Eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?

Siz kendi anne babaniza cay koyunca siz de amele oluyor musunuz ?

Evinize gelen misafirlere hizmet etmek amelelik mi?

Yemek yapip ev temizliyorsunuz, sizin ruhunuzda da amelelik var o zaman.

Adam bir cay koymus, ne var bunda, eline mi yapisacak ? Kaldi ki bunu yaptigi insanlar ailesi, el degil.

Saka bir yana, adam cok dogru bir cumle kurmus . Adam onlar benim annem babam demis, sizin verdiginiz cevap: sen de amelesin. Adamin kurdugu cumleye oranla sizin verdiginiz cevap terbiyesizce ve saygisizca.
Kaçınızın eşi gittiği misafirlik de defalarca çay servisi yapar ?

vallahi çok azı yapar.. inşallah bana yapanı denk gelir..
''ohh bee kadının halinden anlayan kocayı buldum hanımlar iyi bakın'' diye de gerilerek gezerim:)))
anasına da bin kere tesekkür ederim eger kendi böyle yetiştirdiyse:)

Bana saçma geldi taktığınız şeyler... Kocanız eltinizin evine ilkkez mi gidiyor da davranışını beğenmiyorsunuz. Ilkkez gitmiyorsa abisinin evi yengenizde sizden büyüktür eee kalkıverin döküverin çayınızı eşiniz de döksün ne olacak ki
Eğer bunlarsa sıkıntı bence problem bile drğil

Bakin , orasini adam misafirlikten gormuyor ki, o insanlar ailesi, kendisi de bunu belirtmis zaten.

Kaldi ki, misafirlige gittigim zaman ben de kalkar yardim ederim, erkekler de pekala yapabilir. Adam kibar ve dusunceli bir insan, amele demeniz bence yakisiksiz olmus. Is yapmaktan gocunmayan adami zorla sogutup ille de odun yapacaksiniz.

Hakli olsaniz dahi, kullandiginiz kelimeler yanlis, itici. Dusuncelerinizi daha az kirici sekilde beyan etseniz belki de daha iyi olurdu.

Genel anlamda , konusurken takindiginiz tavir, sectiginiz kelimeler bazen meselenin onune gecebilir, hakliyken birden hakaret eden , saygisiz taraf konumuna dusebilirsiniz. Kaldi ki hem bence hakli degilsiniz, hem de karsinizdaki adam yuzune her gun bakacaginiz biri, daha dikkatli olun bence konsuurken.

Son düzenleme:

Benim eşim yapar. Eğer çok resmi bir misafirlikte değilsek, arkadaşlarımızın, ailelerimizin evinde servis de yapar, sofra da toplar, bulaşığa da yardım eder. Erkekleri bacak bacak üstüne atıp keyif yapan önüne servis bekleyen yaratıklara çeviren sizlersiniz.

benim eşimde gittiğimiz yakın akrabalarımız benim tarafıma özelkle çay serviside yapar sofraya kumaya kaldırmayada yardım eder banada evde yardımcı olur.allah bin kere razı olsun.k.valdemle aynı evde yaşadığım halde ve hiç sevmediğim halde onada elinden geleni yapar ve asla ana oğlun arsına girmem ve k.valdemede saygısızlık etmem kimse kimseyi sevmek zorunda değil.eşim çok şükür bunun adengesini kurar.ayrıca yardım etmesindende gurur duyarım ancak.tavrınız çok hatalı ve yanlış.

''ohh bee kadının halinden anlayan kocayı buldum hanımlar iyi bakın'' diye de gerilerek gezerim:)))
Maalesef eşim annesinin eksikliklerini kapatmak için sanırım böyle olmuş aksine çok kirli düşüncesiz bir bayan

benim eşimde ablamlara gideriz izin günlerimizde eniştemle eşim bazen yemekte yapar sofrada toplar eniştem çayı demler eşim yada bizlerden biri koyar bir ikalktıysa diğerlrinide dolduru bu sorun olarak görünmedi bu güne kadar hiç birimize.bazen annemleride alarak pikniğe gideriz babam damatlara eleltmez mangal yapar onlarda diğer işleri yapar biz hanımlar balık tutuyoruz olta atıp eşim çocuğa bakar ben biraz hava alayım dinleneyim diye bunlar normal cinsiyet ayırmaya gerek yok ortama ve kişiye göre herkez herşeyi yapabilir isterse.

