Daha geçen gün ailesinin baskısından kaçıp şehir değiştirerek okumaya ve ayakta kalmaya çalışan genç bir kadın, eski erkek arkadaşı olacak şerefsiz adamın ailesini fitlemesi yüzünden erkek kardeşi tarafından öldürüldü. Evet Türkiye'de yasalar var kadını koruyan, bunun yanında bir de bu yasaların yaptırımlarının ne kadar gerçek hayata uygun olduğu sorunu var. Savcılık uzaklaştırma kararı veriyor, uygulaması uzaklaştırılana bağlı. "Canım yaklaşma ayol, aaa" oluyor kararın uygulaması. Bu arada atı alan Üsküdar'ı geçiyor. Sanki yasalar müthiş tedbirler doğuruyormuş gibi konuşuluyor sonra burada.
Konu sahibi, ailenizin durumu çok ters karşılayacağından emin misiniz? Bazen aileler bu tip durumlara beklendiği kadar sert karşılıklar vermeyebiliyor, babanız belki size kızar ama arkanızda durur, olabilir mi? Yani hiç değilse ailenizin karşısına çıksa da nasıl bir it kopuk olduğunu bilirler ve söylediklerini ciddiye almazlar?
Kadın örgütlerinden yardım almak ister misiniz? Hangi ildesiniz bilmiyorum, Google'dan bulunduğunuz ilin kadın örgütlerini araştırın ve onlardan profesyonel destek isteyin. Hem psikolojik hem hukukî olarak sizi en iyi onlar yönlendirecektir diye umuyorum.
Korkmayın, umarım hasarsız atlatabilirsiniz bu süreci.