- 11 Şubat 2023
- 10.163
- En iyi cevaplar
- 1
- 23.069
- 328
- Konu Sahibi kubradididi
-
TL bazında kredi evet oranlar yüksek ama insanın gözünü korkutmuyor. Şöyle söyleyeyim 10 yıllık çektin aylık ödeme 30 bin( farazi rakamlar söylüyorum) 1-2 yıl zorlanirsin , senin 30 sabit kalacak 3. Yıl o 30 senin gözüne gelmeyecek 5-6. Yıl çerez parası gelecek sana. Tabi şuan zor her şey gibi bu da zor. Amannn kocan ikna oldu nasılsa sen takilma boşver :) tapuyu üstüne almayı unutma bir de babamın taktiginiÇok doğru söylüyorsun ama bazı insanlar farklı şekilde bakıyorlar vardır onların da bir bildiği mesela şu anda kredi çekmek çok risklimiş ben çok anlamıyorum bu tarz şeylerden ama 1 milyon çekiyorsan 3 milyon ödüyormuşsun gibi bir bankacı arkadaşım söylemişti bu da etken olabilir zaten kredi çekip alacağız yine taksitle alacağız yani öyle Trink para çıkar ev al multi milyoner değiliz diyorum ya hayırlısı olsun her şeyin bence de bir ailenin mutlaka en azından bir evi bir arabası olmalı çünkü erkekler evet yapar belki ama biz kadınlar yaşlandığığımızda ne olacağız nasıl ödeyeceğiz o kiraları vs işin ucunda bir de bunamak falan var ve benim çoluğum çocuğun da yok akrabam yok annem yok babam yok kimsesiz sayılırım yani eşim de öyle o yüzden her zaman temkinli olmak lazım herkesin temkinli olması lazım baban gibi
Tamam dedikleriniz çok doğru tabii ki beraber yaşamak daha güzel Ama eşim İstanbul’dan ev almayı düşünmüyor ve ben sizin soylediginiz şekilde şu an duygusal bakarsam yarın bir gün eşimin iş hayatında ne olacağı belli olmaz İstanbul’da kalmaya devam edebilirim istesem onunda işine gelir belki ev alacağı parayı işine yatırım yapar ama işin ucunda işlerin kötü gitmesi ve parasız kalmak da var ve benim bir şekilde risk alarak bile olsa kafamızı sokacağımız bir alan oluşturmam gerekiyor aslında onun da iyiliğini düşünüyorum bencilce davranmıyorum uzakta olsa ben yuvamızı yapmaya çalışıyorumOlay araya soğukluk girmesi ya da sonunun aldatma vs varması değil ki. Ben akşam eşimin gelmesine yakın gözüm kapıda bekliyorum. Bir süre kariyerimiz için çok iyi olduğundan farklı ülkelerde çalışıp git gel yaptık, eşim saat 5 olmadan koşa koşa çıkar atlar gelirdi her cuma, pazar zorla trene biner giderdi. Ben kendimize alıp özene bezene yuva yaptığım evde oturur mis gibi yemek yerken eşim depremden kactigim şehirde deprem tehlikesi varken Allah bilir ne şartlarda yaşayacaksa ne yapayım o parayı. Ayda 4 gün görmeye değecek hiçbir şey yok benim için bu hayatta. İş başka şehre gelmiyorsa ben eşimin yanında kalırdım.
