- Konu Sahibi kubradididi
Rezidansın kirası ne kadar ,eşinizin taşınmak istediği villa kirası ne kadar ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayırlı olsun umarım çok mutlu günleriniz geçer aldığınız villada çok şanslısınızSürekli tayinci değilseniz oturacağıniz evi almak en mantıklı iş.
Ticaretle uğraşıyor madem,belli bir şehirde kurulu düzeniniz vardır. Oturacaginiz evi alin.villa da ısrar ediyorsa kira olarak değil de satın alması için ısrar edin. Birkaç ay önce villa aldık, gerçekten büyük konfor yıllardır apartman dairesinde yaşadıktan sonra burası cennet.
Rezidans kirası 60 bin taşınacağımız villanın kirası nedir bilmiyorum ben böyle bir şeyi kabul etmediğim için bakmamıştır diye düşünüyorumRezidansın kirası ne kadar ,eşinizin taşınmak istediği villa kirası ne kadar ?
Biz İstanbul’dan ev almayı düşünmüyoruz o yine İstanbul’da çalışacak tabii ki mecburen gidip gelecek ama İstanbul’dan ev alma fikri bana çok mantıklı gelmiyor açıkçası eşime hiç mantıklı gelmiyor ama bana da mantıklı gelmiyor İstanbul’u seviyorum ama artık depremdir odur budur hayat burada geçmez gibi geliyor açıkçası beni burada bağlayan bir şey yok sadece eşimi bağlayan şeyler var o da işiÇok teşekkür ederim ticarette para artıyor ama evlerde de fiyatlar hep artıyor o yönden ona söyleyin istanbulda iseniz gün geçtikçe daha da zor oluyor benim eşimin kredi takıntısı vardı 100 bin tl ikenden beri hiç evlendiğimiz de öyleydi 14 sene söyledim ona ve ne fırsatalr kaçtı yaptığı ticareti bazı siteler de evler belki de 10 a katladı para dönüyor evet ama yerine sürekli mal koyuyoruz ticaret için de artıyor para kalmıyor yani daha iyileri sizin olsun
İşte pişman olmasın diye elimden geleni yapıyorumBir sürü var böyle insan, parayı varken yiyip heybesini doldurmayı becerememiş sonradan pişman olan.
Ben de galiba fakir ruhluyumYa bu konu çok kişisel. Belki borcuna vs satıyor. Lüks içinde yüzüp batan çok insan var. Evi arabayı satıp 5 senede 10 katına çıkaran da. Ne kadar gelir o kadar gider. Mutlaka bir yatırım olmalı kenarda. Ben şahsen fakir ruhluyum kiraya çıkıp lüks evde oturmam. Kenarda tapum olsun isterim. Ki öyle de yaptık. 1+1 evde kirada oturduk kendimize ev yaptırdık müstakil. Kredi çekseydim daha iyiymiş hatta
Hiç mi bir ev almamışlar yani dört duvar bir oda bile olsa ne bileyim yani aşırı uygun fiyatlı bir ev bile olsa çatısından su akan bir alan bile olsa kardır hiç mi bunu yapmamışlar çok ilginç gerçekten temizliğe gitmek ayıp değil utanılacak bir şey de değil düşkünlük de değil ama öyle rahat bir hayattan sonra bir insanın bunu yapması çok içine dokunur gerçekten keşke o kadın para biriktirseymiş madem o kadar adam milyonermiş benim eşim milyoner değil ama ben yine bir kenara para koyuyorum her zaman her ay koyarım mesela ben gerçekten bu konularda fakir ruhluyum ve lükse asla aldanmıyorum her zaman sanki her an her şey olabilir gibi temkinli yaklaşmaya çalışıyorum çünkü gerçekten hayatta her şey olabilir eşim batsa bile Allah korusun benim biriktirdigim para bizi kurtarır o hiç istemiyor para biriktirmemi ama ben bunu yapmak zorundayım ailem için yapıyorum biz kadınlar çok başka kafalardayız işte ama düşünmeyen insanlar da var demek ki allem Edip kallem Edip keşke kocasına ev aldırsaymış şimdi nasıl peki iyi mi durumu ne yapıyor çökmüştür kadınYengemin babası. Zamanın en zengin tuccarlarindanmis bir günde batmış hatta 2000 yılında 3 milyonlardan bahsediliyor kaçıp gitmiş borclululari yakalamasin diye. Yengemin annesi yıllarca temizliğe gitmiş ev yemekleri satmış daha yeni yeni 3-4 yıl önce kendilerine geldiler o da anneanneleri sahip cikti.
