Eşimin eksi güncellemesi ve tartışmalar

Bana iyilikle kayinvalidenle konuş diye akıl verdi bir arkadaşım. Dedim asla. Bugün desem ki oğlunda bu kadar borç var yanımda ah vah eder ama oğlunun beynini yıkar adım gibi eminim suçlunun benim olduğumu söyler kesinlikle.
Açıkçası bu gidişat kötü ve ben sağlıklı bir gelecek hayal edemiyorum. Ama oğlum var kiralar malum. Bir ev sahibi olma hayalim var küçük de olsa. Eşimle bu olmayacak kabul ettim. Ben karşılıklı ikimiz için de doğru olanın ayrılmak olduğunu anlatmaya çalışacağım zamanı geldiğinde. Ama nasıl çirkinleşir durumlar bilmiyorum.

Herşeyini karşılayan bir eşi var o bekar gibi takılıyor. Kendi ablanız bile dayan demiş. Onun annesi de onu diyecek, birinden destek almak yada dallandırmak sizi çözmez. Bu hesaplar bir ise yani bir aileysek, kusura bakmasın söylemesi gerek. Yoksa zaten onsuz yaşarsınız. Boşanmayı kafaya koyduysanız ona göre davranın ki o koymuş gibi zaten.

Babam ben 19 yaşımdayken vefat etti. Elbette kulakları çekme gibi bir durum yok. Amcam zaten hep yapıcıdır, yani en fazla çeki düzen verin harcamalarınıza, ayağınızı yorganınıza göre uzatın filan derdi sanırım. Bir de benim zaten maaş olarak destek olduğumu hatırlatırdı. Çünkü kimsenin gözünde yaptığım harcadığım görünmüyor. Bu hafta sonu pazar alışverişi için nakit sen çek dedim.
Harcamak zor geldi farkettim. Salatalık 90 olmuştu almayalım dedim ben de.
Yani kumar konusunda ben de bir şey bulamadım. Bir de beni rahatlatan çekilen tüm krediler maaş hesabına atılmıştı. Hani başka bir yere, başka bir işime gönderilmemiş.
Yazın kayinvalidemin evi taşındı, taşınmada klima sök tak, elektrik sistemi yaptır falan yani benim bilmediğim başka masraflar varsa bunları eşim ödemiş, görümcemin vermediğini söyledi. Neden istemedin dedim. Bana gittiğimiz tatilin lafını ederken iyi ne harcandıysa bölün ikiye dedim. Zora girdim de yardım iste yani. Bunun dışında Yazın yine nakit para istedi kayinvalidem kendi memleketine gitmek için. Eşim vermemişti. Kızından almış bir miktar bir de komşudan borç istemiş. O borcu da eşimden istedi benim yanımda.
Tüm bunlara rağmen eşime bir şey desem hâlâ anam da anam diyor. Senin annen evlatların arasında ayrım yapıyor yani. Her şeyi senden bekliyor diyorum. Madem sadece yeme içmeyse bu borç demek ki gücün yetmiyor ve yemek içmek pahalı yani. Brokoli bile 80 olmuştu.
ben de bu yaz ev taşıdım
gardrop söktürüp geri taktırmaya 3-4 bin lira verdim :KK70: o da bin nazla ustayı getirmek mesele oldu. çoğu şeyi de biz kendimiz yaptık ama yapılamayacak şey var. doğalgazı mesela mecbur ustaya taktırdık filan.
hep de elden verilen paralar. bir sürü meblağ yapıyor bunlar.

siz zaten yemek alışverişinde alıyorsunuz kayıvalideye bir de ev taşınırken, memlekete giderken nakit böyle ödemeler yapınca o ipin ucu kaçar yani, eşiniz o paraları verecekse siz de bilmelisiniz. -size yetse hadi neyse de eksiye gire gire verince sıkıntı.

valla eksi bir durumum yok şükür ama 2 haftadır ben de almıyorum salatalık, biz bunları düşünürken karşımızdaki adam böyle yaparsa insan iyice delirir anlıyorum sizi...

