- 3 Nisan 2023
- 46
- 37
- 34
-
- Konu Sahibi akiltutulmasi
İletişimi devam ettirme meselesi kedilerimiz vardı onların fotoğrafını videosunu alıp vermek için görüşüyorduk. Ama şimdi düşündüm de gercekren de canı istediğinde birkaç kez beni aradi sohbet etme ihtiyacı oldugu için aradı demek ki yani bir nevi kullanmak için dediğiniz gibi elinin aldinda olma durumu. Şuan bu çok canımı yaktı yeni birini bulur bulmaz engelleyecek düşüncesi. Teşekkür ederim yorumunuz için. Bı kere daha düşünüp daha sağlıklı davranmam.gerekiyorİletişimi devam ettirerek hata yapıyosunuz bence. Boşandığınız an iletişimi kesmeliydiniz. Oh ne güzel, siz burda ağlayın, kendisi sürece alışana kadar sizinle rahat rahat iletişim kurmaya, onu hazırda beklediğinizi, hala sevdiğinizi düşünüp egosunu tatmin etmeye devam etsin… iletişimi kesseydiniz, madem beni hayatından çikardın o zaman güle güle mesajını verebilseydiniz belki o da kötü hissedip pişman olurdu ama şuan siz hep elinin altındasınız. Ne zaman mesaj atsa onu seven, özleyen siz hazırda bekliyosunuz. Bence yanlış. Ayrıca hala eski eşinizin arkasında ağlayıp iletişim kurarken hayatınıza yeni birini almanızı da doğru bulmadım. O kişiye de yazık bence boşuna vaktini almayın. Eski eşinizle de iletişimi kesmediğiniz ve kararlı durmadığınız sürece bi yere varamazsınız. Yeni birini bulur bulmaz o sizi engeller bence.
İlk zamanlar sanki birşeyler eninde sonunda düzelecek düşüncesi vardı bende. Yani elbet geri dönecek ve biz mutlu olacaktık. Ama şuan buna inancim hiç yok. Denenmis dediğiniz için bu daha etkili oluyor bende, önce iletişiminiz vardı sonradan mı kestiniz yoksa ilk ayrılıktan itibaren kesince huzuru mu buldunuzAcilen eski eş ile iletişimi kes. Öyle biri yokmuş gibi hayatına devam et. Onunla konuştukça hiç düzelmezsin. Eğer sağlıklı olmak istiyorsan kilit nokta eski eş ile iletişimde olmaman. Denendi onaylandı. Bırak zamanla geçsin o adamın tavsiyelerine ve sohbetine ihtiyacın yok.
Evet hiç onemsemedigim bı noktaya degindiniz, aslına bakınca ailesinin etkisinde kalan kişi dediğiniz gibi arkasiından üzülmeye asla değmeyecek biri. Ama bir türlü kabullenemiyor, ben bunu hak edecek ne yaptım düşüncesi gitmiyor kafamdan,çok mutlu olacaktık hep geçmişte yaşıyor beynimBakın böyle bir şey yok. Ailem eşime kötü dedi diye niye soğuyayım ki? Aynı yatağa girdigim insanı benden daha iyi kim bilebilir? Ayrıca nasıl konuşturmuş hakkınızda? Ayrılık süresi içinde dahi olsa kadınının arkasından konuşan ve konuşturan bir adam... Bilemiyorum belki anlattıklarınız içinden çok da dikkat çekmeyecek bir husus ancak benim için şu ayrıntıdan sonrasının önemi kalmadı maalesef
Gercekren öyle mi diyorsunuz, öyle ise çok acı yıllarım harap oldu desenize. Boş yere bel bağladım mutlu olmayı bekledim demek ki. Hayatına yeni birini almama tavsiyesi neden peki ? İlk zamanlar ben de çok düşünüyordum hatta erkeklerden sogumustum inanılmaz derecede ama sonra hayat nasıl yalnız gececek bilemiyorum yalnızlık da seven biri değilim. Ama hep aynı son aynı hüsran mi diyorsunuzbence bunlar planlı olarak sizden kurtulma aşamasıymış canım işine gücüne yoluna bak konuşmak ne adını bile ağzına alma. ben boşanmış hiçbir erkeğin pişman olmadığını görmedim yani hayatına da asla yeni birini alma derim
Samimi gelmedi derken en başından beri mi boşanma sürecinden sonra hala gorusuyor olması sebebi ile mi? Bu söylediğiniz çok önemli muhtaclik psikolojisinden çıkmak. İhtiyacım olan şey bu, çok teşekkür ederimm. Bir arkadas daha söylemiş denenmiş denenmemeli diye eskisi gibi olsun diye bekliyorken bile asla hiç biseyin eskisi gibi olmayacağını biliyorum aslında ama başkasından duymak daha etkili oluyorEşinizin duyguları bana pek samimi gelmedi. İkincisi siz peşinden koştuğunuz sürece sizi peşinden koşturmaya devam edecek. Kendi iyiliğiniz için muhtaçlık psikolojisinden çıkın.Bende iletişimi kesmenizi öneririm sonuçta giden geri gelmiyor inanın gelse bile eskisi gibi olmaz. Kendinize zaman tanıyıp hayata tutunmaya çalışın.
