• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşiniz ve para mevzusu

yapmıyor zaten
ben kardesımle bırlıkte calıstıgım için herseyden haberım oluyor
hatun işten cıkıyor her aksam 5 gbi arar kardesımı,
boncukkk bu aksam nerde yıyıyoruz, boncukkkk onu mu yesek, boncukkk bunu mu yesek
yiye yiye bitiremedi çocuğu :KK70:

Normalde erkek eşini arar , ne yiyelim aksam , ne yemek yaptın falan diye bizimkilerde tam tersi, nerede ne yenecek :)

boncuk ne ay kedi gibi :)

Noktası noktasına katılıyorum..

Evlenmek istediğim adam tarzı işte budur..

edit: Çünkü ben babamdan böyle gördüm.

Annem çalışsa da onun parasına dokunamazdı,kıyamazdı.Utanırdı bu durumdan.

En zor zamanlarımızda bile annem zorla vermiştir.

Bugün 29 yaşındayım.Hala bir yere gittiğimizde ne ablama ne bana hesap ödetir.

Baba bırak biz çalışıyoruz desekte olsun Ben daha ölmedim der..

Benim eş profilim babam gibi bir adam bu yüzden.

Bize der ki: Size değer veren adamla evlenin,zengin fakir farketmez.Cebinde 10 lirası olsun ama sizin için harcamaktan korkmasın.

Erkek böyle olmalı bence ya, kadının parasına güvenmeden yaşamalı.

siz benim düşündüklerimi daha iyi ifade etmişsiniz demek istediğim bu benim için harcamaktan korkmaması.. yoksa başta dediğim gibi canım param yok simit yiyelim mi dese niye yok niye kazanmıyorsun demem yani.. ve aynen baba profilinden de kaynaklanıyor olabilir :) artık erkekler daha yüzsüz çünkü hiç utanmıyorlar biz utanırken onlar bir gıdım utanmıyor yani çok garip geliyor bu
ben doktor olucam eşim doktor olacak hesap şöyle ödenecek böyle yapılacak planları hayatın akışına uygun değil, belki doktor olmaz eşin olursa zaten nasıl görüşeceksiniz bilmem, ha bizim kurumda 20 senedir evrak doktorluğu yapanlar da var ama tıp doktoru olucam dersen eş kişisi de derse nöbeti şusu busu o tempo nasıl olacak

fazla mekanik buldum hayata bakışını, mantıklı insanları severim makulü de odur bence ama mekanik olmak duygudan soyutlanmak başka şey

zaten bunu bilemem evlenceğimi bile bilemem sadece bakış tarzım ve umarım böyle biri olur dediğim şekli yansıttım burada :) yoksa o zamana kdar yaşayacağımı da Allah bilir :)

siz benim düşündüklerimi daha iyi ifade etmişsiniz demek istediğim bu benim için harcamaktan korkmaması.. yoksa başta dediğim gibi canım param yok simit yiyelim mi dese niye yok niye kazanmıyorsun demem yani.. ve aynen baba profilinden de kaynaklanıyor olabilir :) artık erkekler daha yüzsüz çünkü hiç utanmıyorlar biz utanırken onlar bir gıdım utanmıyor yani çok garip geliyor bu

zaten bunu bilemem evlenceğimi bile bilemem sadece bakış tarzım ve umarım böyle biri olur dediğim şekli yansıttım burada :) yoksa o zamana kdar yaşayacağımı da Allah bilir :)

Allah bilir noktasında isen henüz Tanrı kompleksi başlamamış bu da güzel bişey :)

ay dalga geçmediyseniz bence anladınız beni :) ben böyle sömürme yönündeki insanları sevmiyorum işte..

bunlar dışında evlilik konusunda şüphelerim vardır. aldatılmayı kaldıramam çünkü önceden asla evlenmicem gereksiz derdim de artık biraz daha alıştım bu fikre ama gene de çok tedbirciyim. ve evlenceksem de tek bi evlilik yapmak isterim. ayrılma gibi bi durum söz konusu olmamalı benim için. detaycıyım biraz dolayısı ile.. bide işte aile varlığı da önemli bir şey. hem evlilikte sömürülüp sonra boşanınca aile varlığımın yarısının ona kalmasını da istemem ( evlenmeden önce tapu devri yapmam çünkü annem babam hayattayken (allaha şükür) böyle bir şey istemem ) ondan böyle babam gibi bi nevi her şeyiyle destek olcak biri olmalı. o beni bir düşünse ben zaten istemsizce 100 düşünürüm yani yapı olarak :) yüzsüzce para isteyen erkekleri gördükten sonra böyle oldum biraz ya. ne biliyim azıcık çekinse yani..

eleştiriyi göze alarak aslında böyle bi konuyu açıp bu kadar net bir şekilde düşüncemi ifade ettim. çünkü hiç birimiz aynı görüşte olmak zorunda değiliz bence. evet 20 bine biraz daha eleştiri gelebilir ama 20 binin emeğini vermek için 6 yılın her bir günü 1 ay sonra sınav var 2 hafta sonra sınav var o hasta bu hasta sabah 6 vs demeden çalışıyorum çalışıyoruz. şuanda 2 gündür uyumuyorum ve bundan önceki 3 gündür de 4 saat uyudum sanırım ders çalışmaktan.. hakedeceğim bi para olcağı için paranın miktarı konusunda eleştirileri görmezden gelebilirim..
öğrenciyken bu hesaba girmemin sebebi de öğrencilikten çıktıktan sonra insanlar daha da çıkarcı oluyor kadınlar zengin bi koca erkekler zengin bir kadın arıyor. ben zengin de aramıyorum aslında ben elindeki bu benim sen de kazanıyorsun niye vereyim ki sana demeyecek ve düşünceli olcak birini arıyorum.
Sevgilim hesabı ödüyor bazen ama şöyle mesela ben onun ödeyeceğini hissettiğimde az yemeye çalışıyorum onun durumu benden iyi değildir ( ikimiz de öğrenciyiz ama onun son yıl olduğu için aylık cüzi bi miktar intern maaşı var 300-400 tl falan sanırım.. ) ama o param yok pek sen ödersin diyeceği zamanlar ( hissediyorum davranışından da ) hiç sallamıyor hiç çekinmiyor. ben mi hatalıyım anlamıyorumki karşımdaki ödeyeceği zaman bi dikkat ediyorum bunu hissettiğimde sonra gelip kendim alırım şimdi yanında o kadar pahalı şey almayayım sorun olmasın diyorum. bu düşünceliliği ondan göremediğimden şüphelerim var. aslında baya iyi biri ve aldatmaz yani beni kaybetmekten baya korkuyor ama bu para olayında ne biliyim huylanıyorum işte valla sonum evlilik sözleşmesi gibi :) babamın fakirlik hallerinden rahat günlerine gelişinde yaptığı birikimi kimseye harcatmak istemem açıkcası ya.. kendim de satmam kefene saklarım ama baba yadigarı derim yani.. bu konu da geçmişti saçma bulmuştu biraz ondan da şüphelendim :KK70:
Ama dertten çok meraktı ve evet anket gibi yapmak istedim aslında ama daha çok eleştiri ve tartışmaya döndü gibi.. uykusuzluktan da biraz üşendim ankete tek tek şık girmeye aslında anket yapacaktım :)
Bence esas şu son yazdığın paragrafı konu olarak acsaydin daha sağlıklı yorumlar alırdın. Kocam bana baksın algisi oluştu çünkü ilk mesajlarında.
Bu arada hepimiz meslegimize emek veriyoruz burda karşısındakinin ne iş yaptığını da bilmiyorsun ne emeklerle o noktaya geldiğini de. Ne şartlarda okudgunuzu biliyorum elbette hakkınız. Ama son zamanlarda doktorluk mesleği yalnızca parasıyla anılır oldu bu beni rahatsız ediyor. Zaten konunun özü de dediğim gibi şu son yazdıkların.
Ben hesap ödemenin erkek işi olduguna inanmıyorum, ama cogunlukla ben kabul etmesem de sevgilim öder. Sen sanırım böyle bir tavır bekliyorsun erkek arkadaşından ve bunu görememek seni rahatsız ediyor. Peki sence bunu ailenin maddi durumu iyi olduğu için mi yapıyor? Onda para vardır nasılsa diye düşünerek mi? Ya da hep ben mi odeyecegim bugün de o ödesin diye yolunma psikolojisiyle mi? Sen ne düşünüyorsun?

ay neden güvenmesin karısının parasına, bu kız nasıl kocam doktor olacak öyle istiyorum diyosa bir erkek de pekala çalışan eş isteyebilir,ha bunun şartı nedir çalışan kadına her koşulda yardım etmesi sorumluluk alması, tam bir hayat arkadaşlığı, birlikte bir düzen kurmaktan kendi yağında kavrulmaktan daha güzel bişey olabilir mi, eşi çalışıyoken neden tek maaşlı gibi tüm harcamaları erkek yapsın ki

Bizim ülkemiz de bunu düşünen adam var mı sence? Parmakla gösterilecek kadar varsa var.

Ben çalışıyorsam,zaten kasa ortak ben bundan bahsetmiyorum. Param bana kalsın,eşim evi geçindirsin demiyorum.

Diyorum ki; Ben de çalışacağım o da çalışacak AMA benimle para muhabbeti yapmayacak.

Dışarda yemek yiyorsak ve eşimse ( bknız:sevgili demiyorum) onun ödemesi hoşuma gider.

Faturaları,kirayı vs onun takip etmesi hoşuma gider.O ödeyecek demiyorum , ödediği para zaten bizim paramız.

Parasal işlerin takibi erkekte olacak bu kadar net.

valla ben eşimle dışarı çıktığımda kimin yanında varsa o öder. erkeğin para vermesiyle korumacı olması arasında hiçbir şekilde bağlantı kuramadım.

biz planlı olarak değil de bir harcama tablomuz var yani.
ben maaşımdan arabamız için çektiğimiz kredinin birini ödüyorum.
ev kirasını ödüyorum.
mutfak harcaması da ben de.
harçlığımı da alıp kalan parayı eşimin hesabına atıyorum.
eşimde:
arabanın diğer kredisini öder.
yatırım için bir kredimiz var onu öder.
çocuğun kreşini öder.
faturaları öder.
harçlığını alır.
bir de kredi kartı var ekstrem harcamalar için onu öder.

kimin parası kalmazsa diğeri de ona destek çıkar.

erkek para harcadıkça kadını malı olarak görmeye başlıyor, ona sahip olduğunu zannediyor. sonra bir sorun olduğunda ya da ayrılık durumunda ben sana şu kadar harcadım diye yüzüne vuruyor erkek milletine güven olmaz. o yüzden erkeğe fazla harcatmadan hesaplar ortak olmalıdır. yani kadın ve erkek evin geçimine eşit katkıda bulunmalıdır kadın çalışıyorsa.

sevgililik anlarında da kadın çalışmasa bile hesaplar bir sen bir o olmalı ki erkek havalanmasın.

sonra seni para yiyici olarak görüp ileriye dönük düşünmeyebiliyor.

bana göre evi erkek geçindirmeli demen çok anlamsız sen kendi paranı gönlünce harca ama erkeğin parası evin parası olsun bir akıllı sizsiniz değil mi?
şu hayat şartlarında sadece tek maaşla geçinmek kolay zannediyorsunuz?

saçma kalıplarınızda kurtulun artık. bu benim fikrim deyip geçemezsin, kendi çocuğunu da böyle ataerkil kafayla yetiştireceksin demek ki...

demek istediğimi herkes böyle anlamış üzülüyorum ben kendim harcıyayım sırf demiyorum ki.. ilk ondan o fedakarlığı o çabayı göreyim sonra neyim varsa onundur zaten bu ben istemesem de bu şekilde gelişir. ama gelip benden sen ödesene diyen birine hiç bişi almak yapmak istemem..
para yiyici olarak görülceğimi sanmıyorum daha çok onların benim paramı yemesinden korkuyorum ahah :D yani o tarz bakan istemeden bana para harcayacak (zoraki) biriyle beraber olmam. seven kişinin de zoraki harcıyacağını sanmıyorum.. kendi çocuğumun seçimleri kendisinindir onu bilemem ben kendi hayatımdan sorumluyum

demek istediğimi herkes böyle anlamış üzülüyorum ben kendim harcıyayım sırf demiyorum ki.. ilk ondan o fedakarlığı o çabayı göreyim sonra neyim varsa onundur zaten bu ben istemesem de bu şekilde gelişir. ama gelip benden sen ödesene diyen birine hiç bişi almak yapmak istemem..
para yiyici olarak görülceğimi sanmıyorum daha çok onların benim paramı yemesinden korkuyorum ahah :KK70: yani o tarz bakan istemeden bana para harcayacak (zoraki) biriyle beraber olmam. seven kişinin de zoraki harcıyacağını sanmıyorum.. kendi çocuğumun seçimleri kendisinindir onu bilemem ben kendi hayatımdan sorumluyum

eee erkek de önce bir bakayım fedakar biri mi diye düşünürse ya da erkek de ya kadın benim paramı yerse diye düşünürse ne olacak?

kusura bakma, böyle bir karakterden iyi bir eş çıkmaz.
senin evliliğin kısa sürede çöker.

Bizim ülkemiz de bunu düşünen adam var mı sence? Parmakla gösterilecek kadar varsa var.

Ben çalışıyorsam,zaten kasa ortak ben bundan bahsetmiyorum. Param bana kalsın,eşim evi geçindirsin demiyorum.

Diyorum ki; Ben de çalışacağım o da çalışacak AMA benimle para muhabbeti yapmayacak.

Dışarda yemek yiyorsak ve eşimse ( bknız:sevgili demiyorum) onun ödemesi hoşuma gider.

Faturaları,kirayı vs onun takip etmesi hoşuma gider.O ödeyecek demiyorum , ödediği para zaten bizim paramız.

Parasal işlerin takibi erkekte olacak bu kadar net.

bizim 14 senedir hiç olmadı bu, dersanede tanıştık, öğrenci harçlıkları ile bir hamburgeri bölüştüğümüz oldu, sonra o 20 yaşında göreve başladı ben öğrenci idim, o harcardı çoğu kez ama ben gene de bugün de ben ısmarlayayım derdim, oturup hiç konuşmadık bunu, taraflar birbirini kese olarak hiç görmedi, ben 2 sene ücretsiz izin aldım, sadece 2 seneyi tolore edebilir miyiz 1 sene mi alsam diye konuştuk, çünkü ev kredimiz vardı, ama küçük bir ildeydik hadi dedik 2 sene olsun bizi sarsmaz, bunlar konuşulur ama eşler arasında, hayat zor, adam eşi hayat arkadaşı dururken kiminle konuşacak varı yoğu, sütten ağzın yanmış anlıyorum ama hayata lütfen böyle bakma

bu bakış açısı önünde sonunda erkeğe, insana diyim ehhhh yeter be dedirtir

Bizde işler şöyle yürüyor.kartim bende dır.ama harcamalar tabiki ortak.yeni evlendik.esim eşya kredisi ödüyor ;) ben araba kredisi ödüyorum.anlayacagin borç tavan yaptı :KK33: ama buna şükür deyip devam ediyoruz...kredi kartlarılmiiz kıramizi odeyince elimizde ne kalıyor.mesela baktık elimizde 1000 lira mı kaldı. 700 onda kalır 300 bende. Bununla benim ekdersime kadar geçiririz çok şükür. Benim ek dersim yatınca ben çekerim eşime veririm yine bir miktar onunla da maaşa kadar geçiririz;) yani herşey ortak.........

biz de hiç sorun olmuyor. senin paran benim param yok. evi o geçindirir artarsa birikim yapar. benim param ihtiyaç olursa kullanılır, ihtiyaç olmazsa birikime gider. eksiği falan o alır. Çalışıyorum diye kendi sorumluluklarına ortak etmeye çalışmaz yani

ayri banka hesaplarimiz var.
yuklu alisveris, ev kredisi vs esim oder.
evdeki herkesin gardirop ve ayakkabi ihtiyacini ben gideririm, esimi yemege cikartirim, cocuklara oyuncak vs bnden gider.
birbirimizin hesaplarinda ne kadar para oldugunu biliriz, yetmedigi yerde paslasiriz.
2. cocuktan sonra esim yardimci olmaya zorunlu hissetti kendini,en azindan bizi doyurur, bulasiklari makineye koyar.

profesör unvanlı hocamız sunum sonunda kesilmek üzere bize pasta yaptırmış, içinden gelmiş, yedik teşekkür ettik, sonra bir öğrenci herkesten 2.5 tl toplamaya başladı, odasına gider gitmez birisini çağırmış fişi göstermiş ve kişi sayısına böl topla demiş

ay inanmıyorum bu çok kötüymüş hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım allahtan.. bir mikrobiyoloji profesörüyle lahmacun partisi vermişliğimiz vardı ders sırasında hadi odama gidelim diye 20-30 kişi küçücük yere sığmıştık. gerçi çok sevmem lahmacun yememiştim ama çok hoş bi anıdır ya hocanın öyle şeker olması boşverin dersi falan diye.. hatırladım mutlu oldum :))

Arkadaşlar bu konuyu millet niye yanlış anlıyorr ben anlamadım.