ben de bu yaz ev taşıdım
gardrop söktürüp geri taktırmaya 3-4 bin lira verdim :KK70: o da bin nazla ustayı getirmek mesele oldu. çoğu şeyi de biz kendimiz yaptık ama yapılamayacak şey var. doğalgazı mesela mecbur ustaya taktırdık filan.
hep de elden verilen paralar. bir sürü meblağ yapıyor bunlar.

siz zaten yemek alışverişinde alıyorsunuz kayıvalideye bir de ev taşınırken, memlekete giderken nakit böyle ödemeler yapınca o ipin ucu kaçar yani, eşiniz o paraları verecekse siz de bilmelisiniz. -size yetse hadi neyse de eksiye gire gire verince sıkıntı.

valla eksi bir durumum yok şükür ama 2 haftadır ben de almıyorum salatalık, biz bunları düşünürken karşımızdaki adam böyle yaparsa insan iyice delirir anlıyorum sizi...
Aslında yazacak daha çok şey var ama artık gerek yok. Evlilik boyunca önemli hiçbir kararda beni dinlemedi. Hep bildiğini okudu.450 den aldığı gram altınları 295 e bozdurdu. 2 ay boyunca kış lastiklerini taktir deneme rağmen şehre kar yağdığı gün taktırmaya gitti kaza yaptı . Bütün emeğimizi çöp etti. Yoksa araba dediğim birikimimiz bile daha fazla olacaktı şimdi. Düşündükçe kendime çok kızıyorum. Ama insan iyi günde kötü günde yanında olayım diyor. Şu gün doğru düzgün aldığımız büyük bir şey yok, araba kredisi ev kredisi yok. Sonuç eksilerde.
Neyse. Rabbim yüreğime ferahlık verir inşallah. İnşallah çıkış yolumu gösterir bana...

Aslında yazacak daha çok şey var ama artık gerek yok. Evlilik boyunca önemli hiçbir kararda beni dinlemedi. Hep bildiğini okudu.450 den aldığı gram altınları 295 e bozdurdu. 2 ay boyunca kış lastiklerini taktir deneme rağmen şehre kar yağdığı gün taktırmaya gitti kaza yaptı . Bütün emeğimizi çöp etti. Yoksa araba dediğim birikimimiz bile daha fazla olacaktı şimdi. Düşündükçe kendime çok kızıyorum. Ama insan iyi günde kötü günde yanında olayım diyor. Şu gün doğru düzgün aldığımız büyük bir şey yok, araba kredisi ev kredisi yok. Sonuç eksilerde.
Neyse. Rabbim yüreğime ferahlık verir inşallah. İnşallah çıkış yolumu gösterir bana...
Aslında Feke aladağ filan gelebilir diye düşünüyorum sizin puana yanılıyor muyum.
Böyle bir adım atsanız belki aklı başına gelir. Bu adam alışmış, ben ne yapsam da bu kadin bana muhtac bir yere gidemez mantığında bence. Elinizdeki nakit ile de bir ev tutup içini minimal döşersiniz. Sonra hersey şekillenir zaten.

Ayni benim esim 😬 mantiksiz mantiksiz konusur, ben karsi cikinca da bi öfkelenmeler bi tripler, üste cikmalar. Ben cözümü o öfkelendiginde daha cok öfkelenerek onu bastirmakta buldum. Deli deliyi görünce comagini saklar hesabi. Onun disinda erkeklerin bu kadar beyinsiz olmasi gercekten beni sasirtiyor, yani bu beyinle bu yasa kadar iyi gelmis diyorum bazen 🤣

Sınıf öğretmenleri kafasına göre istediği ile tayin olamiyor maalesef. 142 hizmet puanimla bu yerlerden başka illler mümkün değil. Ya tek öğretmen köy okulu dağ başında merkezden çok uzak yerler olur. İl seçip beğenme lüksüm yok maalesef. 😕
Hocam İstanbul a gelirsiniz çok rahat hataya gelirsiniz uzun zaman Hatay'da yaşadım çocuğunuzla rahat edersiniz. Bazı özel durumlarda özür grubu açılıyor ilçe milli eğitimde atama bölümü ile görüşün yüz yüze durumunuzu anlatın yardımcı olacaklardır . Onlar onaylıyor çünkü özür grubunu da. Ne kadar beklemeyi düşünüyorsunuz ki sınıf öğretmenleri il disi ile iyi bir yere gitmesi çok zor ( sınıf öğretmeniyim)