Klişelere boşuna klişe olmamıştır, kaçan kovalanır. Siz peşinden koştuğunuz sürece kıymet falan da anlamaz, hatasını da anlamaz, sürece de kolay uyum sağlar, bi süre sonra bi bakmışsınız hayatına devam etmeye başlamış. Siz yolunuza bakmaya çalışın, bakamıyosanız bile bunu ona yansıtmayın ve iletişimi de kesinlikle kesin.İletişimi devam ettirme meselesi kedilerimiz vardı onların fotoğrafını videosunu alıp vermek için görüşüyorduk. Ama şimdi düşündüm de gercekren de canı istediğinde birkaç kez beni aradi sohbet etme ihtiyacı oldugu için aradı demek ki yani bir nevi kullanmak için dediğiniz gibi elinin aldinda olma durumu. Şuan bu çok canımı yaktı yeni birini bulur bulmaz engelleyecek düşüncesi. Teşekkür ederim yorumunuz için. Bı kere daha düşünüp daha sağlıklı davranmam.gerekiyor
İlk zamanlar sanki birşeyler eninde sonunda düzelecek düşüncesi vardı bende. Yani elbet geri dönecek ve biz mutlu olacaktık. Ama şuan buna inancim hiç yok. Denenmis dediğiniz için bu daha etkili oluyor bende, önce iletişiminiz vardı sonradan mı kestiniz yoksa ilk ayrılıktan itibaren kesince huzuru mu buldunuz
Aynen bu durum benim de yani artık umudum falan neredeyse yok benim barisacagimiza dair ama aynen dediğiniz gibi artık olmaz ama arada konuşalım. biz eş olamadık ama iyi arkadaşız falan diye konuşmak istiyor, hatta bana kac kere kendiliğinden hiç aramiyorsun ben aramasam aradığın yok falan dedi. Engellemeden önce artık seninle konuşmak istemiyorum bana zarar veriyor gibi birşey söyleyip mi engellediniz yoksa hiç haberi olmadan engellediniz mi yani bir anda mi kopardiniz iletişimi, bu kez de ne kötü insanmış derse diye korkuyorum sonuçta bitmiş olsa da güzel hatirlanmak isterim.. bu konuda da cevap verebilirseniz çok sevinirim. Ama inanılmaz sevindim, demek ki benim gibi dusunup de ileride sevilip sevilen bı ilişki içinde olunabiliyor yeniden evlenmissiniz ve görünen o ki daha da mutlusunuz, bunlar çok güzel şeyler. Umarım darısı başıma yani kötü gunlerin geçmesini çok istiyorumİlk ayrılıktan sonra iletişimdeydik benim de sizin gibi tekrar bi araya geliriz nasılsa seviyoruz diye düşüncem vardı. Ben öyle oldukça o da artık olmaz ama arada konuşalım gibi laflar ederdi. Çok moralim bozulurdu. Onun iki lafının arasındaydı benim ruh halim. Sonra bana zarar verdiğini fark ettim ve görüşmeyi tamamen kestim. O tabi tek engelleyemediğim yer olan mailden arada sırada yazmaya devam etti ama hiç cevap vermedim. Çünkü biliyordum tek derdi konuşmak bi araya gelmek vs değil. Öyle böyle yıllar geçti iletişimde olmadığım için daha iyi topladım kendimi hayatıma yön verdim. Şu an evliyim hatta sevdiğim sevildiğim bi evliliğim var :)
Evet herkes hem fikir sanırım iletişimi kesme konusunda, demek ki eski eşlerden dost falan olmaz, ilk zamanlar çok belli ettim kötü oldugumu ama sonra sonra anladım yoluma bakamasam da ona yansitmamak çok daha iyi oluyorKlişelere boşuna klişe olmamıştır, kaçan kovalanır. Siz peşinden koştuğunuz sürece kıymet falan da anlamaz, hatasını da anlamaz, sürece de kolay uyum sağlar, bi süre sonra bi bakmışsınız hayatına devam etmeye başlamış. Siz yolunuza bakmaya çalışın, bakamıyosanız bile bunu ona yansıtmayın ve iletişimi de kesinlikle kesin.
