- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
Canim benim kim oldgumu biliyorsun.Fb da ekliyim skype da ekliyim.Madem cok bunald bir mrb desene.
Buraya yazarken eleştirilerin geleceğini tahmin etmeliydin ancak iyi niyetli bir insan olduğunu düşünüyorum senin.Bir saçmalık yaşamışsın geçmiş bitmiş. Eşine de anlatmışsın o da tepki göstermemiş.Kadınla görüşmeye çalışma.Bitsin gitsin bu mevzu.Üzülme,ağlama herkes birşeyler söyledi.Sen kendini anlatmaya çalıştıkça daha da yıprandın. Bundan sonra daha dikkatli olursun.Lütfen iyi niyetini kimsenin kullanmasına izin verme.İyi geceler.
Burada ne dedigini bilmeyen elestri ile hakareti ayiramayan uyeler varken konu actin her turlu yoruma acik olacaksiniz diye birsey soZ konusu olamaz.Herturlu yoruma serbest atis hakaretde dahil olmasi mumunse.
Yok, fotografi ertesi gun yolladi, ben cvp yazmamistim.
O fotografi yolladiktan sonra, esine herseyi anlaticam dedim, gidis o gidis bir daha yazmadi. Ben de engelledim sildim.
sizin yaptiginiz cok mu duzgun ki kalkmis baskasina ahlak dersi vermeye kalkiyosunuz?egonuzu tatmin etmek icin yaz babam yaz sonra ay ne desem ki?kendinize ne kadar da onem veriyosunuz..Emin olun adam kadini sizinle degil sizin gibi on taneyle de aldatiyodur,bize niye gelmiyo bu bilmemnerelerin fotograflari?sormaniz gereken soru bana niye geldi bu fotograf?karisina soylicem de bilmem ne..nasil bi ego varsa artik,Allah sizin gibi insanlari eslerimizden cevremizden uzak tutsun.Sizin yuz vermenizle baslayan bu hatanizi bu kadina nasil odetmeyi duunursunuz,kesinlikle icinize oturmus bu adamin baskasiyla evlenmesi kadina kendinizi ispatlama pesindesiniz.Eger belli bir sure sebep yokken rhatsiz ediyosa soylersiniz esiniz boyle yapti diye,bu ne boyle hem bana yazsin gece yarilari hem de esine soylicem..Yuva yikan olmaktan hic cekinmiyorsunuz yani..Size mi dustu tasasi o kadar ahlak bekcisiyseniz once kendinizden baslayin.
erkekle kadin ayni deil.tecavuzcu erkek var ama kadin yok..paraya kiyip geneleve giden erkek var ama kadin yok.yani o konuda erkekler baska sekilde calisiyo..bence is kadinda biter..sendede oyle olmus..sen izin verseydin bu adam izmirede gelirdi senlede bulusur sapiklikta ederdi..ama bastan beri yazdiklarina bak hep terslemissin biz dost deiliz eski sevgiliyiz demissin..yani bu adamin sana en fazla diyebilecegi cok guzel olmussun ozledim falan filan ama asla bosan cocuk yapalim kadar ileri gidemez..cunku bastan koymussun tepkini..arkadasa anlatilanda bu zaten onlar dost deil eski sevgili konusmaya baslarsa is seviyesiz hal alirBize niye gelmiyo bu bilmm ne fotolari demeniz komik olmus hepimiz fix menu ayni hayatimi mi yasiyoruz? O zaman sizin basinizaa gelebilen bizim basimiza gelmeyen her beladan siz mi sorumlu olacaksiniz? Bakis aciniz mantik disi. Benimde bir eski sevgilim var evli iki cocugu var buna ragmen herbir kac ayda sacmasapan nasilsin napiyosun moralim