Eski eşe mektup..

Bence de mektubu vermemelisiniz. Okuyunca diyecek ki “Bak, hala beni suçluyor!” Vicdan azabı çekeceğini hiç mi hiç sanmıyorum. Sessizce, daha gururlu gitmiş olacaksınız.

Bir beklenti içinde değilim. Vicdan azabı çeksin istiyorum. Birşey yapacak adam çoktan yapardı bunu da biliyorum. Bir an önce hayatımdan tamamen çıksın istiyorum zaten

Tatlim o yazdigin her seyi biraktim temizlik yapmayi biraktim falan mahkemede kullanilir el yazinla yazdiysan. Bana kadinlik yapmiyordu der. Bisey talep ediosan alamazsin onun yüzünden haberin olsun. Yaşın küçük sanirim bilmiorum ama yazdiklarindan daha cok toy oldugunu ve erkekleri zerre tanimadigini hissettim. Susup cool olsan duzelebilirdi. Ama boyle konuşa didise huzur vermeyerek anca soğutursun bi adami aklinda bulunsun. Ilgi dilenilmez hak edilir. Yaz bi yere.

kusura bakmayın mektubu okuyamadım ama çok gereksiz
bitmişse bitmiştir bu tür çabalar mevzuyu daha çok uzatır okadar
hakkınızda hayırlısı olsun

Ilgi dilenilmez hak edilir. Super soz. Hayatimda heo aklimda olacak söz.

Bir beklenti içinde değilim. Vicdan azabı çeksin istiyorum. Birşey yapacak adam çoktan yapardı bunu da biliyorum. Bir an önce hayatımdan tamamen çıksın istiyorum zaten
Vicdan azabı çekecek insan olayı buraya kadar getirmezdi zaten.
O görmedi mi senin emeklerini?
Duymadı mı sessiz çığlıklarını?
Gördü de , duydu da.
Her şeyin farkında o.
Sadece işine gelmiyor.
Sanıyor musun ki mektubu okuyunca içinde zerre kadar vicdan azabı olacak?
Hiç sanmıyorum hatta eminim.
Sen de artık emin ol ve bırak onun için bir şeyler yapmayı.
Çünkü değmez.

Arkadaşlar annem aramış şahsı. Zaten görmemek için evden ayrıldım demiş. Annemde anneni arayıp anlatayım demiş. Annemin haberi var demiş. Annemde bak bir daha konuşamazsınız demiş tamam demiş. Mektubu yırttım haklıymışsınız. Annemi nasıl üzdü. Eşyalarımı alıp ayrılıyorum ve ilk fırsatta davayı ben açıyorum

Malesef üzülerek sana katılıyorum

Bu kadar zaman seni anlamamis bu mektupla mi anlayacak hic zannetmiyorm icinizi dokmussun o ayrı ama okusa da anlayamayack biri var karşınızda

Seni bu dereceye getiren adama bu mektup anlamsız olmuş güzel yazmışssın içini dökmüşssün ama anlamaz maalesef anlasaydı bu mektubu yazdıracak dereceye getirmezdi seni buna mecbur bırakmazdı.bu mektupla amacın ne ?
Eğer onun pişman olmasıysa olsa bile içinde olacak sen yine bilemeyeceksin.
Bence bir kadına yakışan asilce sessizce terkedip gitmen o içine daha çok ukte bırakır .nasıl oldu tek laf etmedi der kendi kendini yer .bırak bundan sonra o sorularla boğuşssun o kendini paralasın sen zaten yaptın bu zamana kadar öyle değil mi şimdi o mektubu koyduğun yerden al basın dik arkana bakmadan çık ordan ki totosu daha da kalkmasın:)
Belki mektubu okuyunca oh diyecek belki bilerek seni bu dereceye getirdi ?

Ben de bir ara ayrılma aşamasına gelmeden mektup yazmıştım güya okudu ama hiçbirşey değişmedi...
bence de burdaki bayanlar haklı bir daha öyle uzun uzun anlatmayı bıraktım hatta kavga anında ağzıma geleni söyledim onlar daha akılda kalmis hic unutmamış.... Herhalde bundan mütevelli boşamıyor beni...
Boşver bu günler de geçer duygularını yine dök. Kendi kendine yaz rahatlatır baya.
Ama o öküz icin hiçbirşey yapma artik. Emin ol, daha mutlu olacaksın...

Ne kadar anlatirsan anlat karsidakinin anladığı kadarsin. Bence yazma bu uzun ve hala ondan bi umudun varmis gibi duran mektubu. Hic bisey yapmaman onu daha cok etkiler.
Hiç birşey yapmayacağım

Öyle yapacağım canım hiç birşeyi haketmiyor

Mektubu yırtıp attım hiç birşey yapmayacağım

Ben sizi çok iyi anlayabiliyorum, elinizden geleni yapmışsınız. Yine de son bir hamle daha yapıp içinizde hiçbir keşke bırakmak istemiyorsunuz.

Çok şükür eşimden yana bu tarz şeyler yaşamadım ama eşimden önce görüştüğüm kişiden ayrılırken ben de sayfalarca yazmıştım. Çevremdekiler ne gerek var, kendini bir şey sanıyor, değer mi kalemini yorduğuna dediler. Ama ben kendimi tam anlamıyla ifade etmek istedim. Bir de o kişinin bunları görüp neyi kaybettiğini anlamasını, vicdan azabı çekmesini vs.

Elbette hemen anlamadı. Okudukları özgüvenini daha da şişirdi. Ama aylar sonra o satırlar tekrar karşısına çıktığında iki göz iki çeşme bana çok telefon açtı, yalvardı..
Yani bence iyi yapmışsınız, içinizde bir şey kalmasın. Bugün olmazsa yarın anlayacak. Bin pişman olacak. Tabi o zaman siz ona karşı "nefret" duygusu bile hissetmeyecek kadar hissiz olacaksınız inşallah.

Ben mektubu vermemeniz taraftariyim. Böyle bir adam bu duygu yüklü satırları hak etmiyor. "Ben eşyaları aldım. Gerisini sonra konuşuruz Allah'ından bul." Bence yeter de artar bile yazacaksaniz. Bu kadar uzun metinlerin altı farklıdır. Bir çaba bir çırpınma barındırır. Siz icinizdekileri dökmek için yaptığınızı düşünüyorsunuz ama bilinçaltı farklı çalışır. Bu sadece karşıdaki insana "bak kapım açık şunları düzeltirsen olur bu iş" mesajı verir. Bu mektup gidişinizin blöfo olduğunu sanmasina sebep olur. Ama tabi siz bilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…