eşimle boşanmak uzereyim yardım edin =(

Bu kadar arabesk takılmaya gerek yok. Adam sizi düşünse tedavisini olurdu muhakkak, kafanıza bir de telefon atmış acımadan. Ortada sevgi falan yok zaten, kendinizi kandırmayın. Seven insan kelimelerini bile itinayla seçer, siz bir de şiddet görmüşsünüz. Şu durumdan geri dönerseniz kendi ölüm fermanınızı imzalamış olacaksınız. Umarım kendinize kastınız yoktur ve böyle büyük bir hata yapmazsınız.

Madde bağımlılığı bir beyin hastalığıdır net ve düzenli ilaç kullanımıyla uzaktan doktor kontrolüyle geçebilecek bir rahatsızlık değil.Ayrıca diğer hanımlara katılıyorum madde geçmişi olmaması muhtemel değil.Basit bir örnekle bugün hepimiz maddeye başlamak istesek nerde satılır kim satar bilmiyoruz o çevreye ait olmayan da bilemez nerden temin edileceğini🤦🏽‍♀️
Hayatınız allak bullak kabul ama vicdan yapmayın gerçekten.Ailenizinsize destek olması en büyük şansınız.Kendisi için çabalamayan,kendi hayatına kıymet vermeyen birisi sizi mi önemseyecek?
İşin başındayken bitirmek en makûlü Allah yardımcınız olsun 🙏

Cok sevdik cok. Gerçekten iyi merhametli bir adam aslında ama bir kere dustu bu duruma iste. Kendi kendini tanıyamıyor artık.. Atlatmam cok zor olacak önemli bir sınavım var odaklanamiyorum bile

Al işte...Yine "merhametli"...Erkeklere hep bunu diyor anneleri ve kadınlar diğer yaptıklarına karşılık..
Döver söver madde kullanıtir ama merhametlidir...Lütfen yapmayın..
Tek dayanağınız bu olmasın..

1 yılda ne çok şey yaşamışsınız farkında mısınız?
Kainatın gördüğü en büyük aşk demişsiniz ama uyuşturucu bağımlısı olup çabalayarak kurtulan da var..Ama o hep geri dönmüş, size sevgisi o kadar büyük değil ya da zayıf demek ki psikolojidi...

Bi kere bu adam önceden de kullanıyordur, ailesi de belki biliyordu söylemeleri gerekirdi...Ya da kendisinin bunu size söylemesi gerekirdi...İlk defa olan bişeye benzemiyor...Evlenmeden önce gizlenmemeli buntarz şeyler sonra işte sonuç bu..

Tedavi olup gelmesini bekliyorsunuz ama denemiş olmamış şiddet uygulamış...Tedavi oldum artık diyerek geldiğinde halini iyi görüdüğünüzde babanızı ikna edip döneceksiniz ama ya şiddetin dozu bu sefer kafanıza dikiş atılacak kadar değil de beyin travması geçirtecek kadar olursa?? Merhametli eşiniz uyuşturucunun etkisiyle ne yaptığını bilemezse?

Ayrıca şiddet gördüğün halde annesi rolünü üstlenip bu ilişkide kalmaya devam ettiğinden senin de psikolojik olarak yardım alman gerekiyor...Sanırım küçükken yeterli sevgiyi görmemişsin....Lütfen bu süreçte sen de yardım al

Konu bütünüyle okunduğunda yapacağım yorum boşanin ve önünüze bakın babanizi dinleyin..

Ama birşey merak ediyorum eşiniz bu kadar zorlu surecten geçerken, işsiz kalmış ve kirayı bile odeyemezken eşine manevi destek olmak yerine neden sende çalışmayı denemedin ?

