- 16 Aralık 2020
- 3.904
- 7.833
-
- Konu Sahibi akiltutulmasi
konuyu ilk okuduğumda aklıma gelen bu oldu. ailesinin kötülemesinden bahsederken "bu da benden soğumasına sebep oldu haliyle" demişsiniz ama normali bu değil. eşiniz sizi tanımıyor muydu ki bunca yıldır ailesi kötü deyince kötü oluverdiniz. bence artık iletişimi kesinlikle kesmelisiniz. belki kısa bir süre daha üzülürsünüz ama eminim ki sonra hayatınız çok daha iyiye gider. şu an yarım kalan şeyler olduğunu düşünüyorsunuz ama sizin deyiminizle yüzde 90 haksız olan adam barışma olasılığınızı bile sizin tedavi olmanıza bağlamış, bence bir nevi sizi manipüle etmiş "boşanmamızın suçlusu sensin, tedavi ol öyle barışalım" demiş. bu bile söylenecek en ağır şey. varsayalım ki sizin hatanız ve tedavi olmanız gerekiyor. o halde azıcık psikolojik olarak sıkıntı yaşayan herkes eşinden boşansın ve eşinin kendi kendine tedavi olmasını bekleyip düzelince tekrar barışsın. ee hani nerede iyi günde kötü günde?Bakın böyle bir şey yok. Ailem eşime kötü dedi diye niye soğuyayım ki? Aynı yatağa girdigim insanı benden daha iyi kim bilebilir? Ayrıca nasıl konuşturmuş hakkınızda? Ayrılık süresi içinde dahi olsa kadınının arkasından konuşan ve konuşturan bir adam... Bilemiyorum belki anlattıklarınız içinden çok da dikkat çekmeyecek bir husus ancak benim için şu ayrıntıdan sonrasının önemi kalmadı maalesef
Güzel açıklama tamda bu oluyor konu sahibi uyusunAh canım ya, ailesi kotuleyince minnoş minnoş inanmış mı? Kıyamam depresyonun çaresini sizden ayrılmakta bulmuş, küfe gibi taşımış sonra atmış tüm dertler sıkıntılar gitmiş.Sizde böyle bir adam için ömrünüzü heba edin,öyle ağlayıp durun aferin,arada teldeki kuş eldeki kuş misali iki romantik paylaşım yapar,iki konuşur dertlesir egosunu tatmin eder" ne erkeğim be "diye hava atar durur.
Sizde bekleyin durun..........
Anladim çok teşekkür ederim, karmaşık ama yine de üstesinden gelmiş olmak güzel olsa gerek. Herkes aynı degildir her iliskinin dinamikleri farklıdır ama denenmiş denemek olmuyor sözünü çok kişi söylüyor demek ki doğru ki bu kadar insan aynı seyi düşünüp söylüyor. Boşuna benim de tekrar deneyip yanilmama hiç gerek yok. Sağ olun. İyi ki paylaştnız inanın acılarım azaldı sanki guclendim.O kısım karışık. Bizim ilişkimiz sakin değildi her ne kadar konuşsakta bi anda tartışmaya gidebiliyorduk. İletişim kesme konusuda ben o sıralar babamı kaybetmiştim o benim dönüm noktamdı. Ondan sonra eski eş benim çocukluk arkadaşımla konuşmaya başlamıştı. Ayrı şehirlerdeydik konuşma diyordum ama beni dinlemiyordu. Bunun gibi durumlar vardı, söylemiştim artık konuşmak istemediğimi. Tabi anlamadı yine kötü oldum engellediğim için. Arada sitemli arada duygusal mailler attı hiç cevap vermedim. Güvenmiyordum çünkü denenmişi denemek olmuyor cidden.
