Eşimle ev konusunda anlaşmazlıklar yaşıyorum

Hayırlı olsun umarım çok mutlu günleriniz geçer aldığınız villada çok şanslısınız benim öyle illaki villa olsun diye bir isteğim yok ama eşim istiyor bunu villa dediğimiz şey çok pahalı eşim milyoner değil sadece ticaret yapıyor durumumuz iyi çok şükür ama villa almak biraz fazla masraflı bir şey şu an için eşim yeni kurdu şirketin çünkü şu an işlerine yatırım yapıyor genelde aslında eşimin işi her şeyi İstanbul’da ama biz farklı bir şehirden ev almayı düşünüyoruz hem İstanbul’da deprem olması bizi korkutuyor yani oturcağımız ev yıkılır diye değil ama eşimin işleri hayatımız vs bozulabilir diye en azından farklı bir şehirden ev alırsak orada kurulu bir düzenimiz olur eşim yine orada iş kurmak zorunda kalırsa kurabilir diye düşünüyoruz o yüzden eğer ev alırsak ayrı yaşamak zorunda kalacağız mesela bu da benim kafamı çok karıştırıyor acaba nasıl olur

Biz İstanbul’dan ev almayı düşünmüyoruz o yine İstanbul’da çalışacak tabii ki mecburen gidip gelecek ama İstanbul’dan ev alma fikri bana çok mantıklı gelmiyor açıkçası eşime hiç mantıklı gelmiyor ama bana da mantıklı gelmiyor İstanbul’u seviyorum ama artık depremdir odur budur hayat burada geçmez gibi geliyor açıkçası beni burada bağlayan bir şey yok sadece eşimi bağlayan şeyler var o da işi

Ben de galiba fakir ruhluyum

Hiç mi bir ev almamışlar yani dört duvar bir oda bile olsa ne bileyim yani aşırı uygun fiyatlı bir ev bile olsa çatısından su akan bir alan bile olsa kardır hiç mi bunu yapmamışlar çok ilginç gerçekten temizliğe gitmek ayıp değil utanılacak bir şey de değil düşkünlük de değil ama öyle rahat bir hayattan sonra bir insanın bunu yapması çok içine dokunur gerçekten keşke o kadın para biriktirseymiş madem o kadar adam milyonermiş benim eşim milyoner değil ama ben yine bir kenara para koyuyorum her zaman her ay koyarım mesela ben gerçekten bu konularda fakir ruhluyum ve lükse asla aldanmıyorum her zaman sanki her an her şey olabilir gibi temkinli yaklaşmaya çalışıyorum çünkü gerçekten hayatta her şey olabilir eşim batsa bile Allah korusun benim biriktirdigim para bizi kurtarır o hiç istemiyor para biriktirmemi ama ben bunu yapmak zorundayım ailem için yapıyorum biz kadınlar çok başka kafalardayız işte ama düşünmeyen insanlar da var demek ki allem Edip kallem Edip keşke kocasına ev aldırsaymış şimdi nasıl peki iyi mi durumu ne yapıyor çökmüştür kadın

Eşle ayrı yaşamak bana çok saçma geldi

En nezih yerde çok güzel bir daireleri varmış arabaları varmış batınca her şey gitmiş.onca giden şeye rağmen milyonluk borçlar bırakmış. Reddi miras yaptılar kadın boşandı annesigil de üç beş yardımcı oldular da toparlandilar. Ee yengemler kardeşleri falan da çalıştı yengem hâlâ maaşını annesine yollar.

Eşle ayrı yaşamak bana çok saçma geldi
İstanbul’da ev almak çok büyük bir risk zaten deprem bölgesi… olmayan yerler dünyanın parası ki öyle olmasa bile eğer İstanbul’da bir hayat kurarsak ilerleyen yıllarda İstanbul’da yine bir deprem yaşanırsa eşimin işleri de kötü bir şekilde ilerler o yüzden bizim farklı bir şehirde bir hayat kurmamız şart bir de var böyle bir ton insan eşi farklı bir şehirde çalışıp ayrı kalmak zorunda olunan niye garip geldi ki size? Adamın işi gücü İstanbul’da taşıyamaz ki işlerini belki emekliliğiğinde falan

O yüzden çok para kazanma hirsi da iyi değil demek ki az olsun öz olsun insan geç ine bilsin o yeter bence ya zengin olmaya da gerek yok zenginlik hep dert getiriyor galiba

O yüzden çok para kazanma hirsi da iyi değil demek ki az olsun öz olsun insan geç ine bilsin o yeter bence ya zengin olmaya da gerek yok zenginlik hep dert getiriyor galiba
Ticaret bu bir varsın bir yoksun biraz da tez canlılık ve maymun iştahı sevmez ticaret. Daldan dala atlardan düşersin. Allah kimseyi şaşırtmasın :)