Hayır işsiz kaldığı ve başladığı zamanlardan beri yani benim fark ettiğim diyelim
Size açık yazacağım. Eşiniz ve ailesi bilerek sizi ateşe atmış.
Zaten ayrı şehirlerdeymişsiniz. Eminim ki eşiniz zaten madde kullanıyordu. Ailesi onu başından atmak için sizinle evlendirdi. Bir insan sırf işsiz olduği için maddeye başlamaz. Başlasa bile o çevreye bulaşması, para bulması bu kadar zaman diliminde zor.
Yani ortada bir aşk evliliği yok. Yalanlar ve kurban olarak seçilen siz varsınız.
Size şiddet uyguladığına göre ailesine de uyguluyordu kocanız. Onlar da oğullarından kurtulmak için sizi harcadılar.
Bakın benim kuzenim de madde kullanıyordu. Ama bir kez bile olay çıkarmadı, şiddet uygulamadı kimseye. Ailesine zarar vermemek için eve bile uğramıyordu.
Yani kocanız hem bağımlı hem psikopat muhtemelen.
O yüzden ona acımayı bırakıp bir an önce kurtulmaya bakın.

Siz elinizden geleni yapmışsınız. Babanızı dinleyin derim.
Biz de yeni evlendigimizde eşimin çalıştığı şirket battı. Eşim işsiz kaldı aylarca. Böyle şeyler yaşamadık hiç. Her insanın yapısı bir değil ama neticede seviyorsa önceliği sizi incitmemek olmalıydı.
Aynı yaşta sayılırız, gençliğinize yazık etmeyin.

Eşinizin evlenmeden önce de uyuşturucu madde kullandığını düşünen arkadaşlara katılıyorum.
Bu olayda bir kurban varsa o da sizsiniz.
Arabesk düşünceleri bırakın kendinizi kurtarın.
Eşiniz çocuk değil, siz de onun vasisi değilsiniz.
Ailesiyle sorunlar yaşayan, işsiz kalan çok insan var, bu gerekçeler eşinizin uyuşturucu kullanmasını hafifleştirmiyor.
Tersine karakterinin ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor.
Babanızın kıymetini bilin ve sözünü dinleyin.
Geri dönmeyi aklınızdan bile geçirmeyin.
Yaşadıklarınız, yaşayacaklarınızın teminatı.