Evet doğru diyorsunuz, şuan burada yazılan yorumları okudukça bu kadar insan boyle derken ben ne kadar sağlıksız düşünüyormusum gerçekten bunu idrak ettim. Hatta hala daha manipüle oldugumu düşünüyorum şuan, çünkü düşüncelerimi esir almış bı ben suçluyum kafası var, belki de bu yüzden hala bu yüzden uzuluyorum, suçlu olduğum, yanlış yaptığım, eğer ben böyle yapmasaydim sonucu böyle olmazdilar dönüp duruyor kafamda. Gercekten önüme bakamiyor herşeyi bulanık goruyordum. Aydınlanma yaşıyorum, gercekren madem boyleyse neden herkes eşini terketmiyor Türkiye'de her insan az çok bunalım.yasiuordur o zaman herkesin eşi çekip gitsin. Doğru diyorsunuz. Zaten aile gölgesi altında kalan insan daha yetişkin birey bile olmayı başaramamış demektir.. hala daha konuşmalarımızda birinde ailemle vakit geçirmek bana çok iyi geldi diyebiliyor, 35 yaşında adam benden ayrılıp ailesine gittiği için mutlu olduğunu bana söylüyor. Ah ben ne akılsızmisimkonuyu ilk okuduğumda aklıma gelen bu oldu. ailesinin kötülemesinden bahsederken "bu da benden soğumasına sebep oldu haliyle" demişsiniz ama normali bu değil. eşiniz sizi tanımıyor muydu ki bunca yıldır ailesi kötü deyince kötü oluverdiniz. bence artık iletişimi kesinlikle kesmelisiniz. belki kısa bir süre daha üzülürsünüz ama eminim ki sonra hayatınız çok daha iyiye gider. şu an yarım kalan şeyler olduğunu düşünüyorsunuz ama sizin deyiminizle yüzde 90 haksız olan adam barışma olasılığınızı bile sizin tedavi olmanıza bağlamış, bence bir nevi sizi manipüle etmiş "boşanmamızın suçlusu sensin, tedavi ol öyle barışalım" demiş. bu bile söylenecek en ağır şey. varsayalım ki sizin hatanız ve tedavi olmanız gerekiyor. o halde azıcık psikolojik olarak sıkıntı yaşayan herkes eşinden boşansın ve eşinin kendi kendine tedavi olmasını bekleyip düzelince tekrar barışsın. ee hani nerede iyi günde kötü günde?
Aslında o ilk ölüm gibi ayları atlattım. İse gidiyordum ve her dakika ağlama krizi geliyordu, oysa ki şuan oyle mi geziyor eglenebiliyorum, sadece bazen aklıma.geliuor. demek ki zamanla azalacak. Kontağı kestigimde huzura erisecegime inanıyorum buradaki arkadaşlarim.sizler sayenizdeYa inan okuyunca icim acidi… yasadigim korkunc zamanlar geldi aklima… cok kötü bir duygudur düsüncedir bilirim… ayriligi kabullenememek, onun hayatina devam edebiliyor olmasi senin ise onunla barismak istemen cok normal ve dogal bir surec aslinda ama yipratici. Arkadaslara katiliyorum. Kesinlikle kontagi kesmen gerek kendine gelebilmen ve onu unutabilmen icin. Numarani degistir ve kabullen bittigini cok zor olsada. Ama durmadan onunla konusursan unutma surecin coookkkk uzar ben 7 ayda kabullendim ve tabi kontagi tamamen kesmistim ilk gunden. Baska ugraslar bul, baska seyleri hedefle yani hedefin ondan baska bisey olsun. Ilk aylar ölüm gibi geciyor ama gücleniyorsun
Hayır asla böyle bişey demedi. Araya biraz zaman ve belki farklı insanlar girer yıllar sonra belki yeniden bir araya geliriz ama asla evlilik olmaz belki sevgili oluruz tekrar dedi.Bosandiktan sonra esin pismanim, barisalim yine evlenelim dedi mi?