TL bazında kredi evet oranlar yüksek ama insanın gözünü korkutmuyor. Şöyle söyleyeyim 10 yıllık çektin aylık ödeme 30 bin( farazi rakamlar söylüyorum) 1-2 yıl zorlanirsin , senin 30 sabit kalacak 3. Yıl o 30 senin gözüne gelmeyecek 5-6. Yıl çerez parası gelecek sana. Tabi şuan zor her şey gibi bu da zor. Amannn kocan ikna oldu nasılsa sen takilma boşver :) tapuyu üstüne almayı unutma bir de babamın taktigini
Alırsan haber ver o kadar yazdıkyok ya tapuyu üstüme yapmasına gerek yok kendi üstüne de yapabilir fark etmiyor hem eve zor ikna ettik sonra tapu olayını konuşuruz
AyıpsınAlırsan haber ver o kadar yazdıkhayırlı olsun simdiden
Ben sizin eşinizden ayrı hiç yaşadığınızı düşünüyorumTamam dedikleriniz çok doğru tabii ki beraber yaşamak daha güzel Ama eşim İstanbul’dan ev almayı düşünmüyor ve ben sizin soylediginiz şekilde şu an duygusal bakarsam yarın bir gün eşimin iş hayatında ne olacağı belli olmaz İstanbul’da kalmaya devam edebilirim istesem onunda işine gelir belki ev alacağı parayı işine yatırım yapar ama işin ucunda işlerin kötü gitmesi ve parasız kalmak da var ve benim bir şekilde risk alarak bile olsa kafamızı sokacağımız bir alan oluşturmam gerekiyor aslında onun da iyiliğini düşünüyorum bencilce davranmıyorum uzakta olsa ben yuvamızı yapmaya çalışıyorum
Aleyküm selam , bekliyorumAyıpsıntapuyu alırsam ulaşacağım sana yengene çok çok selamlarımı söyle
Asla kabul etme. Ayrı yaşam olmaz.Hayırlı olsun umarım çok mutlu günleriniz geçer aldığınız villada çok şanslısınızbenim öyle illaki villa olsun diye bir isteğim yok ama eşim istiyor bunu villa dediğimiz şey çok pahalı eşim milyoner değil sadece ticaret yapıyor durumumuz iyi çok şükür ama villa almak biraz fazla masraflı bir şey şu an için eşim yeni kurdu şirketin çünkü şu an işlerine yatırım yapıyor genelde aslında eşimin işi her şeyi İstanbul’da ama biz farklı bir şehirden ev almayı düşünüyoruz hem İstanbul’da deprem olması bizi korkutuyor yani oturcağımız ev yıkılır diye değil ama eşimin işleri hayatımız vs bozulabilir diye en azından farklı bir şehirden ev alırsak orada kurulu bir düzenimiz olur eşim yine orada iş kurmak zorunda kalırsa kurabilir diye düşünüyoruz o yüzden eğer ev alırsak ayrı yaşamak zorunda kalacağız mesela bu da benim kafamı çok karıştırıyor acaba nasıl olur
Çocuğumuz yok canım bir kedi bir kopegimiz var onlar zaten çocuğumuz gibi… büyük Aşk tabii ki var yoksa neden evli kalalım ki boşanırız aşk yoksa insanlar boşanır ki aşk da değil sevgi bağlılık hem insan aşık olmadığı eşine zaten neden yatırım yapmak istesin ki boşanır hiç yatırım yapmaz belli bir tazminat öder yine boşanırBen sizin eşinizden ayrı hiç yaşadığınızı düşünüyorumçocuk planı yoksa, büyük aşk da yoksa bir sekilde tabi ki yürür bu plan neden olmasın. Çocuk olacaksa yalnız ebeveynlik olacak, her şey size kalacak. Ayrı yaşayan insanlar yalnızlık konforuna alışıyor, asla batmayacak şeyler batmaya başlıyor. Tabi yaşınız 50+ falandır o zaman bir şey diyemem de gencecik aşık insanlar için çok saçma bu plan. Seven insana bu kadar normal gelmesini anlayamıyorum. Dünyada bu ayrılığa değecek bi para yok bence.
Aynen öyle yapmaya çalışıyorum zatenBabam yıllarca ticaretten çok iyi kazandı ama bir toprak parçası almak aklına gelmedi. Sorunca, para hep böyle akacak zannediyordum diyor. Eşiniz de öyle zannediyor muhtemelen ama siz gücü neye yetiyorsa alın. Arsa, ev, zamanla villa da olur. Hiçbir şey olmasa altın yapın kenara atın ve unutun. Ticaret başka şey yatırım başka. Eşiniz yatırım konusunda kendini geliştirmezse riski hep uçlarda yaşar. Günlük cirosu arsa almaya yeten babam, emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor şimdi. Çok şükür düşmedik hiç, ama içimde kalan çok şey var.
Niye olmasın ?Asla kabul etme. Ayrı yaşam olmaz.