Eşle ayrı yaşamak bana çok saçma geldiHayırlı olsun umarım çok mutlu günleriniz geçer aldığınız villada çok şanslısınızbenim öyle illaki villa olsun diye bir isteğim yok ama eşim istiyor bunu villa dediğimiz şey çok pahalı eşim milyoner değil sadece ticaret yapıyor durumumuz iyi çok şükür ama villa almak biraz fazla masraflı bir şey şu an için eşim yeni kurdu şirketin çünkü şu an işlerine yatırım yapıyor genelde
aslında eşimin işi her şeyi İstanbul’da ama biz farklı bir şehirden ev almayı düşünüyoruz hem İstanbul’da deprem olması bizi korkutuyor yani oturcağımız ev yıkılır diye değil ama eşimin işleri hayatımız vs bozulabilir diye en azından farklı bir şehirden ev alırsak orada kurulu bir düzenimiz olur eşim yine orada iş kurmak zorunda kalırsa kurabilir diye düşünüyoruz o yüzden eğer ev alırsak ayrı yaşamak zorunda kalacağız mesela bu da benim kafamı çok karıştırıyor acaba nasıl olur
![]()
En nezih yerde çok güzel bir daireleri varmış arabaları varmış batınca her şey gitmiş.onca giden şeye rağmen milyonluk borçlar bırakmış. Reddi miras yaptılar kadın boşandı annesigil de üç beş yardımcı oldular da toparlandilar. Ee yengemler kardeşleri falan da çalıştı yengem hâlâ maaşını annesine yollar.Hiç mi bir ev almamışlar yani dört duvar bir oda bile olsa ne bileyim yani aşırı uygun fiyatlı bir ev bile olsa çatısından su akan bir alan bile olsa kardır hiç mi bunu yapmamışlar çok ilginç gerçekten temizliğe gitmek ayıp değil utanılacak bir şey de değil düşkünlük de değil ama öyle rahat bir hayattan sonra bir insanın bunu yapması çok içine dokunur gerçekten keşke o kadın para biriktirseymiş madem o kadar adam milyonermiş benim eşim milyoner değil ama ben yine bir kenara para koyuyorum her zaman her ay koyarım mesela ben gerçekten bu konularda fakir ruhluyum ve lükse asla aldanmıyorum her zaman sanki her an her şey olabilir gibi temkinli yaklaşmaya çalışıyorum çünkü gerçekten hayatta her şey olabilir eşim batsa bile Allah korusun benim biriktirdigim para bizi kurtarır o hiç istemiyor para biriktirmemi ama ben bunu yapmak zorundayım ailem için yapıyorum biz kadınlar çok başka kafalardayız işte ama düşünmeyen insanlar da var demek ki allem Edip kallem Edip keşke kocasına ev aldırsaymış şimdi nasıl peki iyi mi durumu ne yapıyor çökmüştür kadın
İstanbul’da ev almak çok büyük bir risk zaten deprem bölgesi… olmayan yerler dünyanın parası ki öyle olmasa bile eğer İstanbul’da bir hayat kurarsak ilerleyen yıllarda İstanbul’da yine bir deprem yaşanırsa eşimin işleri de kötü bir şekilde ilerler o yüzden bizim farklı bir şehirde bir hayat kurmamız şart bir de var böyle bir ton insan eşi farklı bir şehirde çalışıp ayrı kalmak zorunda olunan niye garip geldi ki size? Adamın işi gücü İstanbul’da taşıyamaz ki işlerini belki emekliliğiğinde falanEşle ayrı yaşamak bana çok saçma geldi![]()
O yüzden çok para kazanma hirsi da iyi değil demek ki az olsun öz olsun insan geç ine bilsin o yeter bence ya zengin olmaya da gerek yok zenginlik hep dert getiriyor galibaEn nezih yerde çok güzel bir daireleri varmış arabaları varmış batınca her şey gitmiş.onca giden şeye rağmen milyonluk borçlar bırakmış. Reddi miras yaptılar kadın boşandı annesigil de üç beş yardımcı oldular da toparlandilar. Ee yengemler kardeşleri falan da çalıştı yengem hâlâ maaşını annesine yollar.
Ticaret bu bir varsın bir yoksun biraz da tez canlılık ve maymun iştahı sevmez ticaret. Daldan dala atlardan düşersin. Allah kimseyi şaşırtmasın :)O yüzden çok para kazanma hirsi da iyi değil demek ki az olsun öz olsun insan geç ine bilsin o yeter bence ya zengin olmaya da gerek yok zenginlik hep dert getiriyor galiba![]()
Eşim satış konusunda iyi aslında bu konuyla ilgili eğitimler de veriyor ne yapacağını biliyordur diyorum ben çok karışmıyorumTicaret bu bir varsın bir yoksun biraz da tez canlılık ve maymun iştahı sevmez ticaret. Daldan dala atlardan düşersin. Allah kimseyi şaşırtmasın :)
Biz de kariyer için bir süre ayrı yerde kaldık da farklı yerde hayat kurmak dediğiniz 1 2 seneden uzunsa tabi ki mantıklı değil. Deprem olacak diye ben başka yerde yaşayacağım, eşim İstanbul’da kalacak deprem bölgesinde.İstanbul’da ev almak çok büyük bir risk zaten deprem bölgesi… olmayan yerler dünyanın parası ki öyle olmasa bile eğer İstanbul’da bir hayat kurarsak ilerleyen yıllarda İstanbul’da yine bir deprem yaşanırsa eşimin işleri de kötü bir şekilde ilerler o yüzden bizim farklı bir şehirde bir hayat kurmamız şart bir de var böyle bir ton insan eşi farklı bir şehirde çalışıp ayrı kalmak zorunda olunan niye garip geldi ki size? Adamın işi gücü İstanbul’da taşıyamaz ki işlerini belki emekliliğiğinde falan
Eşimi yermiş gibi olacağım ama tam olarak sizin gibi düşünüyorum ben her an tetikteyim her an her şey olabilir insanların başına her şey gelebilir ona bunu söyledim gecekondu bile olsa bence insanın kafasını koyacak bir çatısı olmalı ama soylediginiz şey çok ilginç gerçekten eşi batıp temizliğe giden kadın mı tanıyorsunuz