Eşin ailesiyle 1 yıl aynı ev başımdan aşağıya kaynar sular döküldü..

Kendisi babasına şuan bunu söyleyemiyor ama senden fedakarlık istiyor. Kusura bakma 1 kere evleniyorsun, daha aynı evde yaşamadan bunu dile getiremeyen insan aynı evde otururken nasıl sözünü geçirecek. Sürekli babasının himayesi altında olacak.

Bence en mantıklısı eğer bu iş çözülmesse evliliği ertelemeniz olacaktır
Yoksa o 1 yıl size zehir olmuş olur
Onun yerine 1 yıl geç evlenmiş olursunuz Tabi ailen erkek arkadaşın bu duruma ne der bilmiyorum
İşin biraz zor gibi Allah yardımcın olsun

Sizi de bu yaşa kadar okutup büyüten bir aile var. Onların istek ve arzuları ne olacak. Eminim kızlarının mutlu bir evlilik yapmasını isterler.

Ayrıca "aileden koparan gelin " vs gibi tabirlerin kullanıldığı bir ortamda sizi pek güzel günler beklemiyor. Zira evlenince anne babalarınızdan bağımsız bir aile kuracak olmanız asla kabullenilmeyecek gibi görünüyor. Seçim sizin...

srvgilinin gonlu kirilmasin diye senin hayallerin, umutlarin, cicim aylarin ve dolayisi ile debiliskiniz zaten zarar gorecrk. elle tutulacak yani yok ya ayri ev ya ayri ev.

birebir örneği benim lindacım. vakti zamanında evlenmeden önce sormuşlardı o zaman bi üst kat inşaat halindeydi alt katta inşaat halindeydi. istersen bizimle bir süre oturun sonrasında yukarı daha büyük eve taşınırsınız diye. o zaman benim de sözüm nişanım falan hiçbişeyim yoktu. aslında tam da bu sebeple iş ciddiye binmeden söz nişan falan olmadan bunlar kesinlikle konuşulmalı ona göre bişeyler yapılmalı. neyse nihayetinde ben de o zaman açıkça söylemiştim kesinlikle birlikte oturmam gerekirse beklerim yukarısını yaparsınız aşağısının da tadilatını biz yaptırırz öyle otururuz kaç sene geçerse geçsin demiştim hiç de pişman değilim altlı üstlü oturmak bile yeterince zorken sen tutup aynı evde yaşamayı kabul edeyim mi diye soruyorsun. kesinlikle duygu sömürülerini umursama baya baya öyle yapıyor erkek arkadaşın. bak arkadaşım ben bile ne kadar zorlandım altlı üstlü otururken şimdiki aklım olsa asla kabul etmezdim diyorum. bir tek faydasını göreceğim tarafı bebek olduktan sonra olacak hamileyim kısmetse doğum izninden sonra kesinlikle çalışmayı düşünüyorum. kayınvalidem de ben bakarım dedi. sadece bu konuda çok faydası oldu altlı üstlü oturmak ama diğer türlüsü asla olmaz yaniiii

erteleyelim dediğimde de 1 yıl daha sırf bu yüzden birbirimizden ayrı mı kalıcaz dedi malesef :KK43:

teklif ettim ama benden ayrı durmayı göze alıyosun yani 1 dedi.

babası birlik beraberlik olsun siz kardeşsiniz birbirinizden kopmayın kimseye muhtaç olmadan beraberlik içinde ev alın tek maaşla belki zor olur ama hepiniz yardım ederseniz herkes ev sahibi olur demiş.
Allahım ya çıldırıcam inan ki..

ev ev üstünde olmaz anlaşamayız sorunlar olur iyiyken kötü olmayalım diyorum sen de çok iyisin annem de öyle neden anlaşamıcaksınız iyilik olunca herşey yoluna girer diyor.Babamı karşıma alırım söylersem aynı evde yaşamak istemiyorum diye nasıl derim diyor

sen kendini hazırlamışsın zaten aynı evde kalmaya herşeye cevabın var "nasıl diyeyim" diyerek

evlen gör gününü demek kalıyor bize de :KK51:
yazık kendine bunu göz göre göre yapma
sakın tartışarak da söyleme (seviyorsun belli)
ama böyle kıvrıla kıvrıla söylersen de birşey değişmez ya onca emeğine rağmen ayrılırsın sonra ya da aynı evde yıllarca yaşarsın

net söyleyeceksin... -bile bile lades yapamam eğer seviyorsan ömürlüğüm diyorsan" konuşlacaksın baba ben aile olmak istiyorum evde ki çocuk değil diyeceksin" -

aslına bakarsanız bu borç bir yıllık değilki.
önceki sene abisininki, ondan sonra sizinki sonrada diğerleri derken bu borç belki 10 sene sürecek.
çok mantıksız.
ayrıca madem öyle borç bitene kadar evlenmeyin.

bak canım 1 gün değil 2 gün değil bu..
daha sen eşinle aynı yatakta yatmaya alışamamışken aynı hanede cümbür cemaat olacaksınız.
istediğiniz saatte istediğinizi yapamayacaksınız.
sırf bu yüzden bile cinsel açıdan psikolojik sıkıntılar yaşayabilirsin.
ben 1 hafta yanımda yatan eşime evime adapte olamadım .sen ordu gibi insanlarla yine bekar evi gibi tek göz odada yapabilecek misin?
fantazi çamaşırların olacak gözlerinin önünde asabilecek misin?
yorgun geleceksin işten birde onlara güler yüz gösterebilecek misin?
vb.
vb.

Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim. Aile içinde ortaklaşa ev vs. alma işlerini hiç sevmem. Hep sorunlara gebedir. Biri az katkı sağlar, öteki çok. Birinin maddi durumu aslında daha iyisini almaya yetecektir ama sırf bu yüzden zevkine uymayan bir yatırım yapmış olur. Sonra aile içi sorunlar sorunlar... Hiç gerek yok. Herkes çalışsın evini arabasını alsın.

Sen atanmayi kolaymi saniyorsun.ilk yilda atanacagindan ne kadar eminsin.atanirsan gorursun dolgun maaslari.
Diger konuda ise 1 yil diye baslar sirerde surer...dikkatli ol derim
Sadece öğretmen maaşını kastetmedim babam tarafından hesabıma her ay yatan belli bi gelirim mevcut.

Sadece öğretmen maaşını kastetmedim babam tarafından hesabıma her ay yatan belli bi gelirim mevcut.

Bu durumda babanız da eşinizin kardeşlerinin ev almasını finanse etmiş olacak dolaylı yoldan. Kendinizi düşünmüyorsanız ailenizi böyle bir duruma sokmayın.

bak canım 1 gün değil 2 gün değil bu..
daha sen eşinle aynı yatakta yatmaya alışamamışken aynı hanede cümbür cemaat olacaksınız.
istediğiniz saatte istediğinizi yapamayacaksınız.
sırf bu yüzden bile cinsel açıdan psikolojik sıkıntılar yaşayabilirsin.
ben 1 hafta yanımda yatan eşime evime adapte olamadım .sen ordu gibi insanlarla yine bekar evi gibi tek göz odada yapabilecek misin?
fantazi çamaşırların olacak gözlerinin önünde asabilecek misin?
yorgun geleceksin işten birde onlara güler yüz gösterebilecek misin?
vb.
vb.
Bahsettim bu konudan da olsun ses çıkarmayız yan yana olmak bile yetmez mi dedi...
Duş alıcam sen yokken evde baban ya da kardeşin olucak ne kadar doğru aynı evde kalmamız dediğimde ev büyük ebeveyn banyosunda rahat edersin dedi.
Artık ne diyim ki annem çok iyi sen de iyisin bi anlaşmazlık olmaz ama olursa hiç beklemeden gideriz diyor.
Herşeye bi cevabı var yani.

"Babam ne der" ne demek?

Kisacasi

"Ben kendi hayatinin kararlarini kendi alamayan kocaman bir çocuğum. Babam ne derse o. Benimle evlenirsen sen de babamin karar ve kurallarına uyacaksin. Çünkü her babamla zıt düsen durumumuzda sana diyeceğim ki "benim için katlanamaz misin?" sen de seversen katlanirsin. Senin, annenin, babanin düşüncesi değil benim için babamin düşüncesi en önde gelir. Sen kendi hayatini değil kurallarini babamin koyduğu benim hayatimi yasayacaksin/ eğer seviyorsan katlanacaksn ne yapalim"

Mutluluklar dilerim size..
ayneeeennn böyle... ve ben böyle bir adamdan 3 yıl önce ayrıldım... hata yapmayın

doğmamış bebeğe don biçmeyin yahu gün ola harman ola bakalım daha neler değişir, düşünceler hayatlar hiç yorulma kafana takma derslerine kpss ye çalış sen güzelce ..

Bahsettim bu konudan da olsun ses çıkarmayız yan yana olmak bile yetmez mi dedi...
Duş alıcam sen yokken evde baban ya da kardeşin olucak ne kadar doğru aynı evde kalmamız dediğimde ev büyük ebeveyn banyosunda rahat edersin dedi.
Artık ne diyim ki annem çok iyi sen de iyisin bi anlaşmazlık olmaz ama olursa hiç beklemeden gideriz diyor.
Herşeye bi cevabı var yani.

Bugün baştan babasına ayrı eve çıkalım diyemeyen adam yarın anlaşmazlık olduğunda hiç diyemez. Kandırmasın hem seni hem kendini :KK12:

Bu durumda babanız da eşinizin kardeşlerinin ev almasını finanse etmiş olacak dolaylı yoldan. Kendinizi düşünmüyorsanız ailenizi böyle bir duruma sokmayın.
Ben hem maddi hem manevi alışkın değilim zorlanmaya sadece kocamın değil tüm ailenin sorumluluğunu alıcam kıyafetlerini bile ben ütülücem yemeği var bulaşığı var resmen hizmetçilik düşününce içim kararıyor artık.
Şuan annem elimi bişeye dokundurmuyor ders çalış sen daha çok yaparsın ben yaparım sen yorulma.
Babam desen ayrı çok düşkün bana ben bunları bırakıp onun yaşadığı şehre gidicem üstüne aynı ev kesinlikle olmaz zaten beni kaybeder belki de o istemicek beni ben kabul etmediğim için bilemiyorum..

valla benim eşimde 4 erkek evleneli 7 yıl oldu babası bi dükkan vermiş bunlara benim eşim başında anasının evi dahil bütün giderler bundaaa varı yoğu kardeşleri eşimin bir küçüğü kaynım ,sağolsun sanki sakıp sabancının oğlu araba hep onda her akşam gezmeler lüx yaşamayı çok seviyor,gidio 500 tl ye ceket almayı biliyoo eşimde safffff 1 pantol kıyamıo kendinee ben söleyince kardeşim yaşasın diyoo böle deli oluyorumm ,özetler isekkk ortakkk iş evmişşş fasa fisoooo herkes baksın dalgasına bence kimseye karıştırtma ilerde hep laf olurr

X