Evet artık sevmiyor, hatta uzunca bir süredir sevmiyor. Yoluma bakmaya çalışıyorum destek görmek istedim ve burada yazılanlar sayesinde aradığım desteği buldum. Çok teşekkür ederimSanırım fetö olaylarından ayrı kaldınız. Öyle tahmin ettim, eğer bu ise bu insanlar dinle bile insanları kandırdı değil ki sizi. Sizi sevmiyor, bence yolunuza bakın
farkına varmaya başladığınıza çok sevindim. bende size kendinizi suçlu hissettirdiğinden dolayı hala önünüze bakamadığınızı düşünüyorum. çünkü tüm hatalar sizin üstünüze yığılmış ve kendi başınıza tedavi olmanız beklenmiş. fakat evlilik 2 kişiyle yapılıyor ve 2 kişi anlaşamıyorsa çok absürt durumlar dışında hatalar da iki taraflıdır. kimse eşine kötü dendi diye direk kötü görmeye başlamaz, demek ki karşınızdaki kişi ailesinin fikirlerinden kopamayan biri. devam etse de eninde sonunda aynı sonuca varırdınız zaten. en azından çocuğunuz yokken bitmesi emin olun daha iyi olmuş. hakkınızda hayırlısı olsun bundan sonra, çok sevilip seveceğiniz birini bulacağınızdan şüphem yok. o zaman "önceden nasıl bir ilişki içerisindeymişim" diyeceksiniz. zaman her şeyin ilacı.Evet doğru diyorsunuz, şuan burada yazılan yorumları okudukça bu kadar insan boyle derken ben ne kadar sağlıksız düşünüyormusum gerçekten bunu idrak ettim. Hatta hala daha manipüle oldugumu düşünüyorum şuan, çünkü düşüncelerimi esir almış bı ben suçluyum kafası var, belki de bu yüzden hala bu yüzden uzuluyorum, suçlu olduğum, yanlış yaptığım, eğer ben böyle yapmasaydim sonucu böyle olmazdilar dönüp duruyor kafamda. Gercekten önüme bakamiyor herşeyi bulanık goruyordum. Aydınlanma yaşıyorum, gercekren madem boyleyse neden herkes eşini terketmiyor Türkiye'de her insan az çok bunalım.yasiuordur o zaman herkesin eşi çekip gitsin. Doğru diyorsunuz. Zaten aile gölgesi altında kalan insan daha yetişkin birey bile olmayı başaramamış demektir.. hala daha konuşmalarımızda birinde ailemle vakit geçirmek bana çok iyi geldi diyebiliyor, 35 yaşında adam benden ayrılıp ailesine gittiği için mutlu olduğunu bana söylüyor. Ah ben ne akılsızmisim
Kendisini seven bir kadını kaybetti. Siz onun en kötü zamanlarında yanında olmuşsunuz. Eski eşiniz vefa yoksunu imiş ki bunları unutmuş. Zamana bırakın zamanla geçer acınız mutlu bir hayat diliyorum sizeEvet artık sevmiyor, hatta uzunca bir süredir sevmiyor. Yoluma bakmaya çalışıyorum destek görmek istedim ve burada yazılanlar sayesinde aradığım desteği buldum. Çok teşekkür ederim
aynen böyle, canınızı acıtsa da bu gerçeği kabullenin, ve yolunuza bakın.Ailesi ile uzaktan yakından alakası olmayıp tamamen kötü günlerinde beni kullanıp sonunda da geçince herşey ilk beni harcadığını mi demek istediniz? Olabilir bunu da çok düşünüyorum çünkü şuan güzel bir işi hatta eskisinden daha iyi bir maddi durumu var, ve sorunlarımız işleri yoluna girince büyüdü ve patladı
alma derken belli bi süre alma sonrasında elbette birileri çıkaçak karşınıza anlattıklarından anladığım bu yani çünkü erkekler ellerindekinin kıymetini bilmezler kaybedince de köpek gibi arkasından gelirlerGercekren öyle mi diyorsunuz, öyle ise çok acı yıllarım harap oldu desenize. Boş yere bel bağladım mutlu olmayı bekledim demek ki. Hayatına yeni birini almama tavsiyesi neden peki ? İlk zamanlar ben de çok düşünüyordum hatta erkeklerden sogumustum inanılmaz derecede ama sonra hayat nasıl yalnız gececek bilemiyorum yalnızlık da seven biri değilim. Ama hep aynı son aynı hüsran mi diyorsunuz