merhaba arkadaslar uzun zamandan beri üye olmadan takip edip dertlerinizi okuyup kendimden kesitler buluyordum yeni üye olup bende anlatmak istedim. eger bosanma durumunda olmasam belki hiç anlatamayacaktım. ben 1 senelik evliyim. cocugum yok. 6 ay nişanlı kaldık ve severek evlendik. ben 26 eşim 25 yaşında. nisanlıyken farklı sehirlerdeydik. tartısmalarımız olurdu ama cok onemsemezdim herkesde olur derdim. ailem karşı cıkmıstı meslegını eline almadann evlenme diye ikna ettik. evlendikten sonra aileden kaynaklı bir sorun cıktı ve bu durum esimi cok derinnden yaraladı kendi ailesinden. yanlış yaptılar bize. esim bu yuzden işini kaybetti. ınsanlara olan güvenini kaybetti mahvoldu bayagı balayından geldik aylarca iş aradı bulamadı ben ona hep destek oldum yanındayım gececek her sey dedim. surekli gecmeyecek ben adam degilim calısamıyorum muhtac ediyorum seni diyordu. ben varlıklı bir aileden geliyordum evet ama para pul benim icin zerrece onemli değildi yeterki sevgi saygı olsun kimseye muhtac olmayalım yeter diyordum parasızlıgın bana zor gelmesi gerekirken eşim daha da zorlanıyordu. 2 ay işsizlikden sonra bir iş buldu bir süre calıstı virüs yüzünden işten cıkardılar 4 ay kiralar faturalar birikti ama yine soylenmeden onu kırmadan konusmaya calısıyordum dusmez kalkmaz bir allahtır düzelecek diye onu cok seviyordum cunku uzulmesini istemiyordum sonra psikolojısı iyice bozulmaya basladı ben onun bu sürecte uyusturucuya basladıgını ogrendım cok agır maddelerdi. bana şiddet uygulamaya basladı, sonra pişman olup ozur diliyordu ben boyle olmayacagını eger bunları bırakmazsa gıdecegımı soyledim tamam amateme gidecegim dedi tek basına gitti ilac yazmıs onları kullandı sonra geri basladı. sonra yine şiddetleri basladı. bu sefer ben aldım amateme goturdum yine yatış istemedi ilac tedavisine başladık ılaclarını ıcırıp onunla daha sık ilgilenmeye basladım aklına gelmesin diye yapmadıgım sebeklik kalmadı ağrıları olurdu günde 2 kez parmak uclarına kadar masaj yapardım sonra sarılır uyurduk ona bu sürecte yanlış yaklaşıp incitmemek için arastırmalar yaptım kullandıgı ve kullanmadıgı andakı tepkileri nasıl yaklasmam gerektigi vs... sizofrenik düsünceleri arttı benı aldatıyosun bulacagım sende gideceksin herkes gibi demeye basladı. o kadar kotu hissediyorduum ki kendimi.. sürekli kendimi ispatlamaya calısıyordum telefonumu didik didik ederdi. yok ne konustun arkadasınla. bana herkes kazık attı sen niye atmayasın ki derdi. düsünsenize yasadıgım durumu.. kendinede zarar vermeye basladı. beni ruhen ve bedenen cok cokertti. ama oyle sevmiştim ki onu kurtarmak benim boynumun borcu diyordum. kendini küçük görmeye asağılık kompleksleri basladı surekli ailemin maddi durumunu ve okudugum unıversiteleri ortaya atıyordu ben cahilim sen bu hayatı hak etmiyosun falan diyordu. cok uzuluyordum. ben cunku egitime ve paraya onem veren bi insan olmadım hiç bu sürecte cok daraldıgım zamanlarda inkar edemem bende artık bagırmaya baslamıstım agzımdan hakaretler cıkıyordu tasıyordum bende ınsanım sonucta. cok şiddet gordum belki kızacaksınız ama beni cok seviyordu bu kainattta her seye verilebilecek sevgiyi birbirimize vermiştik. ama kullandıgı maddeler onu bitirdi benliğini kaybetti inanın asla birine zarar verecek birisi degildi. ona kırıldıgımda gider hemen sevdiğim seyleri alır gelirdi marketten kahvaltı hazırlardı bana. cok değişti sonra. bazen kabullenıyor bazen inkar ediyordu durumunu.. en son ki amatemden sonra ben senin için bıraktım sen benim tek dayanagımsın her sey cok guzel olacak diyordu. sonra yine yenik düstü. en son tartıstık dısarda telefon attı kafama hastanelik oldum dikiş atıldı kafama sonra bi tanıdıgımız ailemi aramıs babam biletimi aldı.hastaneden cıkınca eve geldim bir valiz hazırlayıp otogara gittim bir not bırakarak sikayetcı olmadım ayrıca. bütün her seyi ona bıraktım evi esyaları falan.. 18 gün oldu bugun. yasal olarak 1 yılı doldurmamıza az kaldı anlasmalı bosanma ıcın cekişmeli olunca uzun surermıs biraz. eger bu olay olmasa biz sehir degistirecektik kotu arkadas ve pisliklerden uzak bir sehir... su an onu o kuyuya atmıs gibi hissediyorum kendimi . konustuk kendisiyle su an oldugu durumdan daha kotu ben anlıyorum o demesede kullandıgını psikolojısı hic iyi degil ailem kesinlikle karsı madde kullandıgınu ben demedim ama ogrenmisler. babam diyor eger ona donersen seni evlatlıkdan sildiririm seni öldürür bu sefer ömür boyu evlen veya evlenme ben sana bakarım diyor babam. o hikayede en masum sendin seni atese atamam ben gidersende beni sil diyor.. yardım edin akıl verin lutfen cok uzun oldu konu ozur dilerim helal edin hakkınızı...
Böyle düşünmeye devam ederseniz kuyuya atılan kişi siz olacaksiniz. Tamam kısa bir süreliğine sevmiş sevilmissiniz. Eee bunun için hayatınızı karartmaya değer mi? Genç yaşınızda Allah esirgesin hayattan koparilmaniza değer mi? Dışarıdan gelen sevgiyi bu kadar abartmayın. Sizi dediğiniz gibi sevseydi başı sıkışınca uyuşturucu ya değil size sığınıdi

