Yok ya niye her Allahın günü zevk alayım elli çeşit yemek yapmaktan. Az yesin aşçı tutsun o pişirsin deli midir nedir kocan?Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
En zor yemek 2 saat olabilir ama hergün yapilmak zorunda olunan bir iş olunca haliyle ara ara bıkkınlık gelebiliyor. Mutfak beni genel olarak çok yorar zatenEve aşçı alsanız aşçı , eşinin isteklerine en fazla 3 gün dayanır, sonra topuklayıp kaçardı.
" Yeğğmeek, yeğğmeeek" diyen bir adamı hele ki aileleri ilk kez burada gördüm. Bu kadar da
" yeğğmeek, yeğğmeeek" denmez.
Bu arada adam daha evlenmeden millete senin dedikodunu yapmış gibi olmuş, "ya yemek yapmazsa" bilmem ne. Ulan sen eve hizmetçi mi alıyorsun? Böyle biriyle evlenerek hata etmişsin.
Kimisi " ne var yemek yapmakta, en zor yemek 2 saat" veya " sen de şu yemekleri önceden buzluğa at" gibi tavsiyeler vermiş de buradaki mesele yemek yapmanın zorluğu değil, mesele koca kişisinin " yeğmeek, yeğğmek, daha çok yeğmeek, her öğün 3 çeşit yeğmeek" diyerek insanlıktan çıkması ve ailelerin de aynı kafada olması.
Yemek işini nasil hallediyorsunuzHiç yemek yapmıyorum ben
13 yıldır evliyiz çocuğum da var gene de yapmıyorum
Öyle can atılmıyor yani eşine söyle
Bu ne çeşit çeşit istemiş bi de
Sonuç olarak evliliğin cilvelerinden biri de yemek yapmak karın doyurmaktır.Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
Eşim işten gelip yapıyorYemek işini nasil hallediyorsunuz
Kocanız mı yapıyor?Hiç yemek yapmıyorum ben
13 yıldır evliyiz çocuğum da var gene de yapmıyorum
Öyle can atılmıyor yani eşine söyle
Bu ne çeşit çeşit istemiş bi de
Siz çalışıyor musunuz? Şundan soruyorum, karısı ev hanımı olup, eve gelip yemek yapan koca duymadım da..Ya da mutfağı çok mu seviyor?Eşim işten gelip yapıyor
Bana kalsa hergün peynir ekmek yerim ya da yumurta falan kırarım
Adamın niyeti mutfağa girmek olsa şimdiye yüz kez yüz çeşit yemek yapmıştı. Adamın niyeti karısının ona özel aşçılık yapması.Sonuç olarak evliliğin cilvelerinden biri de yemek yapmak karın doyurmaktır.
Eşinizle ortak bir nokta da buluşmak zorundasınız..
Oturun güzelce konuşun, ciğer, lahmacun, kebap,meze tarzı yemekleri eşiniz yapsın ki erkekler bu yemekler için mutfağa girmeyi severler.
Diğer, hamur işi, sebze yemeklerini de siz yapın..
Ve mümkünse Aileleri her şeyden haberdar etmeyin..
Çalışıyorum ama eve ondan erken geliyorumSiz çalışıyor musunuz? Şundan soruyorum, karısı ev hanımı olup, eve gelip yemek yapan koca duymadım da..Ya da mutfağı çok mu seviyor?
yemek yapmayı sevmiyor olabilirsiniz ama 3 4 cesit yemek yapınca bütün günüde almıyor yani, gayet bunları yapacak zamanınız kalıyorPeki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim