eşimle boşanmak uzereyim yardım edin =(

adam daha ne desin ki. yerden göğe hakli.
keske ilk sorunlar yukselince amateme falan gidilirken katsaydin babani. belki senin babani kendi babasi sayar kendine çeki düzen verirdi. baban simdi seni tekrar kahir cekmeye, dayak yemeye mi gondersin? dogru duzgun hic bir baba yapmaz bunu. zamana birak. eger esin seni seviyorsa kendine gelir. bir süre ailenin yaninda kalıp olaylari izle. kendini dinle.
Babam alkol sigara kullanmayan birisi. Babam bunu benden öğrenmedi zaten tedavi ettirmeye de çalışmadan yine beni alırdı söyleseydim de

Bencede bu madde kullanımı evlenmeden öncede vardı gizlemiş siz ve aileniz onun için çok büyük bir sansmissiniz ancak o değerini bilmemiş . Bir an önce hiç beklemeden ayrılın kurtulun yoksa caninizla ödersiniz merhametini in karsiligini Allah korusun .babniz haklı .
Doğru söylüyorsun canım bakalım zamana bıraktık ne olacak bakalım tedavi olup gelmezse ailemi karşıma alamam ben

Canim dogrudur demek istedigim o ailesi tadevi gormesini ikna ettirecek ama tabi bunu isterse isstemesse tekrar yapacaksa barismasin ama soyle bisey var o boyle durumdayken birikilmasi zor allah muhafaza kimse yok sikntilari adam kendine zarar verir esi belki yola getirir sadece suan piskolojisi bozuk oldugu icin bisey yapamadığı icin kendini maddeye veriyor allah yardımcıları olsun rabbim yplu dogru olana cikarsin yolunu eside insallah akli basina gelir de duzeltir herseyi
Ondan korkuyorum bende canım zaten kendine zarar vermesinden çünkü su an daha da düşmüştür biliyorum ve yalnız inan çok üzülüyorum çok zor işimiz kendini düzeltse bile ailem beni ona teslim etmez asla babami tanıyorum Allah yardımcımiz olsun

F

Dogru soyluyorsunuz eşinin aldatdigini sanip zarar vermeye kalkar napym insanogluyuz hepimiz vicdanimiz belki olur umidiyle sonucta severek evlenmisler bayan zor atlatacak
Cok sevdik cok. Gerçekten iyi merhametli bir adam aslında ama bir kere dustu bu duruma iste. Kendi kendini tanıyamıyor artık.. Atlatmam cok zor olacak önemli bir sınavım var odaklanamiyorum bile

Ondan korkuyorum bende canım zaten kendine zarar vermesinden çünkü su an daha da düşmüştür biliyorum ve yalnız inan çok üzülüyorum çok zor işimiz kendini düzeltse bile ailem beni ona teslim etmez asla babami tanıyorum Allah yardımcımiz olsun

Yatin kalkin sukredin babaniz gibi bir babaya sahipsiniz.Daha yasin kucuk.Kafanizin kirilmadigi kalmis hala kendisine zarar vermesinden korkuyorsunuz.O eve donerseniz bir gun cenazeniz cikabilir biliyorsunuz degil mi bunu

Hayatta kimse, kimsenin sinavini gecirtmekten sorumlu degildir. Siz, onun bu yolculugunda yaninda olup atlatabilmesi icin yardimci olmaya calismissiniz. Ama basarili sonuc elde edilememis. Bence sizin rolunuz burda bitmis. Elinizden gelenin kat kat fazlasiyla emek vermissiniz, yardimci olmussunuz. Bundan sonra siz kendi hayatiniza bakmalisiniz bence. Ailenizin yanina donmenizi isabetli bulurdum.

