylardır bu evde aç kaldık, sadece salata yiyecek paramız oldu ama kimse ne çektiğimizi bilmedi, senin her isteiğini her ihtiyacını gördüm ben ama sen benim ilk sıkıntımda yanımda olmak yerine çözümü altınını annenden iste demekte buldun. artık adam ol evine yuvana sahip çık dedim.
bir sürü şey konuştuk saatlerce. Ama ailemin mutsuz huzursuz olmayacağını bilsem herşeyin eskisi gibi olacağını bilsem bir an düşünmeden bırakır giderim.
eşimin yıllarca herşeyi oldum hep yanındaydım ama onun evlendiğimizden beri yaptığı yanlışlar beni tüketti artık. Ömrümün kalanını bu şekilde geçirmek istemediğimi söyledim ona.
bu evliliğimiz için son şansımız.
neredeyse 1 yıldır yaşadığım hiç kimseyi beni tanıyan kimse bilmiyor. Hep gizledim hep sakladım hep bizi mutlu bilsinler sorunlar bu evde kaldın dedim ama içime atmaktan yoruldum artık.
birazdan eşimin arkadaşını arayacağım. Kardeşi gibi kendisi. Onada diyeceğim bu son şansı eğer herşey yolunda gitmezse ben artık yokum.
ben artık çalışıp çalışıp eve bakmak herşeyi düşünmek herşeyle tek başıma mücadele etmek istemiyorum.
kendisi yaşadığımız neredeyse herşeyi bilen biri. Ayrı şehirlerdeyiz ama hep eşimi arar sorar görüşürler.
30 yıllık bir geçmişleri var. Konuşabileceğim tek insan şu an o.
Gerçekten artık kararımı verdim. Şimdiye kadar hep aşkım sevgim dedim hiç aklımda düşünüp mantığımla karar vermedim hep fedakarlıklar yaptım ama buraya kadar. Artık sadece izleyeceğim. Kendi hayatımı dışarıdan izlemek istiyorum sadece.
birazdan eşimin arkadaşını arayacağım. Kardeşi gibi kendisi. Onada diyeceğim bu son şansı eğer herşey yolunda gitmezse ben artık yokum.
ben artık çalışıp çalışıp eve bakmak herşeyi düşünmek herşeyle tek başıma mücadele etmek istemiyorum.
kendisi yaşadığımız neredeyse herşeyi bilen biri. Ayrı şehirlerdeyiz ama hep eşimi arar sorar görüşürler.
30 yıllık bir geçmişleri var. Konuşabileceğim tek insan şu an o.
Gerçekten artık kararımı verdim. Şimdiye kadar hep aşkım sevgim dedim hiç aklımda düşünüp mantığımla karar vermedim hep fedakarlıklar yaptım ama buraya kadar. Artık sadece izleyeceğim. Kendi hayatımı dışarıdan izlemek istiyorum sadece.
- 2 Nisan 2012
- 7.893
- 4.821
- 248
Allah yardımcın olsun.
Eşin sorumsuz birisi maalesef.Şu durumda,borç batağında iken iş seçmesi hiç mantıklı değil.
Ne iş olsa başvurması ve hatta ek iş yapması lazım.
Alkolik olmayabilir ama başı sıkışınca içmesi hem çözümsüzlüğe itiyor hem de içki parasını düşünmüyor.
Bu adamı çok zor adam edersin ne yazık ki
Yakın arkadaşı bir insana ne derece etkili olabilir,eşi bile etkili olamamışken ?
Bence dananın kuyruğu kopmuş,ailenin artık haberi var.
Zaten başın eğilmiş,ben olsam geri dönerdim,işiteceklerime katlanırdım.
Bu yaşta sağlığından olacaksın,yazık.İçine at at nereye kadar ?
Eşin sorumsuz birisi maalesef.Şu durumda,borç batağında iken iş seçmesi hiç mantıklı değil.
Ne iş olsa başvurması ve hatta ek iş yapması lazım.
Alkolik olmayabilir ama başı sıkışınca içmesi hem çözümsüzlüğe itiyor hem de içki parasını düşünmüyor.
Bu adamı çok zor adam edersin ne yazık ki
Yakın arkadaşı bir insana ne derece etkili olabilir,eşi bile etkili olamamışken ?
Bence dananın kuyruğu kopmuş,ailenin artık haberi var.
Zaten başın eğilmiş,ben olsam geri dönerdim,işiteceklerime katlanırdım.
Bu yaşta sağlığından olacaksın,yazık.İçine at at nereye kadar ?
- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.578
- 448
eşimin arkadaşını aradım konuştuk.
herşeyi az çok biliyordu.
o bile diyorki ailenden şimdiye kadar saklamakla hata ettin.
konu açılmışken söyle herşeyi. gerekiyorsa ver bavulunu eline gitsin.
ben sana hep dedim diyor herşeyi verme ona biraz sorumluluk yükle bakma eve parayı o getirsin.
sen ailem duymasın diye örttün hep ama artık söyle herşeyi bilsinler. kendine yazık etme dedi bana.
kardeşi dostu bile bana acıdı ya.
ağlamaktan yaş kalmadı gözüme.
bir de en çok ne koydu biliyormusun. seninle niye evlendi biliyormusun dedi.
mecbur hissetti kendini. sana çok güveniyordu senin gibisini bulamayacağını biliyordu. bir de yarı yolda bırakmak istemedi seni dedi.
eşimle evlenmeden birlikte olmuştuk biz. açık konuşmak gerekirse ilişkimizi ayakta tutanda hep bu korku oldu benim açımdan. ailem duyarsa yüzüne bakamam dedim. o kadar yanlış düşünmüşümki keşke o anı yaşamasaydık demiyorum hatamı kabul ediyorum ama sırf bunun için evlenmeseydik keşke. o kadar emeğim o kadar yılım o kadar param ve en önemlisi aileme neler yaptım ben böyle.
Rabbim bunları görecektim madem yaşamama izin vermeseydi keşke.
ben sana hep dedim diyor herşeyi verme ona biraz sorumluluk yükle bakma eve parayı o getirsin.
sen ailem duymasın diye örttün hep ama artık söyle herşeyi bilsinler. kendine yazık etme dedi bana.
mecbur hissetti kendini. sana çok güveniyordu senin gibisini bulamayacağını biliyordu. bir de yarı yolda bırakmak istemedi seni dedi.
eşimle evlenmeden birlikte olmuştuk biz. açık konuşmak gerekirse ilişkimizi ayakta tutanda hep bu korku oldu benim açımdan. ailem duyarsa yüzüne bakamam dedim. o kadar yanlış düşünmüşümki keşke o anı yaşamasaydık demiyorum hatamı kabul ediyorum ama sırf bunun için evlenmeseydik keşke. o kadar emeğim o kadar yılım o kadar param ve en önemlisi aileme neler yaptım ben böyle.
- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.947
- 248
eşimin arkadaşını aradım konuştuk.
Kimsenin sana acıdıgı yok, o kendi fikirlerini söyledi. Hiçbir erkek mecbur kaldığı için evlenmez. Seninle evlendiyse mutlaka seni seviyordur. Kendine ve eşine bu kadar haksızlık etme.
Tamam eşinin güzel bir silkelenmeye ihtiyacı var ama yaşamama izin vermeseydi durumuna gelme. Yaşanması gerekiyordu yaşandı.
- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.947
- 248
artık hiçbirşeyi düşünemiyorum. ne yapmalıyım, nasıl hareket etmliyim hiç bilmiyorum. sadece ağlamak istiyorum. sonra da gözlerimi kapatmak.
Ağlamak istesen bile güclü olmak zorundasın. Yapacak birşey yok. Eşini azıcık silkelemek lazım, arkadaşın dediği gibi bavulu eline verip göndermek gerek.
konuyu açtıktan sonra 2aya yakın biryerde çalıştı maaş alamadı. belkide aldı yedi bilmiyorum. sonra yine işsiz. iyi firmada işe başladı sevindim. 2,3 ay kadarda burada çalıştı herşey normale dönerken firma kapandı işsiz kaldı. 1 aydır yine işsizdi. dün başladı.
ben bayan halimle eve bakmıyorum. ben evin erkeğiyim artık. evime bakıyorum, eşime bakıyorum. parçalanıp duruyorum 3 kuruş azalsın borçlar diye.
ben bayan halimle eve bakmıyorum. ben evin erkeğiyim artık. evime bakıyorum, eşime bakıyorum. parçalanıp duruyorum 3 kuruş azalsın borçlar diye.
konuyu açtıktan sonra 2aya yakın biryerde çalıştı maaş alamadı. belkide aldı yedi bilmiyorum. sonra yine işsiz. iyi firmada işe başladı sevindim. 2,3 ay kadarda burada çalıştı herşey normale dönerken firma kapandı işsiz kaldı. 1 aydır yine işsizdi. dün başladı.
ALLAH ım yardımcın olsun arkadaşım
inş eşin iş bulur ve içki alışkanlığını bırakır