Çok teşekkür ederim, aslında ilk olarak evlilik danismanimla devam ediyordum onu değiştirip şuan psikiyatrist bir başka doktor ile görüşmeye başladım.bana oldukça iyi geldi. Bu surecte maddi sıkıntı yaşadığım için biraz görüşmeleri azalttım bu sıralar ilaç da Kullanamiyorum bu yüzden iyice duygusallastim sanırım. Çok sağ olunOkurken çok duygulandım destek alın lütfen
Aslinda önce evli iken olan evlilik danışmanı ile devam ediyordum, sonra zaten ayrılık zamanı psk sizin çoktan bitmiş bir ilişkiniz vardı dediği gün bir aydınlanma yaşadım ve artık bir faydası olmadığını düşündüğüm için başka bir pskologa başladım. Bu doktorum baya iyi fakat ben bazı durumlardan ötürü seans aralarını bir süredir açmak zorunda kaldım. Devam ettiğim ilacı temin edemediğim için aniden bırakmak zorunda kaldım. Bunlar da beni kötü etkiledi.Psikoloğunuzu değiştirin. Belli ki fayda sağlayamıyor.
Eşiniz ailesinin lafına bu kadar inanıp sizi kötülediklerinde hemen inanıyorsa bu da onun karaktersizliğini gösteriyor.
Sizi görmezden gelen birine yalvarıp yakarıp barışmak istemek sizden başka kimseye zarar vermez. Silkinin bi kendinize gelin.
Siz eski sayfayı tamamen bi kapatsanız, Allah size ne güzellikler gösterir.
Uzun geldi okuyamadım.Artik ayrilmissiniz çok zor bende o eşikten döndüm anlıyorum sizi.Ama unutmalisiniz dua edin hobi edinin uğraş bulun.Kimler unutulmuyor ki inanın bir aşk acısı kardeş veya anne acısı kadar zor olmuyor.Evet hiç onemsemedigim bı noktaya degindiniz, aslına bakınca ailesinin etkisinde kalan kişi dediğiniz gibi arkasiından üzülmeye asla değmeyecek biri. Ama bir türlü kabullenemiyor, ben bunu hak edecek ne yaptım düşüncesi gitmiyor kafamdan,çok mutlu olacaktık hep geçmişte yaşıyor beynim
Kalmak isteyen bir bahane bulur kalır, gitmek isteyen bir bahane bulur ve gider.
Sendeki de gitmek isteyen olmuş. Bence iletişimi kesmelisin. Canın zaten yanıyor. Engellesen ne olur ki? Belki daha iyi olur.
Ben de 10 yıllık evliliğimi 2 yavrumla birlikte bitirdim. Heryerden engelledim. Whatsapp, instagram, Facebook. Sadece telefonda engelli değil çocuklar için mesaj atıyor ben cevap bile vermiyorum.
Son tazminatımı alınca ordan da engeli basacağım. Beni bu kadar üzen insanı sevemem, ona zamanımın 1 dakikasını bile ayıramam. Sen de öyle yap bence.
Çok seviyordum gözüm ondan başkasını görmüyordu. Kapılarda yolunu gözlüyordum. Ne yesem ona da getirirdim. Kendime kıyafet almaz ona hediye ederdim. Ama gerek yokmuş en önemlisi ben ve çocuklarım. O da canı cehenneme! Ne haldeyse daha beter olsun inş.e
Aslında o kadar haklısınız ki kalmak isteyen mutlaka kalıyor, gitmek istedi ve gitti bu onun tercihiydi deyip bitirmem gerekiyor kafamda, bu çok zor bişey değil diyorum sen akıllı bı kadınsın diyorum kendime ama bir anda bir şarkı çalarken basliyorum ağlamaya resmen çok güçsüz hissediyorum kendimi bu da beni mahvediyor. Sizi tebrik ederim iki çocukla gercekrenn büyük bir başarı, takdir edilesi. Yemez ona yedirir kendinize almaz ona alırken bu sözleri söyleyebilecek kadar dik durabilme aşamasına nasıl geldiniz onu merak ettim. Üzerinden çok zaman mi geçti nasıl farkındalık kazandinizKalmak isteyen bir bahane bulur kalır, gitmek isteyen bir bahane bulur ve gider.