bozuk eskibir arkla sohbet edeyim dedim diyip yanasiyo adam.Biz eski dost degiliz sevgili idik seni dinleyecek arkadaslarin vardir dememe ragmen adam vazgecmiyor.Turkiye ye ne zaman geleceksin soyle geldiginde Izmir e gelicm demisti en son.Ben esin uzulur yanlis anlar olmaz dememe ragmen soylemeyiz kiskanir simdi diyor.En son sert konustum beni kiriyorsun demis seni degil esini cocuklarini disunuyorum onlara saygimdan senle ne gorusurum ne konusurum dedim. Insan olan bu laftan sonra mesaj atmazdi.Facebook ta bile ekli degil simdi profil fotomu gormus sari sac cok yakismic cok citir olmussun yazmis. SUC bende mi simdi.Ben mi ayarttim karisina soylemeyi dusunuyorum.Niye yuva yikan biz olalim adam kafaya koyduysa Ayse yuz vermezse Fatma ya o olmazsa digerine gider.Illaki birini bulur.Birsuru kadin var yeryuzunde kadinlar tukenmeyecegine gore adam kendine illaki hedef bukcak.Is adamda biter kimse evli adami bastan cikarmaya hazir beklemez adamin icinde olacak.Yapmak istemese yapmaz kadinlarda suc aramayin adamin ahlakini duzeltin bence siz
erkekle kadin ayni deil.tecavuzcu erkek var ama kadin yok..paraya kiyip geneleve giden erkek var ama kadin yok.yani o konuda erkekler baska sekilde calisiyo..bence is kadinda biter..sendede oyle olmus..sen izin verseydin bu adam izmirede gelirdi senlede bulusur sapiklikta ederdi..ama bastan beri yazdiklarina bak hep terslemissin biz dost deiliz eski sevgiliyiz demissin..yani bu adamin sana en fazla diyebilecegi cok guzel olmussun ozledim falan filan ama asla bosan cocuk yapalim kadar ileri gidemez..cunku bastan koymussun tepkini..arkadasa anlatilanda bu zaten onlar dost deil eski sevgili konusmaya baslarsa is seviyesiz hal alir
erkekle kadin ayni deil.tecavuzcu erkek var ama kadin yok..paraya kiyip geneleve giden erkek var ama kadin yok.yani o konuda erkekler baska sekilde calisiyo..bence is kadinda biter..sendede oyle olmus..sen izin verseydin bu adam izmirede gelirdi senlede bulusur sapiklikta ederdi..ama bastan beri yazdiklarina bak hep terslemissin biz dost deiliz eski sevgiliyiz demissin..yani bu adamin sana en fazla diyebilecegi cok guzel olmussun ozledim falan filan ama asla bosan cocuk yapalim kadar ileri gidemez..cunku bastan koymussun tepkini..arkadasa anlatilanda bu zaten onlar dost deil eski sevgili konusmaya baslarsa is seviyesiz hal alir
Ben de tepkimi koymustum zaten, hep tersledim.
Hem bence is kadinda biter diye birsey yok. Mesela dun burada bir konu okudum. Bir bayan arkadasimiz otoparkta direksiyon hocasi tarafindan taciz edilmisti. O zaman o bayan arkadas da mi suclu madem is kadinda bitiyor.
Siz ve sizin gibi bayanlar yuzunden zaten erkekle bu duruma geldi. Istedikleri zaman istedikleri bayanlara asilma haklari varmis gibi davraniyor bazi erkekler, ne de olsa kadinin sucu. Tecavuz edilen kadinlara da suc atilan bir ulkede yasiyoruz. Allah biz bayanlarin sonunu hayir etsin insallah.
?...