Ticaret bu bir varsın bir yoksun biraz da tez canlılık ve maymun iştahı sevmez ticaret. Daldan dala atlardan düşersin. Allah kimseyi şaşırtmasın :)
Eşim satış konusunda iyi aslında bu konuyla ilgili eğitimler de veriyor ne yapacağını biliyordur diyorum ben çok karışmıyorum zaten yenge sayesinde de panik atak geçirdim ama var böyle hayatlar görüyoruz kimse batmadan önce batacağını bilemiyor ki kimse tahmin etmiyor ölmeden önce öleceğimizi de tahmin etmiyoruz kaza oluyor ödüyoruz bu da öyle bir şey ay neyse çağırmayalım hayırlısı neyse o olsun

Biz de kariyer için bir süre ayrı yerde kaldık da farklı yerde hayat kurmak dediğiniz 1 2 seneden uzunsa tabi ki mantıklı değil. Deprem olacak diye ben başka yerde yaşayacağım, eşim İstanbul’da kalacak deprem bölgesinde.
Haftasonundan haftasonuna mi gelecek artık nasıl olacaksa.Yani bu adam bankamatik mi, para getiriyor, evinde kalamıyor artık kendine idareten bir ev açacak ama ev konforu gibi olmaz.

Yani sizin içinize siniyorsa bize bir şey düşmez tabi ki. Ben kendimi ve eşimi senaryoya koyup düşündüm içime sinmedi.

Gayet tanıyorum ben, ex komşumuzdu ablamız kocası muteahitti battı. Kendisi de hayatı boyunca hiç çalışmamıştı, 3 de çocukları vardı ablamız temizlik işi bulmuştu.

Bak benim babam da ticaretle uğraşıyordu bir tane de ortağı vardı ama ev ve arabayı ikisi de her zaman sermayenin dışında tutuyordu. Örneğin evle 1000liralik iş yapabiliyorken ev yokmuş gibi 500 liralık iş yapmislar. Ben de babamdan ogrendiklerim aklımda kalanlar kadar hakimim konuya. Hiç unutmuyorum Saddam devrildiginde dolar dibin dibini gördü hatta hatırlar misin bilmem millet dolarları sokağa attı yerlere saçtı o dönem babamlar da iflas etti ama evimiz ve arabamiza bir şey olmadı çok şükür.sonra da toparladilar. Ticarette her zaman risk vardır.

Bence de alın, piyasalar belirsiz, dumya bomb...k bir yere gidiyor...bir bakarsınız işler kesat , nerden kemer sıksam diye bakarsinız. Serbest meslek yapanların mutlaka evi olmalı, işler kesata geçtiğinde en azından kira derdi olmasın.

Ya tabii ki de bankamatik değil:) hafta sonu bile olmaz belki 15 günde bir olur hatta belki ayda bir bile olabilir bazen. Bunu ben istemedim ki eşim kendisi söyledi ben işlerimi bırakamam dedi çalışanları kurulmuş düzen vs zor… çok zor..
bir de her evliliğin dinamiği her ilişkinin dinamiği farklıdır biz ayrı kalsak da aramıza soğukluk girmez ya da işin sonu başka yerlere varmaz bize bu tarz şeyler normal geliyor ama merak ettim niye garip geldi ki size yani yanlış anlamayın ama sizin başınıza gelse ve eşiniz size böyle bir teklifte bulunsa bu size ne hissettirirdi ki niye garip geldi?

Çok doğru söylüyorsun ama bazı insanlar farklı şekilde bakıyorlar vardır onların da bir bildiği mesela şu anda kredi çekmek çok risklimiş ben çok anlamıyorum bu tarz şeylerden ama 1 milyon çekiyorsan 3 milyon ödüyormuşsun gibi bir bankacı arkadaşım söylemişti bu da etken olabilir zaten kredi çekip alacağız yine taksitle alacağız yani öyle Trink para çıkar ev al multi milyoner değiliz diyorum ya hayırlısı olsun her şeyin bence de bir ailenin mutlaka en azından bir evi bir arabası olmalı çünkü erkekler evet yapar belki ama biz kadınlar yaşlandığığımızda ne olacağız nasıl ödeyeceğiz o kiraları vs işin ucunda bir de bunamak falan var ve benim çoluğum çocuğun da yok akrabam yok annem yok babam yok kimsesiz sayılırım yani eşim de öyle o yüzden her zaman temkinli olmak lazım herkesin temkinli olması lazım baban gibi

Olay araya soğukluk girmesi ya da sonunun aldatma vs varması değil ki. Ben akşam eşimin gelmesine yakın gözüm kapıda bekliyorum. Bir süre kariyerimiz için çok iyi olduğundan farklı ülkelerde çalışıp git gel yaptık, eşim saat 5 olmadan koşa koşa çıkar atlar gelirdi her cuma, pazar zorla trene biner giderdi. Ben kendimize alıp özene bezene yuva yaptığım evde oturur mis gibi yemek yerken eşim depremden kactigim şehirde deprem tehlikesi varken Allah bilir ne şartlarda yaşayacaksa ne yapayım o parayı. Ayda 4 gün görmeye değecek hiçbir şey yok benim için bu hayatta. İş başka şehre gelmiyorsa ben eşimin yanında kalırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…