Eşin ailesiyle 1 yıl aynı ev başımdan aşağıya kaynar sular döküldü..

Aslaaaaa..tamam gel sen bizim evde yasa, annemle babamla bakalim rahat edecekmisin de...

K.v.ve k.p dere gore degisir durumlar.Mesela benim kizkardesim ilk evlendiginde kayinvalidesinin evine cikti.para biriktirdiler.bir yil sonra kendi evlwrine ciktilar.Ama ayni durum bizim kayinvalidede olsaydi biraz zordu yaniiii.

Evlenince aile ile olan ilişkiler çok önem kazanıyor , artık sende o ailenin içine gireceksin ve ister istemez daha iç içe olacaksın. Sana tavsiyem evlenmeden önce bu konuyla ilgili sevgilinle enine boyuna konuşup neler hissetiğini ona iyice anlatman , yoksa evlendikten sonra bir şeyleri değiştirmek daha zor olabilir Eğer şartları şimdi evlenmeye uygun değilse sende şartlar olgunlaşınca evlenirsin , bir süre beklemek huzursuz bir evlilik yapmaktan daha iyidir bence :)

Aynı eve girmek bütçeyide birleştirmek demek erkek arkadaşınız bunu nasıl kabulleniyor anlamadım ama evi villa gibi derken bi katı size heba etme gibi bi durum vrsa anlaşmaya varılabilir. sonuçta kimsenin gönlü kırılmasın 1 sene sonra size alınacak verilecek vaatler ne bunlar göz önüne alınıp karar verilmeli ama en önemli senin ailende bişey söylüyordur. onlarada kulak vermelisin. ben şartlar gelecekte bugunden daha iyi olacaksa ve dediğm gibi ev villa gibi olup bi katı bana heba ediceklerse kabul ederdim.

Sevgili linda dolgun maaşımız olacak falan demişsin dur bakalım daha okuyomuşsun bunun kpss si atanması var evdeki hesap her zaman çarşıya uymaz ayrıca kredi çekerseniz düğün masrafları ile birlikte sıkıntı olur diye düşünüyorum

kp köylü kurnazı galiba kredi masraflarına gelinleri de ortak ediyo halbuki seni ne bağlar, hadi sizin kredilik işiniz oldu hayat bu üzerinizde kredi varken bi daha nasıl çekilecek

madem öyle 1 yıl daha beklerim de restini çek olmaz öyle şey

Ailenin babasından alınan karar seni niye bağlar anlamadım sen uymak zorunda değilsin , daha şimdiden baskı kurma hevesi ne yapayım malı mülkü huzurum yoksa ve kv kp yüzgöz olacaksam
bu evlilikler bundan yıkılıyor zaten

Allah Allah ben ilk mesaja istinaden cevap yazdım aradaki mesaları okumadım canım sağol özet geçtiğin için .. Konu sahibi okumuyor muydu ? Babası okuduğu için para gönderiyordur yahu ne yani ? Kocası çalışacak konu sahibi çalışacak bir de baba para desteği çıkacak kayınpederiyle oturan kızına öyle mi ? Bunlardan haberi olduğunu sanmıyorum hiç o babanın.. Ben olsam göndermem ne demek yahu zor duurmda olunca yardım edilir tamam da evini ayırmış yerini ayırmış affedersin de damadımın kardeşi ev alacak diye benim kızım kaç kişinin bir arada oturduğu bir evde yaşamayı kabul edecek ben de sesimi kısıp para yollayacağım öyle mi ? Kusura bakmasın kimse

Hic sasirmadim.

Sana soylemistik.
Erkek arkadasinn ben ailemin oldugu sehirde yasicam demesinden belliydi bunlar.

Ev ustune ev olur mu ya
Insanin kendi mutfagi olmasi bile harika bir sey.. esinle evin her odasinda istedigin an istedigini yapabilmek.. istedigin saatte yatmak istedigin saatte kalkmak..

Belki deli gibi gece ansizin disari cikmak.. istedigin gibi kavga etmek aman birileri duyacak diye korkmamak..

Kendi misafirini kendin agirlamak mesela.. dusun bir yakin arkadasin sana gelecek, oturmaya, iki sohbet edeceksiniz, kayinvalidene illa haber etmek zorunda kalacaksin bi arkadasim gelecek diye.

Istedigin saatte yemek icmek sevismek lazim ya ev ustune ev olur mu.

Misal belki bir gun surpriz bir sekilde kapiyi esine hos bir kiyafetle acmak istersin (anlarsin ya).