Maalesef bu isler tecrubeye gore degisiyor.Herkez uyanik olamiyor iste.Ben kendisinin eskidende pislik oldugunu bildigimden basima gelcekleri biliyordum.Ama konu sahibi cocuktuk saf ask yasadik zarar gelmez diye dusundu sanirim
Bize niye gelmiyo bu bilmm ne fotolari demeniz komik olmus hepimiz fix menu ayni hayatimi mi yasiyoruz? O zaman sizin basinizaa gelebilen bizim basimiza gelmeyen her beladan siz mi sorumlu olacaksiniz? Bakis aciniz mantik disi. Benimde bir eski sevgilim var evli iki cocugu var buna ragmen herbir kac ayda sacmasapan nasilsin napiyosun moralim bozuk eskibir arkla sohbet edeyim dedim diyip yanasiyo adam.Biz eski dost degiliz sevgili idik seni dinleyecek arkadaslarin vardir dememe ragmen adam vazgecmiyor.Turkiye ye ne zaman geleceksin soyle geldiginde Izmir e gelicm demisti en son.Ben esin uzulur yanlis anlar olmaz dememe ragmen soylemeyiz kiskanir simdi diyor.En son sert konustum beni kiriyorsun demis seni degil esini cocuklarini disunuyorum onlara saygimdan senle ne gorusurum ne konusurum dedim. Insan olan bu laftan sonra mesaj atmazdi.Facebook ta bile ekli degil simdi profil fotomu gormus sari sac cok yakismic cok citir olmussun yazmis. SUC bende mi simdi.Ben mi ayarttim karisina soylemeyi dusunuyorum.Niye yuva yikan biz olalim adam kafaya koyduysa Ayse yuz vermezse Fatma ya o olmazsa digerine gider.Illaki birini bulur.Birsuru kadin var yeryuzunde kadinlar tukenmeyecegine gore adam kendine illaki hedef bukcak.Is adamda biter kimse evli adami bastan cikarmaya hazir beklemez adamin icinde olacak.Yapmak istemese yapmaz kadinlarda suc aramayin adamin ahlakini duzeltin bence siz
Bakin siz kendi kendinize varsayim yapip kendi kendinize tartismissiniz,o yuzden varsayimlarinizin mantik disi gelmesi cok normal.Fix menu hayat yasadigimizi ve basimiza gelen her beladan bizim sorumlu oldugumuzu dusunuyor oldugum konusu tamamen sizin varsayimlariniz.Kendi kendinize tartisin o halde.Bize neden gelmiyor bu fotograflardan derken farzi misal yapiyorum ben orada.Su zamana kadar eski erkek arkadasim tarafindan rahatsiz edilmisligim yoktur,neden?Kultur seviyem soyle zekam boyle demek yerine isi pratige dokuyorum da ondan.Ben asla erkegi savunmuyorum,yaptigi cok cirkin ama bu tek tarafli olan bisey degil,adam durup dururken yollamamis.Konu sahibi o saatte 2 saat konusmayi uzatacagina,ya karin duyarsa vs diyecegine kestirip atmaliydi ki bastan iletisime gecmeleri hata.Senin konunla konu sahibinin konusu cok farkli,sen bastan tepki vermissin,tebrik ederim bunun icin.Esine soylemek de hakkin cunku devamli bir taciz var sen yuz gostermedigin halde.Ama konu sahibinin boyle bir durumu yok.Erkeklerin hepsinden biz sorumlu degiliz,cikacak boyle sacma sapan tipler ama en aza indirgemek kendimizi korumak bizim elimizde,sizin deyiminizle kendimizi hedef haline getirmemek biraz da bizim elimizde.Hic hos degil,evli eski sevgili ile tekrar iletisime gecmek,arkadas mi yok yani,esi ne dusunur?Bunlari dusunmek lazim.Ben esine soyleme kismina takildim onun icin yuva yikilmamasi gerek dedim gerek yok yani bir daha tekrarlanmadigi surece,bu tur bir fotografi adam durduk yere yollamamis ki.Cinselligini disa vuracak bir cesaret bekliyormus onu da bulmus.Konu sahibi de sizin gibi kararli davranabilirdi en basindan.Erkekler zaten en ufak isaret ariyorlar,gece gec saatte konusulmasi gereken cesareti vermis.Soyledikleri de o kadar deli sacmasi seyler ki.Cok dusuncesizce davranilmis baska bir hanima karsi.Alah korusun esim seytana uyup boyle birsey yapsa,karsidaki hanim da karsilik verse 2 saat gecenin bir vakti,ben konusan hanimi da suclu bulurum.Ama bastan defolu cekmisse o kadin gozumde yucelir.Esimin facebookunda eski hanim arkadaslari da var,dar kafali biri degilim dogum gunlerinde kisacik mesaj da yollarlar nezaketen ama o mesajlarin arkasi gelse bana kostek olan o hanimdir da ayni zamanda.Konu sahibi ile ikiniz cok farklisiniz.