arkadaşım hala tabiri caizse "at gözlüğü" ile bakıyorsun

eşin orayı "misafirlik" olarak görmüyor
"abisinin evi" olarak görüyor
eltinin tavrının farkında, sana da kalk çay koy demek istemiyor
ailesinin hatalarının farkında ama olduğu gibi kabullenmiş, kalpleri kırılsın huzursuzluk çıksın istemiyor
"yapıcı" , "sorun çözücü" davranıyor

ha sordun söyliyeyim
benim eşim de, hem bizim evimizde, hem kardeşinin evinde çay koyar mesela
ben de koyarım

Merhaba Hanımlar genelde hergün bu siteye girmeye çalışırım.Konu açıp açmamak konusunda kararsızdım ki artık okuduğum kitaplar aldığım kararlar kar etmiyor fikirlerinize ihtiyacım var.Kısaca özet geçecek olursam 3 yıllık söz nişan evresinden sonra 6 ay önce evlendik.Eşim bana göre gerçekten iyi düzgün bir insan.
Düğün nişan dönemlerinde eşimin ailesinin rahat bir yapıya sahip olmasından dolayı onları sevemedim ama oğullarını hayatıma soktuğum için ve ailesi olduğu için saygıda kusur terbiyesizlik etmiyorum (kayınvalidem çok çıldırtmadığı sürece).Gelelim konuma her erkek ailesi eksikse kötüyse aslında görür kimi eşinin yanında olur kimi sessiz kalır kimi ailesinin ağzının payını verir oturtdurur.Benim istediğimse sadece beni yanlış anlamaması...
Konu ailesi olunca eşimle konuşamıyorum.Çok net bir şekilde dakikalarca saatlerce izah ediyorum sonunda gözyaşları döküyorum ve o şekil tamam tamam ben seni anladım diyor.Örnek verecek olursam hafta sonu çok çok komik bir olayı anlatayım eltimlere gittik(büyük eltim).İçlerin de en kibar eğitimli hanım efendi olanı kadın hazırlanmış iş çıkışı eşim ve ben kayınvalidemler diğer eltim geldi.Bu gibi ziyaretlerde ben ve eltim dışında yani kayınvalidem ve diğer eltim sadece insan kullanırlar çalıştığımız halde biz gider biz hazırlarız biz toplarız sofraya kadar.Çaylar bitti eltim de benim gibi zor şartlarda evlenmiş kadının ve eşinin iyi meslekleri olmasına rağmen 10 yıllık evli olmasına rağmen borç batağındalar o aileye değer vermiyor temsilen sırayla arada bir yemeğe davet ediyor diyeyim size.Yani yesin gitsinler hesabı yapıyor konuşmuyor bile onlarla.
Oturuyoruz Her çay bittikçe benim eşim kalkıp dolduruyor neyse orada tepki vermedim.Evimize geldik sessiz bir dille canım ben dün akşam yaptığın şu hareketten rahatsız oldum o evin bir hanımı olduğunu ki çayların bittiği halde bakıp doldurmadığını zaten benim ona yardım ettiğimi senin sürekli neden hizmet ettiğine anlam veremedim dedim.Bana söylediği cevap onlar benim ailem annem babam onlara hizmet etmekten mi gocuncam dedi. bende iyi ruhunda amelelilik varsa problem yok dedim.Ki ben bize geldiklerinde eşim bana çok yardım ediyor diye annesi dalga geçti diye onlar gelince eşimi bile tembihledim onların yanında bana yardım etme diye.Bu çok sıradan bir örnek ama yine beni yanlış anladı yine ailem dedi ben yeri geldiğinde kendimi de ailemi de çok rahat yanlış olan bir durum varsa eleştirebiliyorum.Bu yakın zaman da geçen en komik olaydı çok sinirlendiğim olaylarda oldu sonucunda hep ağlıyorum hep özür diliyor bi kaç gün ben trip atıyorum ve barışıyoruz.Uzun lafın kısası eşle yanlış anlaşılmadan nasıl konuşulur?Bizim her konuşmamızda ben yanlış anlaşılıyorum sanırım kendimi ifade edemiyorum beni farklı anlayıncada sinirleniyorum ne yapabilirim?Yani daha çok yeni evliyim bu sorunu çözmem lazım benim ona dilediğim gibi aklımdan geçenleri doğruları yanlışları ifade etmem lazım ama nasıl Hanımlar???
Daha yeni evlisiniz küçücük sorunları nasıl buyute biliyorsunuz ailesi o onların yanında tabiki rahat olacak sen eşini yonlendirmeye calisiyorsun seni ezmemis bağırıp cagirmamis

