Eşimle ev konusunda anlaşmazlıklar yaşıyorum

kubradididi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2025
25
17
3
33
arkadaşlar merhabalar eşimle Yaşayacağımız ev konusunda anlaşmazlıklar yaşıyoruz eşim ticaret yapıyor ben ev hanımıyım şu anda yanlış anlamayın bunu söylememi ama konuyla alakası var diye söylüyorum iyi bir rezidansta yaşıyoruz evimiz çok güzel Allaha şükür yani bir insanın yaşamak isteyebileceği bir alan fakat eşim buradan taşınıp villada yaşamak istediğini söylüyor fakat ben bunu yapmak yerine orta segment bile olsa ev alıp kira parası yerine kredi parası ödemenin daha doğru ve mantıklı olacağını düşünüyorum ve lüks hayat istemediğimi bence kendi yuvamızı satın almanın daha güzel olacağını ve ileride yaşlandığığımızda bize daha faydalı olacağını söylüyorum o bu düşüncemi çok ısrar ettiğim için zor da olsa kabul etti fakat onun düşüncesi basit bir eve boşu boşuna para vermek saçma… aslında eşimi çok seviyorum çok da zeki bir insan olduğunu düşünüyorum bana göre düşüncelerini de çoğu zaman doğru bulurum ama bu konuda nedense bana o kadar saçmalamış gibi geliyor ki ufacık bir mantık arıyorum bu düşüncesinden bir insan neden kendi yuvasını satın almak yerine daha lüks bir evde başkasının evinde kira ödeyerek yaşamak ister… bunu birkaç arkadaşımızla konuştuk bana sen aptal mısın villada yaşamak varken neden orta segment bir ev alasın diyende oldu bana katılan da oldu ona katılan da oldu kızlar siz olsanız ne yapardınız sizce lüks bir villada yaşamak mı küçük de olsa güzel bir ev satın almak mı?

Madem durumu o kadar iyi önce alabildiği evi neden satın almıyor ? Orta segment değil de bir üst segment ev alamaz mısınız rezidansta falan yine ?
Haklısınız rezidans da olabilir ama aslında bakarsanız ben rezidansların çok da sağlam yapıldığını düşünmüyorum siteler bana daha güzel geliyor

Bence siz haklisiniz ticaret duruma göre riskli bir iş. Kocasi battıktan sonra evlere temizlige giden kadin biliyorum. Memur degil ki eşiniz ne bu rahatlik. Gösteriş yapayim derken evsiz kalirsa bir gun görür.
Eşimi yermiş gibi olacağım ama tam olarak sizin gibi düşünüyorum ben her an tetikteyim her an her şey olabilir insanların başına her şey gelebilir ona bunu söyledim gecekondu bile olsa bence insanın kafasını koyacak bir çatısı olmalı ama soylediginiz şey çok ilginç gerçekten eşi batıp temizliğe giden kadın mı tanıyorsunuz

Ev almak daha mantıklı.

Ticaretle uğraşan arkadaşlarımın kocası ev almaz o parayı döndürür kirayı da 1 günde çıkartır. Siz de rezidansta yasadiginiza göre eşiniz de böyle bir ticaretle uğraşıyor.

Madem durumu o kadar iyi önce alabildiği evi neden satın almıyor ? Orta segment değil de bir üst segment ev alamaz mısınız rezidansta falan yine ?
Bir de durumu o kadar iyi değil evet kirada villada yaşamaya gücümüz yetiyor ama ev almak için yüksek bir nakite ihtiyaç var biliyorsunuz ki bu çok bambaşka bir şey o ticaret yapıyor ticaret için de her zaman paraya ihtiyacı oluyor eve bağlayamıyor olabilir bende onu zorlamak istemem lüks arayışım yok

Evet. Siz hic batan insanlar duymadiniz mi cidden? Kendi işini yapmak güzel, güzel de paralar kazaniliyor ama bir batti mi dibi görüyor kimisi yillarca borc ödüyorlardi dolandirilma vs durumlari da vardi hoş bazen boyle durumlarda alinan evde elden gidiyor o ayri. Olmayacak şeyler degil yani.

Evet tam olarak böyle
Tahmin ettim riskli ama böyle ticaretle uğraşanlar da genelde kolay batmaz tabi ticaret bu belli de olmaz. orta segment ev yerine kafanıza göre bir arsada ev yaptırın ya da alın. İknasi zor ama çoğu tüccar eşin gibi.

Ticaretle uğraşan arkadaşlarımın kocası ev almaz o parayı döndürür kirayı da 1 günde çıkartır. Siz de rezidansta yasadiginiza göre eşiniz de böyle bir ticaretle uğraşıyor.
Fakirliğimi çok belli ettim bu yorumu görünce utandım resmen. Bana göre rezidansta kira ödeyen ev de alabilir

Yengemin babası. Zamanın en zengin tuccarlarindanmis bir günde batmış hatta 2000 yılında 3 milyonlardan bahsediliyor kaçıp gitmiş borclululari yakalamasin diye. Yengemin annesi yıllarca temizliğe gitmiş ev yemekleri satmış daha yeni yeni 3-4 yıl önce kendilerine geldiler o da anneanneleri sahip cikti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…