Hocam İstanbul a gelirsiniz çok rahat hataya gelirsiniz uzun zaman Hatay'da yaşadım çocuğunuzla rahat edersiniz. Bazı özel durumlarda özür grubu açılıyor ilçe milli eğitimde atama bölümü ile görüşün yüz yüze durumunuzu anlatın yardımcı olacaklardır . Onlar onaylıyor çünkü özür grubunu da. Ne kadar beklemeyi düşünüyorsunuz ki sınıf öğretmenleri il disi ile iyi bir yere gitmesi çok zor ( sınıf öğretmeniyim)
Kadının evı yok İstanbul'da bır öğretmen maası ile napsın.
Bır de Hatay'dan herkes kaçıyor depremden dolayı. Kadın nıye gelsın?
Bu kadının yapacağı tek şey birikimi ile biraz borç harç bır artı bır alıp bır yerden çocuğu ile yaşayacak.

Aslında Feke aladağ filan gelebilir diye düşünüyorum sizin puana yanılıyor muyum.
Böyle bir adım atsanız belki aklı başına gelir. Bu adam alışmış, ben ne yapsam da bu kadin bana muhtac bir yere gidemez mantığında bence. Elinizdeki nakit ile de bir ev tutup içini minimal döşersiniz. Sonra hersey şekillenir zaten.
Oralar gelir ama bu ondan çok bana ve oğluma da ceza olacak. Yani onun yerine Antep veya Mardin daha merkezi, hatta arabam olursa kendimi de gidip gelebilirim. Feke veya Aladağ kışın kar yağıyor yani Adana merkez iklimi yok. O kafayı taşıyor zaten bende de sabır kalmadı farkında. Üstelik burada yaşamanın bana avantajlarını sayıyordu ama çoğu kalmadı. Kiralar uçtu, ev almak hayal, kendi böyle eksilerde. Kayinvalidem eskiden bana geldiğinde çamaşırı varsa katlardı ama hepsinden elini çekti. Üstelik biz bu kadar ona vericiyken. Şimdi tüm enerjisini kızının evinin temizliğine, ütüsüne vermiş durumda.
Eşime de bak kendim yapıyorum her şeyi, o yüzden gidince de yaparım kendi başıma diyorum. Oğlumuz kokusunda sorumluluğu artacak ya kendisinin bundan kaçıyor biliyorum.

İstanbul'u düşünmüyorum asla yani yapabileceğim bir şehir değil. Üstelik aileme de çok uzak. Öncelikle işte eş durumu yapmak için sabredeceğim. Yani kafamda buna hazirana kadar zaman verdim. Tek duam onun tayininin kabul edilmesi yazdığında.
Ya da Bursa'da yaşamayı kabul edip evliliği bitireceğim.

Kadının evı yok İstanbul'da bır öğretmen maası ile napsın.
Bır de Hatay'dan herkes kaçıyor depremden dolayı. Kadın nıye gelsın?
Bu kadının yapacağı tek şey birikimi ile biraz borç harç bır artı bır alıp bır yerden çocuğu ile yaşayacak.
Hatay i seviyorum aslında Adana'ya da yakın hiç düşünmemiştim ama zaten bu puanımla alternatifim yok. Ya da doğuya gidip 3-4 yil puan biriktireceğim ve sonrasında Adana'ya il dışı yapacağım.

nasıl olsa boşanamıyorum deyip, üstüne birikimlerinizi harcayıp, ev kredisine girip kendi hayatınızı kurmayı iyice imkansız hale getiriyorsunuz, çok çok çok mantıksız. İlerde boşansanız hesap kitap bilmeyen adama evin yarısını vermek zorunda kalacaksınız.

nasıl olsa boşanamıyorum deyip, üstüne birikimlerinizi harcayıp, ev kredisine girip kendi hayatınızı kurmayı iyice imkansız hale getiriyorsunuz, çok çok çok mantıksız. İlerde boşansanız hesap kitap bilmeyen adama evin yarısını vermek zorunda kalacaksınız.
Evet herkes uyardı bu konuda. Ben de kabul ettim artık.

