Arkadaşlar biliyorum şu an durum kötü. Ben oğlumu öncelik yaptım sabrımın yettiği yere kadar. Ve bu şehirde hiçbir adımı atmaya cesaretim yok. Attığım an kayinvalidem de oğlunu tutar bu kadar ekside olmasının sebebinin benim olduğumu iddia eder eminim buna. Üstelik oğlumla bir başıma kalırım yani boşanmak gibi bir seçeneği öncelikle oğlum için sonrasında da memleketimde olmadığım için yapamam. Çünkü bireysel tayin ile gitmem mümkün değil .
Neyse ben hesapta tekrar kontrol için size konu açtıktan sonra aç bakayım dedim .
Açtı ve eksi 140 bin gördüm. Derin nefes aldım baktım 27 bin eft , 80 bin çektiği avansin ve kredi kartinin son taksidi dedi.
Allah'ım dedim içimden yeter yani. Neyse ev alma isteğim hep vardı. Şu anda faizler yüksek biliyorum ama gözüm karardı biraz. Arabayı satıp alsak mı acaba diye düşündük. Konuştuk. İdare ederiz dedi biraz. Maaşının tümü de krediye gideceğiz için şu an çekersek en azından evimize gidiyor derim . Ben de kendi maaşımla idare ederiz dedim ocaktaki zamlarla beraber de işimiz kolaylaşır. Haziranda tekrar zam. Kredi faizleri de düşerse eğer yapılandırma yaptırırız dedim. Mantıklı dedi. Hem de piyasa böyleyken ev fiyatında pazarlık da mümkündür, ne kadar olursa kâr.
Ben de oturdum elimdeki euro altın ne varsa kabaca hesap yaptım. 240 bine yakın para çıkacak bende. Araba da 800 bin. Sakin sekilde dedim ki ekside olmasaydın bu kadar para oluyordu. Duymamazlıktan geldi, yani böyle bir cümle kurmam kötü onun açısından ama gerçekler bu yani.
Neyse elindeki telefon 5 yillikti ekran çatlak şarj yeri sorunlu. Elimizde de yedek telefon var Red mi note 8. Sağlam tertemiz. Dedi ki telefon alacağım ya. Ya dedim evde telefon varken mantıklı mı eksidesin o kadar.
Nasıl öfkelendi nasıl! Lanet olsun sana gösterdiğime, her alacağıma karışacaksın da bilmem ne!
Ya ben salağım ve bu adamda mantıklı hareket bekliyorum. Bir de hâlâ hayal kuruyorum.
Her şeye rağmen gurbette tek olsaydınız benim gibi yine de boşanmaya kalkışır mıydınız? Yoksa sessiz , sakin huyuna gidip tayin isteyip gittikten sonraki duruma göre mi hareket ederdiniz?
Ben ikinci seçeneği uygulamakta ısrarcıyım ama kalbim sıkışıyor, hem beceriksiz, hem borçlu üstüne bir de öfkeleniyor, bağırıyor. Benim ortalığı yıkmam gerekirdi aslında .