Baska birini buldugunda gecer merak etme civi civiyi soker.hem birseyler olmamis tekrar donsen yine mutsuz olman buyuk ihtimal.unutmak daha mantikli.baska ihtimallerde var hayatta.Merhaba arkadaşlar herkese,
öncelikle bu satırları yazdığıma inanamıyorum bu ben miyim diyerek ama gerçekten hayret etsem de evet ben yaşadım bunları. Eşimle 1 buçuk yıllık birliktelik sonrası severek evlendik, aile yapısı ve kültür farklılıklarıni halledebilecegimizi düşündük. 5 bucuk yıl evli kaldık. Başlarda sorun da olmuyordu ama eşim haksızlığa uğrayıp yüksek mevkide olan işini kaybetti ve bundan dolayi çok ağır bir süreçten geçti, travmalarla birlikte bizim elimizde olmayan zorunlu ayrılık süreci yaşandı. Ama bu süreçte herşey çok iyiydi birbirimize bagliligimiz artmıştı. Eve geri döndüğünde ise iki yıl birlikte kalabildik. İlk 6 ay herşey yine güzeldi fakat eşimin ailesi ayrı kaldığımız süre ve devamında eşime beni kotulediler. Bu bana karşı soğumasına sebep oldu haliyle. Aynı anda birçok şey yaşandı normalde biz muhafazakar sayılabilecek insanlardık ve eşim dinden uzaklaştı birden ve alkole basladi. Elbette ki bu da bizi olumsuz etkiledi ve her gün kavga etmeye başladık. Bu sürede psk destek evlilik terapisi doktor kontrolünde ilaç desteği gibi şeyler devam etmesine rağmen bir türlü işler tam yoluna girmedi. Ufak tefek şeyler büyümeye başladı ve nihayetinde eşimin beni terk etmesiyle bir gün yapayalnız kaldım. Bu surede bence çoğunlukla haksız olmasına rağmen kendini yüzde 90 haklı görüyordu ve Eve geri donmeyecegini bir iki sene ayrı kalmamız gerektigini daha sonra istersek ve eğer ben tedavi olursam belki bir araya geliriz diye düşündüğünü söyledi. Bir buçuk ay bekledim. Bu sürede aradım konuşmaya çalıştım barışmak istedim defalarca girişimde bulundum ama asla eve donmedi. Ben de çevrenin de verdigi baskıya ve bu sonu bilinmez acıya dayanamayarak anlaşmalı boşanma davası açtım. Boşanma günü inanılmaz kotuydum ama dişimi sıktım süslenip gittim, boşanma esnasında eşim hakime cevap vermedigi için hakim üç kez sordu böyle yaparsanız bosanamazsiniz bile dedi. Ama nihayetinde boşandık. Hatta o gün sonrasında beni uzun zamandır gitmek istediğim yere kahvaltıya davet etti. Ben çok şaşırdım. Evli iken bu kadar düşünceli davransaydi ne olurdu diye. O gün eşimden ayrılana kadar sıktım dişimi ama sonrasında saatlerce gunlerce hatta aylarca ağladım. Şuan üzerinden 9 ay geçmesine rağmen hala daha da bahsederken gözlerim doluyor ve ağlıyorum.onceden asla evlilge sıcak bakmazdim ama bu kişi çok farklı geldi, beni asla birakmayacagini söylüyordu bu yüzden evlendim. Ama ayrıldık. Hatta ayrılık günü giderken yolda beni aradı sevgili iken dinledigimiz bir şarkıyı dinlediğini ve onu çok duygulandırdgini aracı durdurup ağladığını söyledi. Neyse ben uzun süre ilaç tedavisi ve psk destek aldım hala devam ediyorum, ancak bir türlü aklımdan çıkarmıyorum, nasıl olur da bu kadar yıl evli kalmış severek evlenmiş kişi bir günde unutur ve herşey biter diye aklım almıyor. Benim hala aklıma bazı şeyler geldiğinde gözlerim doluyor hatta hüngür hüngür ağlıyorum ama o gayet rahat hayatına devam ediyor hiç birşey olmamış gibi davranıyor benim aklım almıyor. Arada konuşuyoruz kabullenmem gerektiğini falan söylüyor. Ben kabullenemiyorum bu süreç ne zaman bitecek. Hayatıma yeni biri bile girdi bu sürede hatta çok da güzel bir insandi ama ona rağmen ben hala bazı günler kahroluyorum bu yüzden o kişiyle de devam edemeyeceğimi dusunuyorum sonuçta eskiye üzülüyor olmam o kişiye de haksızlık olur diye düşünüyorum.