Binlerce insan aşık değilken hatta çok da sevgi yokken evliliğe devam ediyor. Eşini ayda 4 gün görmeyi sorun olarak görmeyen kişiler de benim açımdan öyle. Analitik olmak 33 yaşından emekliliğe kadar ayrı yaşayıp alt tarafı 1 tane ev almak değil maalesef. Öpüp kokladığım adamla niye ayrı yaşayayım yani asla aklım almadı. Biz 1 sene zor dayandık, çok özledik birlikte vakit geçirmeyi, bu kadar kolaymış gibi konuşulması değişik geldi.Çocuğumuz yok canım bir kedi bir kopegimiz var onlar zaten çocuğumuz gibi… büyük Aşk tabii ki var yoksa neden evli kalalım ki boşanırız aşk yoksa insanlar boşanır ki aşk da değil sevgi bağlılık hem insan aşık olmadığı eşine zaten neden yatırım yapmak istesin ki boşanır hiç yatırım yapmaz belli bir tazminat öder yine boşanıryaşım 33 dediğim gibi her ilişkinin dinamiği bambaşkadır hepimiz farklı karakterlerdeyiz farklı hayatlar yaşıyoruz hepimizin sevgi dili başka bağlılık ve güven olduktan sonra fizana da gitsen fark etmiyor ve konu para değil sürekli para diyorsunuz ama konu para değil ki burada konu aile için bir yatırım yapmak ben duygusal bakan bir insan değilim ve evet eşimi çok seviyorum sürekli de onu evde Öper koklar sarılırım ayıptır söylemesi ama bazen analitik zekamı da kullanmak zorundayım bu benim geleceğim için çok önemli aynı zamanda eşimin geleceği için de çok önemli aşk sevgi karın doyurmuyor tamam aşk sevgi de önemli ama aptal aşık olmak da iyi değil
dediğim gibi her evliliğin dinamiği farklı herkes bambaşka şeyler yaşıyor evlilikleri içerisinde sizin şaşırmanıza da şaşırmıyorum siz birlikte iyi vakit geçiriyorsunuz demek ki ve bu güzel bir şey arkadaş gibi olmak güzel bir şey ama bizim evliliğimizin dinamiği farklı birbirimizi seviyor sahipleniyor olmamız da ayrı evlerde yaşayamayacağız anlamına gelmiyor bu konular özel konular ama şöyle söyleyeyim biz birbirimizi bir şekilde sahiplendik ve seviyoruz hepsi bu kadar… biz birbirimize anne olduk baba olduk evlat olduk Karıkoca olduk ama arkadaş olmayı pek başaramadık zaten jenerasyon farkı da var belki evli olmasaydım ben de sizin gibi düşünürdüm hatta şu anda içten içe katılıyorum söylemlerinizeben 33 yaşındayım eşim 47 yaşında biz birlikte arkadaş gibi olmaktan ziyade sevgi dilimizi birbirimizin ihtiyaçlarını karşılamakta buluyoruz çünkü ikimizin de annesi ve babası yok hatta kımsesi yokBinlerce insan aşık değilken hatta çok da sevgi yokken evliliğe devam ediyor. Eşini ayda 4 gün görmeyi sorun olarak görmeyen kişiler de benim açımdan öyle. Analitik olmak 33 yaşından emekliliğe kadar ayrı yaşayıp alt tarafı 1 tane ev almak değil maalesef. Öpüp kokladığım adamla niye ayrı yaşayayım yani asla aklım almadı. Biz 1 sene zor dayandık, çok özledik birlikte vakit geçirmeyi, bu kadar kolaymış gibi konuşulması değişik geldi.
Sigortam var tabii ki Gençliğimde ailem yaptırdı ve evlendikten sonra da eşim yaptırdıSanki cok yakin bir tanidigim yazmis yaziyi ayni yasantilari boyle. Esi ticaretle ugrasiyor luks icinde ama mal mulk yok. Simdi bu esiniz icin cok karli bir durum ancak siz calismiyorsunuz ev hanimisiniz sigortaniz da yoktur diye düşünüyorum sizin icin 1 ev alinmasi ilerisi icin iyi olue. Olum var ayrilik var bunca zenginlikten evsiz cikmayin derim
Ayrıca ben eşime desem ki evet bana bir ev al ama biz yine birlikte yaşayalım desem bunu da yapar bu bambaşka bir şey yani bizim birbirimize olan bağlılığımızı kimse bilemez aşk dediğiniz öyle yalapşap Şapur şupur bir şey değildir kiBinlerce insan aşık değilken hatta çok da sevgi yokken evliliğe devam ediyor. Eşini ayda 4 gün görmeyi sorun olarak görmeyen kişiler de benim açımdan öyle. Analitik olmak 33 yaşından emekliliğe kadar ayrı yaşayıp alt tarafı 1 tane ev almak değil maalesef. Öpüp kokladığım adamla niye ayrı yaşayayım yani asla aklım almadı. Biz 1 sene zor dayandık, çok özledik birlikte vakit geçirmeyi, bu kadar kolaymış gibi konuşulması değişik geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?