İstanbul'u düşünmüyorum asla yani yapabileceğim bir şehir değil. Üstelik aileme de çok uzak. Öncelikle işte eş durumu yapmak için sabredeceğim. Yani kafamda buna hazirana kadar zaman verdim. Tek duam onun tayininin kabul edilmesi yazdığında.
Ya da Bursa'da yaşamayı kabul edip evliliği bitireceğim.
Hocam Bursa'da misiniz bende bursadayim inzaman yerinzide olsam hiç düşünmezdim. Burda çocuğunuzla kendinize çok rahat bir hayat kurabilirsiniz. Neden ailenizin yanına çok gitmek istiyorsunuz? Buranin oğlunuz içinde sosyal imkanı çok. Kiralar biraz yüksek ama altından kalkilamayacak kadar değil. Zaten kendi birikiminizi yapıyor musunuz.

Hocam Bursa'da misiniz bende bursadayim inzaman yerinzide olsam hiç düşünmezdim. Burda çocuğunuzla kendinize çok rahat bir hayat kurabilirsiniz. Neden ailenizin yanına çok gitmek istiyorsunuz? Buranin oğlunuz içinde sosyal imkanı çok. Kiralar biraz yüksek ama altından kalkilamayacak kadar değil. Zaten kendi birikiminizi yapıyor musunuz.
Ben bu şehiri sevemedim maalesef. 2017de geldik. 25 yıl memleketimde kaldım ataninca Cizre, ardından Bursa. Kimsem yok bu şehirde. 2 ablam var memleketimde. Annem orada. Babamın mezarı orada.

Babam ben 19 yaşımdayken vefat etti. Elbette kulakları çekme gibi bir durum yok. Amcam zaten hep yapıcıdır, yani en fazla çeki düzen verin harcamalarınıza, ayağınızı yorganınıza göre uzatın filan derdi sanırım. Bir de benim zaten maaş olarak destek olduğumu hatırlatırdı. Çünkü kimsenin gözünde yaptığım harcadığım görünmüyor. Bu hafta sonu pazar alışverişi için nakit sen çek dedim.
Harcamak zor geldi farkettim. Salatalık 90 olmuştu almayalım dedim ben de.
Yani kumar konusunda ben de bir şey bulamadım. Bir de beni rahatlatan çekilen tüm krediler maaş hesabına atılmıştı. Hani başka bir yere, başka bir işime gönderilmemiş.
Yazın kayinvalidemin evi taşındı, taşınmada klima sök tak, elektrik sistemi yaptır falan yani benim bilmediğim başka masraflar varsa bunları eşim ödemiş, görümcemin vermediğini söyledi. Neden istemedin dedim. Bana gittiğimiz tatilin lafını ederken iyi ne harcandıysa bölün ikiye dedim. Zora girdim de yardım iste yani. Bunun dışında Yazın yine nakit para istedi kayinvalidem kendi memleketine gitmek için. Eşim vermemişti. Kızından almış bir miktar bir de komşudan borç istemiş. O borcu da eşimden istedi benim yanımda.
Tüm bunlara rağmen eşime bir şey desem hâlâ anam da anam diyor. Senin annen evlatların arasında ayrım yapıyor yani. Her şeyi senden bekliyor diyorum. Madem sadece yeme içmeyse bu borç demek ki gücün yetmiyor ve yemek içmek pahalı yani. Brokoli bile 80 olmuştu.
Bu adama kuruş harcanmaz, sakın elindeki parayı eve falan verme , uzun vadede borçlu ve çaresiz olacaksın, bu herif bir halta yaramaz. Aklın varsa boşan kurtul...