merhaba arkadaslar uzun zamandan beri üye olmadan takip edip dertlerinizi okuyup kendimden kesitler buluyordum yeni üye olup bende anlatmak istedim. eger bosanma durumunda olmasam belki hiç anlatamayacaktım. ben 1 senelik evliyim. cocugum yok. 6 ay nişanlı kaldık ve severek evlendik. ben 26 eşim 25 yaşında. nisanlıyken farklı sehirlerdeydik. tartısmalarımız olurdu ama cok onemsemezdim herkesde olur derdim. ailem karşı cıkmıstı meslegını eline almadann evlenme diye ikna ettik. evlendikten sonra aileden kaynaklı bir sorun cıktı ve bu durum esimi cok derinnden yaraladı kendi ailesinden. yanlış yaptılar bize. esim bu yuzden işini kaybetti. ınsanlara olan güvenini kaybetti mahvoldu bayagı balayından geldik aylarca iş aradı bulamadı ben ona hep destek oldum yanındayım gececek her sey dedim. surekli gecmeyecek ben adam degilim calısamıyorum muhtac ediyorum seni diyordu. ben varlıklı bir aileden geliyordum evet ama para pul benim icin zerrece onemli değildi yeterki sevgi saygı olsun kimseye muhtac olmayalım yeter diyordum parasızlıgın bana zor gelmesi gerekirken eşim daha da zorlanıyordu. 2 ay işsizlikden sonra bir iş buldu bir süre calıstı virüs yüzünden işten cıkardılar 4 ay kiralar faturalar birikti ama yine soylenmeden onu kırmadan konusmaya calısıyordum dusmez kalkmaz bir allahtır düzelecek diye onu cok seviyordum cunku uzulmesini istemiyordum sonra psikolojısı iyice bozulmaya basladı ben onun bu sürecte uyusturucuya basladıgını ogrendım cok agır maddelerdi. bana şiddet uygulamaya basladı, sonra pişman olup ozur diliyordu ben boyle olmayacagını eger bunları bırakmazsa gıdecegımı soyledim tamam amateme gidecegim dedi tek basına gitti ilac yazmıs onları kullandı sonra geri basladı. sonra yine şiddetleri basladı. bu sefer ben aldım amateme goturdum yine yatış istemedi ilac tedavisine başladık ılaclarını ıcırıp onunla daha sık ilgilenmeye basladım aklına gelmesin diye yapmadıgım sebeklik kalmadı ağrıları olurdu günde 2 kez parmak uclarına kadar masaj yapardım sonra sarılır uyurduk ona bu sürecte yanlış yaklaşıp incitmemek için arastırmalar yaptım kullandıgı ve kullanmadıgı andakı tepkileri nasıl yaklasmam gerektigi vs... sizofrenik düsünceleri arttı benı aldatıyosun bulacagım sende gideceksin herkes gibi demeye basladı. o kadar kotu hissediyorduum ki kendimi.. sürekli kendimi ispatlamaya calısıyordum telefonumu didik didik ederdi. yok ne konustun arkadasınla. bana herkes kazık attı sen niye atmayasın ki derdi. düsünsenize yasadıgım durumu.. kendinede zarar vermeye basladı. beni ruhen ve bedenen cok cokertti. ama oyle sevmiştim ki onu kurtarmak benim boynumun borcu diyordum. kendini küçük görmeye asağılık kompleksleri basladı surekli ailemin maddi durumunu ve okudugum unıversiteleri ortaya atıyordu ben cahilim sen bu hayatı hak etmiyosun falan diyordu. cok uzuluyordum. ben cunku egitime ve paraya onem veren bi insan olmadım hiç bu sürecte cok daraldıgım zamanlarda inkar edemem bende artık bagırmaya baslamıstım agzımdan hakaretler cıkıyordu tasıyordum bende ınsanım sonucta. cok şiddet gordum belki kızacaksınız ama beni cok seviyordu bu kainattta her seye verilebilecek sevgiyi birbirimize vermiştik. ama kullandıgı maddeler onu bitirdi benliğini kaybetti inanın asla birine zarar verecek birisi degildi. ona kırıldıgımda gider hemen sevdiğim seyleri alır gelirdi marketten kahvaltı hazırlardı bana. cok değişti sonra. bazen kabullenıyor bazen inkar ediyordu durumunu.. en son ki amatemden sonra ben senin için bıraktım sen benim tek dayanagımsın her sey cok guzel olacak diyordu. sonra yine yenik düstü. en son tartıstık dısarda telefon attı kafama hastanelik oldum dikiş atıldı kafama sonra bi tanıdıgımız ailemi aramıs babam biletimi aldı.hastaneden cıkınca eve geldim bir valiz hazırlayıp otogara gittim bir not bırakarak sikayetcı olmadım ayrıca. bütün her seyi ona bıraktım evi esyaları falan.. 18 gün oldu bugun. yasal olarak 1 yılı doldurmamıza az kaldı anlasmalı bosanma ıcın cekişmeli olunca uzun surermıs biraz. eger bu olay olmasa biz sehir degistirecektik kotu arkadas ve pisliklerden uzak bir sehir... su an onu o kuyuya atmıs gibi hissediyorum kendimi . konustuk kendisiyle su an oldugu durumdan daha kotu ben anlıyorum o demesede kullandıgını psikolojısı hic iyi degil ailem kesinlikle karsı madde kullandıgınu ben demedim ama ogrenmisler. babam diyor eger ona donersen seni evlatlıkdan sildiririm seni öldürür bu sefer ömür boyu evlen veya evlenme ben sana bakarım diyor babam. o hikayede en masum sendin seni atese atamam ben gidersende beni sil diyor.. yardım edin akıl verin lutfen cok uzun oldu konu ozur dilerim helal edin hakkınızı...
Kanaatimce evlenmeden önce de madde kullanıyordu eşiniz . Babanızı dinlemenizi tavsiye ederim.