Sendeki de gitmek isteyen olmuş. Bence iletişimi kesmelisin. Canın zaten yanıyor. Engellesen ne olur ki? Belki daha iyi olur.
Ben de 10 yıllık evliliğimi 2 yavrumla birlikte bitirdim. Heryerden engelledim. Whatsapp, instagram, Facebook. Sadece telefonda engelli değil çocuklar için mesaj atıyor ben cevap bile vermiyorum.
Son tazminatımı alınca ordan da engeli basacağım. Beni bu kadar üzen insanı sevemem, ona zamanımın 1 dakikasını bile ayıramam. Sen de öyle yap bence.
Çok seviyordum gözüm ondan başkasını görmüyordu. Kapılarda yolunu gözlüyordum. Ne yesem ona da getirirdim. Kendime kıyafet almaz ona hediye ederdim. Ama gerek yokmuş en önemlisi ben ve çocuklarım. O da canı cehenneme! Ne haldeyse daha beter olsun inş.
Böyle değildi bence seviyordu ama daha sonradan sevgisi bitti demek ki, en başta sevdiğine inanıyorum çünkü hep bana sen benim için çok değerlisin avcumda bir kuşsun tutsam sıksam ölecek bıraksam uçacak gideceksin diyordu. Bilmiyorum. Ama fazla bağlandığım doğru ben de anlamadım sanırım ilk gorustugum kişi oldugundan herşeyi ilk onunla yaşadığım için böyle olduAdam sizi sevmemiş ki tek taraflı nasıl bu kadar bağlanabildiniz
Adam pardon adam dedim ama siz anladınız onu, resmen sizi hasta olduğunuza inandırmış. Onunla görüşmeye devam ederseniz bir süre sonra sizi sevdiğine inanıp geri dönersiniz. Boşanmışsınız bitmiş neden hala görüşüyorsunuz? kahvaltıya gidiyorsunuz, tlf konuşuyorsunuz, bırakın ne hali varsa görsün. Görüşmek sadece sizi üzer.Merhaba arkadaşlar herkese,
öncelikle bu satırları yazdığıma inanamıyorum bu ben miyim diyerek ama gerçekten hayret etsem de evet ben yaşadım bunları. Eşimle 1 buçuk yıllık birliktelik sonrası severek evlendik, aile yapısı ve kültür farklılıklarıni halledebilecegimizi düşündük. 5 bucuk yıl evli kaldık. Başlarda sorun da olmuyordu ama eşim haksızlığa uğrayıp yüksek mevkide olan işini kaybetti ve bundan dolayi çok ağır bir süreçten geçti, travmalarla birlikte bizim elimizde olmayan zorunlu ayrılık süreci yaşandı. Ama bu süreçte herşey çok iyiydi birbirimize bagliligimiz artmıştı. Eve geri döndüğünde ise iki yıl birlikte kalabildik. İlk 6 ay herşey yine güzeldi fakat eşimin ailesi ayrı kaldığımız süre ve devamında eşime beni kotulediler. Bu bana karşı soğumasına sebep oldu haliyle. Aynı anda birçok şey yaşandı normalde biz muhafazakar sayılabilecek insanlardık ve eşim dinden uzaklaştı birden ve alkole basladi. Elbette ki bu da bizi olumsuz etkiledi ve her gün kavga etmeye başladık. Bu sürede psk destek evlilik terapisi doktor kontrolünde ilaç desteği gibi şeyler devam etmesine rağmen bir türlü işler tam yoluna girmedi. Ufak tefek şeyler büyümeye başladı ve nihayetinde eşimin beni terk etmesiyle bir gün yapayalnız kaldım. Bu surede bence çoğunlukla haksız olmasına rağmen kendini yüzde 90 haklı görüyordu ve Eve geri donmeyecegini bir iki sene ayrı kalmamız gerektigini daha sonra istersek ve eğer ben tedavi olursam belki bir araya geliriz diye düşündüğünü söyledi. Bir buçuk ay bekledim. Bu sürede aradım konuşmaya çalıştım barışmak istedim defalarca girişimde bulundum ama asla eve donmedi. Ben de çevrenin de verdigi baskıya ve bu sonu bilinmez acıya dayanamayarak anlaşmalı boşanma davası açtım. Boşanma günü inanılmaz kotuydum ama dişimi sıktım süslenip gittim, boşanma esnasında eşim hakime cevap vermedigi için hakim üç kez sordu böyle yaparsanız bosanamazsiniz bile dedi. Ama nihayetinde boşandık. Hatta o gün sonrasında beni uzun zamandır gitmek istediğim