Eşimle ev konusunda anlaşmazlıklar yaşıyorum

Müstakil ev ihtimalim olsa geçer otururum. Belki ilerde o evi ya da benzer evi alabilirsiniz. Kirası gözünü kesiyorsa oturulabilir bence . Gelir durumuna göre. Ev yerine başka yatırımlar olabilir ilerde düzenli gelir olsun diyorsanız

Ayrani yok içmeye taht-ı revanla gidiyor s.cmaya.. ev alın tabiki orta morta fark etmez

Çevremde ticaretle uğraşanlar almıyor ev buna şaşırıyorum mesela arkadaşım müteahhitlik yapmaya başladı 5. Ya da 6. Apartmanı daha evi yok yaptığı apartmanda kirada oturuyor. Bi arkadaşımın eşi sanayide dükkan açtı evi yok ama 2.5 milyonluk arabaya binerler. Eşimin arkadaşı ofis açtı yine evi yok. Sabit gelir olmayınca almıyorlar. Ya da ona vereceğim parayı döndürürüm diyorlar. Hatta var olan evi satan da çok.

Erkekler eve verilen parayı gereksiz buluyor benim eşim de kendi işi geçen sene aldık zar zor ikna ede ede şimdi kiraya gitsek bile dönecek bir evimiz olma hissi ona daha iyi geliyor. Ev yerine yatırım yaparım parayı farklı döndürürüm düşünceleri ama hayatın ne getireceği belirsiz biz kadınlar kadar garantici değiller
Gönlünüzce olsun evi aldıktan sonra yine villa da oturmak istiyorsa otursun

Bende eşime ev alalım diyorum eve vereceğim paraya makina alır kirayı 5 günde çıkarırım diyor ticaret kafası değişmiyor demekki erkeklerde .

Ama ben vazgeçmeyip sürekli TOKİ’ye yazılıyorum hersene de gülüyor çıksın toplu ödücem çabana hayranım söz die 9 senedir o kura bi bana çıkmadı adımımı veriyor napıyor çıkartmayın die

Son düzenleme:
Bence villa alsın eşiniz. İkinizinde gönlü olur.

Ev alacak para varken kirada oturmak bana mantıklı gelmiyor. Bazen çeşme akarken doldurmak gerekiyor.

Eşim şimdi şirketin üstüne aldığı arabayı satıp kiralamayı düşünüyor ondan mı acaba

Allah sabır versin sizede

Hayırlı olsun güle güle oturun iyi yapmışsınız vallahi düşünmüyorlar gerçekten ileriyi bizler gibi hep o değirmen öyle dönecek zannediyorlar

"ufacık bir mantık arıyorum" demişsiniz, bahsettiğiniz mantığı bizde arıyoruz beyefendi de

"sizce lüks bir villada yaşamak mı küçük de olsa güzel bir ev satın almak mı?" diye sormuşsunuz!
Gün gelir şartlar değişir, fikirler gelişir, kaçan fırsatların ardından keşkeler gelir, işte en acısı da budur!

Size ait olan sizindir!

Onun yerine arsa alip, ustune villa yaptirin madem. Boyle mustakil olmasininda cok buyuk avantaji var. Annemde bu sekilde yaptirip oturuyor. Yegenim toprakla ekip bicmeyle buyudu, simdi benim cocugumda boyle buyuyecek kismetse. Her haftasonu toplanip yer iceriz bahcede. Karisan olmaz, kafani rahat olur. Merkezi biryer olmasi sart degilse arsa alip bina dikmek daha mantikli geliyor bana.

Rezidans da villada oturacak paranız var ama ev için kredi mi gerekiyor?
Bilmiyorum anlayamadım ben

Eşim şimdi şirketin üstüne aldığı arabayı satıp kiralamayı düşünüyor ondan mı acaba
Ya bu konu çok kişisel. Belki borcuna vs satıyor. Lüks içinde yüzüp batan çok insan var. Evi arabayı satıp 5 senede 10 katına çıkaran da. Ne kadar gelir o kadar gider. Mutlaka bir yatırım olmalı kenarda. Ben şahsen fakir ruhluyum kiraya çıkıp lüks evde oturmam. Kenarda tapum olsun isterim. Ki öyle de yaptık. 1+1 evde kirada oturduk kendimize ev yaptırdık müstakil. Kredi çekseydim daha iyiymiş hatta

Genelde ticaret yapanlarda oluyor bu mantık. Parayı eve bağlamak yerine ticarette döndürüyorlar. Kazanç güzelse de güzel yerde kirada oturmayı tercih ediyorlar.
Ticarette faiz kullanmayanlar (bizim gibi ) para biriktikçe yatırım yapıyor ev,arsa alıyor ama faiz kullanan nakit parayı daha çok kullanıyor.

Hayırlı olsun güle güle oturun iyi yapmışsınız vallahi düşünmüyorlar gerçekten ileriyi bizler gibi hep o değirmen öyle dönecek zannediyorlar
Çok teşekkür ederim ticarette para artıyor ama evlerde de fiyatlar hep artıyor o yönden ona söyleyin istanbulda iseniz gün geçtikçe daha da zor oluyor benim eşimin kredi takıntısı vardı 100 bin tl ikenden beri hiç evlendiğimiz de öyleydi 14 sene söyledim ona ve ne fırsatalr kaçtı yaptığı ticareti bazı siteler de evler belki de 10 a katladı para dönüyor evet ama yerine sürekli mal koyuyoruz ticaret için de artıyor para kalmıyor yani daha iyileri sizin olsun

Bir sürü var böyle insan, parayı varken yiyip heybesini doldurmayı becerememiş sonradan pişman olan.

Bir sürü var böyle insan, parayı varken yiyip heybesini doldurmayı becerememiş sonradan pişman olan.

Sürekli tayinci değilseniz oturacağıniz evi almak en mantıklı iş.
Ticaretle uğraşıyor madem,belli bir şehirde kurulu düzeniniz vardır. Oturacaginiz evi alin.villa da ısrar ediyorsa kira olarak değil de satın alması için ısrar edin. Birkaç ay önce villa aldık, gerçekten büyük konfor yıllardır apartman dairesinde yaşadıktan sonra burası cennet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…