Eşinize yemek yapmak için can atıyor musunuz ?

biz karadenizliyiz yaa. eve misafir gelse direkt karalahana sarması istiyor çıldırırsın

Mesaiye kaldığım için eve eşimden sonra dönüyordum eşim çalışmaya devam etmemi istemedi
Boğazını düşündüğünden,karım yorulur diye bir derdi yok Kocaniza çok gıcık oldum adam sırf koca boğazını doyursun diye evlenmiş.21 senelik evliyim ,kadınların en büyük sorunu bugün ne yemek yapsam?? Bir şekilde katın doyuyor yeri geliyor insan hasta oluyor idi çıkıyor makarna yapıp yeniyor.Sizin koca gibisini hiç görmedim adam boğaz olarak dünyaya gelmiş madem önceliği bu ahçı biriyle evlenseymiş,hoş bunda bu boğaz ve bencillik varken o bile yetisemezmis

Ben yemek yapmakla alaka kurmadım ki. Adam işten çık demiş çıkmışsınız, çalışmana izin vermiyorum demiş tamam demişsiniz. Eşten geç geliyor olmak işten ayrılmak için bir sebep değil zaten. Siz zorlanıyor olabilirsiniz mesaili çalışma konusunda, o zaman da şartları daha rahat olan bir iş bakılırdı. Çalışma hayatını tamamen bitirmek, çalışıp çalışmama kararını kocanın iznine bırakmak üzgünüm ama bütün hayatını ve geleceğini adamın ellerine bırakmak demek. Hele ki sizinki gibi bir aile varken ortada.

Bu gün bende fırında lahmacun yaptım yardimcilarim ogullarimdi ,eşimi pazara gönderdim.Butun yük kadına yüklenmez....

Yani tâbi sen sevmeyebilirsin. Eşinin de zorlaması saçma ama yurtdışından geliyormuş ozlemistir. Birde dolmaların iç harcı aynı. Sarmayı ayrı biberi ayrı tencereye koyarsın akşamdan yapıp dolaba koyarsın sabah pisirirsin. Lahmacunu biz fırından yaptırıyoruz. Bir de ciğer kalıyor onu da yavaş yavaş halledersin bence o kadar da zor değil

Benim esimde yemeğe düşkündür. Kendi de girer mutfağa her fırsatta. Hafta sonu evde kahvaltı yapacaksak, akşamdan bir sürü tarif bakar, sabah gider alışverişi yapar mutfağa girer, yapar. Et yemeklerini kendi yapmayı sever. Bunun haricinde bende de bekler ama baskıyla değil. Çalışmadığım dönemde, yemek yapmadığım da oldu, geçistirmelik bazi şeyler yaptığımda. Hele çocuklar küçükken kendisinin gelip yaptığı oluyordu, karnımız doysa yeter modunda yasadik bir dönem. Böyle olunca eşimin lezzet düşkünlüğü benim gözüme batmiyor. Elimden geldiği kadarıyla yapıyorum geri kalan zamanda.
Esiniz gibi bir adam ne lohusalik tanır, ne küçük bebekli hayatı, hamile olsanız bulantısı olacak belki mutfağa girmekte zorlanacaksiniz. Ben ev işi, yemek konularının eşler arasında bu denli sorun olmasını anlamıyorum. Zorbalığa giriyor artık bir yerden sonra. Kimseye her gün 3 çeşit şunu şunu yap diye talimat veremeyiz. Otursun kendi yapsın o kadarını.

Son düzenleme:
1.5 yıldır evliyim ilk 1 yıl çok saftım lahmacun,pide,hamburger,pizza ve daha niceleri evde yapıp durdum. Sonra bi anda noluyo lan dedim napıyorum ben?
Son 5-6 aydır da eşim mantı istedi mesela açamam dedim annen yapıyosa onda yersin dedim. Geçen aşure istedi ben yemiyorum zaten yine yapmadım. Kesinlikle saf olmamak lazım.
Bu arada eşinizin ailesine bu kız yemek yapamıyor sorun olur mu demesi iğrenc.
Siz onun hizmetçisi değilsiniz.

