- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
Hepsini söylicem inşallah.
İnan şuan yazarken bile ağlıyorum annemin babamın yüzüne bakınca bile kötü oluyorum onlar beni herşeyden sakınırken hala çocukmuşum gibi hiç bişey yaptırmazken sevdiğim dediğim adam beni ailesine köle yapıcak.
Ona sorsan evimin kraliçesi olucaksın demeyi iyi biliyo ama bi daha derse kraliçe değil köle olucam o evde sığıntı olucam dicem yeter ya..
Konu sahibi niye pasif hesap oldu?
nazar degmesin çok guzel bir aileye sahip olmuşsunuzYa esimn abisi 5_6 yil once vefat etti, esim tek cocuk simdi. Esim otoriterdir,gerektiginde elini masaya vurur, benim esim abarti bisey yapsa bile siz ona karisamazsiniz hesabini ben sorarim ancak, kesinlikle sen soyle yaptin, bize sunu yaptiniz demeyeceksiz yoksa sizinle asla birarada bulunmam bizi de goremezsiniz asla demis evlenmeden once(kayinpederim de soyledi sonrasinda) 3 yillik evliyiz. 8 ay ayni ewde kaliyoruz, yazin onlar memlekete gidiyorlar. ewimiz dublex. Esim tek cocuk kaldigi icin anlayisla karsiliyrum onu. esimin beni koruyup kollayacagina inandigim icin, biraz da evlat acilarindan dolayi acidigim icin ev kiralamaktan vazgectik. Kayinvalidemden de allah razi olsun, ben isten geliyorum hemen masayi kuruyor kizim acsindir diye. Yorgun oldugumda,soguk havalarda kayinpederim duraktan karsiliyor beni yurumeyeyim diye. Eve geliyorum yemek hazir,ev temiz, guler yuz..hatta annem, isten gec ciktigimda hasta falan oldugumda pijamalarini getireyimmi falan diyor. Yemegimi hazirlayip salona getiriyor bazen. Saygida hic kusur etmiyorum ama,kizi gibi seviyorlar beni. Bende gurbetteyim,kimsem yok burda. simdi diyorumki iyiki ayni ewdeyiz, onlar gidince ozluyorum onlari. Masallah nazar degmesin. Bizler mutlu olunca esim de mutlu. Yani ailesi cok mu kotu, anlasilmayacak zihniyetteler mi? Herkes bizim gibi olmaz o da ayri. Aileler de iyi anlasiyor bizim. 1 yil idare etsen? Ev buyukmus madem. Esin seni ezdirir mi? Kole olma mantigi da cok yanlis bence, onlar da senin ailen sonucta. Kendi annen icin de oyle der misin? Boyle dusunursen kendini uzersin ve mutlu da olamazsin.. benim esim mesela annecim meyve yikarmisin bugunluk der, kiz yorgun yazik der. Tabi oglum der. Ertesi gunde ben ona kahve yaparim mesela icimden geldi diye. Ya da durduk yere hediye alirim vs.. bence ailesini de sevmeye calis,esinle bastan konus. Benim esim tutmayacagi sozu vermez, sozunun eridir, yapmam diyorsa asla yapmaz, kesin kararlidir. Bizim evde de onun lafi gecer. Ailesini kolunun altina alarak sewer, yawrumsunuz siz benim der.. o yuzden ona guveniyorum, simdiye kadar ailesiyle hic sorun yasamadik cok sukur.. baktin ailesi sıkıntılı ozaman dugunu ertele..
nazar degmesin çok guzel bir aileye sahip olmuşsunuz
güzelim müstakbel eşin sana duygu sömürüsü yapıyor, kabul edersen yapmaya devam edecek.teklif ettim ama benden ayrı durmayı göze alıyosun yani 1 dedi.
Bu söylediklerinizi aynen aktarıcam ona bana da fikir oldu.Biz çocuk değiliz kendi düzenimiz olucak 1 yıl kirada otururuz ne olucak diyorum babam ev varken nereye gidiyorsunuz derse ne dicem, bizi büyüttü bu yaşa kadar getirdi istemiyorum demek çok zor diyor.
Şu an öğrencisin.
öğretmen olduğunda alacaksan dolgun maaşı beklentilerini düşür.
Türkiyede öğretmen maaşı düşündüğün gibi değil.yurtdışında yaşıyorsan bilemem. Bu arada aynı eve girmeeee.