Bu madde bagımlılıgı 4 aylık mesele degil konu sahibesi aç gözünü.
Seni resmen aile boyu kandırmışlar.
Sizin tanıştıgınız dönemde de kullanıyormuş zaten sadece işsiz kaldıgı dönemlerin ardına sıgınıp fazlaca kullanmaya başlamış.
Gerek yok bu kadar kendinden vermeye, annesi değilsin, babası değilsin.
Boşanın.
Babanızın ellerinden öperim.

Benim bir tanıdığımin oğlu madde bağımlısı. Ne yaptılarsa o ileltten kurtaramadilar. Hapise düştü, çıktı tedavi olacaktı güya, tedaviden kaçtı. Ama en önemli ne biliyormusunuz? Annesi "Ben o bu durumdayken kimsenin günahına girip onu evlendiremem. Evlenmek istese bile razı olmam" diyor. Cünkü iyiye gidiyor dedikleri anda birden büyük olaylara bulaşıyor. Allah kurtarsın artık.
Diyelim ki esiniz gerçekten uyuşturucu almıyordu önceden (inanmıyorum), o zaman yinede cok yalnis kararlar verip bütün hincini sizden çıkarttı. Sizde "kurtarıcı" edasıyla ona size siddet uyguladığı halde yardım etmeye çalıştınız. Buda normal bir davranış şekli değil.

Kendini hiç ama hiç sorumlu hissetme yeni olan bir bağımlılık değildi büyük ihtimal sizden gizlenmiş asla ama asla düzelmez sakın vicdan yapmayın eğer dönersen daha çok dayak yiyeceksin her türlü küfür hakaret sence bu durumda o seni sevmismi oluyor

BABANI DİNLE ASLA DÖNME FİKRİ DAHİ OLMASIN KAFANDA
Hayatın mahvolacak sana üzülen ailen güzel kardeşim

sehirde degistirsen bu pisliğe bulasani bu yoldan ceviremezsin emin ol eger donersen yillarina yazik edersin o kendini dusunmeyip bu pislige bulastiysa sen niye onu dusuneceksin ameteme yatmasi cevresinin genislemesine sebep olur ords tedavi uygulamıyorlar aksina oraya cok kolay sokup içiyorlar nerdenmi biliyorum ablamdan bir cocuk annesi dunyalar guzeli kizi var ama ne fayda onu bile gozu gormuyor cok ugrastik yalvardik dediler ameteme yatirmayin kaybedersiniz iyilessin dedik oda yatmayi cok istiyordu ama nerden bilcektik onun amacinin o ilaci yazdirmak oldugunu sboxon yazdirip elaleme tanesini para karşılığı satiyorlr dedikleri gibi oldu cevresi genişledi eve gelmez oldu cocuk anne diyor babasi desen ayri dunya en son eve gelmis anneme demis ben oluyorum ambulans çağırmışlar haber aldimda hastaneye gidene kadar yogun bakima almislar doktor ellerinfen birsey gelmiyecegeni cigerindeki iltihabin cok buyuk oldugunu hazirlikli olmamizi soylefi rabbim iste ona ikinci sansi verdi t am 8 doktor ilgilendi ozenle bir bucuk ay yatti yogun bakımda serviste gordu tedavi ama hastaneden ciktigi gun yine evden kaçtı asla ama asla akillanmazlar oyle olunca mecbur cocu babasina verdik dedik belki ozler akillanir nerde isine geldi hic eve gelmez oldu simdi gorustugu kadin var yigenime sahip çıkıyor evlenmeyi dusunuyrmus esko kocasi yigenim o kadin icin olup bitiyor cunku annesinden gormedi sevgiyi ilgiyi gördü sordum hicmi kıskanmıyorsun kızını bana dedi yok iyi baksij yeter yani anlayacağın ben ustunnkoru anlattim yok yani bunun careside tedaviside yok onlar istemedigi surece asla yardimci olamazsın boşan ve ken di ne yeni hayat kur inan pişman olmazsin sakin geri dönme hayatını bitirme derim
Yeğeninizi ara ara görün iyi üvey anneler kırk da bir çıkar.. benim ablam degil artin yegenim umrumda olurdu.. ara ara gidin gorun bazen yaniniza alin 3 5 gün.. bi sikintisi olursa bilirsiniz en azından.. ablaniz duzelir insallah

Kimse kazik yedi,2 ay isi rast gitmedi vs diye kostur kostur uyusturucuya baslamiyor evveliyati vardir onun size soylenmemistir.
Allahtan babanin akli basinda ve ardinizda duran bir adam bir zahmet artik sozunden cikmayin.

Bosan telefonunu degistir,sosyal Medyayi kapat ailesini falanda engelle.Kimse ulasamasin, adam az israr etse ana baba hak getire donecekmis hissiyati veriyorsun.
Agzini burnunu dagitmis aylarca, hala markete gider istedigimi alir bana kahvalti hazirlardi cok iyiydi diyorsun:işsiz:bazen mustahak diyecem dilimi disimi isiriyorum belki dogrudur kirmiyim diye la havleee

Bu madde bagımlılıgı 4 aylık mesele degil konu sahibesi aç gözünü.
Seni resmen aile boyu kandırmışlar.
Sizin tanıştıgınız dönemde de kullanıyormuş zaten sadece işsiz kaldıgı dönemlerin ardına sıgınıp fazlaca kullanmaya başlamış.
Gerek yok bu kadar kendinden vermeye, annesi değilsin, babası değilsin.
Boşanın.
Babanızın ellerinden öperim.

Cocugun Ailesi bilmiyor da olabilir maddeyi

merhaba arkadaslar uzun zamandan beri üye olmadan takip edip dertlerinizi okuyup kendimden kesitler buluyordum yeni üye olup bende anlatmak istedim. eger bosanma durumunda olmasam belki hiç anlatamayacaktım. ben 1 senelik evliyim. cocugum yok. 6 ay nişanlı kaldık ve severek evlendik. ben 26 eşim 25 yaşında. nisanlıyken farklı sehirlerdeydik. tartısmalarımız olurdu ama cok onemsemezdim herkesde olur derdim. ailem karşı cıkmıstı meslegını eline almadann evlenme diye ikna ettik. evlendikten sonra aileden kaynaklı bir sorun cıktı ve bu durum esimi cok derinnden yaraladı kendi ailesinden. yanlış yaptılar bize. esim bu yuzden işini kaybetti. ınsanlara olan güvenini kaybetti mahvoldu bayagı balayından geldik aylarca iş aradı bulamadı ben ona hep destek oldum yanındayım gececek her sey dedim. surekli gecmeyecek ben adam degilim calısamıyorum muhtac ediyorum seni diyordu. ben varlıklı bir aileden geliyordum evet ama para pul benim icin zerrece onemli değildi yeterki sevgi saygı olsun kimseye muhtac olmayalım yeter diyordum parasızlıgın bana zor gelmesi gerekirken eşim daha da zorlanıyordu. 2 ay işsizlikden sonra bir iş buldu bir süre calıstı virüs yüzünden işten cıkardılar 4 ay kiralar faturalar birikti ama yine soylenmeden onu kırmadan konusmaya calısıyordum dusmez kalkmaz bir allahtır düzelecek diye onu cok seviyordum cunku uzulmesini istemiyordum sonra psikolojısı iyice bozulmaya basladı ben onun bu sürecte uyusturucuya basladıgını ogrendım cok agır maddelerdi. bana şiddet uygulamaya basladı, sonra pişman olup ozur diliyordu ben boyle olmayacagını eger bunları bırakmazsa gıdecegımı soyledim tamam amateme gidecegim dedi tek basına gitti ilac yazmıs onları kullandı sonra geri basladı. sonra yine şiddetleri basladı. bu sefer ben aldım amateme goturdum yine yatış istemedi ilac tedavisine başladık ılaclarını ıcırıp onunla daha sık ilgilenmeye basladım aklına gelmesin diye yapmadıgım sebeklik kalmadı ağrıları olurdu günde 2 kez parmak uclarına kadar masaj yapardım sonra sarılır uyurduk ona bu sürecte yanlış yaklaşıp incitmemek için arastırmalar yaptım kullandıgı ve kullanmadıgı andakı tepkileri nasıl yaklasmam gerektigi vs... sizofrenik düsünceleri arttı benı aldatıyosun bulacagım sende gideceksin herkes gibi demeye basladı. o kadar kotu hissediyorduum ki kendimi.. sürekli kendimi ispatlamaya calısıyordum telefonumu didik didik ederdi. yok ne konustun arkadasınla. bana herkes kazık attı sen niye atmayasın ki derdi. düsünsenize yasadıgım durumu.. kendinede zarar vermeye basladı. beni ruhen ve bedenen cok cokertti. ama oyle sevmiştim ki onu kurtarmak benim boynumun borcu diyordum. kendini küçük görmeye asağılık kompleksleri basladı surekli ailemin maddi durumunu ve okudugum unıversiteleri ortaya atıyordu ben cahilim sen bu hayatı hak etmiyosun falan diyordu. cok uzuluyordum. ben cunku egitime ve paraya onem veren bi insan olmadım hiç bu sürecte cok daraldıgım zamanlarda inkar edemem bende artık bagırmaya baslamıstım agzımdan hakaretler cıkıyordu tasıyordum bende ınsanım sonucta. cok şiddet gordum belki kızacaksınız ama beni cok seviyordu bu kainattta her seye verilebilecek sevgiyi birbirimize vermiştik. ama kullandıgı maddeler onu bitirdi benliğini kaybetti inanın asla birine zarar verecek birisi degildi. ona kırıldıgımda gider hemen sevdiğim seyleri alır gelirdi marketten kahvaltı hazırlardı bana. cok değişti sonra. bazen kabullenıyor bazen inkar ediyordu durumunu.. en son ki amatemden sonra ben senin için bıraktım sen benim tek dayanagımsın her sey cok guzel olacak diyordu. sonra yine yenik düstü. en son tartıstık dısarda telefon attı kafama hastanelik oldum dikiş atıldı kafama sonra bi tanıdıgımız ailemi aramıs babam biletimi aldı.hastaneden cıkınca eve geldim bir valiz hazırlayıp otogara gittim bir not bırakarak sikayetcı olmadım ayrıca. bütün her seyi ona bıraktım evi esyaları falan.. 18 gün oldu bugun. yasal olarak 1 yılı doldurmamıza az kaldı anlasmalı bosanma ıcın cekişmeli olunca uzun surermıs biraz. eger bu olay olmasa biz sehir degistirecektik kotu arkadas ve pisliklerden uzak bir sehir... su an onu o kuyuya atmıs gibi hissediyorum kendimi . konustuk kendisiyle su an oldugu durumdan daha kotu ben anlıyorum o demesede kullandıgını psikolojısı hic iyi degil ailem kesinlikle karsı madde kullandıgınu ben demedim ama ogrenmisler. babam diyor eger ona donersen seni evlatlıkdan sildiririm seni öldürür bu sefer ömür boyu evlen veya evlenme ben sana bakarım diyor babam. o hikayede en masum sendin seni atese atamam ben gidersende beni sil diyor.. yardım edin akıl verin lutfen cok uzun oldu konu ozur dilerim helal edin hakkınızı...
Allah babanızdan razı olsun. Çok şanslısınız ama babanız o kadar şanslı değil çünkü hala akıl verin ne yapayım diyorsunuz. Ne yapacağınız belli değil mi? Ailenize tutunup asla geri dönmeyin. Bırakın pisliğinde boğulsun

X