Bu adama kuruş harcanmaz, sakın elindeki parayı eve falan verme , uzun vadede borçlu ve çaresiz olacaksın, bu herif bir halta yaramaz. Aklın varsa boşan kurtul...
Yorgunum. Hep bocaladım bu konuda. Oğlum için hangisi doğru hangisi yanlış. En çok da bunu düşündüm. Şu anda gemileri yakacak gücüm bile kalmamış.
Memleketime gidebilirsem kendi içimde hiçbir engel kalmayacak artık.

Yorgunum. Hep bocaladım bu konuda. Oğlum için hangisi doğru hangisi yanlış. En çok da bunu düşündüm. Şu anda gemileri yakacak gücüm bile kalmamış.
Memleketime gidebilirsem kendi içimde hiçbir engel kalmayacak artık.
Hakkınızda hayırlısı olsun, lakin bu adam size hep yük bunu bilin , ne kadar erken kurtulursanız o kadar iyi olacak geleceğiniz için...

Evet herkes uyardı bu konuda. Ben de kabul ettim artık.
ev muhabbeti hangi akla hizmet düşünüldü, bak kaç gün geçti konunun üzerinden, ben hala anlayabilmiş değilim
bu adamla evlilik yürümez
evi aldın diyelim, yarın öbür gün boşanmak istediğinde evin yarısını vermek zorunda olacaksın
iyice saçma sapan bi hale gelecek yani
ev dediğin 200-300 binlik bişey olsa al deriz de kaç milyonluk bişey, adam daha 140 bin eksiden çıkamıyor ev nasıl alsın
emeklerin her şeyin iyice çöp olacak

ev muhabbeti hangi akla hizmet düşünüldü, bak kaç gün geçti konunun üzerinden, ben hala anlayabilmiş değilim
bu adamla evlilik yürümez
evi aldın diyelim, yarın öbür gün boşanmak istediğinde evin yarısını vermek zorunda olacaksın
iyice saçma sapan bi hale gelecek yani
ev dediğin 200-300 binlik bişey olsa al deriz de kaç milyonluk bişey, adam daha 140 bin eksiden çıkamıyor ev nasıl alsın
emeklerin her şeyin iyice çöp olacak
Bi umut hayal ettim en azından maaşının da nereye gittiği belli olur diye. Ama zaten telefon alacağım demesiyle bitti gitti hayallerim.

Bi umut hayal ettim en azından maaşının da nereye gittiği belli olur diye. Ama zaten telefon alacağım demesiyle bitti gitti hayallerim.
o kadar borcun içinde hala telefon alacağım demesi, bunun derdine düşmesi...
benim hesabını kitabını bilmeyen birkaç arkadaşım var
eksiye meksiye düşerler, maaşı 1 haftada bitirdikleri de olur
param yok diyen kadın bi bakmışım yurt dışından hikayeler atar, konusu geçtiğinde de tatil parasını kredi çekerek hallettim der
bir başkası krediyi krediyle kapatır, ödediği faizin haddi hesabı yok
böyle ayranı yok içmeye, faytonla gider eğlenceye modunda yaşar bu saydıklarım
ama bu arkadaşlarım bekarlar ve aileleriyle yaşıyorlar
yani fazla sorumluluk sahibi değiller. sadece kendilerine karşı sorumlular
düşünmeleri gereken pek bi kimse yok kendilerinden başka
fakat senin kocan her şeyden önce bir baba. bu adamın bir ailesi var
insan bir aile kurmuşsa, evladı da varsa her şeyden önce bu aileyi düşünmek zorunda
ortada bir çocuk varken, eşle para yüzünden borç yüzünden kavga ederken telefon almayı düşünemez bir insan
düşünmemeli
sırf bu telefon konusu bile bu adamın paradan puldan anlamadığının bir göstergesi
beş kuruşun da olmasa kenarda yok bildiğin bir paran olsun, en kötü ihtimalle her ay 1 gramcık da olsa altın al kenara koy zihniyeti ile yetiştirilen kadınlarız biz
annelerimizin hep bi kirli çıkısı vardır
biz o kültürle büyüdük ettik
olmaz yani böyle. olmamalı.

X