Eşimin eksi güncellemesi ve tartışmalar

o kadar borcun içinde hala telefon alacağım demesi, bunun derdine düşmesi...
benim hesabını kitabını bilmeyen birkaç arkadaşım var
eksiye meksiye düşerler, maaşı 1 haftada bitirdikleri de olur
param yok diyen kadın bi bakmışım yurt dışından hikayeler atar, konusu geçtiğinde de tatil parasını kredi çekerek hallettim der
bir başkası krediyi krediyle kapatır, ödediği faizin haddi hesabı yok
böyle ayranı yok içmeye, faytonla gider eğlenceye modunda yaşar bu saydıklarım
ama bu arkadaşlarım bekarlar ve aileleriyle yaşıyorlar
yani fazla sorumluluk sahibi değiller. sadece kendilerine karşı sorumlular
düşünmeleri gereken pek bi kimse yok kendilerinden başka
fakat senin kocan her şeyden önce bir baba. bu adamın bir ailesi var
insan bir aile kurmuşsa, evladı da varsa her şeyden önce bu aileyi düşünmek zorunda
ortada bir çocuk varken, eşle para yüzünden borç yüzünden kavga ederken telefon almayı düşünemez bir insan
düşünmemeli
sırf bu telefon konusu bile bu adamın paradan puldan anlamadığının bir göstergesi
beş kuruşun da olmasa kenarda yok bildiğin bir paran olsun, en kötü ihtimalle her ay 1 gramcık da olsa altın al kenara koy zihniyeti ile yetiştirilen kadınlarız biz
annelerimizin hep bi kirli çıkısı vardır
biz o kültürle büyüdük ettik
olmaz yani böyle. olmamalı.
Evet ben de böyle büyüdüm, hiçbir zaman marka takıntım olmadı. Evlendik ilk yıllar her şeyden kıstım, tuvalet kağıdını kullanırken bile dikkat ettim. Ama durup baktım bir tek ben dikkat ediyorum. Bir tek ben uğraşıyorum. Son 2 yıldır eve katkı haricinde kalan nakitimin bir kısmını altın yapıyorum. Gizlemedim alayım falan dediğimde bile ne gerek var nakit kalsın. Faizler düşüktü eve hiçbir zaman niyetlenmedi hep sözde hep numaradan.
Yani beni oyalamış oldu 7 yıldır. Tayin konusunda da 5. Yılda dilekçe yazarım dedi. Sonra ben gih olacağım dedi. Oldu hemen tayin alamam dedi. Yani her şey palavraydı. Şimdi sabretmekten başka yolum yok. Her şey normalmiş gibi tayin istemesini bekleyeceğim.
Hâlâ yakın arkadaşlarım oğlun var iyi düşün diyorlar. İşte kartlarını al elinden falan. Benim bunlara sabrım kalmadı. Hani 25 -30 olur yaşı anlatırsın. 40 yaşında adama ben ne öğreteyim. 50 sine gelince anca anlar dedi arkadaşım ya benim bir 10 yıl daha vermeye niyetim yok. Millet ikinci evini alır, yazlığını alır biz hâlâ bir ev sahibi olamayız dedim. Hiçbir borcumuz yokken ne ev ne araba bir insan nasıl eksi 150 de olur. Üstelik son 6 ayda 120 bin kredi çekmesine rağmen.

X