Benim esim de ailesine cok karsi cikamaz o yuzden sizi anliyorum. Bu durumda yapabileceginiz tek sey evliligi ertelemek kesinlikle. Benden ayri 1 yili goze aliyor musun demesi kadar sacma bisey yok, o zaman o da sizin icin biseyleri goze alsin. Empati yapsin, gelip sizin ailenizle kalsa nasil olurdu.. Tabi ailesinin tutumu da cok onemli ama bence kesinlikle ayni evde kalmayin. Oyle seyler oluyor ki birbirinizin yuzune bakacak haliniz kalmayabiliyor. Neyse benim anlamadigim bikac sey var. Dolgun maas demissiniz ve ogrenciyim diyosunuz. Atanamama ihtimali var, atanip baska sehire gitme ihtimali var. Ayrica esiniz 1 yilda nasil krediyi bitirecek. O da ogretmense zor
Daha ogretmen olmadan ne dolgun maaşı ya hu???
Ayrica konu sahibi uçmuş? ? Neden ki??
canım sadece eş değil, ailesi de çok önemli. bazen ne kadar iyi olursan ol karşındaki nankör ve açgözlü olursa yaptıklarının anlamı kalmıyorTesekkurler canim. iliskiler karsiliklidir, sen nasil davranirsan karsi taraf da sana oyle davranir.
esim adam gibi adam o yuzden hersey dengede ve saygi cercevesinde.. Bir de insanin anlasmaya gonlu olsun, ben bekarken de kaynana gozuyle bakmadim hic ona hep annem derim,art niyetim yoktur beni oyle bilirler. esim annesine kızsa ,cok ayip yaptigin git ozur dile hemen derim, yada anneme sarilip sen onun kusuruna bakma anne der arayı bulurum. Mesela bi hafta aramayi unutsam onlari kendi annem cok kizar bana neden aramiyosun sizden baska kimi var onlarin diye
Annemm yaa o da cok iyi niyetlidir. Iki dunur bir araya gelse allah razi olsun senden diye cumleyi bitirirler... allah ikimizinde kalbine gore vermis,denk kılmıs. Massallahh nazar degmesin. Herkes kayinvalidesiyle ayni ewde kalamaz, ben de karsiyim buna ama koca dedigin adam gibi adam olursa sorun cikmaz bence..
Erkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz mutluyuz şükür yakın zamanda evlilik düşünüyoruz ikimizde çalışıcaz evlenince maddi açıdan sıkıntı yok güzel dolgun maaşımız var ( bunu belirlitiyorum arkadaşlar çünkü bununla ilgili konu )
Sevgilimin aile bağları çok kuvvetli öyle de olmalı zaten ama bununki aşırı.
4 kardeşe tek tek ev alıcaklar ve kardeşlere kredi çekip maddi yardım da bulunulacak babası bu şekilde istiyormuş bekarken tamam olabilir ama ya evlinince nolucak kızlar.
Ve biz evlenince kendisinden büyük abisine ev kredisi çekicekler yine bütün kardeşler, bizim de düğün falan olunca haliyle masraf olucak ayrı eve çıkamıcakmışız kirada ne işimiz varmış babası öyle dermiş burda ev dururken neden kiraymış.
Abisinin kredi borcu bitene kadar ailesinin evinde 1 yıl yaşıcakmışız.Ben aynı evde yapamam diyorum çalışıcam Allah izin verirse öğretmenlik okuyorum okulum biticek herkesin bi düzeni var iyi bi maaşım varken neden kendi evim olmasın neden 1 yıl ailesiyle oturayım sırf abisinin kredisi için onunki bitince hepsi bu defa bize alıcakmış biz de 1 yılda evimize çıkıcakmışız aynı evde yapamam dedim ayrı olalım tatlı olsun diyorum babama ne derim babam birlik beraberlik istiyo evimiz çok büyük villa tarzı geniş diyor ama benim evim değil kulübe olsun eşimle benim olsun, 1 yılda olsa benim için dayanamaz mısın diyor ? Bu benim için dayanamaz mısın sözü beni bitiriyor.
Çok sıkıntıdayım ağlıyorum artık napıcam arkadaşlar ben nasıl ikna edicem kendinizi benim yerime koyar mısınız lütfen ikna için neler demeliyim ki vazgeçsin ?
(Ayrıl demeyin lütfen)