merhaba arkadaslar uzun zamandan beri üye olmadan takip edip dertlerinizi okuyup kendimden kesitler buluyordum yeni üye olup bende anlatmak istedim. eger bosanma durumunda olmasam belki hiç anlatamayacaktım. ben 1 senelik evliyim. cocugum yok. 6 ay nişanlı kaldık ve severek evlendik. ben 26 eşim 25 yaşında. nisanlıyken farklı sehirlerdeydik. tartısmalarımız olurdu ama cok onemsemezdim herkesde olur derdim. ailem karşı cıkmıstı meslegını eline almadann evlenme diye ikna ettik. evlendikten sonra aileden kaynaklı bir sorun cıktı ve bu durum esimi cok derinnden yaraladı kendi ailesinden. yanlış yaptılar bize. esim bu yuzden işini kaybetti. ınsanlara olan güvenini kaybetti mahvoldu bayagı balayından geldik aylarca iş aradı bulamadı ben ona hep destek oldum yanındayım gececek her sey dedim. surekli gecmeyecek ben adam degilim calısamıyorum muhtac ediyorum seni diyordu. ben varlıklı bir aileden geliyordum evet ama para pul benim icin zerrece onemli değildi yeterki sevgi saygı olsun kimseye muhtac olmayalım yeter diyordum parasızlıgın bana zor gelmesi gerekirken eşim daha da zorlanıyordu. 2 ay işsizlikden sonra bir iş buldu bir süre calıstı virüs yüzünden işten cıkardılar 4 ay kiralar faturalar birikti ama yine soylenmeden onu kırmadan konusmaya calısıyordum dusmez kalkmaz bir allahtır düzelecek diye onu cok seviyordum cunku uzulmesini istemiyordum sonra psikolojısı iyice bozulmaya basladı ben onun bu sürecte uyusturucuya basladıgını ogrendım cok agır maddelerdi. bana şiddet uygulamaya basladı, sonra pişman olup ozur diliyordu ben boyle olmayacagını eger bunları bırakmazsa gıdecegımı soyledim tamam amateme gidecegim dedi tek basına gitti ilac yazmıs onları kullandı sonra geri basladı. sonra yine şiddetleri basladı. bu sefer ben aldım amateme goturdum yine yatış istemedi ilac tedavisine başladık ılaclarını ıcırıp onunla daha sık ilgilenmeye basladım aklına gelmesin diye yapmadıgım sebeklik kalmadı ağrıları olurdu günde 2 kez parmak uclarına kadar masaj yapardım sonra sarılır uyurduk ona bu sürecte yanlış yaklaşıp incitmemek için arastırmalar yaptım kullandıgı ve kullanmadıgı andakı tepkileri nasıl yaklasmam gerektigi vs... sizofrenik düsünceleri arttı benı aldatıyosun bulacagım sende gideceksin herkes gibi demeye basladı. o kadar kotu hissediyorduum ki kendimi.. sürekli kendimi ispatlamaya calısıyordum telefonumu didik didik ederdi. yok ne konustun arkadasınla. bana herkes kazık attı sen niye atmayasın ki derdi. düsünsenize yasadıgım durumu.. kendinede zarar vermeye basladı. beni ruhen ve bedenen cok cokertti. ama oyle sevmiştim ki onu kurtarmak benim boynumun borcu diyordum. kendini küçük görmeye asağılık kompleksleri basladı surekli ailemin maddi durumunu ve okudugum unıversiteleri ortaya atıyordu ben cahilim sen bu hayatı hak etmiyosun falan diyordu. cok uzuluyordum. ben cunku egitime ve paraya onem veren bi insan olmadım hiç bu sürecte cok daraldıgım zamanlarda inkar edemem bende artık bagırmaya baslamıstım agzımdan hakaretler cıkıyordu tasıyordum bende ınsanım sonucta. cok şiddet gordum belki kızacaksınız ama beni cok seviyordu bu kainattta her seye verilebilecek sevgiyi birbirimize vermiştik. ama kullandıgı maddeler onu bitirdi benliğini kaybetti inanın asla birine zarar verecek birisi degildi. ona kırıldıgımda gider hemen sevdiğim seyleri alır gelirdi marketten kahvaltı hazırlardı bana. cok değişti sonra. bazen kabullenıyor bazen inkar ediyordu durumunu.. en son ki amatemden sonra ben senin için bıraktım sen benim tek dayanagımsın her sey cok guzel olacak diyordu. sonra yine yenik düstü. en son tartıstık dısarda telefon attı kafama hastanelik oldum dikiş atıldı kafama sonra bi tanıdıgımız ailemi aramıs babam biletimi aldı.hastaneden cıkınca eve geldim bir valiz hazırlayıp otogara gittim bir not bırakarak sikayetcı olmadım ayrıca. bütün her seyi ona bıraktım evi esyaları falan.. 18 gün oldu bugun. yasal olarak 1 yılı doldurmamıza az kaldı anlasmalı bosanma ıcın cekişmeli olunca uzun surermıs biraz. eger bu olay olmasa biz sehir degistirecektik kotu arkadas ve pisliklerden uzak bir sehir... su an onu o kuyuya atmıs gibi hissediyorum kendimi . konustuk kendisiyle su an oldugu durumdan daha kotu ben anlıyorum o demesede kullandıgını psikolojısı hic iyi degil ailem kesinlikle karsı madde kullandıgınu ben demedim ama ogrenmisler. babam diyor eger ona donersen seni evlatlıkdan sildiririm seni öldürür bu sefer ömür boyu evlen veya evlenme ben sana bakarım diyor babam. o hikayede en masum sendin seni atese atamam ben gidersende beni sil diyor.. yardım edin akıl verin lutfen cok uzun oldu konu ozur dilerim helal edin hakkınızı...

