- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
Ben hem maddi hem manevi alışkın değilim zorlanmaya sadece kocamın değil tüm ailenin sorumluluğunu alıcam kıyafetlerini bile ben ütülücem yemeği var bulaşığı var resmen hizmetçilik düşününce içim kararıyor artık.
Şuan annem elimi bişeye dokundurmuyor ders çalış sen daha çok yaparsın ben yaparım sen yorulma.
Babam desen ayrı çok düşkün bana ben bunları bırakıp onun yaşadığı şehre gidicem üstüne aynı ev kesinlikle olmaz zaten beni kaybeder belki de o istemicek beni ben kabul etmediğim için bilemiyorum..
Bunları keşke yüzüne söyleyebilsem çocuk muyuz biz ayrı evde yaşamak varken neden aynı ev dediğimde abimde ben evlenene kadar düşünüyor abim çocuk mu yani dedi bana.Kendisi babasına şuan bunu söyleyemiyor ama senden fedakarlık istiyor. Kusura bakma 1 kere evleniyorsun, daha aynı evde yaşamadan bunu dile getiremeyen insan aynı evde otururken nasıl sözünü geçirecek. Sürekli babasının himayesi altında olacak.
İkimizin gelirinden bahsettim ev alabiliriz yani kendimizde babamın da bana her ay katkısı oluyor.Hem öğretmenlik okuyorum diyorsun hem dolgun maasim var diyorsun ben anlamadim once bak bi atanabilecek misin hatta atanirsan kimbilir hangi şehre gideceksin sonra düşünün bunlari
sağolun ne diyeyim haklısınız.Ayrılma dünyanın kaç bucak olduğunu gör o zaman ne diyelim
Annesi mutfakta iş yaparken ben yatamam vicdanım el vermez haliyle bütün iş benim olucak tabi kabul edersem.Ki büyük konuşmayayım aşkımdan ölsem de olmaz.Neden tüm işi siz yapacaksınız? Siz de çalışacaksanız ev işini de paylaşacaksınız. Baştan bu tip şeyleri kabul ederseniz hayatınız cehenneme döner tabi.
Erkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz mutluyuz şükür yakın zamanda evlilik düşünüyoruz ikimizde çalışıcaz evlenince maddi açıdan sıkıntı yok güzel dolgun maaşımız var ( bunu belirlitiyorum arkadaşlar çünkü bununla ilgili konu )
Sevgilimin aile bağları çok kuvvetli öyle de olmalı zaten ama bununki aşırı.
4 kardeşe tek tek ev alıcaklar ve kardeşlere kredi çekip maddi yardım da bulunulacak babası bu şekilde istiyormuş bekarken tamam olabilir ama ya evlinince nolucak kızlar.
Ve biz evlenince kendisinden büyük abisine ev kredisi çekicekler yine bütün kardeşler, bizim de düğün falan olunca haliyle masraf olucak ayrı eve çıkamıcakmışız kirada ne işimiz varmış babası öyle dermiş burda ev dururken neden kiraymış.
Abisinin kredi borcu bitene kadar ailesinin evinde 1 yıl yaşıcakmışız.Ben aynı evde yapamam diyorum çalışıcam Allah izin verirse öğretmenlik okuyorum okulum biticek herkesin bi düzeni var iyi bi maaşım varken neden kendi evim olmasın neden 1 yıl ailesiyle oturayım sırf abisinin kredisi için onunki bitince hepsi bu defa bize alıcakmış biz de 1 yılda evimize çıkıcakmışız aynı evde yapamam dedim ayrı olalım tatlı olsun diyorum babama ne derim babam birlik beraberlik istiyo evimiz çok büyük villa tarzı geniş diyor ama benim evim değil kulübe olsun eşimle benim olsun, 1 yılda olsa benim için dayanamaz mısın diyor ? Bu benim için dayanamaz mısın sözü beni bitiriyor.
Çok sıkıntıdayım ağlıyorum artık napıcam arkadaşlar ben nasıl ikna edicem kendinizi benim yerime koyar mısınız lütfen ikna için neler demeliyim ki vazgeçsin ?
(Ayrıl demeyin lütfen)
Annesi melekmiş melek anne oğluna el kızı kardeşleri birbirine düşürür diyen biri.Aaa deja-vu:)
O 1 sene olur bilmem kaç sene...
O çok sevgili koca olur lanet adam...
O iyi huylu kayınvalide, kayınpeder olur birer yılan.
Sen eski sen olmazsın ve bunları yaşayacağıma 5 sene bekleseydim dersin, buraya da yazıyorum.
Ki ben mallık derecesinde sabırlı bir insan olmama rağmen yeter be dediysem, herkes der.
Annesi mutfakta iş yaparken ben yatamam vicdanım el vermez haliyle bütün iş benim olucak tabi kabul edersem.Ki büyük konuşmayayım aşkımdan ölsem de olmaz.