yere kahvaltıya davet etti. Ben çok şaşırdım. Evli iken bu kadar düşünceli davransaydi ne olurdu diye. O gün eşimden ayrılana kadar sıktım dişimi ama sonrasında saatlerce gunlerce hatta aylarca ağladım. Şuan üzerinden 9 ay geçmesine rağmen hala daha da bahsederken gözlerim doluyor ve ağlıyorum.onceden asla evlilge sıcak bakmazdim ama bu kişi çok farklı geldi, beni asla birakmayacagini söylüyordu bu yüzden evlendim. Ama ayrıldık. Hatta ayrılık günü giderken yolda beni aradı sevgili iken dinledigimiz bir şarkıyı dinlediğini ve onu çok duygulandırdgini aracı durdurup ağladığını söyledi. Neyse ben uzun süre ilaç tedavisi ve psk destek aldım hala devam ediyorum, ancak bir türlü aklımdan çıkarmıyorum, nasıl olur da bu kadar yıl evli kalmış severek evlenmiş kişi bir günde unutur ve herşey biter diye aklım almıyor. Benim hala aklıma bazı şeyler geldiğinde gözlerim doluyor hatta hüngür hüngür ağlıyorum ama o gayet rahat hayatına devam ediyor hiç birşey olmamış gibi davranıyor benim aklım almıyor. Arada konuşuyoruz kabullenmem gerektiğini falan söylüyor. Ben kabullenemiyorum bu süreç ne zaman bitecek. Hayatıma yeni biri bile girdi bu sürede hatta çok da güzel bir insandi ama ona rağmen ben hala bazı günler kahroluyorum bu yüzden o kişiyle de devam edemeyeceğimi dusunuyorum sonuçta eskiye üzülüyor olmam o kişiye de haksızlık olur diye düşünüyorum.
En çok kabullenemedigim şey anıları bu kadar kolay silmesi, hiç yaşanmamış gibi davranması.. bu acı sürekli benimle mi kalacak? ben artık onun için veya onunla basaramadigim şey için üzülmek istemiyorum. Olmadık bir zamanda birden mutsuz olmak ağlamak huzunlenmek istemiyorum, ben de hiç yaşanmamış gibi davranmak istiyorum ama yapamıyorum. Bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
Çok teşekkür ederim. Herhalde yaşadığım ilk aşk ve ilk aşk acısı olduğundan boyle olmustur. Siz de buna benzer durum yasadiysaniz, kaç ayda toparladiniz bunun bir zamanı var mı yoksa yaptığımız aktiviteler ile kısalıyor mu süre.Uzun geldi okuyamadım.Artik ayrilmissiniz çok zor bende o eşikten döndüm anlıyorum sizi.Ama unutmalisiniz dua edin hobi edinin uğraş bulun.Kimler unutulmuyor ki inanın bir aşk acısı kardeş veya anne acısı kadar zor olmuyor.
Teşekkür ederim. Bence sen de güçlüsün gücünün farkına varmalısın.Aslında o kadar haklısınız ki kalmak isteyen mutlaka kalıyor, gitmek istedi ve gitti bu onun tercihiydi deyip bitirmem gerekiyor kafamda, bu çok zor bişey değil diyorum sen akıllı bı kadınsın diyorum kendime ama bir anda bir şarkı çalarken basliyorum ağlamaya resmen çok güçsüz hissediyorum kendimi bu da beni mahvediyor. Sizi tebrik ederim iki çocukla gercekrenn büyük bir başarı, takdir edilesi. Yemez ona yedirir kendinize almaz ona alırken bu sözleri söyleyebilecek kadar dik durabilme aşamasına nasıl geldiniz onu merak ettim. Üzerinden çok zaman mi geçti nasıl farkındalık kazandiniz
Kedilerimdenn ötürü onları çocugum.gibi seviyordum şuan kedilerim onda kalıyor biri 4 biri 5 yaşında. Onlara bagliligim sebebiyle görüşüyordum ama sanırım artık tamamen iletişimi kesmeliyim..dediğiniz doğru hasta olduğuma da yanlış yapan kişi ben olduğuma da çok inandım.Adam pardon adam dedim ama siz anladınız onu, resmen sizi hasta olduğunuza inandırmış. Onunla görüşmeye devam ederseniz bir süre sonra sizi sevdiğine inanıp geri dönersiniz. Boşanmışsınız bitmiş neden hala görüşüyorsunuz? kahvaltıya gidiyorsunuz, tlf konuşuyorsunuz, bırakın ne hali varsa görsün. Görüşmek sadece sizi üzer.