En çok kabullenemedigim şey anıları bu kadar kolay silmesi, hiç yaşanmamış gibi davranması.. bu acı sürekli benimle mi kalacak? ben artık onun için veya onunla basaramadigim şey için üzülmek istemiyorum. Olmadık bir zamanda birden mutsuz olmak ağlamak huzunlenmek istemiyorum, ben de hiç yaşanmamış gibi davranmak istiyorum ama yapamıyorum. Bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
o çok kıymet verdiğiniz uğruna göz yaşı döktüğünüz anılarınız yokmuş olmamış. sadece size öyle gelmiş.kabul edin ve arkanızda bırakın. bi de adam kabul etmelisin artık diyormuş Allahım ya. biraz kıymet verin kendinize. sizi terk edip gitmiş GİTMİŞ!Merhaba arkadaşlar herkese,
öncelikle bu satırları yazdığıma inanamıyorum bu ben miyim diyerek ama gerçekten hayret etsem de evet ben yaşadım bunları. Eşimle 1 buçuk yıllık birliktelik sonrası severek evlendik, aile yapısı ve kültür farklılıklarıni halledebilecegimizi düşündük. 5 bucuk yıl evli kaldık. Başlarda sorun da olmuyordu ama eşim haksızlığa uğrayıp yüksek mevkide olan işini kaybetti ve bundan dolayi çok ağır bir süreçten geçti, travmalarla birlikte bizim elimizde olmayan zorunlu ayrılık süreci yaşandı. Ama bu süreçte herşey çok iyiydi birbirimize bagliligimiz artmıştı. Eve geri döndüğünde ise iki yıl birlikte kalabildik. İlk 6 ay herşey yine güzeldi fakat eşimin ailesi ayrı kaldığımız süre ve devamında eşime beni kotulediler. Bu bana karşı soğumasına sebep oldu haliyle. Aynı anda birçok şey yaşandı normalde biz muhafazakar sayılabilecek insanlardık ve eşim dinden uzaklaştı birden ve alkole basladi. Elbette ki bu da bizi olumsuz etkiledi ve her gün kavga etmeye başladık. Bu sürede psk destek evlilik terapisi doktor kontrolünde ilaç desteği gibi şeyler devam etmesine rağmen bir türlü işler tam yoluna girmedi. Ufak tefek şeyler büyümeye başladı ve nihayetinde eşimin beni terk etmesiyle bir gün yapayalnız kaldım. Bu surede bence çoğunlukla haksız olmasına rağmen kendini yüzde 90 haklı görüyordu ve Eve geri donmeyecegini bir iki sene ayrı kalmamız gerektigini daha sonra istersek ve eğer ben tedavi olursam belki bir araya geliriz diye düşündüğünü söyledi. Bir buçuk ay bekledim. Bu sürede aradım konuşmaya çalıştım barışmak istedim defalarca girişimde bulundum ama asla eve donmedi. Ben de çevrenin de verdigi baskıya ve bu sonu bilinmez acıya dayanamayarak anlaşmalı boşanma davası açtım. Boşanma günü inanılmaz kotuydum ama dişimi sıktım süslenip gittim, boşanma esnasında eşim hakime cevap vermedigi için hakim üç kez sordu böyle yaparsanız bosanamazsiniz bile dedi. Ama nihayetinde boşandık. Hatta o gün sonrasında beni uzun zamandır gitmek istediğim yere kahvaltıya davet etti. Ben çok şaşırdım. Evli iken bu kadar düşünceli davransaydi ne olurdu diye. O gün eşimden ayrılana kadar sıktım dişimi ama sonrasında saatlerce gunlerce hatta aylarca ağladım. Şuan üzerinden 9 ay geçmesine rağmen hala daha da bahsederken gözlerim doluyor ve ağlıyorum.onceden asla evlilge sıcak bakmazdim ama bu kişi çok farklı geldi, beni asla birakmayacagini söylüyordu bu yüzden evlendim. Ama ayrıldık. Hatta ayrılık günü giderken yolda beni aradı sevgili iken dinledigimiz bir şarkıyı dinlediğini ve onu çok duygulandırdgini aracı durdurup ağladığını söyledi. Neyse ben uzun süre ilaç tedavisi ve psk destek aldım hala devam ediyorum, ancak bir türlü aklımdan çıkarmıyorum, nasıl olur da bu kadar yıl evli kalmış severek evlenmiş kişi bir günde unutur ve herşey biter diye aklım almıyor. Benim hala aklıma bazı şeyler geldiğinde gözlerim doluyor hatta hüngür hüngür ağlıyorum ama o gayet rahat hayatına devam ediyor hiç birşey olmamış gibi davranıyor benim aklım almıyor. Arada konuşuyoruz kabullenmem gerektiğini falan söylüyor. Ben kabullenemiyorum bu süreç ne zaman bitecek. Hayatıma yeni biri bile girdi bu sürede hatta çok da güzel bir insandi ama ona rağmen ben hala bazı günler kahroluyorum bu yüzden o kişiyle de devam edemeyeceğimi dusunuyorum sonuçta eskiye üzülüyor olmam o kişiye de haksızlık olur diye düşünüyorum.
En çok kabullenemedigim şey anıları bu kadar kolay silmesi, hiç yaşanmamış gibi davranması.. bu acı sürekli benimle mi kalacak? ben artık onun için veya onunla basaramadigim şey için üzülmek istemiyorum. Olmadık bir zamanda birden mutsuz olmak ağlamak huzunlenmek istemiyorum, ben de hiç yaşanmamış gibi davranmak istiyorum ama yapamıyorum. Bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
Sünepe herif. Adamın genişliği Ne kadar iğrenç. Basın engeli lütfen. Hatt hayatıma biti girdi, hadi eyvallah deyin ve engelleyinHayır asla böyle bişey demedi. Araya biraz zaman ve belki farklı insanlar girer yıllar sonra belki yeniden bir araya geliriz ama asla evlilik olmaz belki sevgili oluruz tekrar dedi.
Baska birini buldugunda gecer merak etme civi civiyi soker.hem birseyler olmamis tekrar donsen yine mutsuz olman buyuk ihtimal.unutmak daha mantikli.baska ihtimallerde var hayatta.
Maddi durumum yeterli değildi ve ailem destek olmadı. Onların evine döndüğüm için eşimle beraber konuşarak onda kalmasına karar verdik. Daha doğrusu biri bende biri onda kalacakti ben ayrı eve çıkacaktım ama veterinerimiz kedilerin ayrılmasının uygun olmadigina kanaat getirdi çünkü benden ayrıldığı için zaten biri çok hastalandi kendine gelemedi. Bir ay tedavi gördü. İki kedi birbirine çok bağlıydı bir de onları ayırmak büyük bunalıma yol acabilirmis. İkisine de bakabilecek maddi güce sahip olan kişi ex olduğu için ona vermek zorunda kaldım.Kedilerinizi neden bıraktınız?
Üstelik iki tane kediniz varmış
Bu birkaç gün burada yazılanlar sayesinde düşüncelerim biraz değişti yani kendi açımdan olumlu yönde. Bu yazdıklarınız çok doğru Çok teşekkür ederimSünepe herif. Adamın genişliği Ne kadar iğrenç. Basın engeli lütfen. Hatt hayatıma biti girdi, hadi eyvallah deyin ve engelleyin
Evet çok acı gerçekten. Bu hale dustugume inanamıyorum. Ama haklısınız gitti ve gitmesiyle de gurur duyuyor. Keşke daha önce bosansaydik ne ya terbiyesiz herifo çok kıymet verdiğiniz uğruna göz yaşı döktüğünüz anılarınız yokmuş olmamış. sadece size öyle gelmiş.kabul edin ve arkanızda bırakın. bi de adam kabul etmelisin artık diyormuş Allahım ya. biraz kıymet verin kendinize. sizi terk edip gitmiş GİTMİŞ!