'sevgilim ozur diledi, yalvardi, bana hak verdi, baristik kizlar :) ' finaliyle kapatacagin konun hayirli olsun lindaErkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz mutluyuz şükür yakın zamanda evlilik düşünüyoruz ikimizde çalışıcaz evlenince maddi açıdan sıkıntı yok güzel dolgun maaşımız var ( bunu belirlitiyorum arkadaşlar çünkü bununla ilgili konu )
4 kardeşe tek tek ev alıcaklar ve kardeşlere kredi çekip maddi yardım da bulunulacak babası bu şekilde istiyormuş bekarken tamam olabilir ama ya evlinince nolucak kızlar.
Ve biz evlenince kendisinden büyük abisine ev kredisi çekicekler yine bütün kardeşler, bizim de düğün falan olunca haliyle masraf olucak ayrı eve çıkamıcakmışız kirada ne işimiz varmış babası öyle dermiş burda ev dururken neden kiraymış.
Abisinin kredi borcu bitene kadar ailesinin evinde 1 yıl yaşıcakmışız.Ben aynı evde yapamam diyorum çalışıcam Allah izin verirse öğretmenlik okuyorum okulum biticek herkesin bi düzeni var iyi bi maaşım varken neden kendi evim olmasın neden 1 yıl ailesiyle oturayım sırf abisinin kredisi için onunki bitince hepsi bu defa bize alıcakmış biz de 1 yılda evimize çıkıcakmışız aynı evde yapamam dedim ayrı olalım tatlı olsun diyorum babama ne derim babam birlik beraberlik istiyo evimiz çok büyük villa tarzı geniş diyor ama benim evim değil kulübe olsun eşimle benim olsun, 1 yılda olsa benim için dayanamaz mısın diyor ? Bu benim için dayanamaz mısın sözü beni bitiriyor.
Çok sıkıntıdayım ağlıyorum artık napıcam arkadaşlar ben nasıl ikna edicem kendinizi benim yerime koyar mısınız lütfen ikna için neler demeliyim ki vazgeçsin ?
(Ayrıl demeyin lütfen)
Hepsini söylicem inşallah.duygu sömürüsü yapıyor aklınca
sen bilirsin linda ama çok zor..
biz ömür boyu babanın dediklerini mi uygulayacağız diye de sormayı ihmal etmeyi unutma..
öyle birşey olmucak keşke olsa keşke.'sevgilim ozur diledi, yalvardi, bana hak verdi, baristik kizlar :) ' finaliyle kapatacagin konun hayirli olsun linda
1 yil sonra evlen o zaman tek sorun ayri ev ise.. ama bence tek sorun ayri ev degil.. zihniyette problem var..öyle birşey olmucak keşke olsa keşke.
E sen daha öğrencisiiiiinErkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz mutluyuz şükür yakın zamanda evlilik düşünüyoruz ikimizde çalışıcaz evlenince maddi açıdan sıkıntı yok güzel dolgun maaşımız var ( bunu belirlitiyorum arkadaşlar çünkü bununla ilgili konu )
(Ayrıl demeyin lütfen)
Yahu abisinden anasından babasından danasından size ne sana ne?Abisinin düşüncesi hayat tarzı,seçimleri,evi olması veya olmaması abisinin sorunu.Sen yuva mı kuruyorsun,aile anonim şirketine ortak mı oluyorsun.İkimizin gelirinden bahsettim ev alabiliriz yani kendimizde babamın da bana her ay katkısı oluyor.
Sırf kardeşlerinin durumu bizden bi tık kötü diye onlara ev alıcaz yani bizim durumumuz iyiyken.
Canim ayni durumdayim yedi aylik evliyim istemedim basta beraber oturmayi ama esimi zor durumda birakmak istemedim kabul ettim ve iyiki etmişim insan sevince herseye katlaniyo ayrica ailesi iyiyse alisiyosun yeterki sevdgn yaninda olsun bi sene ne ki ya hemn geciyoki zaten o zman kendi evinizin kiymetini daha iyi bilirsinz bence kabul et. Hem seninki bi yilmis ne guzl ben yillarcaaaa sanirim en az dort bes senem vardr :)((Erkek arkadaşımla 2 yıldır bieşimieyiz mutluyuz şükür yakın zamanda evlilik düşünüyoruz ikimizde çalışıcaz evlenince maddi açıdan sıkıntı yok güzel dolgun maaşımız var ( bunu belirlitiyorum arkadaşlar çünkü bununla ilgili konu )
(Ayrıl demeyin lütfen)
Sizi de bu yaşa kadar okutup büyüten bir aile var. Onların istek ve arzuları ne olacak. Eminim kızlarının mutlu bir evlilik yapmasını isterler.
Ayrıca "aileden koparan gelin " vs gibi tabirlerin kullanıldığı bir ortamda sizi pek güzel günler beklemiyor. Zira evlenince anne babalarınızdan bağımsız bir aile kuracak olmanız asla kabullenilmeyecek gibi görünüyor. Seçim sizin...