Ben sevmiyorum mutfak işlerini. Ama yapmadığım yapamadığım bir şey de yok. Kaldı ki evlenmeden önce de yapmayı bilmiyordum. Hep netten bakıp yapıyorum. Ama eşim bana bir kere olsun böyle cümleler kurmadı. Ne yaptıysam yapabildiysem onu yedi ve yemek yemeyi çok seven bir insandır. Ben olsam kimseyi dinlemem evimin içindeki sorundan kime ne? Yine ne istiyorsam onu yaparım. Eşinizi buna alıştırın derim.

Kız bir de bunları evde yapınca dışarı yemek yemeye bile çıkartmıyorlar bir süre sonra. Bende yapmıyorum çoğu şeyi artık bilmiyorum diyorum netten bak diyince de çocukla nasıl yapayım diyorım. bende bir ara abartıp tavuk dünyası menüsü falan yapmaya başlamıştım. Baktım adam yemeye çıkartmamaya başladı bıraktım artık

Bende ev hanımı olduğum için zaten yemek yapmaktayım.
Bazen menüleri ben belirliyorum .
Bazende denk gelirse onun sevdiğini
Hazırlıyorum.
genelde içimden gelerek yapıyorum.
Eşimde izin gününde yapar.
Genelde sorun yaşamıyoruz bu yemek konusunda.

Eve aşçı alsanız aşçı , eşinin isteklerine en fazla 3 gün dayanır, sonra topuklayıp kaçardı.

" Yeğğmeek, yeğğmeeek" diyen bir adamı hele ki aileleri ilk kez burada gördüm. Bu kadar da
" yeğğmeek, yeğğmeeek" denmez.

Bu arada adam daha evlenmeden millete senin dedikodunu yapmış gibi olmuş, "ya yemek yapmazsa" bilmem ne. Ulan sen eve hizmetçi mi alıyorsun? Böyle biriyle evlenerek hata etmişsin.

Kimisi " ne var yemek yapmakta, en zor yemek 2 saat" veya " sen de şu yemekleri önceden buzluğa at" gibi tavsiyeler vermiş de buradaki mesele yemek yapmanın zorluğu değil, mesele koca kişisinin " yeğmeek, yeğğmek, daha çok yeğmeek, her öğün 3 çeşit yeğmeek" diyerek insanlıktan çıkması ve ailelerin de aynı kafada olması.

Yemeği mecbur olduğum için yapıyorum, çocuklarım ve biz sağlıklı beslenelim diye neyine can atıcam yaa soğan doğrarken gözlerim yansın diye mi yoksa saçım başım soğan salça koksun diye mi… Ama şu da var çocuklardan önce vaktim çoktu, günde üç saat çalışıyordum, istediği özel bir yemek olursa yapıyordum hoş şimdi de yaparım ama can atarak değil bi de haftasonunu beklemek zorunda yalnız hayatım boyunca ciğer pişirmedim, pişirilen yerde durmadım, o sofraya oturmadım bi ciğer bi de işkembe kimse benden kesinlikle istemesin geri kalanları canım isterse, vaktim varsa yaparım.

Eşiniz için değil de fikir olsun diye yazayım biber dolması ve yaprak sarmasını vaktinizin olduğu bir günde yapıp buzluğa atabilirsiniz
Lahmacunu hazır yufkadan yapıyorum çok pratik oluyor

3 öğün mükemmel sofralar kurmak için evlenmiyoruz heralde.
Elim pek yatkın değildir, hayatta kalacak ve sağlıklı olacağımız şekilde yapiyorum yemekleri. Eşim benden bi kere yaprak sarması istedi, tüm günümü alınca artık annesinden ablasindan istiyor. Gerçekten çok zahmetli.
Eşiniz az yesin kendine hizmetçi tutsun.
Bir günde lahmacun ciger dolma sarma yiyen kimseyi tanımıyorum. Abartmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…