sehirde degistirsen bu pisliğe bulasani bu yoldan ceviremezsin emin ol eger donersen yillarina yazik edersin o kendini dusunmeyip bu pislige bulastiysa sen niye onu dusuneceksin ameteme yatmasi cevresinin genislemesine sebep olur ords tedavi uygulamıyorlar aksina oraya cok kolay sokup içiyorlar nerdenmi biliyorum ablamdan bir cocuk annesi dunyalar guzeli kizi var ama ne fayda onu bile gozu gormuyor cok ugrastik yalvardik dediler ameteme yatirmayin kaybedersiniz iyilessin dedik oda yatmayi cok istiyordu ama nerden bilcektik onun amacinin o ilaci yazdirmak oldugunu sboxon yazdirip elaleme tanesini para karşılığı satiyorlr dedikleri gibi oldu cevresi genişledi eve gelmez oldu cocuk anne diyor babasi desen ayri dunya en son eve gelmis anneme demis ben oluyorum ambulans çağırmışlar haber aldimda hastaneye gidene kadar yogun bakima almislar doktor ellerinfen birsey gelmiyecegeni cigerindeki iltihabin cok buyuk oldugunu hazirlikli olmamizi soylefi rabbim iste ona ikinci sansi verdi t am 8 doktor ilgilendi ozenle bir bucuk ay yatti yogun bakımda serviste gordu tedavi ama hastaneden ciktigi gun yine evden kaçtı asla ama asla akillanmazlar oyle olunca mecbur cocu babasina verdik dedik belki ozler akillanir nerde isine geldi hic eve gelmez oldu simdi gorustugu kadin var yigenime sahip çıkıyor evlenmeyi dusunuyrmus esko kocasi yigenim o kadin icin olup bitiyor cunku annesinden gormedi sevgiyi ilgiyi gördü sordum hicmi kıskanmıyorsun kızını bana dedi yok iyi baksij yeter yani anlayacağın ben ustunnkoru anlattim yok yani bunun careside tedaviside yok onlar istemedigi surece asla yardimci olamazsın boşan ve ken di ne yeni hayat kur inan pişman olmazsin sakin geri dönme hayatını bitirme derim