Ay ev ustune ev olur mu bunu o adama bir sekilde idrak ettir ve net tavrini koy.

Ben annenin babanin abinin yan odada uyudugunu bilerek seninle sevisemem de bu kadar net ya

O 1 yıl ayri mi kalacaz duygu somurusu yaptiginda sen de aynisini yap

Yeni gelin olacagim benim bir evim bir mutfagim bir ceyizim olmayacak mi?? Istedigim mobilyalarla evimi doseyemeyecek miyim? Yeni gelin heveslerim olmayacak mi? 1 yil mutsuz mu olayim? Istedigimiz gibi kari koca hayati yasayamayacaksak niye 1 yil ayni cati altinda yasayalim?

Bu mesajı okuyabilecek misin bilmiyorum. Diğer konularına da bakmadım sadece burada yazdıklarına istinaden yazacağım. Bu 1 yıl ile kalmayacaktır, ayrı ev olsa bile erkek arkadaşının babasının hükümdarlığından asla çıkamayacaksınız gibi gözüküyor. Sizin adınıza çok üzüldüm, seviyorsunuz, kıyamıyorsunuz ama es adayınız malesef çok güzel kıyıyor hem sana hem ilişkinize. Ayrıca yerinde olsam bu kadar dert etmem, madem o babasının sözünden çıkamıyor, siz de babamın sözünden çıkamam deyin, aileniz de eminim bu şartları kabul etmeyecektir. Sonra o düşünsün bakalım seviyorsa. ..

bence de çok saçma.

Öğretmen maaşına dolgun yazdığımı hatırlamıyorum ikimizin toplam gelirini söylüyorum.

Eş durumuyla yanına gideceğimi düşünüyor kendisi

Öğretmen maaşına takılı kalmışsınız ben benim Maaşını değil ikimizin toplam gelirinden bahsediyorum.
Girmeyi düşünmüyorum ama geleneklerin de küçük erkek evde kalırmış anneyle kardeşi evlenene kadar da biz durucakmışız.saçma sapan işler.

Ben senden daha çok istiyorum evde özgür Olmayı ama babama ayrı evden bahsedince ne yaparsan yap derse ne dicem diyor korkuyormuş babasından babamı karşıma alamam diyor sinir oluyorum nasıl ikna edicem ben bunu telefonla Konuşuyoruz farklı şehirlerdeyiz.

Daha ogretmen olmadan ne dolgun maaşı ya hu???
Ayrica konu sahibi uçmuş? ? Neden ki??
Öğretmen maaşı dolgun demedim ki ikimizin ortak gelirinden bahsediyorum.

Valla 1 senede ev kredisinin biteceğini hiç sanmıyorum .en az 5 sene
Ev kredisi falan bahane en küçük erkek aileyle yaşarmış bizim ki de kardeşim evlenene kadar belki isteyebilir ailem birlikte yaşamayı diyor
Nasıl ikna edicem bilmiyorum.

Öğretmen maaşına dolgun yazdığımı hatırlamıyorum ikimizin toplam gelirini söylüyorum.

.
Amenna. :) Diğer noktalarda hemfikiriz yani.
Bahar gelecek de yağmur yağacak da dikenler büyüyecek de koyunlar geçecek de takılan yünleri toplayacaksınız da çorap örüp satacaksınız.
Sakin olun kuzum, siz okulunuza ve dahası KPSS belasını savmaya bakın. Zaten bunlar 1 yılınızı alır. Bunları öne sürüp 1 yıl orada oturmaktan kurtulmuş olursunuz. :)
İstemediğiniz duruma çözüm işte.
İyi bir gün dilerim.

Ha bu arada eş durumu ataması olana kadar 1 yıl aday öğretmen olarak ilk atandığınız yerde kalıyorsunuz zaten.
Etti size 2 yıl.

Buradaki benzer konuları okumşsundur. O 1 sene olue 20 sene, bir kere aile ile yaşamaya başladın mı o evden çıkmaman için bin dereden bin su getirir sonra evliliğini bozarlar. Değil 1 sene 1 ay bile olmaz yani.

Üstelik yeni evli bir çift düşün, cicim ayları insan tv seyrederken eşinin omuzuna yaslanmak ister bunu onlarla yapabilecek misin hayır? Sevgilinin bunları düşünmesi gerek. Eğer ailesine hayır böyle bir şey olmayacak diyebiliyorsa ne ala, yok hayır diretiyorsa o halde evlilik olayını ertele. İnan bana evlenip ayrılmaktansa geç evlenmek daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…