ŞUNU UNUTMA SENDE KV OLACAKSİN
Oglun sana hizmet ettiğinde zoruna mı gitcek hoşuna mı gitcek aileleri bu kadar dislamayin

Maalesef eşim annesinin eksikliklerini kapatmak için sanırım böyle olmuş aksine çok kirli düşüncesiz bir bayan

o zaman annesine değil eşinize tesekkur edin...

ara bulucu, anlayıslı ve destekçi oldugu için,kadınlara yardım etmekten gocunmadıgı için takdir edilmeli.... tesekkür etmezseniz bile kötülemeyin en azından ''amele ruhlu' diyerek.

o zaman annesine değil eşinize tesekkur edin...

ara bulucu, anlayıslı ve destekçi oldugu için,kadınlara yardım etmekten gocunmadıgı için takdir edilmeli.... tesekkür etmezseniz bile kötülemeyin en azından ''amele ruhlu' diyerek.
:KK9:

canım o seninle alakalı eşim bekarken birbardak suyu bile kalkıp almazmış hep ayağına hizmet beklermiş kayınvalide şaşıryor aslında benim kayınvalidem hoşlanmıyor bu durumda.ama ben şu an br çok yaşanılan olumsuz şeylerinde ytiştirilen evlrlara insan olduğundan önce kız yada erkeksin diye dikte edilip ona göre ayrım .ayrıcalık yada kısatlamalar geliyor.hepimiz önce insan olup karşımızdailere insan gibi bakabilirsek zaten erkek yada kadın kimin ne yaptığı yada yapmadığı sorun olmayacak hayatta umarım seninde gönlüne göreverir allah.

Daha yeni evlisiniz küçücük sorunları nasıl buyute biliyorsunuz ailesi o onların yanında tabiki rahat olacak sen eşini yonlendirmeye calisiyorsun seni ezmemis bağırıp cagirmamis

ŞUNU UNUTMA SENDE KV OLACAKSİN
Oglun sana hizmet ettiğinde zoruna mı gitcek hoşuna mı gitcek aileleri bu kadar dislamayin
Klasik bir cümle sende kayınvalide olacaksın siz nasıl bir ailede olduğumu bilmiyorsunuz.Konu nerelere geldi ben sadece kendimi ifade etme yollarını sordum sanki bütün erkekler geçip kenarda oturmalı iş yapmamalı bacak bacak üstüne atmalı gibi bir izlenim yaratıldı.Başkası o ailenin yüzüne bakmazdı aileleri bu kadar dışlamayın diyorsunuz tuhafsınız

Çay doldurmakla amele mi olunuyor?
O zaman hepimiz ameleyiz.
Ben sizi hatalı buldum.
Bir çay doldurmuş konu bile edilmeyecek bir şey bence.

bence esiniz sizi yanlis anlamiyor siz kelimelerinizi duzgun secemiyorsunuz..
ruhunda amelelik varsa yap gibi bi cumleyle elestirilen insan tabiki de tepki verir kaldi ki hizmet ettigi kisiler annesi babasi..
birakin yapsin hizmet ne var bunda.benim esimde annesine kahve yapar cay koyar..
Teşekkür ederim cevabınız için sanırım cümlelerimi dikkat etmem gerekiyor buradaki hanımlar konuyu farklı yerlere şekti anlatmak istediğim o değildi.Belki yanlış örnek seçtim şöyle diyim kayınvalidemin evi sobalı aşırı kirli lavaboları afedersiniz sümükten gözükmüyor abdest dahi alamıyorum ve her gittiğim de o buz gibi evde mutfaktan emir vaki cümleleriyle 1 dk oturtmaz işten çıkıp akşam 8 de gittiğim halde .Evime döndüğüm de günlerce grip öksürükle uğraşırım bilir ama umursamaz.Ve bir hafta sonumuz olduğu halde her gün arayıp kalmamızı ister kalmayınca küser.Mesela bir kaldım 2 kaldım baktım yapamıyorum eşimle konuştum yine anlamadı geçti tuvaleti yıkadı ben kullanayım diye bunun gibi vs...Anlatabildim mi?Soğuktan evleri sobalı mutfakta iş yapmaktan hasta oluyorum mesela geliyor herkes oturuken o bulaşıları diziyor bana bunun gibi ona da üzülüyorum

senin eşinle konuşma şeklin iletişimin kelimelerin çok yanlış
bu durumda eşinin seni anlaması bile mümnkün degil

X