Senin paran ayrı benim param ayrı mı diyor konu sahibi???

Diyor ki; Para işleri erkekte olur kısaca.

Yemin ediyorum su 4 yılda tanıdığım adamlar yüzünden evlilikten soğudum be

Kadın parasına güvenen adamla kim evlenir yahu???

Kadın çalışıyormuş daaa parası varmışdaaaaa ; erkekler bu yüzden hem çalışan hem de evde köle olan kadın arıyor zatenn..

Kusura bakmayın valla,ben çalışsam da eşimi rahata alıştırmam.Erkekler gelmiyor rahata.

O erkek olmayı,ben kadın olmayı unutmadan yaşamak istiyorum.

bi anlayan daha teşekkürler :)) sanırım siz de benim karşılaştığım tarz da erkeklerle karşılaşmışsınız ondan :)) öyle gerçekten bazıları zengin kadın bulayım diye bakıyor.. ve evet fazla rahata gelince o paralar başkasına akmaya başlayabiliyor...

7. sayfaya kadar olan yorumları sıkılmadan okudum.
Bence egoist falan değilsin, gayette seni haklı buldum. Erkek kadından bir adım önde olmalı. Kadın da kazanmalı, getirmeli harcamalı. Ama erkek bir adım daha önde olmalı bence.
Ama evliliklerde senin paran, benim param olayına çok karşıyım.

6 yıllık evliyim 5 aydır çalışıyorum çalışmazken kartım vardı nakiti eşimin cebinden alırdım hiç sorun yaşamadım şimdi çalışıyorum kartımı eşime verdim eskisi gibi devam edelim dedim yoksa sen ben olacaktı faturayı sen öde yok mutfagı sen gör ben sevmiyorum öyle muhabbeti böyle iyi kartla harcıyorum eşim ödüyo paralsr eşimde toplanıyo

İkili iliskilerde para mevzusu bana cok itici gelmistir. Yasamamisimdirda hic. Hayat standartinizin siradan kisilerden farkli olmasi aslinda size bu sorulari sorduran ve bu konuyu actiran.2 asgari ucretli ciftin hayatinda hic duaunmeyecegi seyler olurdu herhalde hikayenin arasinda gecen bir kac detay.sizi rahatsiz eden sey parayla ilgili bir konunun kadindan cekinmeden istenebilmesi aslinda. Ruhumuzda yasattigimiz erkek profilinde genelde guclu sahiplenen (baba kivaminda ama baba kadar samimi olamayacak) benim oldugum yerde korkmayacaksin cekinmeyeceksin havasi hakim. Banada erkegi o kivamda gormek rahatsiz edici geliyor. hesabin odenmesini bekleyen ,yedigine ictigine dikkat eden vb. Ama is hayat paylasmaya geldiginde yasamlari birleştirsiginde bunlara takilmak aklina bile gelmiyor. Sen ben den cikip biz olmanin getirilerini yasiyorsun. Ve ustelik seve seve yapiyorsun. Flort durumlarinda bunu anlayabilirsin zaten.tercihlerini ona gore kullanirsin.

Bir erkeğin korumasına ihtiyacım yok ben bir bireyim. Ama hayat müşterek ve evlilik zor zamanında destek olmaktır eşim de bunu yapmalı. Aynı şekilde ben de ona destek olurum.

Kesinlikle erkek önde olmalı.bizde tüm parasal işlerle eşim ilgilenir yani şöyle ki.mesela ben kirayı veririm o ev sahibine verir.boyle....yine para ortak ama hesaplar ondan ;) bu arada benden çok maaş alır eşya Kredimiz biterse insallahh eve gireceğiz o yüzden bizde herşeyi eşim karşılayamaz. Ben de istemem böyle bişeyi. Çünkü bende iyi kazanıyorum yani çok şükür....eşim kadar kazanıyorum;)

Back