Merhabalar. Öncelikle büyük geçmiş olsun.
Diğer yorumları, yorumlarınızı okudum. Aile yapınızı bilemiyorum, "ya babanıza söyleyin size belki de sahip çıkar" desem bu her anne-baba için geçerli olmayabiliyor. Benimkilerden biliyorum. Onların çizgisinde yürüdüğünüz sürece sıkıntı olmayabiliyor, yoksa yaftalanma meselesi devreye giriyor. Benim çok önemli bir sırrımı iki akrabama söylediklerini bile bilirim.
Siz ailenizde böyle bir durum yaşadınız mı? Ya da mesela bir tanıdığınız hakkında "işte şunun kızı bir adamla kaçmış, vay ..." diye yorumda bulundular da, bu yüzden mi onlara açılmaktan çekiniyorsunuz?
Eski sevgiliniz sizin cesaret eksikliğinizden beslenmiş, kendine başına bir şey gelmeyecek kadar güvenmesi bu yüzden. Korkunuzu anlayabiliyorum; ancak "şu kişiler ne der, onlara nasıl hesap veririm" diye düşünmeye devam ettiğiniz sürece o herif sizin üstünüze daha çok gelmeye devam edecektir. Sizi sözle tehdit ediyor, telefonla yönlendirebiliyor. Peki, gerçek hayatta iddia ettiği kadar güçlü mü? Sanmam. Bu yüzden burada verilen tavsiyeleri (savcılığa şikâyet, kadın derneklerine başvurma, numaranızı değiştirme vs.) uygulamak sizin kafanızı rahatlatır. O kişiye de çok sert konuşun, siz de onu tehdit edin yani. Bir de, hukuki sürece girdiğinizde ailenize haber verilmeyecektir. Yurtta kaldığınıza göre +18 olmalısınız zaten, artık ailenizi resmi işlerinize çağırmayacaklar. İçiniz rahat olsun burada.