Ben de tepkimi koymustum zaten, hep tersledim.
Hem bence is kadinda biter diye birsey yok. Mesela dun burada bir konu okudum. Bir bayan arkadasimiz otoparkta direksiyon hocasi tarafindan taciz edilmisti. O zaman o bayan arkadas da mi suclu madem is kadinda bitiyor.
Siz ve sizin gibi bayanlar yuzunden zaten erkekle bu duruma geldi. Istedikleri zaman istedikleri bayanlara asilma haklari varmis gibi davraniyor bazi erkekler, ne de olsa kadinin sucu. Tecavuz edilen kadinlara da suc atilan bir ulkede yasiyoruz. Allah biz bayanlarin sonunu hayir etsin insallah.
Aman aman nerelere cekmissiniz konuyu yahu.Asla kimse burada ona hakettin demedi,hakettin baska bir sey,sen de hatalisin baska bir sey.Bu farki kavrayalim.Sakin ola...Eger kadin suclu diye dusunseydik direksiyon dersinde tacize ugrayan hanimin yaninda olmazdik.Ben de 13 yasindayken bisikletli bir adamin elle tacizine ugradim,yanimda 8 yasinda yegenim vardi ve kaca kaca eve nasil geldik korka korka aska unutamam.Ben mi sucluyum simdi?Kimse burda kadin sucludur demez,kimse o fotografi haketmez ama konu sahibi gerekli ve yeter sarti saglamis bulunmus.Hem de baska bir hanimin hislerini incitmeyi hice sayarak.
Bakin siz kendi kendinize varsayim yapip kendi kendinize tartismissiniz,o yuzden varsayimlarinizin mantik disi gelmesi cok normal.Fix menu hayat yasadigimizi ve basimiza gelen her beladan bizim sorumlu oldugumuzu dusunuyor oldugum konusu tamamen sizin varsayimlariniz.Kendi kendinize tartisin o halde.Bize neden gelmiyor bu fotograflardan derken farzi misal yapiyorum ben orada.Su zamana kadar eski erkek arkadasim tarafindan rahatsiz edilmisligim yoktur,neden?Kultur seviyem soyle zekam boyle demek yerine isi pratige dokuyorum da ondan.Ben asla erkegi savunmuyorum,yaptigi cok cirkin ama bu tek tarafli olan bisey degil,adam durup dururken yollamamis.Konu sahibi o saatte 2 saat konusmayi uzatacagina,ya karin duyarsa vs diyecegine kestirip atmaliydi ki bastan iletisime gecmeleri hata.Senin konunla konu sahibinin konusu cok farkli,sen bastan tepki vermissin,tebrik ederim bunun icin.Esine soylemek de hakkin cunku devamli bir taciz var sen yuz gostermedigin halde.Ama konu sahibinin boyle bir durumu yok.Erkeklerin hepsinden biz sorumlu degiliz,cikacak boyle sacma sapan tipler ama en aza indirgemek kendimizi korumak bizim elimizde,sizin deyiminizle kendimizi hedef haline getirmemek biraz da bizim elimizde.Hic hos degil,evli eski sevgili ile tekrar iletisime gecmek,arkadas mi yok yani,esi ne dusunur?Bunlari dusunmek lazim.Ben esine soyleme kismina takildim onun icin yuva yikilmamasi gerek dedim gerek yok yani bir daha tekrarlanmadigi surece,bu tur bir fotografi adam durduk yere yollamamis ki.Cinselligini disa vuracak bir cesaret bekliyormus onu da bulmus.Konu sahibi de sizin gibi kararli davranabilirdi en basindan.Erkekler zaten en ufak isaret ariyorlar,gece gec saatte konusulmasi gereken cesareti vermis.Soyledikleri de o kadar deli sacmasi seyler ki.Cok dusuncesizce davranilmis baska bir hanima karsi.Alah korusun esim seytana uyup boyle birsey yapsa,karsidaki hanim da karsilik verse 2 saat gecenin bir vakti,ben konusan hanimi da suclu bulurum.Ama bastan defolu cekmisse o kadin gozumde yucelir.Esimin facebookunda eski hanim arkadaslari da var,dar kafali biri degilim dogum gunlerinde kisacik mesaj da yollarlar nezaketen ama o mesajlarin arkasi gelse bana kostek olan o hanimdir da ayni zamanda.Konu sahibi ile ikiniz cok farklisiniz.