Üzülecek birşey göremedim ben kocanın durumuna. Sadece sinir oldum en çok sana. Kusura bakma ama ayranı yok içmeye atla gider sçmaya olmuş senin eşinin durumu işi yok fatura ödeyemiyor ama madde alacak parası var. Kimse gocunmasın valla çalışmak isteyene iş çok. Ben gencecik adamları görüyorum çöpten plastik karton topluyorlar muhtemelen ailelerine bakıyorlar o zaman onlarda madde kullansın o zaman psikolojileri bozuldu diye karılarını kafasını kırıp şiddet uygulasınlar. Bizde çok zor şartlarda büyüdük babam hergün anneme 5 milyon bırakabilirdi ekmeğe yağ sürüp üstüne şeker döküp yediğimiz günler oldu acıktım diye ağladığımda babamda karşımda ağlardı e o zaman o da madde kullansaydı madem psikolojisi bozulsaydı annemi hergün dövseydi. Ne iş olsa yaptı babam hiç anlamadığı halde hemde çabaladı sürekli şükür şimdi durumları çok çok iyi. Senin kocan karakter olarak zayıf sağlam güçlü bir karakteri yok. Gencecik adam paket servisi yapabilir ki bu dönemde en çok ihtiyaç duyulan meslek garsonluk yapabilir temizlik şirketinde çalışabilir ama senin eşinde o kapasite yok çalışacak toto yok kusura bakma. Öyle bir yazı yazmışsın ki işi olmadığı için zor durumda ve seni dövmek madde kullanmak onun hakkı onu yalnız bırakamam dönmek istiyorum diyorsun resmen. Dön dese birkaç kişi döneceksin ya. Parasız adam madde kullanıyorsa yakında evdeki eşyaları satar. Satacak eşya bulamazsa sana yönelir artık gerçekler acı.

Her depresyona giren uyuşturucu mu kullanıyor? Her depresyona giren karısını mi dövüyor. Biz evlenene kadar eşim öğretmen olmasına rağmen inşaatta da çalıştı, yurtta da. Valla isteyen yapıyor. Ki eşim sorumluluk sahibi biri değildi, annesi diyor bunu. Bana sorumlu hissettiği için yaptı bunları. Ben de çok şeye katlandim. Parasızlık, ikinci el eşyalar, düğünde borçla herkesten gizli takılan altınlar. Bi ben bildim hepsinin üstünü kapattım. Şu an yine zordayiz mesela, pandemiden dolayı aylarca maaş alamadı ama şimdi az da olsa alayım diye yaz kursu veriyor. Yani seninki kolay yolu seçmiş. Ona rağmen destek olmuşsun helal olsun. Ama artık son raddeye gelmiş kafana telefon atması depresyon yüzünden olabilir mi ya? Lütfen kendine gel. Dönme sakın. Babana da helal olsun.

ne demişler davul bile dengi dengine. Salt sevgi yetmiyormuş demek bunu öğrendiniz.

Cocugun degıl o farkındamısın yabancı bırı sevmıssın evlenmıssın elınden gelenıde yapmıssın( ben olsam yapmam) duzelmıyor duzelmek ıstese gıder yatarak tedavı gorur kendı tercıhı bu olmamıs. Bundan sonra ben olsam yoluma bakarım dunyaya bırılerının kahrını cekmeye gelmıyoruz her ıssız kalan maddeye basvurmuyor. Sokakta copten plastık toplayıp aılesıne bakan ınsanlar var. Bence sende aılenı dınle zaten fazla fazla yapmıssın onu duzelteyım derken kendı hayatın ucup gıdıyor farkondamısın. Ve en kotuusu madde kullanıp senı öldürebılır bıle kac kurtul

23.5 yıllık yaşantımda öğrendiğim en iyi şey uyuşturucunun her türlüsünü kullanan insanlardan uzak durmamız gerektiği. Hiçbir kadına kır dizini otur evinde dediğim görülmemiştir ama sen kır dizini otur evde. Ki vücudu ağrıyor vs yazmışsınız yüksek ihtimal eroin kullanıyor. Bırakma oranı yerlerde olan bir madde, bulaşan kurtulamıyor. Babanızı dinleyin, kendinize yazık etmeyin.

elinden gelenin fazlasını yapmışsın. İnsan bu bataklığa kendini bile bile akılsızlığıyla sürükler. eşinde öyle yapmış. Senin sevgin ve gücün daha cokmuş. hayatına bak artık.

Inanın ben kolay kolay boşanın diyen biri değilim ama madde kullanımı öyle pişmanım demekle bırakılmıyor en basitinden sigara içenlerde pişman ama içiyorlar hala . bu süreç çok zor yani babasını ikna etmek yerine eşinin düzelip aileyi ikna etmesi lazım
Ne ikna etmesi??? Cinnet anında kızı öldürür farkında mısınız? Bir de kolay kolay boşan demem de nedir? Hiçbir kadın kolay boşan demez. Bu kadae da koca koca demeye lim Allahaskina ya!

X