Aman aman nerelere cekmissiniz konuyu yahu.Asla kimse burada ona hakettin demedi,hakettin baska bir sey,sen de hatalisin baska bir sey.Bu farki kavrayalim.Sakin ola...Eger kadin suclu diye dusunseydik direksiyon dersinde tacize ugrayan hanimin yaninda olmazdik.Ben de 13 yasindayken bisikletli bir adamin elle tacizine ugradim,yanimda 8 yasinda yegenim vardi ve kaca kaca eve nasil geldik korka korka aska unutamam.Ben mi sucluyum simdi?Kimse burda kadin sucludur demez,kimse o fotografi haketmez ama konu sahibi gerekli ve yeter sarti saglamis bulunmus.Hem de baska bir hanimin hislerini incitmeyi hice sayarak.
Konu sahibi arkadasim oyle egoist degil ama saftir.Gercekten arkadaslar mi sandi nedir bilemedim. Bana fb dan ordamisin demis bi kac gun once yetisemedim keske gorseydim engel olur akil verirdim gec kaldim. Ama yazismalarin bir kismini gordum uyuyamiyorum fln demis esine saril uyu demis arkadasim. SONRA sormus Turkiye ye gelince gorusmeyecek misin demis arkadasim gorusmeyecegim yeter demis. Kizin bosluguna mi geldi nutku mu tutuldu anlamadim ki... Eskiden bende benzer seyler yapmistim hani kibarca soykesen pesini birakip giderler sanirdim. Kibarligi cilve saniyor bunlar foti gondermesinin sebebi bu yuzden. Ben eski huyumu birakio bastan tersleyio sert cikinca herkes haddini biliyor ama kibarca lutfen cizgiyi asma vsbiz arkiz dostuz dersen gerisini getiriyorlar.Arkadasimin yanlisi dost olduklarini sanmis olmasi. Ben kotu niyetli olmadigini biliyorum sasirip kriz yonetimi yapamamis belli. Yetisemedm mesajina gorseydim bunlar olmicakti belki engellerdim. Bana anlatir cunku. Sizde kotu bisey defiyse ustunuze alinmayin.niyeti kotu degil
bak ne kadar mantikli konusuosun.. madem arkadasin saf anlat onada cunki hic kotu tepki vermeden bisiler anlatmaya calistim..ama seviyesizlesmeye basladi konusmalari."ben ve benim gibi kadinlara kurban olsun begenmeyen.o yuzden git sen anlat..yazisini tekrar okusun ama baskasinin gozuyle oda tepki verecek..cunku yazisinda foto gelene kadar adam ne pislikti ne serefsizdi bu bir..basliga bakarmisin eski sevgilim esini benimle aldatiyo,seninle aldatiyosa sende demekki esini eski sevgilinle aldatiyosun bu iki..heee dersenki aceleden sinirden eli ayagi birbirine girmis laflari karistirmis o zaman duzgunce anlatsin..allah askina biz eliz tanimioz sen oku bastan..hic tepki veriomu?yok esin duyar yok nie evlendin???sonra dio ben hep tepki verdim